» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
830 / 831
»»

kamiKaZaA ::

Leja je izjavil:

Gibanje kje bomo pa jutri spali, "Kje bomo pa jutri spali?" je odprta platforma, ki povezuje ljudi v boju za primerna in dostopna stanovanja:
https://www.facebook.com/kjebomopajutri...
https://val202.rtvslo.si/podkast/aktual...

Zakaj lepiš videje iz leta 2022. Tudi to smo že predebatirali v tej temi pred 3 leti. Zakaj pogrevaš stare debate z novo nastalimi računi. Kdaj si boš nehal dnevno odpirati nove račune.

Ostalim pa sporočam:

Leja ::

Kakšen video? Kje ti vidiš kak video iz leta 2022? Če bi zadevo kliknil, bi opazil da gre za zvočni posnetek radia Val202, prilepljen pa je bil samo kot kratka predstavitev gibanja "Kje bomo pa jutri spali", ne pa kot izhodišče za debato. Izhodišča za debato sem pa navedla v prvem mojem postu v tej temi (glej par postov gor).

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Leja ()

Leja je izjavil:

In če si opazil niti nisem navedla linka do oddaje tarča v mojem prvem postu v tej temi danes.

Si pa v tej temi (Stanovanjska problematika mladih, anketa) z istim nickom dal link od Tarče danes. Si pozabil novi račun odpret?

Stanovanjska problematika mladih, anketa

In še v tej temi si dal danes link od Tarče iz nicka Leja242 odprtega tudi danes.

Bodo mladi ostali brez strehe nad glavo? Stanovanjska problematika mlade generacije!
[izbrisana tema]

borut_p ::

Kje boste jutri spali ... če boste študirali družboslovje je odgovor pod mostom ... če pa STEM ali pa nekaj drugega kar dejansko gospodarstvo potrebuje, pa verjetno tudi v kakšnem stanovanju

Leja je izjavil:

Kakšen video? Kje ti vidiš kak video iz leta 2022?

Tvoj link, katerega sem odprl in izpiše, da je prispevek iz leta 2022.

27. 10. 2022 - 10 min
Kje bomo pa jutri spali?
Aktualno 202

Si pa v tej temi (Stanovanjska problematika mladih, anketa) z istim nickom dal link od Tarče danes. Si pozabil novi račun odpret?

O čem ti bluziš no. Sem dala link do oddaje Tarča, res je, pa sem nato po dodatnem razmisleku spoznala da bo omenjen prispevek po nepotrebnem debato preusmeril stran od tistih šestih vprašanj ki sem jih navedla, zato sem link odstranila. Kar ne pomeni da oddaja Tarča ni dobra, le ni potrebe da razpravljamo še enkrat o tem, glede na to da ste to na forumu že debatirali v preteklosti. Upam da ti je sedaj kaj bolj jasno.

kamiKaZaA je izjavil:

Leja je izjavil:

Kakšen video? Kje ti vidiš kak video iz leta 2022?

Tvoj link, katerega sem odprl in izpiše, da je prispevek iz leta 2022.

27. 10. 2022 - 10 min
Kje bomo pa jutri spali?
Aktualno 202

Je na omenjenem linku res kakšen VIDEO?! Ti ločiš razliko med video in audio posnetkom in zakaj ne? Kaj ima sploh veze da je predstavitev društva, ki se bori za dostopna stanovanja po celi Sloveniji iz leta 2022? To ni POPOLNOMA nobene veze z temo o kateri razpravljamo. Če že kaj, potem je stanje danes še bolj problematično kot je bilo leta 2022 ali vsaj toliko.

Če spodnjo predstavitev društva na Valu 202 izpred 3 let zaradi tega ker je prispevek star 3 leta smatraš kot nekredibilno, pač preskoči ta link, ker je brezpredmeten za to debato anyway.

Zgodovina sprememb…

borut_p je izjavil:

Kje boste jutri spali ... če boste študirali družboslovje je odgovor pod mostom ... če pa STEM ali pa nekaj drugega kar dejansko gospodarstvo potrebuje, pa verjetno tudi v kakšnem stanovanju

Gre za inženirja. Brezposelnega in zelo nadarjenega. Te veš koliko znanja je odnesel iz študija, da je brezposeln. Izvoli in si preberi predstavitev od Leje:

Direktni link iz leta 2024:
https://slo-tech.com/forum/t742691/p812...

in še komentar:

Relebus4 je izjavil:

Ni res, tako je pač stanje v celotni branži! Meni so celo direktno rekli da ponavadi dajo inženirju začetniku 900 do 1000 EUR plače, meni ker sem nadarjen jo bodo dali 1200 EUR. Kar je še vedno za en kurac plača. Ampak tako je stanje v branži, na žalost.

Preberi, tip z MAGISTERIJEM strojništva dobiva ponudbe za 1500 EUR bruto, kar je 1050 EUR neto, takšno je pač stanje v tej branži, ne govorit če pa ne poznaš razmer v branži...

