» »

Peluga - carina ali šverc !?

Peluga - carina ali šverc !?

M&M ::

Helow.

... odločitev je padla ...

Nujno potrebno je nabaviti nove komponente in sicer:
ABIT NF7-S
AMD XP 2500 BARTON
Arctic Copper Silent 2
256 DDR (400)

... težava pa je finančne narave ...

Sem pregledal večino slovenskih trgovin in najceneje, kar sem prišelm je znašalo 74 kSIT in nekaj drobiža.

Nato pa sem cene preveril še v PELUGI v Grazu, kjer sem pred kratkim nabavil za slovenske razmere dokaj poceni Chifteha. (50 Euro)

... in glej ga hudiča,... končni znesek me pride 10 kSIT manj kot pri nas,... ko pa odštejem še MWST (16.66666%) pa pridem na 55 k sit, kar je skoraj 20.000 manj kot pri nas! 8-O

Težava pa je v tem, kako stvari dol pripeljat. Rad bi MWST carine pa nikakor ne bi rad plačal, kar pa bi ca CPU in plato moral.

... in sem jim pisal mejl (v ANG, ker NEM sem imel v srednji skoraj 1 :8) ) v tem smislu, da bi mi na račun napisali nižjo ceno plate in CPU-ja, kot sta v resnici, razliko pa bi prišteli k ceni ramov in colerja. Ravno lepo bi se izšlo, da bi vse 4 komponente stale tam okoli 70 Eurov.
Pa sem dobil nazaj odgovor, da mi lahko napiše 4 račune po 70 evrov:\ ... svašta. (kaj mi bojo, ko za 70 evrov pa ne dobim davka nazaj)...
Sem jim zabluzil ponovno,... stvar sem jim grafično prikazal, pa ti kreteni avstrijski ne vejo kaj jim hočem dopovedati.

Torej če ima kdo kako idejo, kako naj jim stvar napišem, da bojo razumeli naj PLZ napiše,.. če pa obstaja kakšna enostavnejša pot do željenih komponent, pa tudi na dan z besedo,... pa čimprej.

Upam, da me vsaj tukaj razumete, kaj bi rad povedal :D
M&M

Tavher ::

En račun za plato, en račun za ostalo.
Plato pokažeš, ostalo daš v žep. Če ne bo kak zaj.... carinik, tako ne bos placal nic, drugace pac das tiste 4 jurje.

M&M ::

Ne raskiram več!
Sem že probal enkrat na tak način.
Na Avstrijski meji sem pokazal oba računa (zavoljo MWST-ja), na SLO pa le enga,... pa je verjetno avstrijski carinik nekako javil na našo mejo, ker prasec slovenski cel avto razkopal,... takrat sm nabavil poleg ostalega tudi RW-ja,... in na koncu je naneslo CARINA + DDV + 10 k SIT kazni (5 če plačaš v 8 dneh) ;((

Tako da imam izjamno slabe izkušnje glede tega, zato bi res rad na meji pokazal vse kar je na računu.

So mi pred leti nekako "spodrezali" jajce, kar se tega tiče ... :(
M&M

Tavher ::

Kazen si dobil pa zelo milo.

M&M ::

Pa vseeno me je bolelo :|
M&M

bostjan11s ::

hmn jaz imam različne izkušnje glede tega

šverc ->zaenkrat še brez težav ampak je že blo napeto, hmn sem jaz tudi mislil, da si cariniki sporočajo med sabo pa si skor 80%ne....
preglede avtomobilov pa izvršujejo po določenih vnaprej znanih preskokih(+-kdo se mu pač zdi sumljiv)
če sem šel sam skoz carino sem moral vedno vsaj prtljažnik odpret, odsvetujem ti potovanje čez carino z 4 kolegi še v avtu(znajo res vse preiskat)
najbolje sem ga do zdaj odnesel če sem jaz+punca +kolegica ali kolega not, pol pa po možnosti še kak računček mali za kake hlače pokažemo pa si svoje misli, jaz pa svoje :)))

legalno: po večini se te usmilijo, če le imaš gooooobec velik, sem že tudi zadnjič pečljal 60k sit na enem računu pa sem pokazal, ker mi je kolega rekel, da imajo poostren nadzor, pa me je z dosti prepričevanja le skozi spustil.
drugače pa ti naračunajo carino pa še ddv tak, da se skoraj ne splača v Avstriji več kupovat, sploh pa če imaš od TAX FREE povračilo, ko zelo malo davka dobiš nazaj.....

