Forum » Programiranje » [Python] Program za računanje površine znotraj parametrično podanega lika
[Python] Program za računanje površine znotraj parametrično podanega lika
i33a ::
Pozdravljeni,
pišem nek program, v katerem moram (poleg drugih stvari) izračunati tudi ploščino lika, ki ga omejuje parametrična krivulja (torej imam enačbi za x in y koordinato).
Zanima me, če obstaja kakšna formula za izračun (rezultat bi rad čimbolj točen). Gre lahko recimo za podobne enačbe, kot tu.
Progam je napisan v Pythonu, ampak ne potrebujem kode, temveč samo kak nasvet kako se zadeve lotiti/približna psevdokoda.
Hvala za nasvete
pišem nek program, v katerem moram (poleg drugih stvari) izračunati tudi ploščino lika, ki ga omejuje parametrična krivulja (torej imam enačbi za x in y koordinato).
Zanima me, če obstaja kakšna formula za izračun (rezultat bi rad čimbolj točen). Gre lahko recimo za podobne enačbe, kot tu.
Progam je napisan v Pythonu, ampak ne potrebujem kode, temveč samo kak nasvet kako se zadeve lotiti/približna psevdokoda.
Hvala za nasvete
gufy123 ::
Za začetek reši ta matematični primer na papirju, potem pretipkaj v kodo. Tole zaenkrat nima veze s Pythonom, se mi zdi
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IEEE: najpriljubljenejši jezik je PythonOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 6829 (4346) | Qushaak |
» | Programer-php, pythonOddelek: Loža | 8902 (5793) | Red_Mamba |
» | Kako je definirana zemljepisna širina/višina: na krogli ali elipsoidu (WGS)?Oddelek: Znanost in tehnologija | 2800 (2036) | LuiIII |
» | Python, prosim za pomoc pri programiranju (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programiranje | 14162 (10264) | lenika |
» | Program za pisanje enačbOddelek: Programska oprema | 3077 (2949) | darkolord |