» »

Za vse, ki imate namen naročiti blago v tujini

Za vse, ki imate namen naročiti blago v tujini

Penderecki ::

Za vse, ki nabavljajo hardware v Avstriji (20% MwsT) oz. v Nemčiji (16% Mwst).

Dogovori se z trgovcem, da pošlje pošiljko na najbližjo pošto v Avstriji tik ob meji s SLO. Pošiljka naj bo naslovljena na tvoje ime in priimek, s pripisom - postlagernd ter številko pošte kam bo naslovljena.
Npr:
Janez Horvat
- postlagernd
8471 Spielfeld

V primeru, da trgovec ne izstavi formularja U-34 oz. Tax-Free za vračilo davka se z fakturo enostavno oglasiš v najbližji poslovalnici Tax-Free. Na podlagi fakture ti izpolnijo obrazec Tax-Free, ki ga potrdiš na prehodu iz EU - v tem primeru na avstrijski carini. Postopek velja tako za nemške kot avstrijske pošiljke, ki so poslane na pošto kot poštnoležeče.

Pri obrazcu U-34 ti trgovec povrne celih 20%.
Servis Tax-Free ti povrne ca. 13,5% (blago iz Avstrije), za blago iz Nemčije pa ca. 10%.
Temu se reče provizija!!!
Če je le možnost, se dogovori s trgovcem, da nabavi obrazec U-34.

V Grazu je Peluga.at, ki ti povrne celih 20%, pa še cenovno zanimivi so za naš žep.
Upam, da sem komu pomagal glede internetne trgovine v tujini.

Penderecki

boštjan ::

zanimivo.samo nekaj:recimo da trgovec ne priloži tax free obrazca,ti pa na podlagi fakture štemplaš obrazec,ti verjetno trgovec ne bo dal denara,ampak ga boš lepo tukaj pri nas vdignil.
no moja punca ma sorodnico v DEM ,ki ma dvojno državljanstvo in bi lahko ona vse to poštimala,prav?

Penderecki ::

Boštjan,
v primeru, da trgovec ne priloži poleg računa Tax-Free obrazec, ni panike. Odpraviš se do najbližje poslovalnice Tax-Free. Uslužbencu daš fakturo na podlagi katere ti izpolni omenjeni obrazec, ki ga na izstopu iz EU avstrijski carinik potrdi z žigom in podpisom. V sami temi sem posredoval stopnjo davka in provizije, ki jih njihov servis zaračunava.

Pazi: slovenski servis ala Insa ti v SLO zaračuna še večjo provizijo (ta pokriva A+SLO provizijo skupaj), tako da dviguj Mwst samo v Avstriji !!!

Aja, postopek je popolnoma enak za pošiljko, ki si jo naročiš v Nemčiji. Fakturo skupaj z Tax-Free potrdiš na izstopu iz EU na avstrijski carini. Vse opraviš v Avstriji.

Sorodnica lahko to poštima v Nemčiji, fakturo+Tax-Free potrdi na avstrijski meji, Mwst pa naj zahteva v Nemčiji, ki ti ga kasneje vrne. Jaz bi to sam poštimal, tako kot sem razložil.

Penderecki

_Mortal_ ::

zanimivo
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

samoj ::

Kako je s potrdilom o dostavljeni pošiljki (kako veš, kdaj je prišla)?
Kako dvigneš paket - verjetno nimaš nobenega potrdila?

Ali je možno plačati po povzetju na Avstrijskih poštah?

LP,
Samo

VASkO ::

mene isto zanima, kot samoja

pa se to, kaksen nacin placila izberes, vorauskassa ali per nachname
pa ce moras kot rechnunsgadresse dati not svoj naslov v SLO pa potem v lieferadrese onega na posti ali kak?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: VASkO ()

boštjan ::

če se ne motim boš moral izbrat vorkasse ,če boš hotel da ti pošljejo na avstrijsko pošto.najbolje pa je da se pri trgovini,kjer boš naročal pozanimaš najprej

Penderecki ::

Samo;
trgovec naj posreduje točen datum odpreme in dostave na naslov, ki si ga posredoval.
Ko izveš datum prispetja, pokličeš na pošto. Avstrijska pošta hodi 1-2 dni.
Telefonsko št. pošte si moraš priskrbet sam. Nekdo, ki gre čez mejo se ustavi pri najbližji pošti in zaprosi za številko. V pomoč ti je lahko post.at kjer vtipkaš v Filialfinder mesto pošte. Za Štajerce npr. Spielfeld ali Leibnitz oz. Graz
Za nas, ki še nismo v EU rajš vidijo, da jim pošljemo Creditcard (po faxu). V skladu z dogovorom (naročnik-dobavitelj) je možno plačati po povzetju (provizija-glej način plačila pri trgovcu)

Vasko;
Zaradi izstavitve računa posreduješ svoje podatke iz potnega lista. Če ima U-34 oz. Tax-Fre obrazec mu posreduj še št. potnega lista.
Za naslov prispetja posreduješ svoje ime in priimek, s pripisom - postlagernd ter naslov pošte kamor bo pošiljka prispela. V uvodu teme sem navedel primer naslavljanja pošiljke.

