» »

Kako se razumete s sodelavci?

Kako se razumete s sodelavci?

Temo vidijo: vsi
«
1
2

Boomerang ::

Dejstvo je, da ti ljudje v obraz rečeno eno, za tvojim hrbtom pa delajo in mislijo čisto drugače. Na srečo znam človeka dokaj dobro ocenit kdaj laže in kdaj je iskren.

Ta teden smo imeli inventuro in sem moral pregledati službene računalnike, ali so dovolj dobri za nadaljnje delo ali jih je potrebno nadgraditi, formatirati itd. Pri tem je marsikdo nepazljiv in na računalniku pušča občutljive podatke (maili, razni osnutki, pogovori, gesla, prijave v družbenih omrežjih itd.). Ker se med seboj ocenjujemo in je na podlagi ocene marsikaj odvisno, sem sklenil preveriti računalnike. Iskal sem kakršnekoli pogovore, kjer bi kdo koga opravljal.

Da bom v skupini 12-ih našel toliko žaljivk in opravljanja, si nisem mislil. Pa se drugače skupaj družimo, gremo kdaj na pijačo, praznujemo rojstne dneve itd. Sicer me za druge ne zanima, mi je pa pomembno, kaj si drugi mislijo o meni. Gre se pa za stvari, ki se jim ni lepo posmehovati... na primer: kakšne mozolje/fleke ima; koliko časa je porabil, da je zrihtal; samo na računalniku visi in ni družaben; kako se oblači in obuva itd.

- Mozolji in fleki (izpuščaji), luščenje kože ipd. so lahko stvar bolezni ali narave in si zanje nisi sam kriv. Ne poznaš vzroka in situacije, zato ne moreš komentirat.
- Koliko časa je kdo porabil za kakšno stvar, je odvisno od znanja in zahtevnosti - ne moreš ocenjevati, dokler ne probaš istega dela, ker boš morda še počasnejši ali pa dela sploh ne boš opravil.
- Kdo je koliko na računalniku in koliko je družaben je spet odvisno od dela in osebe. Recimo sam sem bolj geekovske narave in sem več na računalniku, bodisi imam zahtevno delo in malo časa za pavzo ali pa v času pavze na računalniku preberem še novice.
- Kako se kdo oblači in obuva težko komentiram, ker ne vem v kakšni finančni situaciji je kdo, noben pa ne hodi v raztrganih cunjah.

Ne vem, osebno nikoli čez nobenega nisem imel takšnih in podobnih pripomb. Važno mi je samo, da smo si v takšnem majhnem kolektivu iskreni in fer drug do drugega. Po tem kar sem prebral sedaj, pa sem resno zamišljen. Ne morem namreč sodelovati z nekom, ki ima za mojim hrbtom toliko pripomb in opravljanja.

Ima kdo kakšne podobne izkušnje? Kaj ste naredili oz. kaj bi naredili v takšni situaciji - povedati direktno posamezniku kar mu pripada (čeprav je dejstvo, da tudi to ničesar ne reši) ali čim prej stran, kjer je morda boljše okolje? Še enkrat omenim, da na podlagi tega opravljanja lahko nekdo dobi slabšo oceno, čeprav sicer svoje delo opravlja vestno.

poweroff ::

Boomerang je izjavil:

Sicer me za druge ne zanima, mi je pa pomembno, kaj si drugi mislijo o meni.

Tole je že napaka. Zakaj bi ti bilo pomembno kaj si okolica misli o tebi? Rabiš samopotrditev?
sudo poweroff

Unknown_001 ::

poweroff je izjavil:

Boomerang je izjavil:

Tole je že napaka. Zakaj bi ti bilo pomembno kaj si okolica misli o tebi? Rabiš samopotrditev?