1. Pobluzil si zadeve, ja, gre za mojega kolega, aktivnega člana društva kje bomo pa jutri spali. Jaz bom zadevo izvajala malo bolj "properly", na malo višjem nivoju, ne tako poljudno.
2. Da ljudje z končanimi faksi, tudi naravoslovnih smeri dobijo 900 do 1100 EUR plače v povprečju je splošno znano (glej članek revije Moje finance: Plače po poklicih 2024).

Revija Moje Finance: Plače 2024: Takšne so plače v 140 poklicih (za online ogled članka moraš bit naročnik, ali pa pač pojdi v knjižnjico in tam preberi)
https://mojefinance.finance.si/zasluzek...

Za neko približno orientacijo kajko slabe so plače v posameznih poklicih v Sloveniji, še posebej plače na začetku kariere ti lahko služi tudi spodnja spletna stran:
https://mojaplaca.si/kariera/dela-place

Zgodovina sprememb…

Leja je izjavil:

1. Pobluzil si zadeve, ja, gre za mojega kolega, aktivnega člana društva kje bomo pa jutri spali. Jaz bom zadevo izvajala malo bolj "properly", na malo višjem nivoju, ne tako poljudno.
2. Da ljudje z končanimi faksi, tudi naravoslovnih smeri dobijo 900 do 1100 EUR plače v povprečju je splošno znano (glej članek revije Moje finance: Plače po poklicih 2024).

Revija Moje Finance: Plače 2024: Takšne so plače v 140 poklicih
https://mojefinance.finance.si/zasluzek...

Če daš zaklenjen članek je isto kot, da prebereš od trola, da bo čez eno uro zadel komet Zemljo in jo zradiral. Ta komentar je torej vreden 0.

Tolk boš sitnaril da bom dejansko šla v knjižnjico poslikat omenjen članek. Imam pa nekje doma promocijsko številko revije Moje finace, kjer je notri isti članek, samo za leto 2023.

In še: podala sem tudi link kjer lahko brezplačno zadeve pogledaš. Si sploh opazil ta link in če ne, zakaj ne?

Zgodovina sprememb…

matobeli ::

kamiKaZaA je izjavil:

Ostalim pa sporočam:

Mi bi tud futrali trola.

Magisterij strojnistva ni nic posebnega za poudarjat. Se sploh ce gre za bolonjsko stopno je to pac 7 stopnja. Nic drugega kot koncan faks.

Ce dobiva take ponudbe, potem je pac sam nesposoben. V nasi firmi imajo strojniki 3k bruto. Je pa res, da moras nekaj znati, se angazirati, raziskovati.

Mladi naj iscejo izobrazbo v deficitarnih poklicih. To je prvo. Druzboslovcev ne rabimo vec. So dovolj unicili vse.

matobeli je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

Ostalim pa sporočam:

Mi bi tud futrali trola.

Ravno kisla nedelja pa ni velik za delat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: borut_p ()

Magisterij strojnistva ni nic posebnega za poudarjat. Se sploh ce gre za bolonjsko stopno je to pac 7 stopnja. Nic drugega kot koncan faks.

Okej, recimo da privzamemo da to drži. Smatraš da si tak človek ne zasluži strehe nad glavo in mogoče možnosti da bo v nekih 20 letih lahko našparal za polog za kredit za svoje stanovanje, kar je bilo omogočeno vsem prejšnjim generacijam, samo mladi generaciji ne? Koliko bi ti rekel da si nekdo z naravoslovnim faksom zasluži plače v povprečju (recimo privzemiva da je povprečen)?

Leja je izjavil:

Okej, recimo da privzamemo da to drži. Smatraš da si tak človek ne zasluži strehe nad glavo in mogoče možnosti da bo v nekih 20 letih lahko našparal za polog za kredit za svoje stanovanje, kar je bilo omogočeno vsem prejšnjim generacijam, samo mladi generaciji ne? Koliko bi ti rekel da si nekdo z naravoslovnim faksom zasluži plače v povprečju (recimo privzemiva da je povprečen)?

Scaramouche3 ::

Leja je izjavil:

Ne ni res! Vsi ki so bili rojeni po osamosvojitvi so dobili NULO!
Nobenih posebnih pogojev, stanovanja se je štancalo v Jugi!

ZveeZ ::

Leja je izjavil:

Ce je pripravljen primiti za volan, lahko komot vlece 2k neto kot poklicni voznik.
Ce mu ni izpod casti that is..

Ker si me ravno sprovociral, sem šla pogledat za tvoj primer (inženir strojništva) in je navedeno tole:

-Inženirji/inženirke strojništva ob začetku dela tipično zasluži med 1.213 € in 1.800 € bruto na mesec.
Inženirji/inženirke strojništva po 5 letih dela dela je to med 1.333 € in 1.982 € na mesec za 40 delovnih ur na teden.

https://mojaplaca.si/kariera/dela-place...