Vso srečo, pa debel tašeln želim !!!

Penderecki

boštjan ::

evo zdaj pa še moja skrb s carino.moj primer je malo drugačen,ker sem CPU dobil zastonj in na carini niso vedeli vrednosti paketa,zato jim moram poslat vrednost paketa in vsebina.Ker sem uvozil rač. komponento CARINA ODPADE.to vela za vse ki tudi kupujete prek meje.da pa si zdaj ne mislite,da tega ni treba prijavit se motite,ker je treba plačat 20% DDV na vrednost blaga.torej če ne boste prijavili na meji kar uvažate boste plačali kazen.tak da se ni za špilat,če je količina velika.

Penderecki ::

Boštjan:
popravi me, če se motim; predvidevam, da si paket po pošti prejel v SLO?
To metodo odsvetujem razen v primeru skupne vrednosti blaga+poštnine, ki je nižja od 4.000 sit. Z američani se včasih lahko dogovoriš, da na pošti blago deklarirajo kot free samples, račun pa pošljejo posebej v kuverti. V EU tak dogovor skoraj ni možen, razen v nekaterih primerih.

Penderecki

||_^_|| ::

boštjan: To drži v primeru da cariniki kej najdejo v avtu, če sploh bojo kej iskal

boštjan ::

paket sem dobo po pošti iz USA ,ki je prispel na carinsko pošto.zdaj pa bom le 20% od vrednosti blaga plačal.
Črtica,če najdejo si pač najebo,če ne pa tolko bolje

||_^_|| ::

najebu si za 10 jurjev plus davek>:D

andrej ::

||_^_||: tocno tako. nas se nikoli niso dobli. pa cetudi me dobijo naslednjic in placam vse + kazen sem se vedno na boljsem kot ce bi kupoval pri nas:D

falotXP ::

Ali je kakšna denarna omejitev, da ti vrnejo MwSt., ali pa ti MwSt. vrnejo tudi, če kupiš nekaj manj vrednega, naprimer 40 EUR?

boštjan ::

je omejitev in mislim da okoli do15k sit ni vračila.

AlienGT ::

falotXP:
Omejitve so ostale na ravni tistih pred uvedbo iste denarne valute. Torej takole:

Italija 155 EUR (bivsih 300.000 ITL)
Avstrija 73 EUR (bivsih 1.000 ATS)
Nemčija sicer ne vem koliko je bilo prej, se pa bojda da dobit MwSt ne glede na znesek nakupa (po besedah ene prodajalke iz Münchna. No ja, za 73 EUR bos najbrz ze kaj kupil ce bos kupoval v tujini, tako da sploh ni blema).

boštjan ::

tak so mi proc tudi iz carinske pošte poslali in niti 20% davka nisem rabil plačat.zakaj ne?ker sem jim pisal da je roba rabljena vredna 5k sit.

falotXP ::

Hmm..še nakaj me zanima... Kaj pa če kupiš neko stvar v Nemčiji in komaj za nekaj časa greš v slo, ali lahko potem še naknadno daš poštemplati v Avstriji tisti obrazec za vračilo davka ali je pa to časnovno ali kako drugače omejeno?

boštjan ::

je časovno omejeno.mislim da tam okoli 6meseci

falotXP ::

Drugih omejitev ni? Se pravi, da lahko neko stvar kupiš in potem se za nekaj časa vrneš na carino in poštemplaš obrazec in je še vedno vse ok? Ali moraš pri kakšnem izdelku plačati carino ali to ni potrebno?

boštjan ::

za računalniške komponente ni carine.le 20%DDV,mislim pa da moraš MWST obrazec štemplat v 3dneh,denar pa maš cajt da pobereš v 6mesecih

andrej ::

za stemplat imas 3 meseca cas. Vsaj tako pise v tisti Tax free brosuri, ki jo dobis pri vsakem tax free okencu.