Odvisno iz kakšnega okolja izhajaš. V raznih zabačenih selih je slabo mnenje lahko zelo velik problem. Zakaj? Ker se vsi poznajo, te pa imaš ljudi, ki delajo na občinah ipd. kozlarijah in ti znajo pristransko nagajat. Tega v Ljubljani recimo ni.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Egidij88 ::

Boomerang je izjavil:

Boomerang je izjavil:

Važno mi je samo, da smo si v takšnem majhnem kolektivu iskreni in fer drug do drugega. Po tem kar sem prebral sedaj, pa sem resno zamišljen. Ne morem namreč sodelovati z nekom, ki ima za mojim hrbtom toliko pripomb in opravljanja.

Zakaj? Iskreni ko se gre za službene zadeve to že, drugače pa pač btk. To da se opravlja druge, to je skoraj povsod - v fabrikah, v gostilnah, kjerkoli. Nima se smisla sekirati.

Jaz mislim, da imam s sodelavci dober odnos. Kar se službe tiče je ok, pa še zraven malo chitchat. Kar si pa kdo misli o meni in mi tega ne pove v obraz - njegov problem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Egidij88 ()

bambam20 ::

Boomerang je izjavil:

Ta teden smo imeli inventuro in sem moral pregledati službene računalnike, ali so dovolj dobri za nadaljnje delo ali jih je potrebno nadgraditi, formatirati itd. Pri tem je marsikdo nepazljiv in na računalniku pušča občutljive podatke (maili, razni osnutki, pogovori, gesla, prijave v družbenih omrežjih itd.). Ker se med seboj ocenjujemo in je na podlagi ocene marsikaj odvisno, sem sklenil preveriti računalnike. Iskal sem kakršnekoli pogovore, kjer bi kdo koga opravljal.

A si hipokrit.. Brskaš po zasebnosti ljudi. Tvoja naloga je bila, da preveriš, če so obstoječi računalnik še dobri za delo in ne kaj ljudje počnejo zasebno. Ni čudno, da te imajo za čudaka in to upravičeno, saj jim brskaš po zasebnosti.

Jaz ti dam engativno oceno, glede kako nizkotna oseba si. Ravno tale tema je dokaz, da nisi nič boljši in ugovarjaš sodelavce za ritjo, medtem ko imaš o sebi prekleto visoko mnenje, češ kako si ti dober. Stikaš pa po zasebnih zadevah.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Dragi ()

kk26 ::

bambam20 je izjavil:

A si hipokrit.. Brskaš po zasebnosti ljudi. Tvoja naloga je bila, da preveriš, če so obstoječi računalnik še dobri za delo in ne kaj ljudje počnejo zasebno. Ni čudno, da te imajo za čudaka in to upravičeno, saj jim brskaš po zasebnosti.

Jaz ti dam engativno oceno, glede kako nizkotna oseba si. Ravno tale tema je dokaz, da nisi nič boljši in ugovarjaš sodelavce za ritjo, medtem ko imaš o sebi prekleto visoko mnenje, češ kako si ti dober. Stikaš pa po zasebnih zadevah.

Se strinjam z zapisanim. Nimaš pravice brskati po zasebnosti drugih zaposlenih!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kk26 ()

Raptor, guess what? Živim v vaškem okolju in se ne sekiram.

Brskanje po mailih je pa seveda kaznivo.
sudo poweroff

poweroff je izjavil:

Raptor, guess what? Živim v vaškem okolju in se ne sekiram

Good.

poweroff je izjavil:

Brskanje po mailih je pa seveda kaznivo.

Absolutno.

Begabt

louser ::

Striktno posloven odnos.
Tako se razumem s sodelavci.

louser je izjavil:

Striktno posloven odnos.
Tako se razumem s sodelavci.

Pravilno. Posel je posel.

Begabt

HappyPills ::

Zakaj bi nekomu brskal po računalniku ali telefonu? Tega nikol nisem razumel. Live and let live pa ne bo težav.

Crossfire ::

OP, zdravnik ti naj predpiše veliko dozo IDGAF. Ker to rabiš, pod nujno.

Shegevara ::

Najbolje res, da jim poveš, da si jim prebral sporočila, priznaš krivdo in se naknadno še pogovoriš glede njihovega opravljanja in jim rečeš, naj ti drugič to povejo v faco.