M&M ::

.... takšne kot sem jaz sreče ina carinik ravno takrat, ko jst neki čez peljem slab dan. Ko se pa prazen mimo vozim, pa veselo mahajo,... banda birokratska!!! ;(
M&M

Tradewind ::

Ehm, če nisi prestrašen in če si dober retorik ter če obvlčadaš mimiko), ti skoraj 100% ne bojo nič pregledali. Je pa res da "pali", če je v avtu kakšna punčka!!!
Pri meni je palilo, da je bil zraven dedek (uradno smo šli v Graz k okolistu-specialistu v bolnico-čeprav nimam pojma kje ta sploh je.., aja pa še kolega je bil zraven, ker je znal "nemško")!-prpelali smo 3 plate nforce2, 3 cp-uje,pa rame.... v glavnem krepko prek 100 čukov...

Treba se je samo znajti, imeti jajca, in potihem tudi kiro zmolit...!:D
DFI DK P45 - T2RS PLUS, INTEL Q8400, napajalnik 650W,
2X2giga ddr2 800mhz, Maxtor SATA 250GB 8MB,HITACHI 500GB 8MB,
XFX Alpha dog 8800GT 512mb rama

raptor1 ::

¸Pozanimaj se kako je z racunalnikom saj ce je namenjen druzinski uporabi pol lahko malo vec peljes cez mejo..

Men je en odvetnik reku da za take zadeve veljajo drugacni predpisi, naprimer za avtomobilske gume. Ce kupis gume za avto in je ta druzinski avto se pravi da ga uporablja cela druzina je lahko dovoljeno prepeljati na enem racunu v vrednosti ST. DRUZINSKIH CLANOV *16000 sit (kolikor znasa vrednost dovoljenega vnosa v drzavo na osebo ki ga ni potrbno prijaviti). Ces da zato ker ti gume nisi kupu samo zase vendar jih uporabljajo vsi druzinski clani....
Edini pogoj je da morajo biti med potniki druzinski clani (in verjetno imeti ispit za avto)
Malo se pozanimaj

Drugace pa ti lahko povem iskušnjo mojega soseda . Ko so se italjanski cariniki posiljali po faksu kopije ive na naso carino so te kr po tekocem traku posiljali naslovnikom na katere je bila narejena iva placilne naloge z obrazlozitvijo, dne tega ste postempljali ivo na tem prehodu in s tem se smatra da ste v drzavo vnesli artikle oz stvari katere presegajo vrednost 16000 sit kolikor je dovoljen vnos na osebo in ker ste tako stvar po zakonu dolzni prijaviti na carini pri vstopu v drzavo ste storili prekrsek(nekaj takega). In tako si moral placati carino(ce je) +ddv +kazen za prekrsek. Sosed je takrat nabavu stvari v vrednosti za cca 75k sit oblek pa je dobil tako posto. Pol se je pa pozanimu in vrasu odvetnika kaj lahko storim in mu je napisal pritozbo. Ker so bile to obleke in ni bila nobena drazja od 16000 sit je lepo napisal ugovor da to niso bile samo njegove obleke in da so bili z njem se 4 kolegi in so vsi skupaj kupili na isti racun in tako je zadeva splavala po vodi ivo je dobil pa se nic ni placal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: raptor1 ()

M&M ::

Dejte mi povedat, koliko natančno lahko stane EN artikel, da ga lahko brez carine pripeljem čez. BRUTO - NETO cena!!!

Prosim čimprej, ker grem v soboto v nabavo po vsej verjetnosti >:D
M&M

štrudl ::

Jst tut mislm kupit ene par komponent pri Pelugi. Gor grem prvič pa bom šel kr na šverc reskirat, bom šel s celo familijo da bo zgledalo manj sumljivo. Tako da prevoz je že zrihtan.