Danes sem ravno prejel eno posiljko iz amerike. Objektiv za moj fotoaparat. Vrednost 15k, carina 10%, davek 20%, taksa 850 SIT.

boštjan ::

a digitalec?

andrej ::

ce sprasujes mene, potem ja. Kupil sem en Canon objektiv (50 mm, f/1.8 II) za mojega digitalca Canon D60. kupil pa sem pri www.bhphotovideo.com in sem z njimi zelo zadovoljen. sploh nobenih problemov pri narocilu, pa se hitri so.

tega sem poslal kar k sebi domov. narocil sem tudi Sigma 70-200 f/2.8 in sem ga poslal kolegu pa ga je dobil v 2 dneh. sploh nobenih proglemov, sploh niso komplicirali ker je bil naslov posiljanje drugacen kot billing naslov tako kot drugod.

boštjan ::

škoda da na digitalce ni prosta carina

andrej ::

ce ga neses preko meje potem ni carine. preverjeno:D

boštjan ::

that i believe.kaj za ono drugo pa ti kolega iz usa pošlje,a ne?

andrej ::

boštjan: ce si pa po mojem postu sklepal na carino pa hm... jaz nisem kupo digitalca ali objektiv za digitalca, ampak navaden Canon EF objektiv, ki pase tako na navadne kot tudi digitalne zrcalno refleksne (SLR) aparate...

andrej ::

drug objektiv bom kar sam preko meje preneso:D

boštjan ::

malo prehitro prebral,sem vido da si samo objektiv kupo.

andrej ::

a je ze kdo stemplal tax free obrazec na kaksni drugi meji z drugo ne-EU drzavo in ne na meji s slovenijo?

falotXP ::

Kaj zdaj? Koliko časa imaš za štemplat obrazec, 3 dni ali 3 mesece? Se pravi, da te na nobeni meji ne bodo gnjavili zaradi prevoza rač. komponent prek carine... Kaj je že potrebno storiti, če ni zraven tega obrazca, ki je potreben za vračilo MwSt.?

boštjan ::

3 mesece bo držalo,jaz sem prej na pamet govoro.če pelješ čez zarino rač.komponente jih seveda po zakonu moraš prijavit,plačaš pa 20%DDV od vrednosti izdelka.če pa nimaš mwst obrazca,pa koliko sem prebral na forumu,da moraš it tja kjer vračajo mwst in ti oni dajo pol ta obrazec,ki ga na meji štemplaš.(torej če si kupo v nemčiji,moraš tam tudi po mwst obrazec)

andrej ::

da, 3 mesece mas cas za stemplat obrazec, ki ga dobis tam ko kupis robo. To pomeni, da ne rabis obrazca potrdit isti dan ko ga kupis. teoreticno lahko svercas preko, potem ko gres gor nazaj recimo v AT prijavis zadevo pri nas, ko pa gres nazaj pa das na meji potrdit ...

falotXP ::

Se pravi, da moraš, ko prijaviš rač. komponento plačati 20%DDV v na slovenski carini?

boštjan ::

seveda,če pa te je kaj v gatah:D pa šverc commerc

falotXP ::

Se pravi, da je problem samo na slo carini? Kaj pa, če prešvercaš komponento in se potem kasneje vrneš, moraš samo na avstrijski strani štemplat? Kaj se avs. in nem. obrazci za vračilo MwSt. razlikujejo?

boštjan ::

glej,ko prideš na jodlarsko mejo,lepo stopiš do nihove trafike,kjer štemplaš ta obrazec,robo prešvercah,pol pa denar lahko tu vdigneš(samo ti bojo kar lepo provizijo zaračunali) ali pa daš sorodnikom da vdignejo denar v nemčiji,samo morajo met slo pasoš in to njihov ne tvojega.

falotXP ::

Aha.. obrazec pa moraš tam dobiti, kje si kupo komponento? Pa tudi kasnej se lahko vrneš na avs. mejo, ali? Kako pa zaprosiš, da ti, če naročaš prek interneta dodajo k naročenem izdelku ta potreben obrazec?

boštjan ::

obrazec dobiš tam kjer si kupo,ker pa se gre za online shop,nekatere trgovine jih ne davajo.zakaj?nimam pojma.v tem primeru pa do stavbe kjer vračajo mwst in ti tam izdajo ta obrazec.v tvojem primeru je to nemčija.štemplaš pa lahko tam ali na jodlar meji.

falotXP ::

A se vse tu skupaj sploh splača?

boštjan ::

če to vse nekdo namesto tebe dela in pol nimaš problemov se splača:))

Dirkac ::

Mwst mislim da se da dvigniti tudi na TaxFree poslovalnici na Brniku. Nisem pa 100%. Vem da smo doma najmanj 1x tam to vnovčevali.

boštjan ::

stara tema RACER

b0j3 ::

Lahko pa počakaš do drugega leta, ko bo 1. maja sprejem novih članov v EU in potem ni carin.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup komponent na Hrvaškem

Oddelek: Kaj kupiti
273876 (2866) dejansan
»

Nakup v Avstriji - carina?

Oddelek: Kaj kupiti
382101 (1391) antonija
»

Online nakup iz Nemčije, prevzem na Avstrijski pošti (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
626457 (5475) VASkO
»

avstrija-trgovine

Oddelek: Kaj kupiti
243506 (2971) SanSan

Več podobnih tem