Forum » Loža » Ljubljana finest burgers
Ljubljana finest burgers
Steinkauz ::
Jebeni sven. Edino koristno tajsko so zaprli za še enega izmed burgerjev, ko imaš v btcju že dost drugih (dburger, fast5, cube)
c3p0 ::
Raja to pač hoče jest, kuhat itak ne zna.
Pri nas tajske nikoli nismo imeli, zato si jo sami skuhamo, ko nismo v tujini.
Pri nas tajske nikoli nismo imeli, zato si jo sami skuhamo, ko nismo v tujini.
sloxl8 ::
Sicer off topic in čist iz firbca: google vrže ven dva roza slona, pub in food truck. Je to ista stvar?
BuDi79 ::
Raptor F16 ::
pad kee mao probi
Oh :) On Thai nasprot Foculusa božansko dobrega naredi.
Pa da Pad Thai ne omenjam... za krožnik polizat.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva
sloxl8 ::
Raptor F16 ::
Sicer off topic in čist iz firbca: google vrže ven dva roza slona, pub in food truck. Je to ista stvar?Kako sta lahko pub in food truck ista stvar?
firma je ista.
Potejto, potato.
Krtofl, Kartoffel :D
Leva ... Leva ... leva desna ena dva
harvey ::
Sicer pa izpostavim 7burger Kamnik, ni ravno LJ, ni pa tudi ne tako daleč
Moram revidirati svojo izpostavitev 7Burger Kamnik, po novem je samo še bleda senca svoje pretekle slave. Zadeva se je sfižila z novo - kakor boljšo (precej dražjo od obstoječega Kamado Joea) mašino za peko. Burger na ravni povprečnih, če dodam v oceno, da je bilo še vse mrzlo za povrh, potem je poden, njihova mešanica začimb za krompirček še ostaja ista, čeprav je tudi krompir menjan. Franšiže in študenti imajo svoj davek...škoda
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
ahac ::
Jaz sem slišal tudi nekaj pritožb glede obnašanja osebja pri 7burgerju.Sicer pa izpostavim 7burger Kamnik, ni ravno LJ, ni pa tudi ne tako daleč
Moram revidirati svojo izpostavitev 7Burger Kamnik, po novem je samo še bleda senca svoje pretekle slave. Zadeva se je sfižila z novo - kakor boljšo (precej dražjo od obstoječega Kamado Joea) mašino za peko. Burger na ravni povprečnih, če dodam v oceno, da je bilo še vse mrzlo za povrh, potem je poden, njihova mešanica začimb za krompirček še ostaja ista, čeprav je tudi krompir menjan. Franšiže in študenti imajo svoj davek...škoda
V Kamniku grem veliko raje v Mangoopa.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
sloxl8 ::
Burgerji v 7burger so meni še vedno top, me pa kljub vsemu še vedno moti ravno mešanica začimb za krompir - bistveno preslana (ne vem zakaj, saj folk ne poseda in pije, da bi na ta račun več zaslužili) in ne vem, zakaj je zraven krompirja vedno treba tiščat papriko, saj je dovolj dober samo z malenkost soli.
modelno1 ::
Pr Žibertu so kr kul, pa pocen.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.
Avenger ::
Še vedno le brie v hoodu najboljši. S pripombo, da sem začel naročat medium plus, ker sem enkrat dobil že kar krvavo na sredini, pa še vedno se jim zgodi, da je premalo pečen in temu dejansko posvečajo premalo pozornosti, moralo bi biti pa prioritetno.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
koyotee ::
Nevem zakaj ne furajo pleskavic v sous vide? Rezultat bi bil vedno enak in veliko lažjenl dosegljiv.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
boldleaf ::
Še vedno le brie v hoodu najboljši. S pripombo, da sem začel naročat medium plus, ker sem enkrat dobil že kar krvavo na sredini, pa še vedno se jim zgodi, da je premalo pečen in temu dejansko posvečajo premalo pozornosti, moralo bi biti pa prioritetno.
Tole se pa strinjam, glede "krvavo na sredi" pa je feature not a bug :D Reci jim za well done pa bo tak kot hoces :)
doctor78 ::
Raptor F16 je izjavil:
Horsburger!
