Forum » Programska oprema » Program za pisanje enačb
Program za pisanje enačb
sdram ::
Dober večer!
Kateri program predlagate za pisanje matematičnih enačb, katere program avtomatsko izračunava? Ne gre se mi, da bi mi program podpiral lenobo, marveč za kontrolo računov, saj v šoli uporabljamo "ubijalske enačbe", pri kateri je potrebna velika previdnost in hkrati natančnost izračuna. Čeprav vem da to še zdaleč niso ubijalske enačbe, pa vendar zame so in vam pošiljam primer.
Prosim torej za nasvet, kateri program je najbolj idealen.
Hvala in lep večer še naprej.
nejc
Kateri program predlagate za pisanje matematičnih enačb, katere program avtomatsko izračunava? Ne gre se mi, da bi mi program podpiral lenobo, marveč za kontrolo računov, saj v šoli uporabljamo "ubijalske enačbe", pri kateri je potrebna velika previdnost in hkrati natančnost izračuna. Čeprav vem da to še zdaleč niso ubijalske enačbe, pa vendar zame so in vam pošiljam primer.
Prosim torej za nasvet, kateri program je najbolj idealen.
Hvala in lep večer še naprej.
nejc
bosstjann ::
tak bolj simp je derive
če hočeš pa ultra močno zadevo k jo je tut mal težje uporabljat je pa to mathematica
če hočeš pa ultra močno zadevo k jo je tut mal težje uporabljat je pa to mathematica
bosstjann ::
ja matlab je za numerično računanje mathematica pa predvsem za simbolno
tko da odvisno kaj rabiš
tko da odvisno kaj rabiš
sdram ::
Jaz rabim to kot pravim samo za kontrolo preračunov. Pomeni, da napišem enačbo, in številko zamenjam s črko, nato pa mi programčič izračuna rezulat, jaz pa ga primerjam s svojim.
L.P.
nejc
L.P.
nejc
OwcA ::
Mathematica, ampak je malo drag hec za kaj takšnega. Če znaš programirati, obstaja ena simpatična knjižnica za simbolno računanje v C-ju in Pythonu.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
darkolord ::
Microsoft Graphing Calculator bi bil kot nalašč za tako stvar
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kalkulator za študijOddelek: Šola | 6387 (3253) | seminal |
» | Kako poračunati enačbo?Oddelek: Loža | 1661 (1180) | kitajc |
» | Izšla Mathematica 7Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 6895 (4600) | chaos_AK |
» | Program za skiciranje matematičnih funkcijOddelek: Programska oprema | 2202 (2059) | Aspirinix |
» | Reševanje enačbOddelek: Programiranje | 1413 (1126) | StratOS |