» »

Za vse, ki radi iz mini DV kamer dajete video na racunalnike, DVDje,..

Za vse, ki radi iz mini DV kamer dajete video na racunalnike, DVDje,..

Caligula ::

Sam ze lep cas uporabljam TMPGenc 2.5 za izdelavo KDVDjev.

Sedaj pa sem poizkusil TMPGenc 3 Express, ki jih proizvaha ze sam (samo, da pod fake imenom XDVD) in so zelo zadovoljivi.
Velikost je majhna-recimo da se average bitrate doloci na nekako 4000 ali 5000 kbps.

Skratka najdite si ta program.
Retail verzijo je moc sneti kar z razvijalceve DOMACE STRANI in potem pac morate dobiti (verjetno kupiti ane) serijsko cifro.

Imajo pa tudi DEMO verzijo.

Se vam splaca probat. Ker na 1 DVD spravite potem od 4 pa do 6 ur DVD kvalitete videa. Pac, ce bo blize 4 uram bo boljsa kvaliteta, ce bo blize 6im pa pac malenkost nizja. To morate itak na vzorcu probat najprej in na TVju pogledat, ker TVji naceloma kazejo zelo lepo sliko.

Skratka ta XDVD je kakor KDVD kar pomeni , da ga vse DVD komponente in samostojni predvajalniki beejo kot ibicajni DVD, ko to pac normalno zapecete na DVD. Skratka to je format, ki varcuje z prostorom brez drasticne izgube kvalitete in je pri tem se vedno s strani DVD predvajalnikov razpoznan kot obicajni DVD. Tudi resolucija je enaka,...

Skratka poizkusite in obvestite o rezultatih.

CaqKa ::

torej jo to ena taka wizard verzija tmpg enc 2.5 verzije?

Caligula ::

Zgleda, da so se pac pry Pegasys mogoce kr mal nekorektno spravli komercialno izkoristit prednosti KDVD formata, ki je drugace naceloma open source vrsta zadeve. So pac preimenovali v extended DVD (XDVD) in zgleda da ubrali kar dober kompromis nastavitev in zadeva sluzi namenu-je user friendly.

Zlo simpl za uporabljat, stabilna, hitra,.. morem pa res probat na kaksnem celem videu ne sam na majhnih vzorcih. So pa vzorci obetavni.
Sploh na TVju je slika se res dobra tud, ce das 3500 average bitrate recimo. In tko bi dubu kr dobrih 6 urc na DVD se mi zdi.

Skratka zadeva je dobra predvsem za DVDje ripat pa mini DV format obdelovat.
Se clo kulturno edit funkcijo ma vgrajeno-tako simpl ampak sluzi osnovnim namenom.

CaqKa ::

ja na doom9 je bila pred nekaj dnevi tudi novica da so izdali tmpgenc edit
pravijo da reze vse vrste dvd/mpeg2 streamov...
treba potestirat ko bojo meli angleško verzijo.

SasoS ::

KDVD ni noben opensource ne vem kaj...prav tako ni to noben hip-hop strašni trik poseben format. Tiste strani to kar nekaj nalagajo. Pod oznako "KDVD" se je enostavno znajdla druga kvantizirna matrika ki je optimizirana za nižje bitrate. Plus da pri mojih testih ni obnesla ne vem kaj...ako je bil video zanič z navadno matriko, tudi KDVD ni pomagal nič (btw: pri 3500kbit avg in 6h ti bo video zasedel 9GB - to je mal več od dvd-r). Ampak...I'll give it another shot - imam za enkodirat uro in pol jadranja na DVD. Z navadno matriko me precej jebe max bitrate, saj je tudi pri 9.8Mbit slika zanič. Bomo videli kaj bo rekel KDVD - ako bo isto nikoli ne povoham več :D

Caligula ::

Saso, pri KDVDjih je fora v skriptah. Te omogocajo dobro kvaliteto pri nizkih bitratih. Verjetno se ti z skriptami nisi ravno veliko ukvarjal :D So pa ravno skripte tiste, ki se fajn poznajo. No ja, ta TMPGenc ocitno sam doloci kako skripto glede na tip videa, ki ga zazna in zadeva ni slaba.