Torej od 1213 do 1800 € BRUTO na mesec je začetniška plača v tem tvojem poklicu, o 3000 € bruto lahko samo sanjaš.

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

V Sloveniji imaš na voljo več stopenj študija strojništva:

Višješolski program (2 leti) - pridobiš naziv inženir strojništva (dipl.)
Visokošolski strokovni program (3 leta) - pridobiš naziv diplomirani inženir strojništva (VS)
Univerzitetni program (3+2 leti) - pridobiš naziv magister inženir strojništva
Če želiš še več, lahko nadaljuješ na doktorski študij, kjer pridobiš naziv doktor znanosti s področja strojništva.

Pa ne vem zakaj gledamo začetne plače. Menda je normalno, da brez izkušenj ne dobiš takoj 3 jurje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

Aja še to: 1213 do 1800 EUR BRUTO plače na mesec je enako cca 870 do 1200 EUR NETO plače. In pri 900 EUR najemnine za nek normalen flet, 300 EUR za avto in 150 EUR mesečno za hrano ti ostane koliko? Nič, celo v minusu si. Kar pomeni da flet ne bo normalen, ampak bo neko plesnivo sranje brez oken, pa še za tisto boš plačal 600 EUR na mesec in več. In avto seveda ne boš mogel met, ker najprej je hrana, šele potem si MOREBITI lahko drzneš da bi razmišljal o nekem 20 let starem sfukanem Cliotu, če si ga boš lahko privoščil..

ps: Kolegica ki je končala magisterj napedagoškem faksu dobi okrog 1000 EUR, vsaj par let nazaj je bilo tako ko mi je to razlagala. In za vse ostale ljudi bilokaterega faksa, ki danes vstopajo na trg delovne sile je stanje približno isto ali še slabše.

Zgodovina sprememb…

Leja je izjavil:

Aja še to: 1213 do 1800 EUR BRUTO plače na mesec je enako cca 870 do 1200 EUR NETO plače. In pri 900 EUR najemnine za nek normalen flet, 300 EUR za avto in 150 EUR mesečno za hrano ti ostane koliko? Nič, celo v minusu si. Kar pomeni da flet ne bo normalen, ampak bo neko plesnivo sranje brez oken, pa še za tisto boš plačal 600 EUR na mesec in več. In avto seveda ne boš mogel met, ker najprej je hrana, šele na to MOREBITI pride na vrsti avto..

ps: Kolegica ki je končala magisterj napedagoškem faksu dobi okrog 1000 €, vsaj par let nazaj je bilo tako ko mi je to razlagala. In za vse ostale ljudi bilokaterega faksa, ki danes vstopajo na trg delovne sile je stanje približno isto ali še slabše.

A selitev izven LJ ni opcija?
Ce pa ze v LJ za 900€, je avto res potreben?

Stanovanja si nihce ne zasluzi. Ta beseda je direktno povezana s tem, da ti nekaj pripada. Nic ti ne pripada, privoscis si lahko samo tisto kar si lahko kupis.
In to si mladi narobe razlagate. Vam vse pripada in vse si zasluzite. Ne, ni res.
Slo omogoca marsikaj, ce se ne vidite tukaj, veliko omogoca tudi tujina.
Povprecne place oz stat meni ne pomenijo veliko, ker so statiatike vedno hudo zmanipulirane in ne dajo prave slike.
Tudi v 'starih' casih si je marsikdo odrekal veliko, da je postavil hiso, sel na pocitnice etc ... vi gledate pa vse kot podarjeno.
Ce s placu zasluzis premalo za zivet v LJ, se prilagodi, zivi na obrobju.

Ali pa nastopi iz drugega zornega kota ... zakaj se sploh zelis pri komu zaposlit ... studiraj in odpri svojo firmo. Delaj na razvoju etc

ZveeZ je izjavil:

Leja je izjavil:

Aja še to: 1213 do 1800 EUR BRUTO plače na mesec je enako cca 870 do 1200 EUR NETO plače. In pri 900 EUR najemnine za nek normalen flet, 300 EUR za avto in 150 EUR mesečno za hrano ti ostane koliko? Nič, celo v minusu si. Kar pomeni da flet ne bo normalen, ampak bo neko plesnivo sranje brez oken, pa še za tisto boš plačal 600 EUR na mesec in več. In avto seveda ne boš mogel met, ker najprej je hrana, šele na to MOREBITI pride na vrsti avto..

ps: Kolegica ki je končala magisterj napedagoškem faksu dobi okrog 1000 EUR, vsaj par let nazaj je bilo tako ko mi je to razlagala. In za vse ostale ljudi bilokaterega faksa, ki danes vstopajo na trg delovne sile je stanje približno isto ali še slabše.

Ce pa ze v LJ za 900EUR, je avto res potreben?

