Forum » Pomoč in nasveti » Snemanje TV signala na disk?
Snemanje TV signala na disk?
novi ::
Razjasnitev problema:
V računalnik sem stlačil grafično kartico ATI Rage pro all in wonder. Pol sem naložil njihov software ATI Multimedia Center 7.2.
Računalnik je sestavljen okoli Celeron 1200MHz procesorja z 512Mb ram-a.
Vse dela lepo in prav, dokler ne začnem snemati TV singala na disk. Že v štartu imam drop frame okoli 80% (video zapis neuporaben).To mi dela pri vseh mogočih izbranih načinih snemanja.
Vprašanje:
Mam prešibak računalnik ali imam kaj narobe nastavljeno?
V računalnik sem stlačil grafično kartico ATI Rage pro all in wonder. Pol sem naložil njihov software ATI Multimedia Center 7.2.
Računalnik je sestavljen okoli Celeron 1200MHz procesorja z 512Mb ram-a.
Vse dela lepo in prav, dokler ne začnem snemati TV singala na disk. Že v štartu imam drop frame okoli 80% (video zapis neuporaben).To mi dela pri vseh mogočih izbranih načinih snemanja.
Vprašanje:
Mam prešibak računalnik ali imam kaj narobe nastavljeno?
Jose ::
Imam Hercules AIW 7500. Imam Athlona 1800 XP, WD800JB in lahko zajemam brez izgubljenih frameov v DVD ločljivosti in največji kvaliteti slike v MPEG2 formatu (ATIMMC). Moja kartica omogoča strojno stiskanje v MPEG2 format. Disk (50GB za zajem) je dovolj za manj kot eno uro zajema. Torej za zajemanje kakega filma iz TV je to vsekakor premalo. Probaj zmanjšati kvaliteto zajema in ločljivost (če še nisi). Če ima tudi Rage kartica strojno kompresijo v MPEG2 format, ti priporočam uporabo te (izbereš v nastavitvah).
Zase sem poiskal rešitev za pomanjkanje diska v zajemanju videa z VirtualDub 1.5.4 v Div3 kompresiji (DivX-Low Motion), vendar za to (ob zadovoljivi kvaliteti) moram že zmanjšati ločljivost na 640x480, če ne želim izgube frameov. Seveda si ne morem privoščiti sočasne kompresije zvoka, zato ga pustim na PCM.
Vsekakor imaš za zajem filmov precej šibak računalnik. Verjetno se kje najde tudi kak maher, ki bi lahko tudi s tvojim računalnikom (procesorjem) zajemal zelo dobro a to le ob dobri optimizaciji winsov in z veliko izkušnjami. Mogoče vedo kaj več o tem na www.doom9.org
Pa še to, med zajemom imam izklopljene vse ostale programe, celo protivirusni program in motherboard monitor.
Zase sem poiskal rešitev za pomanjkanje diska v zajemanju videa z VirtualDub 1.5.4 v Div3 kompresiji (DivX-Low Motion), vendar za to (ob zadovoljivi kvaliteti) moram že zmanjšati ločljivost na 640x480, če ne želim izgube frameov. Seveda si ne morem privoščiti sočasne kompresije zvoka, zato ga pustim na PCM.
Vsekakor imaš za zajem filmov precej šibak računalnik. Verjetno se kje najde tudi kak maher, ki bi lahko tudi s tvojim računalnikom (procesorjem) zajemal zelo dobro a to le ob dobri optimizaciji winsov in z veliko izkušnjami. Mogoče vedo kaj več o tem na www.doom9.org
Pa še to, med zajemom imam izklopljene vse ostale programe, celo protivirusni program in motherboard monitor.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero TV Katico(tuner)? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 19612 (12652) | Izi |
» | Posnetki iz VHS na DVDOddelek: Zvok in slika | 1747 (1589) | dimitrijus |
» | Progressive vs. Interlaced MPEG2 kodiranjeOddelek: Zvok in slika | 1983 (1910) | SasoS |
» | Zajem iz analogne kamere na računalnikOddelek: Zvok in slika | 1698 (1534) | nodes |
» | Tv kartica!Oddelek: Kaj kupiti | 2309 (1876) | toni22 |