» »

miniDV --> DVD

miniDV --> DVD

jurc ::

okej situacija: mam dv kamero, dam video v pinnacle studio 8, nardim montažo, nakar posnamem zadevo na DVD v max kvaliteti (8000kbps). in problem? kljub 8000kbps je na določenih mestih slika še vedno porazno slabo stisnjena.
zanima me naslednje: a obstaja kak dobr DVD authoring program, v katerem bi mi bolj kvalitetno stisnil? da bi exportov iz pinnacla nazaj v DV, potem pa stisnil v mpeg2 s tistim programom (želel bi si multi pass, če je to pr mpeg2 sploh v rabi), naštimov še menije in spohov na DVD.
(v bistvu se verjetno da stisnjeni mpeg2 nazaj v pinnacla uvozit pa dodat menije in posnet, sam fajn bi blo, da bi blo vse lepo v paketku).

waters ::

Tudi mene zanima ta tema ozziroma ali lahko kdo priporoči kakšno dobro stran o teh zadevah
LP

jurc ::

jest zdj probavam DV export predelat v mpeg2 z TMPGenc, nakar dobljeni output predelaš v dvd image s TMPGEnc dvd author. image pa se da zapečt z nerotom ali samim DVD avtorjem (sam mojga dvd pekača ne podpira).
trenutno delam 2pass VBR fajl, kar bo trajalo ene 7 ur, pol bomo pa vidl kakšn bo posnetek, bom zapeku za primerjavo z onim iz pinnacla. sam me ma, da bi preprosto vse skupi posnel nazaj na DV kaseto in mel tam arhivirano. sicr so drage, ampak tudi ustrezno kvalitetne.

Brainstorm ::

Ok jest tut uporablam pinnacle studio 8 ke je naret full na eazy proti kakmu premieru sam pol je šit ko bi rad izvozu obdelan material direkt v cce encoder od cinema crafta brez vmesne datoteke a je kermu to ratalo naprimer z kakim avisynth. Ker za premiere in ulead studio se da downloadat video frame server za pinnacla pa ne. Uglavnem nardim vmesno datoteko z hufffyjevim loosless codecom pol pa skompresiram v mpeg2 z cce. V bistvu vse skup mal experimentiram ker zaenkrat še nimam dvd pekača. A ve kdo za ono varianto z avisynthu kok zadevo prštimat da bo deloval z studio 8?
Pa še neki kok preračunaš končno velikost mpeg fileta da recimo zapolniš dvd do fulla. Pa ka je boljš 2 pass Variable bit rate al 1constant 1 pass 9000 bitrate?
Ja sej pol ni probrem avtorizirat dvd ko maš enkrat mpeg2 file parajt sam ga uvoziš v naprimer ulead dvd movie factory al pa pinnacle impression itd pa nardiš menuje in zapečeš.

Zgodovina sprememb…

jurc ::

verjetno bi lahko exportov nazaj v DV, čeprav nisem ziher a ga pinnacle recompressa al ne. ker pr men traja razmeroma dolg, tako da sem v dvomih.

max bitrate na dvd-ju je 8000, vsaj tako mejo postavita tako pinnacle, kot tud tmpgenc. najlažje je tako, da v pinnaclu zrežiraš posnetek, pol ti pa že on pove (verjetno, nisem ziher, ker še nisem mel nikol več kot 1 uro videa skupaj naenkrat), s kakšnim bitrateom bo naredu mpeg2. pol pa ti to informacijo porabiš drugje.
če kodiraš z tmpgenc plus, maš not že kar profil za dvd video. butneš not DV video, pa sam napiše max bitrate.

Brainstorm ::

Ja sej ni problema lahk posnamem nazaj v dv sam s tem se zgubi kvalitete pinnacle-tov mpeg2 encoder pa tut ni bohve ka glede kvalitete. U glavnem jst posnamem v umesni file ki nej bi bil sorazmeroma brez izgub sam zasede 1 ura okol 50 Gb pol pa z cce-ju skompresiram v mpeg2 file. Sem mislu če kdo ve za kako varianto brez umesnega fileta tok ko je možno pri premieru sam se ga rajš zaenkrat ne postopim ko je zakompliciran ko satan.

jurc ::

pomojem nima smisla exportat v huffyuv, je čist vseen če v DV, izguba je ekstremno minimalna, sploh glede na to da pol stisneš v mpeg2, k je 3x manjši.

TRIROG ::

Da malo obudim tole temo ...

Včeraj sem na eni tekmi posnel za cca 10 ur materiala ... (10 miniDV kaset)

ves ta material bi rad presnel na dvd-je ... zaenkrat brez editiranja ... ker moram potem vse to v GB poslat ker se bo tam montiralo pa original kaset nebi rad pošiljal ...

torej kako najbolj enostavno in najbolj lossless zadevo prenesem iz kamere/miniDV na DVD(4,7GB) ...

prosim svetujte programe in nastavitve !

Hvala

aljazh ::

Hmm, če se bo zadeva montirala, bi bilo bolje, da presnameš na miniDV kasete. Če pa boš dajal na DVDje, skonvertiraj v mpeg2 (1 ura materiala na en DVD) in posnemi kot podatkovni DVD. Samo ne delati video DVDjev.

EDIT: Če rabiš pomoč, me lahko kontaktiraš na ZS.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: aljazh ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Pinnacle & A-Premiere

Oddelek: Zvok in slika
101761 (1559) Stepni Volk
»

Za vse, ki radi iz mini DV kamer dajete video na racunalnike, DVDje,..

Oddelek: Zvok in slika
203254 (2475) CaqKa
»

Kako iz DV narediti DIVX?

Oddelek: Zvok in slika
392387 (1774) marS
»

Iz DV v DVD zapis

Oddelek: Zvok in slika
252082 (1872) pivmik
»

Izdelava Domačega Dvd-ja in Menijev

Oddelek: Zvok in slika
91734 (1529) chato

Več podobnih tem