Je. Ampak potem je avto v večini primerov NUJA. Če bo vožnje relativno malo (torej okoliške občine od Ljubljane), potem bo to dodatnih 300 EUR na mesec za avto, čemur se izzogneš če si v Ljubljani. Koliko pa misliš da stanejo stanovanja za najem v okolici Ljubljane? Morda boš prišparal 300 EUR na račun stanovanja na mesec, boš pa zato tolk dal za avto, ki ga prej "nisi rabil". Pol pa računaj še ves neplačan čas ko moraš bit taksist sam sebi pri vožnji na delo in smo kje? Ja dobiš potne stroške, ampak niti približno ne pokrijejo vseh stroškov, sploh stroškov časa.

Zgodovina sprememb…

Leja je izjavil:

https://pbs.twimg.com/media/GjhexoUXEAA...

Zgodovina sprememb…

Leja je izjavil:

Aja še to: 1213 do 1800 EUR BRUTO plače na mesec je enako cca 870 do 1200 EUR NETO plače. In pri 900 EUR najemnine za nek normalen flet, 300 EUR za avto in 150 EUR mesečno za hrano ti ostane koliko? Nič, celo v minusu si. Kar pomeni da flet ne bo normalen, ampak bo neko plesnivo sranje brez oken, pa še za tisto boš plačal 600 EUR na mesec in več. In avto seveda ne boš mogel met, ker najprej je hrana, šele potem si MOREBITI lahko drzneš da bi razmišljal o nekem 20 let starem sfukanem Cliotu, če si ga boš lahko privoščil..

Moj zadnji komentar danes temu trolu.

Spet pišeš iste komentarje kot si jih pisal pred letom dni iz računa Relebus4:

Relebus4 je izjavil:

Mladi ne samo da ne morejo kupit nepremičnino v centru Ljubljane, ampak je ne morajo kupit tud nekje v jebinah 100 km od Ljubljane. Pri 1200 EUR plače, kar je smatrano kot nadpovprečna plača nekoga z diplomo, ti gre 550 EUR za najemnino za garsonjero, 150 EUR za stroške garsonjere, 200 EUR za skromen avto, 200 EUR za hrano, 100 EUR za drobne stroške (položnica za telefon, nov telefon na 4 leta, nov laptop na 4 leta, kakšno obleko sem pa tja ipd). Pa dopusta sploh upošteval nismo, torej NIKOL v življenju ne smeš it na dopust! Torej ostane 0 EUR na mesec! Če bi mogoče ful šparal, se odpovedal dopustu za vse življenje in vse življenje živel v enoposteljni sobici namesto v garsonjeri, bi lahko na najemnini prišparal 200 EUR. Kdaj prišparaš 200.000 EUR za skromno bajto v jebihah daleč od Ljubljane, če šparaš 200 EUR na mesec? V 1000 mesecih, kar je enako 83 let! Takrat si že mrtev!

Pri 1600 EUR na mesec NETO plače pa banke smatrajo da si kreditno nesposoben

In še en isti komentar:

Relebus4 je izjavil:

Prvo kot prvo: katera bo pa želela si družino ustvarit v GARSONJERI v mariboru?! Kot drugo pa stroški za kredit so 535 EUR mesečno, ne 494 EUR. Stanovanjski kredit za 52.800 EUR je 332,68 EUR (fiksna obrestna mera), plus 203 EUR mesečno za gotovinski kredit pride 535 EUR mesečno za kredite. TO ne gre skozi.

1200 EUR plače, kar je smatrano kot nadpovprečna plača nekoga z diplomo, ti gre 550 EUR za najemnino za garsonjero, 150 EUR za stroške garsonjere, 200 EUR za skromen avto, 200 EUR za hrano, 100 EUR za drobne stroške (položnica za telefon, nov telefon na 4 leta, nov laptop na 4 leta, kakšno obleko sem pa tja ipd).

1200 EUR plače
- 535 EUR kredit za stanovanje
-150 EUR stroški garsonjere
-200 EUR za skromen avto
-200 EUR za hrano
-100 EUR drobni stroški (položnica za telefon, nov telefon na 4 leta, nov laptop na 4 leta, kakšno obleko sem pa tja ipd)
-100 EUR skromen dopust

Dobro, če bi stisnil in skenslal dopust za celo življenje (kaj je point lajfa?!), potem bi mogoče šlo skoz z pozitivno nulo. AMPAK če se ti pokvari karkoli, pralni stroj, pomivalni stroj, avto, skratka KARKOLI si gotov

delavec44 je izjavil:

Leja je izjavil:

plače učiteljev v OŠ

plače učiteljev v OŠ

Direkten citat iz spodnjega linka:

Osnovnošolski učitelji/osnovnošolske učiteljice ob začetku dela tipično zasluži med 1.082 EUR in 1.462 EUR bruto na mesec.
Osnovnošolski učitelji/osnovnošolske učiteljice po 5 letih dela dela je to med 1.217 EUR in 1.679 EUR na mesec za 40 delovnih ur na teden.

Preden se kdo zajebe: piše BRUTO na mesec, ne neto na mesec!