Za kozlat
S tako izjavo izgubiš vso kredibilnost glede ocenjevanja hamburgerjev. Horse je še vedno legendaren in vrhunski hamburgerjev. Z ceno 6,5 eur je cenejši in predvsem zelo zelo boljši od Hood, Lars & Sven in podobnih zadev, kjer moraš nujno še krompirček naroči ali pa dvojno meso in potem cena nanese na 10+ eur. So dobri vendar nič posebnega. Še vedno grem raje na Horse, ki je še vedno tak kot pred 20 leti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: doctor78 ()
Raptor F16 ::
Raptor F16 je izjavil:
Horsburger!
Za kozlat
S tako izjavo izgubiš vso kredibilnost glede ocenjevanja hamburgerjev. Horse je še vedno legendaren in vrhunski hamburgerjev. Z ceno 6,5 eur je cenejši in predvsem zelo zelo boljši od Hood, Lars & Sven in podobnih zadev, kjer moraš nujno še krompirček naroči ali pa dvojno meso in potem cena nanese na 10+ eur. So dobri vendar nič posebnega. Še vedno grem raje na Horse, ki je še vedno tak kot pred 20 leti.
Ne, to kvečjem pomeni da nimate standardov in se zadovoljite z vsako kebab quality varianto "fast fooda"
In od kod tebi ideja da je HORS poceni ? Bi še oprostil, če bi šlo za 3EUR burger ki so ga včasih v obcestnih kioskih delal.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Raptor F16 ()
Steinkauz ::
Horse je še vedno legendaren in vrhunski hamburgerjev
LOL
Horseburger je bil dober, ko je bil mcdonalds in lokalni šiptar edina alternativa.
Rešujejo ga zgolj dodatki, ker ti prekrijejo okus povprečnega mesa.
S tem da se ti spahuje po njem cel dan.
Dandanes je ogromno burgerjev, ki ga peljejo scat.
VelkBla ::
Ali sploh še obstaja tisti znameniti horse, ki je bil pri hali Tivoli in Trubarjevi? Videl sem enga na Rudniku, če to ni le bleda senca horsa, ki je takrat obstojal.
Okapi ::
Pa tega se zavedate, da je horsburgerjev več? In niso vsi enaki.
Horse je še vedno legendaren in vrhunski hamburgerjev
LOL
Horseburger je bil dober, ko je bil mcdonalds in lokalni šiptar edina alternativa.
Rešujejo ga zgolj dodatki, ker ti prekrijejo okus povprečnega mesa.
S tem da se ti spahuje po njem cel dan.
Dandanes je ogromno burgerjev, ki ga peljejo scat.
Okapi ::
Ali sploh še obstaja tisti znameniti horse, ki je bil pri hali Tivoli in Trubarjevi? Videl sem enga na Rudniku, če to ni le bleda senca horsa, ki je takrat obstojal.V Tivoliju je Hot Horse, in je še. Ima še tri podružnice v Ljubljani (BTC, Rudnik, Koseze). Tisti na Trubarjevi je druga firma.
In če ti je okus konjskega mesa bolj všeč od govedine, je pač horsburger boljši od vsakega burgerja.
6151 ::
Jaz sem probal tistega v BTCju in mi je slabši od mcd, nekje na nivoju lokalnega šiptarja. Za pojest, ni pa nekaj kar bi me vleklo k ponovnemu obisku. Raje hood od "mainstream" burgerjev, še najraje pa sam naredim doma.
blackbfm ::
"krvavo na sredi" pa je feature not a bug :D
To nategujejo potrosnike da lahko poceni mleto meso prodajajo kot steake. Takoj ko gre meso v mlin se zmiksa vsa svinjarija na povrsini z notranjostjo.. Torej bi taka pleska po logiki mogla bit dobro prepečena zunaj IN znotraj.
Horse je še vedno legendaren in vrhunski hamburgerjev.