Aquafriend ::

To kar si navedel ni nic. Malenkostno ogovarjanje. Glede na to kaksna ogovarjanja obstajajo. Da na rit pades. To navedeno je low level. Razen mogoce mozoljev, ki so srednji razred. Se dobro ste prisli cez. Kaj pa pricakujes? Angelcke?

b3D_950 ::

Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

IL_DIAVOLO ::

I dont give a fuck, kaj si folk misli o meni, ne v zasebnem življenju, se manj na sihtu.

Ta teden smo imeli inventuro in sem moral pregledati službene računalnike, ali so dovolj dobri za nadaljnje delo ali jih je potrebno nadgraditi, formatirati itd.

aja, ne diraj lava dok spava.

tikitoki ::

OP - Brskanje po kompu ni bila najboljsa poteza. Po drugi strani pa folk to rad pocne in me ne preseneca.

Folk rad opravlja, vedno je in vedno bo. Najboljse zate je, da se ne sekiras.

Saul Goodman ::

Boomerang je izjavil:

Dejstvo je, da ti ljudje v obraz rečeno eno, za tvojim hrbtom pa delajo in mislijo čisto drugače. Na srečo znam človeka dokaj dobro ocenit kdaj laže in kdaj je iskren.

Da bom v skupini 12-ih našel toliko žaljivk in opravljanja, si nisem mislil. Pa se drugače skupaj družimo, gremo kdaj na pijačo, praznujemo rojstne dneve itd. Sicer me za druge ne zanima, mi je pa pomembno, kaj si drugi mislijo o meni. Gre se pa za stvari, ki se jim ni lepo posmehovati... na primer: kakšne mozolje/fleke ima; koliko časa je porabil, da je zrihtal; samo na računalniku visi in ni družaben; kako se oblači in obuva itd.

- Mozolji in fleki (izpuščaji), luščenje kože ipd. so lahko stvar bolezni ali narave in si zanje nisi sam kriv. Ne poznaš vzroka in situacije, zato ne moreš komentirat.
- Koliko časa je kdo porabil za kakšno stvar, je odvisno od znanja in zahtevnosti - ne moreš ocenjevati, dokler ne probaš istega dela, ker boš morda še počasnejši ali pa dela sploh ne boš opravil.
- Kdo je koliko na računalniku in koliko je družaben je spet odvisno od dela in osebe. Recimo sam sem bolj geekovske narave in sem več na računalniku, bodisi imam zahtevno delo in malo časa za pavzo ali pa v času pavze na računalniku preberem še novice.
- Kako se kdo oblači in obuva težko komentiram, ker ne vem v kakšni finančni situaciji je kdo, noben pa ne hodi v raztrganih cunjah.

Ne vem, osebno nikoli čez nobenega nisem imel takšnih in podobnih pripomb. Važno mi je samo, da smo si v takšnem majhnem kolektivu iskreni in fer drug do drugega. Po tem kar sem prebral sedaj, pa sem resno zamišljen. Ne morem namreč sodelovati z nekom, ki ima za mojim hrbtom toliko pripomb in opravljanja.

Ima kdo kakšne podobne izkušnje? Kaj ste naredili oz. kaj bi naredili v takšni situaciji - povedati direktno posamezniku kar mu pripada (čeprav je dejstvo, da tudi to ničesar ne reši) ali čim prej stran, kjer je morda boljše okolje? Še enkrat omenim, da na podlagi tega opravljanja lahko nekdo dobi slabšo oceno, čeprav sicer svoje delo opravlja vestno.

upam, da kdo od sodelavcev ugotovi kaj si počel na njegovem računalniku. pa če si šef, kadrovik al pa IT-jevc. za to bi moral jebat ježa.

Zgodovina sprememb…

bambam20 ::

Boomerang je izjavil:

Še enkrat omenim, da na podlagi tega opravljanja lahko nekdo dobi slabšo oceno, čeprav sicer svoje delo opravlja vestno.

Kakšne pravljice.

Vazelin ::

Jaz se z večino sodelavcev zelo dobro razumem. Sem sicer precej priljuden človek (to imam nekako po mami). Tudi sicer se trudim, da ne naredim kaj, kar nočem, da bi drugi naredili meni.