Potem zadevo lahko vržem v bruto neto karkulator in pride da osnovnošolska učiteljica dobi od 808 do 997 EUR neto na mesec ko začne delat. Po 5 letih je sicer 200 EUR bruto več, kar je neto dobrega stotaka več na mesec. Je malo bolje, ampak še vedno PORAZNO slabo.

Pa bo kdo rekel, ja kaj pa je šla za učiteljico in mogoče bi ta opazka imela nek smisel, če ne bi vsi ostali poklici, kjer moraš imet opravljen faks imeli zelo PODOBNO SLABE, porazno slabe plače glede na najemnine in življenjske stroške! Dobesedno se mlade sili da životarijo. Je cilj da se začnejo množično metal dol z mostov al kaj točno je cilj takega maltretiranja?

Zgodovina sprememb…

LeQuack ::

Ne se truditi, v tej temi je 90% nepremičninskih investirancev, ki hočejo da se ohranja trenutno stanje, se pravi neurejen nepremičninski trg. Poglej malo njihove ostale poste in ti bo takoj jasno. To je isto kot da bi debatiral z nepremičninskim agentom, ker že veš vnaprej da ne boš dobil verodostojnega odgovora.
Quack !

Leja je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

Leja je izjavil:

Ce pa ze v LJ za 900EUR, je avto res potreben?

Je. Ampak potem je avto v večini primerov NUJA. Če bo vožnje relativno malo (torej okoliške občine od Ljubljane), potem bo to dodatnih 300 EUR na mesec za avto, čemur se izzogneš če si v Ljubljani. Koliko pa misliš da stanejo stanovanja za najem v okolici Ljubljane? Morda boš prišparal 300 EUR na račun stanovanja na mesec, boš pa zato tolk dal za avto, ki ga prej "nisi rabil". Pol pa računaj še ves neplačan čas ko moraš bit taksist sam sebi pri vožnji na delo in smo kje? Ja dobiš potne stroške, ampak niti približno ne pokrijejo vseh stroškov, sploh stroškov časa.

Torej pravis, da ni problem v ceni stanovanja ampak v tvojem dohodku?
Ce je temu tako, koj k posedas na racunalniku in pises neumnosti na forumu, ko bi medtem lahko nosila wolt nahrbtnik in sluzila denar?

To je razlika med vami luzerji ki bi vse imeli in med ostalimi ki nekaj imajo.
Eni jamrate in zahtevate, drugi pa dajo glavo dol in grindajo.
Seveda se vam zdi, da taki dobijo vse podarjeno in bi morali deliti (z vami).

Leja je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Leja je izjavil:

plače učiteljev v OŠ

plače učiteljev v OŠ

Osnovnošolski učitelji/osnovnošolske učiteljice ob začetku dela tipično zasluži med 1.082 EUR in 1.462 EUR bruto na mesec.
Osnovnošolski učitelji/osnovnošolske učiteljice po 5 letih dela dela je to med 1.217 EUR in 1.679 EUR na mesec za 40 delovnih ur na teden.

Totem zadevo lahko vržem v bruto neto karkulator in pride da osnovnošolska učiteljica dobi od 808 do 997 EUR neto na mesec ko začne delat. Po 5 letih je sicer 200 EUR bruto več, kar je neto dobrega stotaka več na mesec. Je malo bolje, ampak še vedno PORAZNO slabo.

Pač lažeš, menda je bolj relevanten vladni link:

začetni 1869€
srednji 2575€
višji 3325€

Problem je oboje, plače so mnogo premajhne, cene stanovanj in najemnine so pa bistveno previsoke. Gre za razmerje med tema dvema postavkama (upoštevajoč tudi vse ostale življenjske stroške, ki so ravno tako izjemno visoki). Da 99 % mladim ki so študirali, pa karkoli že rečeš: "sam si si kriv, kaj pa nisi šel raje za poštarja /za frizerko" je malo tako no. Nefer. Sploh zato ker jim je družba vsiljevala mnenje da je faks edina prava pot. Ni edina prava, je najslabša pot.

Zgodovina sprememb…

Leja je izjavil:

Problem je oboje, plače so mnogo premajhne, cene stanovanj in najemnine so pa bistveno previsoke. Gre za razmerje med tema dvema postavkama (upoštevajoč tudi vse ostale življenjske stroške, ki so ravno tako izjemno visoki). Da 99 % mladim ki so študirali, pa karkoli že rečeš: "sam si si kriv, kaj pa nisi šel raje za poštarja /za frizerko" je malo tako no. Nefer. Sploh zato ker jim je družba vsiljevala mnenje da je faks edina prava pot. Ni edina prava, je najslabša pot.