Logitechovo MX brezžično tipkovnico
ATI 9600 pro
Disk Seagate 120 GB

Mi lahko kdo pove koliko časa rabijo da dobijo komponente na zalogo (večina teh jih nimajo na zalogi).

M&M
Mi lahko poveš kako si komponente naročil. Si napisal kaj bi rad pa na katero ime ali kako? Si že v mail napisal da bi rad Tax free list?

Pa še to jst sm tut en revež ki ne zna Nemško ali znajo v Pelugi kej Angleško govort?

BlackHole ::

Ko sem bil jaz gor, sem se pogovarjal angleško. Zdaj pa odvisno kdo dela, samo po moje da bi se z vsakim dalo po angleško zmenit.

M&M ::

Jaz sem NPR nakupoval Chiftech ohišja, ki tudi na ceniku piše zaloga 0, pa sem jim poslal mejl, pa sem kar hitro dobil odgovor, da jih imajo FULLLLL

Zato najbolje, da jih kar EMAJLAŠ, pa boš kr hitro dobil odgovor.

Drugače pa v trgovini ne znajo kaj prida angleško, zato ti priporočam prevajalca.

Jaz sem si ga že omislil :D
M&M

Brainstorm ::

Mislim da lahk neseš uradno čez mejo za okol 16 jurjev tok so mi rekli na mejnem prehodu ko sem telefonsko klical. Sam ni pnoben problem če maš za okol 80 eurov ti nobedn ne bo carinu če boš lepo pokazal račun ker itak morš vsaj za 75 E nabavit da dobiš mWst nazaj. Glede švercanja pa noben problem uglavnem nakup kako špecerijo za 75 eurov v šparu al pa kje poleg ostale tehnike in poštemplej vse račune pri avstrijskem cariniku našmu pa pokaž sam račun za špecerijo pazi da ne uga za tehniko pa ni hudič da ne boš spravu robe črez brez problema.

s5cougar ::

Za hiter odgovor iz Peluge se ne bi ravno strinjal, ker imam slabe izkušnje glede tega. Zadnjič, ko sem se hotel pozanimati o stanju zaloge nekaterih komponent, sem odgovor na prvi e-mail dobil dokaj hitro, ostalih nekaj pa je "šlo v prazno". Najbolš je da pokličeš (kot sem tudi sam naredil) in dobiš informacijo iz prve roke.

Glede carinikov na Spielfeldu pa nimam niti ene slabe izkušnje in nisem enkrat prečkal meje. Dvakrat sva z atijem peljala monitor na zadnjem sedežu pa je sam carinik vprašal kaj imamo in smo rekl, da pač sam en monitorček, carinik pa "Srečno vožnjo". Vse kar vozim preko (nikoli pod 40000 SIT) imam na zadnjem sedežu, da nimajo cariniki občutka, da jim kaj prikrivaš. To je moja skrivnost, ki si jo sedaj delim z vami.:D
Errare humanum est.

M&M ::

Po pravem lahko peljež čez mejo za okoli 16kSIT na osebopotem je to pač odvisno od tečaja evra,... čeprav glede tega ponavadi ne komplicirajo.

V Pelugi pa sem vedno dobil hiter odgovor, ko sem prišel gor, pa mi je brez problema napisal FEJK račun, na katerem je bil končni znesek isti, le cene komponent so bile malo prirejene. Na meji sem vse skupaj lepo pokazal. Edino kar je carinik vprašal, če je to samo od enga,... pa sem rekel, "NE, vsak je neki kupil, samo smo na isti račun vzeli!"

:D
M&M


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup v Avstriji - carina?

Oddelek: Kaj kupiti
382096 (1386) antonija
»

Za vse, ki imate namen naročiti blago v tujini

Oddelek: Kaj kupiti
453882 (2883) b0j3

Prenosnik - Avstrija

Oddelek: Kaj kupiti
274532 (1784) flipflop
»

Online nakup iz Nemčije, prevzem na Avstrijski pošti (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
626447 (5465) VASkO
»

Nakup v zamejstvu (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
645159 (4310) eiht

Več podobnih tem