Je pa dejstvo, da kljub vsemu držim neko distanco. Ko smo bili mlajši smo se s sodelavci več družili tudi v prostem času in šli tudi kam pit zvečer. Sedaj je tega malo. Staramo se.

Na splošno mi pa na kraj pameti ne pade, da bi komu bral elektronsko pošto ali pogovore na kakšnih omrežjih. Tukaj je šel avtor totalno full retard.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

Meiniken ::

Boomerang je izjavil:

To si najverjetneje pri ženski vidu:)

Kar si zgoraj omenil so res primitivne zadeve. Nekdo, ki bo racionalno razmišljal se valda ne bo ukvarjal s tem kako nekdo izgleda oz. kako je neko stvar opravil, temveč ga bo zanimala oseba sama kot taka.

Opravljanje je vedno bilo in vedno bo. Tem manj se sekiraš, lepše se imaš. Boli te qrac kaj si sodelavec misli. Ti si tam, da svoje delo opraviš in dobiš plačilo. To je vse.

Pomni: Če na zadevo ne moreš vplivat, se nima smisla sekirat. Nikoli ne boš vseh osrečil, zato se raje trudi da osrečiš tiste za katere ti je mar.

Aja pa... Ti si delo imel, da pregledaš računalnike (sama funkcionalnost računalnika)? Zakaj si po zasebnih zadevah brsku? 8-O

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Meiniken ()

ttommy ::

Ah, sodelavci.... me boli k.... za njih. Imam profesionalen odnos do vseh, kaj osebnega pa nič več z nobenim. Imam sodelavca (ki je v bolniški že 5 mesecev zaradi problemov z nogo), ki mi je avgusta lani zabil nož v hrbet. Vsa leta sem mu pomagal (tako v službi, kot doma pri elektronskih zadevah), potem me je pa lani kratko malo odpikal, ko sem rekel, da bomo morali malo bolj delati, ker ne naredimo dovolj (proizvodnja). Služba je služba, družba je pa družba!
Gamer

ziga1990 ::

Ma pri meni maš take:
-Se skoz hecajo in te provocirajo med delom na polno ampak ko imaš oroblem takoj pomagajo
-Bi se skoz pogovarjali in opravljali
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

Poldy ::

ziga1990 je izjavil:

Ma pri meni maš take:
-Se skoz hecajo in te provocirajo med delom na polno ampak ko imaš oroblem takoj pomagajo

Tole ja. Baje da je to dokaj zdrav odnos. V naši skupini imamo skoraj za vse ostale živalska imena. Da če nekdo reče, da je mrož spet osvajal papagajko, takoj jasno za koga gre. Med sabo pa zganjamo sarkazem. Precej sproščen odnos, vendar se veliko tudi naredi.

Imam občutek, da perfekcionistov nihče ne mara in če se boš še pa še trudil, bodo že našli nekaj slabega na tebi. Če te skoraj ne poznajo, bo zunanjost zadosti. Napaka je, da med sodelavci iščeš dobre prijatelje na osebni ravni.

OP - Za brskanje po računalnikih te je pa lahko sram.

hamez66 ::

poweroff je izjavil:

Boomerang je izjavil:

Ker je to naravna stvar. Družabne živali imamo del možganov namenjen samo socializiranju, ta del pa je povezan tudi s centrom za ugodje. Če nas imajo ljudje radi in če se počutimo koristne do soljudi, nas center za ugodje nafiksa z lepimi občutki in čustvi. Če smo izolirani, asocialni in negativni do ljudi, pa nam ti negativnost vračajo nazaj, nas bodo možgani "kaznovali" z negativnimi neugodnimi čustvi. Lahko sicer trdite, da vam je vseeno, ampak če bi vas vsi sovražili, vam zagotovo ne bi bilo vseeno. No, psihopatom, sociopatom in podobnim manjka kakšen kolešček v glavi, zato tudi naredijo kdaj kakšno stvar, ki je za običajne, zdrave ljudi, nesprejemljiva.