Faks je orodje. Ce ne ves kaj bi z njim, ga ne potrebujes.
Dandanes skoraj vsak konca faks, veliko takih pa je se vedno debilov.
In tudi ce koncas doktorat, pa vidis da si se vedno zaposljiv za max 1.5k€/m, bos idiot se naprej in vztrajal v branzi al bos sel raje delat nekaj nizje kvalificiranega za vec denarja?

delavec44 je izjavil:

Leja je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Leja je izjavil:

plače učiteljev v OŠ

plače učiteljev v OŠ

Totem zadevo lahko vržem v bruto neto karkulator in pride da osnovnošolska učiteljica dobi od 808 do 997 EUR neto na mesec ko začne delat. Po 5 letih je sicer 200 EUR bruto več, kar je neto dobrega stotaka več na mesec. Je malo bolje, ampak še vedno PORAZNO slabo.

Pač lažeš, menda je bolj relevanten vladni link:

začetni 1869EUR
srednji 2575EUR
višji 3325EUR

Ne lažem, povedala sem da je moja kolegica z magisterijem, ki uči v osnovni šoli pred par leti povedala da dobi samo 1000 EUR plače, to pač drži, to ni nobena laž, pa lahko še tako skačeš v luft in se po obrveh mečeš.

Kot drugo: tvoj prvoten link v ni deloval, šele sedaj deluje.

Kot tretje: Na portalu MojaPlača.si je naveno tole:
To je navedeno, da je to navedeno ni nobena laž, res je to navedeno.

Kot četrto: tvoje plače so navedene v BRUTO zneskih, ne neto! Pretvori v neto pa boš realno lahko videl kakšna je neto plača neke učiteljice ko začne poučevat v osnovni šoli. Pa ne samo učiteljice, plača KOGARKOLI z faksom danes. Še posebej slabo je za tiste ki danes vstopajo na trg delovne sile, pa tudi za ostale ni bistveno bolje. Glede na cene najemnin in ostalih stroškov seveda. Če bi država vsem zastonj podarila stanovanje, potem bi bila ta plača povsem zadostna. Ker gre veliko večino plače za najemnino pač niti približno ni zadostna za normalno življenje.

Kot peto: To so podatki za 2024 in 2025. Podatek da moja kolegica dobi jurja plače, pa čeprav ima magisterij je iz par let nazaj, nekje okrog leta 2021, morda začetek 2022. Torej ne moreš na podlagi teh novih plač, ki so višje kot tiste v letu 2022 me obtožit da lažem. Ker ne.

Kot šesto: kot te tvoje plače pretvorimo v neto zneske še vedno pride ena velika žalost glede na cene najemnin na katere si obsojen.

Zgodovina sprememb…

Ce je temu tako, koj k posedas na racunalniku in pises neumnosti na forumu, ko bi medtem lahko nosila wolt nahrbtnik in sluzila denar?

V nedeljo ne bom delala (verski razlogi, nedelja je gospodov dan). In tudi če bi to nedeljo oddelela, torej da si ne bi privoščila niti vikenda ko lahko vsaj malo zadihaš bi morda zaslužila ranga 50 € po odštetih davkih za 8 ur dela. To problema našparat 60.000 € za polog za kredit pač ne bo rešilo.

Leja je izjavil:

Pozdravljeni, moje ime je Leja in hodim na gimnazijo Vič.

Leja je izjavil:

Ne lažem, povedala sem da je moja kolegica z magisterijem, ki uči v osnovni šoli pred par leti povedala da dobi samo 1000 € plače, to pač drži, to ni nobena laž, pa lahko še tako skačeš v luft in se po obrveh mečeš.

:)):)):))

Jočem. :)):)) Pohcal sem se. Tak zabitega trola se nisem srečal. Prvo napiše (prvi komentar), da hodi na gimnazijo Vič potem pa, da njena kolegica z magisterijem uči v OŠ že par let. Pa to je ja 10+ let razlike med tema dvema osebama. :)):)):))

Pa ne moreš bit tak fukjen, da greš fopat ljudi, da se SŠ druži, prijateljuje z osebo z magisterijem, katera že par let poučuje na OŠ. :)):))

Adijos. To pa se zgodi, ko se trol spozabi kaj je prvo napisal. :D8-)

Jočeš? POHCAL si se? kaj to pomeni, si hotel napisat da si pohal ali da si se poscal? Verjetno oboje. Trol, ki se mu ne gre za debato, ampak za filanja lastnega ega. Next. Sej se lepo vidi kdo je zabit trol, brez skrbi, ljudje niso tako neumni veš.

ps: ja imam starejšo kolegico, in, imaš problem s tem? Poznamo se preko družinskih prijateljev, še kej želiš vedet? Torej ti trdiš da je nemogoče da katerakoli oseba v srednji šoli pozna 10 let starejšo osebo? Zabit kot si bi še verjela da res tako misliš. Važno da si ti POHAL in da si se poscal. Ti mi sam povej kje si dobu tako dobro robo, ker več kot očitno fejt zadane! :)) A to tvoj prijatu goji, ker nisem še slišala da bi bil kdo tolk zadet da bi napisal take neumnosti.

