» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

««
435 / 435
»
»»

Mato989 ::

cesnja je izjavil:

Mato najprej pravi, da naj te kaksnih 200 evrov vec placajo, takoj v naslednjem prispevku te pa razvajenca podi na ptuj. Za 120k v ljubljani ne dobis nic. Za 130k 20-letnega kredita pa mesecni obrok ze preseze prej prihranjenih 800 evrov, kjer sploh ne upostevamo drugih stroskov, ko enkrat zivis sam z nadpovprecno placo.

Če za 120k v LJ ne dobiš nič, potem ponovi točko 1, da zahtevaj več če delaš v LJ... to je osnova... če delaš v LJ in si z plačo v LJ ne moreš NIČ kupit v LJ; potem je lahko narobe samo dvoje, ali si ti preveč zapravljiv, ali pa te plačajo preslabo glede na nepremičnine v tistem kraju...

Sicer pa zakaj točno bi moral samski moški živet v LJ v lastniškem stanovanju? Naj si najde bejbo in skup lahko kupitan ekaj za 240k... če sta oba šparovna.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

ZveeZ ::

Ce si kreditno sposoben, si vzames vec potrosniskih kreditov s katerimi kupis zeni bajto. Cez pol leta pa osebni stecaj:))

NuMaN ::

Pa žena se loči ...

ZveeZ ::

NuMaN je izjavil:

Pa žena se loči ...

50:50 :)
Ce te ne ravno zaloti v postelji s sosedom, bi za podpis locitve verjetno pocakala do konca postopka osebnega stecaja;)

sci3nc3 ::

Mato989 je izjavil:

Sicer pa zakaj točno bi moral samski moški živet v LJ v lastniškem stanovanju? Naj si najde bejbo in skup lahko kupitan ekaj za 240k... če sta oba šparovna.

Hmmm, jaz bi zase rekel, da sem samotar in kar težek karakter. Bejbe ne bi dolgo zdržale pri meni.

Mogoče je tudi OP takšen. A to pomeni, da sedaj ne sme sam v nakup lastniškega stanovanja?

Baja ::

nevem kaj mato palamudi. se mi zdi da je tudi sam šel v nakup fleta. ampak na ptuju je to morda dovoljeno :P

matobeli ::

"Sam", tko kot se je sam rodil ;)

Mato, globoko dihaj preden bereš dalje. jaz sem sam, pa sem si kupil bajto :D

PrihajaNodi ::

Baja je izjavil:

Kje? S cigavim kesom?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

PrihajaNodi je izjavil:

Baja je izjavil:

Kje? S cigavim kesom?

prekmurje, s svojim. lahko pa bi si kupil tudi skoraj kjerkoli v slo, pa sem že iz MB spizdil, ker za cigle pa res ne mislim plačevati kot da bi bili iz zlata.

Mato989 ::

sci3nc3 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Hmmm, jaz bi zase rekel, da sem samotar in kar težek karakter. Bejbe ne bi dolgo zdržale pri meni.

Mogoče je tudi OP takšen. A to pomeni, da sedaj ne sme sam v nakup lastniškega stanovanja?

Ne da ne sme, samo da pač bo imel veliko limitacij... in tak primer ne sme biti role model za to kar se da ali ne da ampak je on sam gimpan
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

johnnyyy ::

bizgech je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ampak ja v osnovi je tako, če si res tako pomemben firmi bi si moral izpogajat vsaj tako povišico da bi si lahko privoščil nekje 50km stran nepremičnino...

Short story long: Ta trenutek sem v LJ v najemu, a razmišljam, kako se najema znebiti - če je to realno možno. Sicer pa prihajam (stalno bivališče) iz mesta, kjer imam vse okoli sebe... Kot bi prišel v LJ in rekel, da ti po opravkih ni treba dlje kot v sosednjo ulico. Imam pa s stalnega bivališča uro in pol vožnje do LJ. Komot bi se usedel na avtobus/vlak in skoraj 2 uri delal... kar pomeni, da bi na dejanskem delavnem mestu presedel samo 4 ure, ker bi ostale 4 ure oddelal med vožnjo. Verjetno bi se tudi izpogajal, da na delavno mesto pridem 1x ali 2x tedensko. Kje je torej problem? Hiša je postala premajhna, da bi si nekje doma uredil domačo pisarno... Imam še brata, sestro in starša, ki jih ne morem jih kar izseliti iz hiše. Kakšna je potem rešitev? Da nekje kupim svoj flat. Ampak pogoj je, da kvaliteta bivanja ostane med tem, kar imam sedaj v najemu v LJ in tem, kar imam na stalnem bivališču. Garsonjere s 24 kvadrati odpadejo, ker hitro postanejo premajhne. Flat na lepi lokaciji se ne prodaja kar tako... če že, se cene gibljejo tudi po 180k. Da si to privoščim, si moram izposoditi zajeten znesek in vračanje bo trajalo še leta... idealen način, da postaneš suženj nepremičnine (dobesedno delaš za 4 zidove).

Lahko pa enostavno rečem, da suženj nepremičnine ne bom... ostanem v najemu in plačo porabim za kaj drugega kot za cegle. Primerov kot je moj, je ogromno, zato se ne sekiram za prihodnost... se bo že pojavila kakšna rešitev.

Niti ne morem reči, da je problem nizka plača, saj zaslužim nadpovprečno. Večji problem je malo delavne dobe (skladno s starostjo) in posledično tudi malo privarčevanega. Nekdo s 30 let delavne dobe in rednim varčevanjem si to z lahkoto privošči celo ob nižji plači kot je moja. Včasih se je dalo kaj privarčevat, danes pa cene rastejo hitreje kakor plače. To je dejanski problem pri marsikomu.

Suženj nepremičnine?! Sedaj plačuješ najemnino in imaš še vedno na voljo otroško sobico pri starših, kaj misliš, da če bi kupil garsonjero, bi moral pa v stanovanju živeti do konca svojih dni?! Še vedno lahko kombiniraš tako kot sedaj - le namesto najemnine boš plačeval kredit.

Ko sem kupil v LJ sem imel tudi v mislih, da se lahko odselim v otroško sobico če pride do ekstremnih težav. Pa sem dobil partnerko, ki je imela nekaj viška denarja, pa sva kupila še nekaj na obali (zase in za oddajo). Ker so kmalu prišli otroci, sva kupila zemljo da bova gradila hišo (saj bo stanovanje premalo). Vmes sta pri meni uprma babica in oče tako, da je v hiši ostala samo mama. Od partnerke brat pa je tudi dobil partnerko in živi pri njej. Tako da v nekaj letih iz 0 trenutno servisiram 4 nepremičnine.
««
435 / 435
»
»»