Jaz nisem negativen do ljudi, mi je pa lažje, če sem izoliran.
sudo poweroff

FireSnake ::

Boomerang je izjavil:

Dejstvo je, da ti ljudje v obraz rečeno eno, za tvojim hrbtom pa delajo in mislijo čisto drugače.

Že začneš z negativo.
Dalje sploh nisem bral.

Kaj je s tabo narobe? Ker to, kar navajaš kot (PAZI) dejstvo sploh ne drži.

poweroff je izjavil:

Boomerang je izjavil:

Se strinjam. Prvo pravilo, če želiš biti srečen, je, da se ne obremenjuješ s tem, kar si drugi misljo o tebi.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

Ne vem zakaj bi hodil okrog do računalnikov in preverjal ali so za zamenjavo. Saj vendar veš "kaj imaš"; od hardwara, do antivirusne zaščite, pravice userjev/shareov, backup, etc...

Avenger ::

Boomerang je izjavil:

znam človeka dokaj dobro ocenit kdaj laže in kdaj je iskren.

Da bom v skupini 12-ih našel toliko žaljivk in opravljanja, si nisem mislil. Pa se drugače skupaj družimo

Welp, tole ne gre skupaj.

Sicer me za druge ne zanima, mi je pa pomembno, kaj si drugi mislijo o meni. Gre se pa za stvari, ki se jim ni lepo posmehovati... na primer: kakšne mozolje/fleke ima; koliko časa je porabil, da je zrihtal; samo na računalniku visi in ni družaben; kako se oblači in obuva itd

Pejd na 24ur brat komentarje. To je povprečen folk, ukvarjajo se z drugimi, namesto s sabo, ker oni definitivno niso problem, drugi so, oni so potrpežljivi, pravični, delovni, hitri, razumni, drugi pa niso in tako naprej. Zavedaj se, da njih ne moreš spremenit, lahko pa spremeniš sebe in začni zdaj. Pri brskanju na računalnikih si pokazal pomanjkanje integritete, tako da morda lahko začneš kar s tem. Če ne razumeš, da je s tem kaj narobe, je primer podoben kot če bi ti nekdo naročil da počisti garderobo, po tleh bi ležalo nekaj cunj in par denarnic in ti bi to lepo pobral, preštel denar, pregledal dokumente, račune in fotografije in karkoli je že notri in vse lepo zložil - ker, sami so si krivi če so to pustili tam, obenem bi pogledal če je katera omarica odklenjena in jo potem temeljito prebrskal, ker če je odklenjeno je to kot povabilo. Enako velja za punce, ki se oblačijo izzivalno, v bistvu te prosijo da jih zašlataš, ne? Pa nezaščiten wi-fi? Pa nezaščiten računalnik? Telefon? Kje bi ti postavil svojo moralno mejo?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

harmony ::

Kaksna je pa to firma, kjer zaposleni ocenjujejo druge. Moras biti res trotl, da gres delat v tako firmo.

veduvedu ::

OP naj si porihta frizuro, cunje in obraz. Kakšen piling vsake toliko in savnanje da se sčistijo pore.
Ljudje ne opravljajo o stvareh ki ne obstajajo.

To da te take prizadenejo je jasno samo to da imaš osebnost podobno pudingu in nobenega lastnega egota.

Če si bral pošto od raznih frfotalic, so te zijale zato ker si jim v nekem trenutku bil zanimiv, to da so pisale da si asocialen in se nočeš pogovarjati pa zato ker bi čveka čvekala s tabo.

V vseh šihtih velja - don't shit where you eat. Na koncu dneva ste še vedno sodelavci. Vlaganje v odnose je brezvezno, ker to ni okolje v katerem živiš. Greš kdaj na pijačo in to je to.

kuall ::

to službeno okolje je od hudiča.
en kup napol tujcev skup nametanih. vidite se bežno - ne redno vsak dan, to je glavni problem.
za to, da si ne greste na živce je treba kar delat. vzdrževat je potrebno to, vsak se mora tega zavedat.

