Forum » Pomoč in nasveti » termo pasta in termo plošča
termo pasta in termo plošča
polozweii ::
Nabavil sem cenejšo termo ploščo s toplotno prevodnostjo 3.2w/m-K
Imam tudi termo pasto bele bele barve - njena toplotna prevodnost je 1,22W/m.k
Zakaj že po difoltu namesto paste ne dajo raje kar termo ploščo? Prevodnost ima veliko boljšo od paste pa še zasuši se ne.
Predvsem me zanima ali lahko s termo padom, za vsak slučaj da ne bo lufta, zraven namažem še malo termo paste.
Imam tudi termo pasto bele bele barve - njena toplotna prevodnost je 1,22W/m.k
Zakaj že po difoltu namesto paste ne dajo raje kar termo ploščo? Prevodnost ima veliko boljšo od paste pa še zasuši se ne.
Predvsem me zanima ali lahko s termo padom, za vsak slučaj da ne bo lufta, zraven namažem še malo termo paste.
fujtajksel ::
Kovina prevaja toploto za razred ali dva bolje kot električno neprevodne paste ali padi. Tako da se bolje obnese čimtanjši sloj paste, s čimveč stika kovina-kovina (predpostavka da vroč kovinski čip hladiš s kovinskim hladilnikom).
Sicer so kolkrvem boljše paste a la Kryonaut dobrih 10, ta hudi padi a la Fujipoly celo več, Cu in Al reda 100-400, tekoča kovina (Conductonaut, galinstan) 50-100 ampak precej zafrknjena za uporabo, tudi el. prevodni grafitni padi pod 10.
Sicer so kolkrvem boljše paste a la Kryonaut dobrih 10, ta hudi padi a la Fujipoly celo več, Cu in Al reda 100-400, tekoča kovina (Conductonaut, galinstan) 50-100 ampak precej zafrknjena za uporabo, tudi el. prevodni grafitni padi pod 10.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Članek: Kištica utišaj se (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 13782 (8777) | Glicerin |
⊘ | Zakaj vodno hlajenje sploh bolše od zračnega?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 4242 (3408) | morphling1 |
» | Arctic silver Ceramique hladi slabše kot... (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 6463 (5055) | Keyser Soze |
» | "Limanje" hladilnikovOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2264 (2053) | morphling1 |
» | Hladilnik na RAMOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1474 (1311) | TESKAn |