PhotoBlaz ::

ej mene pa zanima, ko tkole ripas v ta format iz DV kamere.....a se ohrani film v interlace-u, al je isto kot pri DivX-u in podobnih kodekih, da potem zgleda teh 25fps se vedno nekak netekoce (ko deinterlacas)?

Pa se glede tega,....kako vi obdelujete film,...a presnamete iz DV na disk, pa celoten fajl ki je za eno urco in pol skor 19 Gb obdelujete,...al ga ze prej spravite v to DVD obliko in potem obdelujete?

Zaenkrat dajem se v DivX vse iz miniDV kamere,....sam mi gre ful na zivce ta netekoca slika.

Thnx, ceprav je mogoce mal offtopic

SasoS ::

mpeg2 je lahko interlaced, edino pazit moraš da ohraniš BFF-TFF zaporedje. Drugače pa ja, DV stream daš na disk, potem pa pride nadaljnja obdelava...
eh, skripte :D kaj naredi skripta da ne morš tud ročno - edino bitrate zračuna kar znam pa tut na roko >:D. Če računam 90min videa na 4.5GB je to tolk, in nobena skripta ne more narest drugač...

Caligula ::

SaosS, tu je tvoj problem. Skripte uporabljajo raznorazne filtre, ki pomenijo cel svet razlike. Od takih za ostrenje, glajenje robov,..malo morje takih. To je tebe matralo :D Se fajn fajn poznajo te stvari. In tega tudi slucajno ne mores rocno stelat v TMPGencu...

Model, ta Tmpgenc 3 ma simpl za obkljukat-da deinterlaca video. Izguba kvalitete je prakticno nicna, prihranek pri prostoru pa velik.
Probaj pa bos videl. Ker v TMPGenc 2.5 si pac dal v scripti, da deinterlaca. Tukaj pa ima ze TMPGenc 3 opcijo.

In ja, najboljse je film v polni velikosti dat na disk, ga s Pinnaclom Studio 9 obdelat in pol z TMPGencoderjem spremenit v KDVD oz XDVD kar j isto sranje. PAc se vedno ustreza DVD kriterijem in ga tudi DVD playerji berejo normalno kot katerikoli normalen DVD.

SasoS ::

Vidiš...ampak jaz nočem filtrov za glajenje robov :D. Jaz hočem sliko tako kot je - ako bi želel dat čez smoother bi to naredil že v avisynthu in zato ne rabim delat KDVD...

laguna ::

O.K. Vse to je vredu. Res je slika z TMPG enc vredu. Vendar mene zanima, zakaj mi TMPG enc 2.5 ne kodira v MPEG2. Kot vidim imate vi že lepe izkušnje z TMPG enc, pa me zanima, katero varianto enkoderja uporabljate, da lahko kodirate v MPEG2. Zaz lahko kodiram le v MPEG1, saj mi piše da se je iztekel 30 dnevni čas MPEG dva kodeka.

Zanima me pa naslednje. Kako lahko kodiram direktno po skriptih TMPGenc v KDVD, ne da bi bilo prej potrebno kodirat oz. zajemat v MPEG2 (npr. z uleadom,...) ali v kak drug format in ga nato pretvarjati v KDVD. Ali obstaja kak program, ali ima mogoče TMPG enc opcijo zajemanja z vira (CAPTURE VIDEO).

Lep pozdrav.

Caligula ::

Jah potekel ti je demo ali kaj takega.

Kar se tice KDVD razlage-je dolga-raje si snami TMPGenc 3 pa tam naredi XDVD.

Caligula ::

Aja, ce kdo rabi, lahko posljem poseben delujoc demo tega programa (TMPGenc 3 ) tudi po mailu.
Ker je vec verzij pa se je tezko znajti mogoce komu kera verzija je najboljsa. In jaz imam preverjeno najboljso >:D . In ta dela 100%.

studi@email.si

kosobrin ::

Pozdrav!

