» »

Google Nest Hub Max ali Amazon Echo Show

Google Nest Hub Max ali Amazon Echo Show

Temo vidijo: vsi

malipali ::

Pozdravljeni.To je moj prvi post ker bi rabil vaše mnenje.Z strani prijatelja sem bil napoten na ta forum kerse Odločam za nakup pametne napravice amazon ali google.Gledam modela Google Nest Hub Max in Amazon Echo Show.Obacsta v istem cenovnem razredu nekje 230EUR.Zdaj pa me zanima ali kdo uporablja kero od omenjenih naprav in da mi lahko iz prve roke poda svoje izkušnje kaj kako kera naprava deluje(odzivnost,prepoznavnost izgovorjave,....)

St235 ::

debato pelješ v napačno smer, ker vse kar boš sedaj dobil je kup pregovarjanja okrog varnosti, alu folije in tako naprej.

Tako, da najprej si razčisti ali te zanima primerjava med konkretnima napravama ali širša debata (teh je bilo že na 1000) glede smiselnosti uporabe takih naprav.

malipali ::

Odločil sem se že da bom nabavil enega ali drugega tako da lahko reče kdo kar hoče.Rabim le pomoč glede izbire enega ali drugega.Zanima me le konkretna primerjava med omenjenima napravama in ne rabim debat kako nekdo lahko špijunira za mano itd itd.
Torej rabim konkretno primerjavo med obema napravama oziroma priporočila kaj je boljše.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: malipali ()

St235 ::

z novim maxom nimam izkušen, sam show pa za moje pojme deluje odlično za to kar je namenjen. Amazon je z alexo po mojih izkušnjah najboljši pri prepoznavanju govora. Sam show je drugače izjemno odziven in v kombinaciji s takšnimi in drugačnimi skills ga lahko uporabiš praktično za karkoli. Je pa hkrati tudi res, da določen del amazon ekosistema (nakupovanje, glasba...) v Sloveniji ni na voljo.

Za kaj konkretno misliš uporabljat?

Nikonja ::

za vprašat vremensko napoved :) :)

Hec na strano, ampak če bi ga imel doma iskreno ne vem zakaj bi ga uporabljal, ker me že siri in googlov asistent živcirata ko im po 3krat ponavljam kaj želim na mobitelu, pol pa na koncu primem telefon in naredim kaj sm želel. V avtu je uporabno tudi če večkrat ponavljaš ker tipkanje med vožnjo ne toleriram. Za doma pa res ne vem, razen da mi pusti muzko mogoče, prižge luč.... za več nimam idej....

Zakaj ga/jih vi uporabljate?

@malipali sorry za offtopic

St235 ::

Kontrola luči, alarm, termostat, kompletna avdio-video soba (prižiganje ugašanje TV, preklop med viri slike in zvoka...), displej v kuhinji za recepte, poslušanje glasbe, drop in med garažo in kuhinjo...

Pač odvisno koliko ti to pomeni in koliko se ti da s tem igrat. Reci, če si ustrezno nastaviš scene in zvečer z enim stavkom zagotoviš, da so vse luči ugasnjene, alarm prižgan, budilka nastavljena in podobno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

St235 ::

Ali večina zadev za pametno hišo dela na obeh platformah?

po mojih izkušnjah ja, ampak vedno so lahko specifike zato je pametno pogledat, kaj točno že imaš oziroma kaj točno bi rad da naprave delajo.

ziggy89 ::

Jaz ti predlagam, da se odločiš predvsem na to v katerem ekosistemu si želiš biti. Mene je Google malo bolj prepričal, ker sem ravno prešaltal na androida.

Echo show 2nd gen. ti omogoča npr. tudi video calling kar ti prejšnji google ne. Novi Hub Max ti bo tudi to omogočal ampak spet prek google duo aplikacije (ki je drugače precej dobra predvsem na slabših povezavah) ampak imaš spet problem, da nima dosega, da bi bilo smiselno.

Zame osebno niso life changing zadeve. Jih pa uporabljam za luči, upravljanje tv-ja z nekimi osnovnimi komandami in pa za kakšen podcast poslušat, ko pridem domov in rihtam stvari in žvad. Kul funkcija je home group, ker ti sinhronizira poslušanje na vse zvočnike tako, da maš isto v izbranih sobah. Vsake toliko vržem gor kaj iz spotifya ali pa rečem, če mi predvaja novice, radio itd. 99% časa je pač uporabljen kot foto okvir :) Zjutraj včasih pritisnem gor za vreme in pa vprašam, kako izgleda pot v službo (če so kje zastoji, da grem po kaki drugi poti). Lažje mi je tudi timer gor nabit, kot pa na telefonu. Po eni strani ni life-changing ampak, ko enkrat imaš je pa kar priročno.