Zgodovina sprememb…

Neto:
začetni 1869EUR ... 1242€
srednji 2575EUR ... 1650€
višji 3325EUR ... 2081€

Torej 2 učitelja s 5 leti delovne dobe v zvezi brez otrok dobita neto 3300€ brez dodatkov (malica, potni, regres). In to ni dovolj za eno stanovanje?

Leja je izjavil:

V nedeljo ne bom delala (verski razlogi, nedelja je gospodov dan). In tudi če bi to nedeljo oddelela, torej da si ne bi privoščila niti vikenda ko lahko vsaj malo zadihaš bi morda zaslužila ranga 50 € po odštetih davkih za 8 ur dela. To problema našparat 60.000 € za polog za kredit pač ne bo rešilo.

no sedaj ves, zakaj si luzer.

Leja je izjavil:

ps: ja imam starejšo kolegico, in, imaš problem s tem? Poznamo se preko družinskih prijateljev, še kej želiš vedet?

Trol, če si napisal, da je pred parimi leti zaslužila... kar pomeni, da si ti v OŠ takrat hodil, ko je ona služila 1000€ na mesec. :)):)):))

Torej če jo poznaš že par let in se družiš z njo to potem pomeni, da ko si še v OŠ hodil in je ona hodila na faks sta prijateljevala, se družila... :)):)):))

Pa kdo ti verjame, da se odrasla (polnoletna) oseba, kateri obiskuje faks druži z nekom, ki je hodi v OŠ? >:D

Se ti zavedaš, da tega tukaj ne moreš prodajati. Trol!

ZveeZ je izjavil:

Leja je izjavil:

no sedaj ves, zakaj si luzer.

Nisem, prav lepo opravljam svoje šolske obveznosti. Delala bi sicer lahko prek študentskega servisa v Woltu, ampak dajmo poračunat koliko bi dejansko lahko dobila iz tega. Vzamemo en NEREALEN primer ko bi delala vse sobote in vse nedelje v mesecu, kar je realno zelo težko, potem vseh ostalih obveznosti.

Torej 8 dni dela med vikendi v mesecu po 8 ur na dan pomeni 64 ur dela, v eni uri prek volta pred davki lahko zaslužiš okrog 6 €. Torej to pomeni 384 € na mesec bruto. Neto je to dobrih 250 € mesečno. 20 let bi rabila da bi našparala za polog za kredit (manj ker denar investiraš, vendar več ker še dodatnih 20 let ne moreš živet pri starših in si potem obsojen na najemnino, kjer ne prišparaš nič). Realno do 60k€ ne boš prišparal nikoli, pa tudi ko boš, potem to ne bo več 60k€, ampak bo že 120k€ in več (20 % pologa za kredit za normalno stanovanje).

Leja je izjavil:

Torej ti trdiš da je nemogoče da katerakoli oseba v srednji šoli pozna 10 let starejšo osebo? Zabit kot si bi še verjela da res tako misliš.

Ne verjamem, da obstaja v Sloveniji oseba, ki obiskuje OŠ, da se druži, prijateljuje z nekom, ki hodi na faks. Namreč napisal si, da obiskuješ SŠ in da poznaš kolegigo z magisterijem, katera že par let poučuje. Tu si se izdal trol. In to zato, ker si povrhu zabit, da ne slediš lastnim komentarjem in ne veš kaj si pred 1,5 uro napisal. Lepo si se razkril, da ne hodiš v SŠ. ;)8-)

Trol, če si napisal, da je pred parimi leti zaslužila... kar pomeni, da si ti v OŠ takrat hodil, ko je ona služila 1000EUR na mesec. :)):)):))

1. Ja, sem hodila takrat v OŠ in kaj točno je tvoj problem? Poznamo se prek družinskih prijateljev, nimamo prav pogostih stikov, enkrat na nekaj let. Kaj je to čudnega?
2. Vseeno je če ti verjameš koliko ima moja kolegica plače ali ne. Popolnoma vseeno je! Ker podatki so znani:

Torej če jo poznaš že par let in se družiš z njo to potem pomeni, da ko si še v OŠ hodil in je ona hodila na faks sta prijateljevala, se družila... :))

Nekaj veliko nisva prijateljevala, pravzaprav nič, je pa povedala par stvari ko sem z mami šla na obisk pred leti. Ampak kot pravim, vseeno je ali verjameš ali pa ne koliko ima oziroma je imela plače moja kolegica kljub magisteriju. Ker podatke lahko pogledaš tudi drugače:

Tu si se izdal trol. In to zato, ker si povrhu zabit, da ne slediš lastnim komentarjem in ne veš kaj si pred 1,5 uro napisal.