Sem bol nov v teh zadevah, zato se ne smejat, če bom kaj mimo ustrelil. Ideja je naslednja:

Rad bi iz mini DV spravil na disk, nato obdelal in zapekel na DVD oz CD morda bi kasneje kaj presnel tudi na VHS.

Za obdelavo sem dobil zraven kartice Ulead VideoStudio 8 , pa tudi Windowsi majo Windows Movie Maker. A se splača s tem zapravljat čas ali je bolje nabaviti Ppnacle studio ali Premiere
ali kaj drugega? To rabim za amatersko uporabo, za urejanje družinskih posnetkov itd. Zato bi rad da bi bila zadeva enostavna in da dela. V kak format je potem priporočljivo prekodirat in nato posnet in s čim, da lahko posnetek pogleda tud napr. teta ki ma hišni kino za 30000 sit, in da bo rekla da je pa res lepa slika.

Upam, da me razumete in že v bnaprej hvala za odgovore!
:\
LP

CaqKa ::

uporabi ulead video studio in zadevo napeči v dvd (če imaš dvd pekač), sicer pa naredi svcdje (to bi morali pri teti špilat).

BCSman ::

jast bi pa nekaj vprašal:
imam jvc gr-d21e, in ne vem kero firewire kartico nabavit. saj ena pride za 4,5k ena za recimo 18k. kje pridejo razlike med dražjimi in cenejšimi karticami in kaj se bolj splača? poleg tega mislim da zraven kartice ni priložen kabel, a je to res?

Tomay ::

Jaz sem nabavil eno poceni za 4 jurje z kablom vred TU. Ima nec-ov čip dva zunanja in en notranji konektor. Dela BP.
Voodoo 4Ever

gorann ::

CaqKa
glede na to da se spoznas na making dvd, mam pinnacle studio 8
original, ko sm nabavu fw karto sm ga dobu zraven! torej a se da kako drugace zajet sliko iz kamere kot pa direkt v DV format, namrec ogrooooomno diska porab, jaz ga pa nimam kaj prevec na razpolago, in kaj je najboljse da uporabim za kodiranje v divx, svcd in dvd video?studio 8 ma ze kodiranje v mpeg2, pise da je to dvd compatible, ali ni to svcd? mpeg1 je vcd mpeg4 je divx? ni tako?a je kaksen legaln programcek ki je freeaare pa da dobro naredi vse tri formate? ker wma iz windos movie makerja mi ne disi kaj prevec pa se ne predvajajo ga vsi playerji.
sem laik na tem podrocju, prosim, da me ne napodis brat kaksnih par strani nazaj ker nc neb novga zvedu, kar ze nic ne vem;)

CaqKa ::

jaz nevem kak folk prebere da se spoznam na dvdje.. ne prebere pa da je po mojem mnjenju pinakl en kupček govna.
ja in kolko placa pa imaš na disku?
predlagam ti da si narediš nekaj placa bo bolje.
če ti pa karta ponuja zajem v mpeg2 potem pa kompresijo nabij na 10 megabitov (alenksot manj da zadostiš dvd standardom)
potem lahko iz tiste datoteke delaš dvd, ali pa recimo divx po obstoječih metodah za delanje divxa iz dvdja (boš moral preskočit korake za ripanje ipd)

SasoS ::

Prek firewire lahko zajemaš samo DV. Tako in nič drugače. Diski so itak poceni. Potem ko imaš material na disku pa lahko obdeluješ. Ja, SVCD je mpeg2, s tem da more zadostit nekaterim pogojem: max resolucija 480x576 (480x480 za NTSC) in max bitrate 2.540Kbit/s.

CaqKa ::

preko firewire lahko tudi ostalo zajemaš. fora je da preobrazba nastaja on the fly, torej softversko.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pretvorba DIVX v KVCD (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11928095 (7531) LexLuthor
»

Kako posneti film iz digitalne kamere?

Oddelek: Zvok in slika
375361 (4189) m1h4
»

Video konverterji

Oddelek: Zvok in slika
131906 (1769) marS
»

Iz DV v DVD zapis

Oddelek: Zvok in slika
252109 (1899) pivmik
»

SKVCD

Oddelek: Zvok in slika
383103 (2171) Caligula

Več podobnih tem