Je pa tako, da vsake toliko mi prežge retino, ker mu rečem da ugasne vse luči (ker imam npr. prižgano samo 1 v drugem prostoru), in mi odgovor "OK turning ON all the lights".

Se mi pa zdi, da znaš amazon naprave dobiti dosti ceneje sedaj in v prihodnje tako, da je veliko lažje naredit budget sistem po celotnem stanovanju.

Za video klice med družino pa bom verjetno vzel facebook portale jeseni - plus tega je, da ima gor Alexo. Pri meni pač Alexa ne bo v uporabi in bo v uporabi izključno za video klice - plus je to, da večina ima messenger.

Dodatno: ne vem kako je to rešeno na Alexi, ampak tukaj ti lahko pokaže zaslon stvari glede na to kdo ga vpraša. Torej, moja punca ne bo videla moje YT zgodovine in jaz ne njene. Prav tako kar se tiče koledarja. Ne toliko iz zasebnosti ampak iz prirjene izkušnje je to kar kul.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ziggy89 ()

dunda ::

Sam tudi bolj prisegam na Googlov ekosistem.
Google Assistenta kar uporabljam (čedalje več pravzaprav) in pogosto pride kar prav. Seveda še ni vse idealno (daleč od tega), ampak nekje je treba začeti.
https://www.kacnje.eu

OK.d ::

Za začetek mu predlagam
naj si nabavi google home mini ali echo dota, da bo videl kaj vse lahko počne z njimi.
Če mu ne bi bilo všeč, bo samo stran vrgel cca.30€ in ne 200, da mu potem edino služi kot okvir za slike;)
LPOK.d

malipali ::

Po preizkušanju obeh aparatov je padla odločitev za google.Razlog je čist preprost in ta je da bolj prepozna ozgovorjavo ter se lahko nadovežeš na prejšnje vprašanje dočim je aleksa brez te možnosti.V času testiranja mi ni nikoli rekel da tega ne razume medtem ko alexa ima kar nekaj problema z tem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: malipali ()

HotBurek ::

A pol zastop, če rečeš "Gogl, dej zašpili anoder on bajts tu dast, od kvinov. Pa dej ful na glas in na repit."? Kaj prav naprava?
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

dunda ::

HotBurek je izjavil:

A pol zastop, če rečeš "Gogl, dej zašpili anoder on bajts tu dast, od kvinov. Pa dej ful na glas in na repit."? Kaj prav naprava?

Če kolikor toliko pravilno poveš (in po korakih), je to približno to.
Sam se res nekako navajam na te zadeve. Sicer tudi službeno skrbim za bote že nekaj let, na Androidu pa uporabljam Googlovega.
Recimo v Android Auto je fino, ko rečeš, da naj preskoči kakšno minuto podcasta. Ali pa za zjutraj imam nastavljen postopek, da mi pove kakšno bo vreme, kako je na cesti do službe, kaj imam danes na koledarju, nato pa prebere še kakšen top nočne novice v minuti ali dveh.
https://www.kacnje.eu

malipali ::

HotBurek je izjavil:

A pol zastop, če rečeš "Gogl, dej zašpili anoder on bajts tu dast, od kvinov. Pa dej ful na glas in na repit."? Kaj prav naprava?

Ne ne da se tega naredit ker ne razume slovensko.Drugače pa kot ti je že moj predhodnik napisal če to poveš v sklopih in seveda v Angleškem jeziku bo naredila.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: malipali ()

JanezH ::

Kje pa naročate google home/nest mini?

rabelj5 ::

kdaj bojo te naprave razumele pogovorno slovenščino in se znale učit

OK.d ::

Nikoli
LPOK.d

rabelj5 ::

če se lahko otrok se lahko tudi stroj in enkrat se bo

morosito ::

Kaj google home mini dela v slovenskem jeziku???

Mavrik ::

Ne, slovenski jezik ni podprt.
The truth is rarely pure and never simple.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pametna hiša, stanovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7617012 (1502) kriptobog
»

Echo Dot 3rd gen. - nakup (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16325547 (12684) Reaper
»

Amazon pošilja Alexo od doma

Oddelek: Novice / Ostale najave
157399 (5632) vostok_1
»

Echo dot 3 ali echo show 5

Oddelek: Zvok in slika
61009 (847) Laki_ laik
»

Alexa - kaj in katero je potrebno kupiti, da dela v Sloveniji

Oddelek: Kaj kupiti
168846 (8042) Reaper

Več podobnih tem