zakaj si gredo ljudje v takih okoljih tako radi na živce? zato ker je napol uradno okolje, kjer je velikokrat tudi tekmovalnost med zaposlenimi, ko slabši odfrči. pa ko te moti njihva fizična prisotnost - to je tako močan pojav. npr napotje ste en drugemu fizično, npr ko ti zasede wc. ali pa te moti njegov hrup. pa še kak razlog je, ki ga trenutno ne poznam.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kuall ()

bajsibajsi ::

Boomerang je izjavil:

Gre se pa za stvari, ki se jim ni lepo posmehovati... na primer: kakšne mozolje/fleke ima; koliko časa je porabil, da je zrihtal; samo na računalniku visi in ni družaben; kako se oblači in obuva itd.

zobnik ::

Saj, ko te v življenju potolčejo do tla, ne moreš it še nižje, lahko si samo še boljši. Prdevsem pa ti je vseeno za mnenje drugih oz. taka menja razumeš kot sarkazem, zaje*ancijo po domače je*e se ti.
Ne smeš pa pozabit, da odločitev nosi vsak svojo, ne more ti en narekovat kako in kaj boš delal izven službe.

Predvsem meni so zanimivi ljudje, ker so to kar so in pokažejo tudi slabosti, več ne rabim...noben ni popoln in tudi NE MORE BIT.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

janezvalva ::

jaz imam tako delovno mesto, na katerem se mi ni potrebno razumeti se s sodelavci.

harmony ::

Samo sluzbeno se razumem s sodelavci. Nezelim nobenih stikov z njimi, zabav, nobenga druzenja, nobenih kavic. Vse to je eno samo pretvarjanje in v resnici se tudi ob teh "druzenjih" gre za kapitalizem.

solatko ::

Ne vem kakšen odnos imate s sodelavci, vendar se morate zavedat, da tretino časa v delovni dobi, preživite s sodelavci, zato je tudi pomembno, kakšno je to okolje.

Star slovenski pregovor pravi - če te opravljajo, te imajo radi!

V vseh kolektivih, se ob kavici, cigaretu opravlja tiste, ki jih trenutno ni zraven - to je pravilo, saj bi v primiru čiste odkritosti, bilo dobrega vzdušja hitro konec. Teme pogovorov v kolektivu so večinoma okoli vodstva, delovne intenzivnosti posameznikov, kdo komu leze v rit in seveda splošni izgled posameznika, ki ga trenutno ni tam. Seveda dostikrat se tema obrne v smer družinskih odnosov posameznika, če je bil kdo od sodelavcev na obisku pri drugemu, kako ima urejeno, kako vzgojene otroke ima, kako ima doma pospravljeno in ........

Od posameznika je pač odvisno, koliko ga ta iskrenost-hinavščina prizadene, vendar se vsi, brez izjeme v prostih trenutkih vključijo v opravljanje tistega, ki ga ni tam, verjetno tudi OP.

Drugo pa je to, kar je storil OP, ko je brskal po zasebnosti sodelavcev - to največ pove o karakterju - OP - ja samega. Zloben, hudoben, zamerljiv, zvedav, nevoščljiv, nesocializiran,.... skratka človek, kakršnega nebi hotel imeti za sodelavca.
V 15-ih+ letih, sem dal skozi nešteto računalnikov, ki so vsebovali praktično celo življenje uporabnikov, niti enkrat pa mi ni prišlo na misel, da bi brskal po teh rečeh, če prav sem imel dostop tudi (v nekaj primerih) do njihovih bančnih računov, privatnih albumov kakšne manekenke, slik igralk, v končni fazi pa tudi do vseh podatkov družinskih članov.
Če sem slučajno opazil, da se do kakšnih podatkov pride naključno, zaradi slabe zaščite ali bljižnic, sem uporabnika na to opozoril, nekaj predvsem najstnic, sem opozoril, da naj določenih stvari ne dajejo na družbena omrežja,.. in to je tudi vse, kar sem nenamerno brskal po zasebnosti.
Enkrat mi ni prišlo na misel, da bi odpiral pošto (klasično), ki ni bila naslovljena name, razen, ko je sin dobival določene priporočene stvari in mi je po telefonu dejal, da naj odprem in mu povem, kaj je dobil.
Tudi telefona žene, nisem niti enkrat preverjal, razen, če ji je kdaj kaj zaštekalo in me je prosila, da ji poštimam. Seveda je bila zraven. Enako so se obnašali in se še vedno družinski člani, nas zasebnost ne briga mimo tistega, kar drug drugemu povemo sami. Vse ostalo je tabu.

