» »

Hkrati vec delov slo v franze

Hkrati vec delov slo v franze

SmeskoSnezak ::

A se lahko zgodi da se naenkrat unici maticna in trdi disk v prenosniku?
Se komu kaj podobnega zgodilo?
Kateri deli in koliko delov hkrati vam je slo, v prenosniku ali racunalniku?
Kaj tocno ste poceli, kako se zgodilo nima toliko veze. Lahko pa se razpisete.
Hvala lepa.
@ Pusti soncu v srce... @

jype ::

Če se napajalniku uspe pravilno pokvarit, lahko s prenapetostnim sunkom uniči več reči hkrati, včasih se to zgodi na račun napetostnih nihanj na električnem priključku, ena od reči, ki lahko povzroči odpoved več komponent hkrati je pa tudi statična elektrika - ko šraufaš mašine, se splača držati za ozemljeno ohišje.

DeeCoy ::

Ti maš pa res tisoč in en problem. To, da bi šla matična in disk obenem je zelo malo verjetno, je pa seveda možno. V kakšnih okoliščinah pa je crknil? Kaj se je zgodilo? Kater računalnik? Bi ti rad filozofsko debato, mogoče napisano kako seminarsko ali esej, ali misliš da imamo kristalno kroglo? Opiši težavo in kako je do nje prišlo, pa ti bo kdo kaj pametnega povedal.. Sicer pa googlaj "My computer doesn't turn on, what to do"
To kar pravi jype za napajalnik ne drži, ker morajo biti narejeni tako, da prenapetost ne more usekat na linijo za napajanje (razen ob kakšnem udaru strele - druga stvar).

jukoz ::

Hja, meni je strela skurila prenosnik - ne preko napajanika, temveč preko mrežnega kabla.
Crknila je pa samo matična in prenosnik še vedno lepo deluje =)

SmeskoSnezak ::

Na internetu je tisoc in ena tezava, pa ljudje niso pol toliko firbcni kakor vi ;P
Hkrati pa se najde, da se tudi to dogaja. Kako, pa ni cist jasno.

Zgodba , kjer se to zgodilo, da je sla maticna in disk:
clovek je gledal film prek spleta, en film se predvajal v ozadju v programu, multitabuliranje odprto po vseh brskalnikih, nekaj se prenasalo na disk... vse je bilo okey, nakar ekran potemni... obicajno zapre prenosnik (v hiberspanje) in ko ga odpre, je vse kul. Tokrat ni bilo. Zato se pritisne gumb za vklop/izklop. Pocaka in vklopi racunalnik. Tema... slisi se zvok, da se Windows zazene, ampak ni slike. Se enkrat izklop. Vklop? Ne vec. Ni vec ne led luck, ne zvoka za trdi disk, nic.

Ugotovi se, da je sla maticna in trdi disk. Sedaj se podatke resuje.
@ Pusti soncu v srce... @

In dobijo približno tako splošne odgovore, kot jih lahko dobiš ti, dokler ne opišeš problema.

Glede na opis problema, je zaradi pregrevanja šla intergrirana grafična (glede na prejšnje težave) in tega se ne splača dotikat. Disk je verjetno odletel takrat, ko je bil narejen "hard shutdown", ker drugače pač ni šlo. Pred tem ti dve težavi skoraj sigurno nista bili povezani.

Xserces ::

Domnevam da ste disk probal v drugem rač?
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

DeeCoy je izjavil:

To kar pravi jype za napajalnik ne drži, ker morajo biti narejeni tako, da prenapetost ne more usekat na linijo za napajanje
Glede na to, kaj sem že vse doživel pri napajalnikih, je "morajo biti" zelo šibko zagotovilo.

jype je izjavil:

DeeCoy je izjavil:

To kar pravi jype za napajalnik ne drži, ker morajo biti narejeni tako, da prenapetost ne more usekat na linijo za napajanje
Glede na to, kaj sem že vse doživel pri napajalnikih, je "morajo biti" zelo šibko zagotovilo.

Govorimo o original napajalnikih, ne o kitajskih knock-offih. In tudi ne o poceni lc powerjih ipd v desktopih. Kdor uporablja take napajalnike, si je za vso škodo kriv sam.

Baja ::

skuril 1kw napajalc, 3tb hdd, 256gb ssd, 2x dvd-rom. kaj sem počel? sestavljal novo mašino. kaj se zgodilo? uporabil napačen modularni kabel :D

weasel ::

SmeskoSnezak je izjavil:

Na internetu je tisoc in ena tezava, pa ljudje niso pol toliko firbcni kakor vi ;P
Hkrati pa se najde, da se tudi to dogaja. Kako, pa ni cist jasno.

Zgodba , kjer se to zgodilo, da je sla maticna in disk:
clovek je gledal film prek spleta, en film se predvajal v ozadju v programu, multitabuliranje odprto po vseh brskalnikih, nekaj se prenasalo na disk... vse je bilo okey, nakar ekran potemni... obicajno zapre prenosnik (v hiberspanje) in ko ga odpre, je vse kul. Tokrat ni bilo. Zato se pritisne gumb za vklop/izklop. Pocaka in vklopi racunalnik. Tema... slisi se zvok, da se Windows zazene, ampak ni slike. Se enkrat izklop. Vklop? Ne vec. Ni vec ne led luck, ne zvoka za trdi disk, nic.

Ugotovi se, da je sla maticna in trdi disk. Sedaj se podatke resuje.

Nekaj podobnega se je meni zgodilo na XPS 15. Sla je maticna in tisti del, ki povezuje napajalnik in maticno plosco. K sreci so podatki in disk ostali nedotaknjeni.

DeeCoy je izjavil:

Govorimo o original napajalnikih, ne o kitajskih knock-offih. In tudi ne o poceni lc powerjih ipd v desktopih. Kdor uporablja take napajalnike, si je za vso škodo kriv sam.
OP še nič ni napisal, katere napajalnike je uporabljal.

MrStein ::

jype je izjavil:

DeeCoy je izjavil:

"morajo biti" je zelo šibko zagotovilo za karkoli, ne le napajalnike.
Ampak eni bodo kar trdili... ah, so me prehiteli.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sem pravkar unicil laptop?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
556297 (3982) care20
»

Diagnostika pc-ja

Oddelek: Strojna oprema
131522 (1115) legice
»

grom in asus

Oddelek: Pomoč in nasveti
151246 (749) BorutK-73
»

prenosnik grom skuri matično?

221582 (1081) bobby
»

udar strele - vse uničeno? (strani: 1 2 )

939922 (7367) gregor

Več podobnih tem