Forum » Omrežja in internet » Čudni mejli
Čudni mejli
Zzzzzzz ::
Zadnje čase (oz. zadnjih par dni) dobivam same neke čudne mejle. To naj bi bli (oz. so) virusi, saj mi jih moj antivirusni program pobriše, vendar tega je na tone. V prilogi mejla, ki ga dobim, je 100kb datoteka, okužena z virusom W32.Sobig.Worm.
Vsake toliko pa je tudi kak e-mail, ki me kao "obvešča", da imam virus na računalniku. Nekej takga:
---------------------
This e-mail is generated by the Eureka Online mail server to warn you that the e-mail sent by zvonko@harije.si to kumbuke4@eol.lk is infected with virus: Win32/Sobig.F@mm.
If you are the sender:
The scanned e-mail has your address in the <From> header field. Either your
computer is infected or someone's computer having your e-mail address in
the address book has been infected.
Eureka Online offers a service to protect your computer from viruses. Please contact marketing@eureka.lk for further details.
---------------------
Naslovi (subjekti) mejla so ponavadi:
Thank you!
Re: Your application
Re: Approved
Re: Re: My details
Thank you!
Re: Wicked screensaver
Kaj mi je za narediti? Virusa ne bi smel imeti, ker sem računalnik po dolgem in počez pregledal z antivirusnim programom in s tistim posebnim programčkom za odstranjevanje določenega virusa, ki sem ga snel s Symantecove strani. Any ideas?
Vsake toliko pa je tudi kak e-mail, ki me kao "obvešča", da imam virus na računalniku. Nekej takga:
---------------------
This e-mail is generated by the Eureka Online mail server to warn you that the e-mail sent by zvonko@harije.si to kumbuke4@eol.lk is infected with virus: Win32/Sobig.F@mm.
If you are the sender:
The scanned e-mail has your address in the <From> header field. Either your
computer is infected or someone's computer having your e-mail address in
the address book has been infected.
Eureka Online offers a service to protect your computer from viruses. Please contact marketing@eureka.lk for further details.
---------------------
Naslovi (subjekti) mejla so ponavadi:
Thank you!
Re: Your application
Re: Approved
Re: Re: My details
Thank you!
Re: Wicked screensaver
Kaj mi je za narediti? Virusa ne bi smel imeti, ker sem računalnik po dolgem in počez pregledal z antivirusnim programom in s tistim posebnim programčkom za odstranjevanje določenega virusa, ki sem ga snel s Symantecove strani. Any ideas?
Cokolesnik ::
Dokler imaš nameščen protivirusni program, naj te to ne skrbi. Ker v zadnjem času po spletu krožijo številni črvi, med katerimi je tudi "generator" problematične e-pošte, pač prejmeš veliko nesnage. Slednjo pobriši iz poštnega programa in zaspi mirno v noč.
Pazi le na to, da boš imel vedno osvežen protivirusni program z najnovejšimi virusi. Nortonov pa na primer kar sam posodablja bazo virusev. Svetujem ti tudi požarni zid (tudi tistega, ki je vključen v WinXP, če jih uporabljaš).
Lahko tudi poskusiš z vnosom določenih značilnosti tovrstnih sporočil v črno listo in tvoj poštni program bo takšna sporočila, ki bodo ustrezala danim kriterijem, predhodno izbrisal ali preusmeril v željeno mapo (npr. Izbrisana sporočila).
Pazi le na to, da boš imel vedno osvežen protivirusni program z najnovejšimi virusi. Nortonov pa na primer kar sam posodablja bazo virusev. Svetujem ti tudi požarni zid (tudi tistega, ki je vključen v WinXP, če jih uporabljaš).
Lahko tudi poskusiš z vnosom določenih značilnosti tovrstnih sporočil v črno listo in tvoj poštni program bo takšna sporočila, ki bodo ustrezala danim kriterijem, predhodno izbrisal ali preusmeril v željeno mapo (npr. Izbrisana sporočila).
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cokolesnik ()
Mobidick ::
Meni se čisto isto dogaja. Pa kaj se nič ne da naredit.
Takle je pa source:
Pa pri vseh teh mailih je Received: from MAFALDA (mafalda.fri.uni-lj.si [193.2.72.180])
Kaj storiti? Ali samo mirno brisati maile (12 na dan)
Takle je pa source:
Pa pri vseh teh mailih je Received: from MAFALDA (mafalda.fri.uni-lj.si [193.2.72.180])
Kaj storiti? Ali samo mirno brisati maile (12 na dan)
The future is digital!
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Predator ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kraja identitete email naslovOddelek: Pomoč in nasveti | 1925 (1223) | zmaugy |
» | Computer infectedOddelek: Pomoč in nasveti | 1749 (1560) | boss-tech |
» | Končno. Na mojem računalniku z linuxom sem odkril virus.Oddelek: Programska oprema | 1553 (1267) | suse80 |
» | antivirus (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programska oprema | 11783 (9146) | frikihamster |
» | Nov članekOddelek: Novice / Nova vsebina | 2576 (2576) | Jeebs |