Daj se vprasaj kje so kaksne konjske farme... Jih ni. To meso pride iz samih nekih cudnih virov.. (khm odsluzeni, nasteroidani konji,..)
hr_natakar ::
Ne vem in ne razumem. Zakaj so se tovrstni hamburgerji kar naenkrat raspasli v zadnjih letih. a ni to blo trend v devedesetih letih. Ne pa zdej. Halo. Res ne razumem, zamujajo za ameriko za polovico stoletja. Zdaj je trendovska cisto drugacna hrana, kaksni hamburgerji, kje mi zivimo je_ote.
koyotee ::
Kaj to? Kakšne trde velike kalamare?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
hr_natakar ::
koyotee ::
Predvsem rabi slovenija nekaj antifrigidne hrane za ženske
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
harvey ::
Burgerji v 7burger so meni še vedno top, me pa kljub vsemu še vedno moti ravno mešanica začimb za krompir - bistveno preslana (ne vem zakaj, saj folk ne poseda in pije, da bi na ta račun več zaslužili) in ne vem, zakaj je zraven krompirja vedno treba tiščat papriko, saj je dovolj dober samo z malenkost soli.
Ja te kar nasoli, se strinjam, papriko in začimbe se ponavadi tišči tam, kjer imaš že v osnovi zanič vhodno sestavino in potem malo to prikriješ. Enako kot ribe in tržaška, pa kakšne kapre tudi radi tlačijo pri mesu, zelo drži, če imaš dober krompir, ne rabiš nič dodatno extra gevircat...
hr_natakar je izjavil:
Ne vem in ne razumem. Zakaj so se tovrstni hamburgerji kar naenkrat raspasli v zadnjih letih. a ni to blo trend v devedesetih letih. Ne pa zdej. Halo. Res ne razumem, zamujajo za ameriko za polovico stoletja. Zdaj je trendovska cisto drugacna hrana, kaksni hamburgerji, kje mi zivimo je_ote.
Še celo Noma je ravno post covid-19 sceno uvedla svoj burger, ki ga ponujajo za 15 EUR. Tako da Burgerjev res ni nikoli dovolj, se pa strinjam, da bi bilo lahko v ponudbi več lokalne scene - recimo pečenice, kranjske klobase, kuhano meso...
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harvey ()
Vazelin ::
Upam da dočakamo v Ljubljani burger za 100eur da se bo vidlo kdo je prava hipster srenja
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...
harvey ::
Upam da dočakamo v Ljubljani burger za 100eur da se bo vidlo kdo je prava hipster srenja
Sigurno bo to v Pop's Burger centru As ali pa kak Fetiche 3.5 reinkarnacija bratov Božičnik
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
zasekamroz ::
"krvavo na sredi" pa je feature not a bug :D
To nategujejo potrosnike da lahko poceni mleto meso prodajajo kot steake. Takoj ko gre meso v mlin se zmiksa vsa svinjarija na povrsini z notranjostjo.. Torej bi taka pleska po logiki mogla bit dobro prepečena zunaj IN znotraj.
Saj te vprašajo koliko pečeno hočeš in imaš možnost vzet prepečeno zunaj in znotraj.
koyotee ::
Mleto meso, na pol pečeno. Očitno želodčna kislina res zelo učinkovito pobija bakterije.
Ja veš, najverjetneje ni piščančje ali pa svinjsko, da bi lahko bilo medium
Če pa neveš, da uporabljajo govedino, katero lahko ješ surovo, pol hamburger ni zate.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: koyotee ()
hipertija ::
Horse je še vedno legendaren in vrhunski hamburgerjev
LOL
Horseburger je bil dober, ko je bil mcdonalds in lokalni šiptar edina alternativa.
Rešujejo ga zgolj dodatki, ker ti prekrijejo okus povprečnega mesa.
S tem da se ti spahuje po njem cel dan.
Dandanes je ogromno burgerjev, ki ga peljejo scat.
Žalostno, da si sam ne skapiram… horse mi je dober, ampak če dobro poštudiram, dejansko hamburger v tem primeru naredijo dodatki, ki zakrijejo tisto meso, sploh nacho sir in malo pekoče paprike... če bi jedel samega v lepinji, bi bil isti drek kot kak slab hamburger. Spakuje se mi pa ne po njemu... Bi ga pa zdajle klub vsemu zmazal :P
Za Ljubljano ne vem, če boste kdaj v Celju, Stari pisker - burgerji 6-8€; rezine steaka, dobra pleska, omakce... od nekih gurmanskih burgerjev daleč pred vsemi.
sloxl8 ::
Stari pisker je tudi meni zakon, ampak je od rok - da bi se samo zaradi burgerja zapeljal 70km tja in še nazaj. Na Pivo&Burger pa si ga vedno privoščim.