OP bo slej ko prej naletel na mino in bo za vedno dobil naziv - nezanesljiv operater, s tem pa tudi probleme pri zaposlitvi. Zavedat se mora, da je vsaka mašina, ki vsebuje kakršne koli podatke - strogo zaupna in zna za brskanje po teh zadevah, tudi kazensko odgovarjat.
Delo krepa človeka

mikhail ::

Ljubljana je precej majhna 'scena'. 'Veljaki' iz istega foha se vsi poznajo med sabo. Kader prehaja iz različnih agencij in firm in večina jih je bila nekje, kjer drugi trenutno je ali bo, itd. Ogromno opravljanja 'inkognito' na petkovih pivih, čeprav vsi spoštujejo NDA (no ok, so odstopanja).

Iz mojih izkušenj je žal Slovencelj sindrom precej alive and kicking. Tu mislim predvsem zahrbtnost, ki pa je tako razpasena, da je že vsem samovmevno, da se po firmah grupirajo malodušni ljudje in udrihajo po čisto vsem. Večinoma ni škodljivo, pride pa do težav, če se najde kdo, ki ne 'paše' v malodušne ideje kakšen naj bo človek in je stres v igri. Nihče noče delat več kakor mu je zapovedano in samo-iniciative se bojijo kot hudič križa. Tako pride do okolja kjer se išče krivce na skrivnih 'sestankih' skupinic na kosilih ali petkovih pivih. Vse s ciljem, da bi prali svojo nedolžnost, češ napad je najboljša obramba. Ampak to ni omejeno le znotraj ene firme. Udriha se po konkurenci z isto silo.

Najboljša stvar, ki sem jo naredil v zadnjih letih je, da sem šel na svoje in delam kot outsource in se mi pisarniškimi čenčami ni treba več ukvarjat. Res je kot osnovna šola in postane absurdno smešno.

mikhail veliko stvari si prav zadel:
- pisarna je res kot osnova šola. neka čudna mentaliteta nastane.
- tudi ta pojav sem opazil, da se vsi bojijo, da bi več delali kot drugi

Pika na i ::

solatko je izjavil:

Star slovenski pregovor pravi - če te opravljajo, te imajo radi!

Ti je ob tej neumnosti, lažje in opravičljivo! opravljat druge?

Pa da ne boš mislil, tvoje govorjenje o manekenkah in igralkah in ljudeh, ki si jim šaril po računalniku ni prav nič lepše ali boljše od OP-ja.

Pika na i - Narobe si razumela - nisem brskal, če se je odplo samo, ob zagonu brskalinika, pa sem na to uporabnico-ka, opozoril.
Ob renoviranju izbrisanih datotek, si moraš praktično pogledat skoraj vsako, da veš, kaj je vrnilo, tako, da nehote postaneš špiun, ob določenih virusih ravno tako, ampak, kot serviser, take stvari spregledaš, tako kot se o zaupnem gradivu ne govori okoli.

OP je te stvari odpiral točno z določenim namenom, ki pa je kaznivo dejanje - neupravičeno poseganje v zasebnost!
Sicer sem strankam vedno svetoval, da naj disk, če imajo gor kaj zaupnega, vzamejo s seboj kadar je šlo za strojne napake, pri urejanju SW pa pač ne moreš mimo tega, da ti v oči pade tudi kaj, kar ni ravno za javnost. Tu pa potem pride do izraza profesionalnost, ki je nekateri (med njimi OP) pač nimajo.