Nisem ne trol ne zabita. Kar ne bi mogli trdit za nekatere.. ;)

Zgodovina sprememb…

Leja je izjavil:

Trol, če si napisal, da je pred parimi leti zaslužila... kar pomeni, da si ti v OŠ takrat hodil, ko je ona služila 1000€ na mesec. :)):)):))

1. Ja, sem hodila takrat v OŠ in kaj točno je tvoj problem? Poznamo se prek družinskih prijateljev, nimamo prav pogostih stikov, enkrat na nekaj let. Kaj je to čudnega?
2. Vseeno je če ti verjameš koliko ima moja kolegica plače ali ne. Popolnoma vseeno je! Ker podatki so znani:

Pa dobro, kaj ti si trčen? Prvo napišeš, da hodiš v SŠ. Potem pa pišeš, da ne zaslužiš dovolj kljub temu, da imaš faks in kak so slabe plače za začetnike in ti na koncu meseca nič ne ostane od plače. Kak gre to dvoje skupaj? :)):)):))

Ne verjamem, da obstaja v Sloveniji oseba, ki obiskuje OŠ, da se druži, prijateljuje z nekom, ki hodi na faks.

Sej nisem rekla da prijateljujeva. Rekla sem kolegica, ločiš med kolegico in prijateljico al je to zate kar isto? Zabit kot si verjetno ne ločiš nič in ti ni samo to čudno, ampak ti je čudno tudi kakršnokoli drugo dejstvo:

Potem pa pišeš, da ne zaslužiš dovolj kljub temu, da imaš faks

Kje sem to rekla? Daj ne zmišljuj si. Govorila sem o mladi generaciji, ker delam seminarsko o stanovanjski problematiki mladih.

kak so slabe plače za začetnike

Ker so. Slabe plače so za začetnike in ne samo za začetnike. Verjel ali ne.

Zgodovina sprememb…

Zabit si kvečjemu ti s temi linki iz https://mojaplaca.si/, ko te vladni podatki močno demantirajo.

Zgodovina sprememb…

in ti na koncu meseca nič ne ostane od plače.

Govorila sem na splošno da mladim ne ostane nič od plače zaradi inkasantskih najemnin. Kar je res.

Imamo fenomen na forumu Slo-tech. Oseba, ki hodi v SŠ in ima 0 let delovne dobe pametuje, kak je težko priti do stanovanja in kako so slabe plače inženirjev. Does not compute.

delavec44 je izjavil:

Zabit si kvečjemu ti s temi linki iz https://mojaplaca.si/, ko te vladni podatki močno demantirajo.

Kaj demantirajo? Si sploh prebral te svoje podatke? Koliko te tvoji vladni podatki trdijo da je NETO plača učiteljice začetnice v osnovni šoli? Ti pomagam pogledat in pretvorit v neto znesek al boš zmogel brez pomoči?

kamiKaZaA je izjavil:

Imamo fenomen na forumu Slo-tech. Oseba, ki hodi v SŠ in ima 0 let delovne dobe pametuje, kak je težko priti do stanovanja in kako so slabe plače inženirjev. Does not compute.

Povedala sem splošno znana dejstva. Če ti niso všeč me ne zanima, dejstva so dejstva.

Zgodovina sprememb…

Leja je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Kaj demantirajo? Si sploh prebral te svoje podatke? Koliko te tvoji vladni podatki trdijo da je NETO plača učiteljice začetnice v osnovni šoli? Ti pomagam pogledat in pretvorit v neto znesek al boš zmogel brez pomoči?

Saj sem ti že. Ne znaš prebrati zgoraj?

Kar daješ iz https://mojaplaca.si/ je bruto drugače.

Zgodovina sprememb…

Kera glupa stran je tale mojaplaca.com - dobis ven nekaj za bz ... preveril svoj poklic v sistemu od-do in povprecje ... ce si izven od-do potem je jasno, da so podatki tukaj gor izkrivljeni. Neglede na to kdo jih servira.
Ce se kdo ozira in vlece zakljucke it te strani ... adijo pamet

delavec44 je izjavil:

Leja je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Ne nisi. Dal si podatke za BRUTO PLAČE, ne za neto plače!!
Tole si ti prilepil:

Lepo ti piše da gre za bruto plače, zdej pa to pretvori v neto plače in boš mogoče spoznal kako malo ostane mladim ljudem. In učiteljice so po novih plačnih reformah glede na ostale še kar ok plačane (še zmeraj slabo), ampak drugod je stanje še slabše.

Vem in sem to jasno večkrat napisala. Če znaš brat bi videl.

Ti pomagam pretvorit BRUTO plače v neto ali znaš sam?

Zgodovina sprememb…

Leja je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Leja je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Ne nisi. Dal si podatke za BRUTO PLAČE, ne za neto plače!!
Tole si ti prilepil:

Lepo ti piše da gre za bruto plače, zdej pa to pretvori v neto plače in boš mogoče spoznal kako malo ostane mladim ljudem. In učiteljice so po novih plačnih reformah glede na ostale še kar ok plačane (še zmeraj slabo), ampak drugod je stanje še slabše.

Vem in sem to jasno večkrat napisala. Če znaš brat bi videl.

Ti pomagam pretvorit BRUTO plače v neto ali znaš sam?

Lej
https://slo-tech.com/forum/t742691/p844...
««
830 / 831
»»