Matevz96 ::
Stari pisker ima super burgerje za presenetljivo ceno (glede na ceno steakov).
#hooldthedoor
Smurf ::
Mja sem sel v zadne pol leta spet cez vecino bolj znanih burger lokacij in mi je se vedno suvereno na prvem mestu pops, na drugo mesto bi verjetno dal hooda, na tretjem pa so razni Lars&Sven/Stari pisker in se ene par.
Vazelin ::
Smurf: si že bil v Boschtiz pri Litostroju? Kar priporočam, da sprobaš, če nisi.
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...
c3p0 ::
Ja veš, najverjetneje ni piščančje ali pa svinjsko, da bi lahko bilo medium
Če pa neveš, da uporabljajo govedino, katero lahko ješ surovo, pol hamburger ni zate.
Lahko, če je povsem sveža, klana in nato procesirana, pakirana v zelo sanitarnih razmerah. Večno pa se je bakterije žal ne izogibajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
koyotee ::
Ja veš, najverjetneje ni piščančje ali pa svinjsko, da bi lahko bilo medium
Če pa neveš, da uporabljajo govedino, katero lahko ješ surovo, pol hamburger ni zate.
Lahko, če je povsem sveža, klana in nato procesirana, pakirana v zelo sanitarnih razmerah. Večno pa se je bakterije žal ne izogibajo.
En teden v hladilniku, bp.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Killermode ::
Ja veš, najverjetneje ni piščančje ali pa svinjsko, da bi lahko bilo medium
Če pa neveš, da uporabljajo govedino, katero lahko ješ surovo, pol hamburger ni zate.
Lahko, če je povsem sveža, klana in nato procesirana, pakirana v zelo sanitarnih razmerah. Večno pa se je bakterije žal ne izogibajo.
En teden v hladilniku, bp.
Trnutno je moja govedina že 5ti teden v hladilniku. Bom še čakal :)
::
Problem mesarjev v naših koncih je v tem, da večinoma poznajo samo nemški razrez goveda. Tako iz krave naredijo le meso za golaže in juhe.
nekikr ::
Seveda to ne drži. Povprečen mesar zna čisto ok razrezati kravo kakor ti srce poželi. Problem je, da taki specialni, lepo odrezani konci mesa precej stanejo, ljudje hočejo pa mleto meso za 3,99/kg in bočnik za juho/golaž. Zato je res redka trgovina kjer prodajajo suho zorjeno meso. Ne, ker ga ne bi znali zoriti, to je trivialno s primerno opremo, ampak ker ljudje nočejo zapraviti 50€/kg v obsegu, da bi se to trgovini splačalo. Ponujajo pa te ogabne mokro zorjene kose, ker so samo 15€/kg.
::
Seveda to ne drži.
Odvisno kje. Večino mesa kupim neposredno od rejcev. Imam nekaj kontaktov, s katerimi se nato dogovorim oz. me pokličejo, kadar zakoljejo žival. Pri drobnici in perutnini ni problemov, ker večinoma vzamem celo žival ter jo nato razkosam sam. Pri govedu pa se je presneto težko dogovoriti z mesarjem za karkoli nestandardnega. Ni problem v ceni, ker bi rejcu dodatno plačal za kakšen boljši kos, problem je v mesarjih, ki nato npr. brisket (ko mu komaj dopoveš, kateri kos to je) razreže na porcije za juho ....
Da ne bomo čisto skrenili s teme: kakšne kose krave dajete v burgerje? Jaz dajam bržolo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Burger king v btc (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Loža | 201375 (3031) | 2dark |
» | Dober hamburger v centru Ljubljane (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 33406 (2130) | tikitoki |
» | Bombica za hamburgerOddelek: Loža | 9819 (8060) | ;-) |
» | PapinoOddelek: Loža | 5063 (3756) | [D]emon |