Morda boš zastopla za kaj gre - če ti sesuje programsko opremo s podatki, se verjetno ob reševanju problema, ne moreš izognit temu, da bo tudi kakšna tvoja skrivnost prišla na plan, potem pa je od tega, ki to bo to reševal, odvisno ali pride to v javnost (kaznivo dejanje) ali to ostane med serviserjem in teboj - približno tako, kot informacije, ki jih ima o tebi, tvoj zdravnik.
Delo krepa človeka

solatko, meni je bil tvoj post zdravorazumski. tudi pri nas nimamo navade brskat po tujih računalnikih in telefonih. v to jim toliko zaupam, da svojo porno kišto pustim cel dan odklenjeno, ko sem zdoma, pa mislim, da ni še noben brskal po njej. če je pa naj živi sam s tem kakor ve in zna. :)

Dejstvo je, da nekateri poklici zahtevajo poklicno molčečnost in veliko stopnjo zaupanja. Moja boljša polovica je v času klasičnih pisalnih strojev, služila velike količine denarja, ko je pisala končne verzije poslovnih pogodb gradbincev. Notri so bili praktično vsi podatko o poslu, tudi provizije in to je v Sloveniji v času yuge, počelo samo nekaj deklet, katerim so lahko zaupali, da podrobnosti ne bodo prišle v javnost. Sicer je imela v službi vpogled v čisto vse podatke, saj je bila pooblaščena za čisto vse podatke fizičnih in pravnih oseb, ki so v državni lasti.

Niti enkrat ni imela vstopa v te evidence, neupravičeno.

Ravno tako je razumljivo, da zadeve, ki jih ureja servis in pridejo v vpogled, tam tudi ostanejo. Da pa gre pooblaščena oseba brskat po osebnih podatkih zato, da vidi kaj si sodelavci mislijo o njej, je pa stvar za psihiatra in seveda odpoved delovnega razmerja, če ne še kaj več.
Delo krepa človeka

Pika na i ::

Oh ja, solatko, sem razumela, že večkrat. Ti si popoln.
Mimogrede, obrekovanje je kaznivo po KZ.

Pika, neprimerno se obnašaš, veš.
sudo poweroff

HODL - Pusti Piko, je samo ena od emancipiranih žensk in ima pač svoje mnenje. Lahko bi navedel tudi računovodje, arhitekte,... samo niso tako zanimmivi poklici, kjer bi se serviserji lahko spozabili.
Če je šlo za HW napake na računalniku, sem vedno delal s službenim diskom, ko pa je šlo za reševanje zaradi virusov ali sesutja OS-a in željo uporabnika, da se ohrani podatke, pa skoraj ne gre drugače, kot, da imaš vpogled v vso vsebino, zato večina servisev strankam pove, da za podatke ne odgovarjajo, sam se pa lahko pohvalim, da v cca 20-ih letih, nisem izgubil niti enega podatka uporabnikov, zato sem na računalnikih videl marsikaj in potem takoj pozabil.

Solatko niti slučajno ni alfa samec, saj je od leta 1971 v trdni zvezi, kar za alfa samce ni značilno, drugače sem pa precej uporaben na veliko področjih.
Delo krepa človeka

kalorijagr ::

Najbolš, da zaprete firmo, ker ste otroci. Ti pa se zamisli o dejstvu, da si storil več kaznivih dejanj, ne samo nedolžno ogovarjal.

CleanPower ::

Prebral sem samo prve tri odstavke in začetek prvega... pa kaj smo v vrtcu hahaha?
OP, da se sploh obremenjuješ s temi rečmi je tudi posmeha vredno...Zakaj sploh bereš te stvari... kaj res nimaš pametnejšega dela?

louser ::

pa skoraj ne gre drugače, kot, da imaš vpogled v vso vsebino

To je slab izgovor, da vsebino vidiš.
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Koronavirus poskrbel za velik eksperiment: delo od doma

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
389017 (5225) jype
»

Pustil bom šiht (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10626566 (14858) Steinkauz
»

VPN in legalnost le-tega

Oddelek: Pomoč in nasveti
234069 (3349) SeMiNeSanja
»

Pomembna sodna odločitev glede zasebnosti službene e-pošte v ZDA (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
5018139 (16950) poweroff

Več podobnih tem