» »

USB tip C SMD PCB layout

USB tip C SMD PCB layout

WhiteSmith ::

Pozdravjeni,

izdelujem neko vezje in mi nikakor ne uspe v Eagle CAD Lite verziji zvezati oba pina na D+ in D- liniji, da bi imel USB konektor povezavo na zgornjem in spodnjem delu konektorja. Uporabil sem USB tip C Molexov 2524076 konektor. Preveril sem že na na internetu in vidim, da večina ljudi uporablja mid mountable konektor, kar pa zaradi konstrukcije pri meni ne pride v poštev. Nikakor ne morem dobiti vije ali pa route tako majhne oz. jih pozicionirati na takšen način, da bi lahko povezal še oba notranja pada na konektorju. Z rdečo je označen pattern prohibition area, kjer v datasheetu piše, da ne sme biti vij in povezav. Prilagam tudi sliko, ki upam, da bo razjasnila zadevo. Vsakršna pomoč, kako zmanjšati vije oz. povezave ali pa izpeljati povezave na obstoječi način bo vsekakor dobrodošla!

USB tip C detajlni prikaz

USB tip C detajlni prikaz

Hvala in LP

avian2 ::

USB C layout

USB C layout

Maso in napajanje spodaj umakni malo bolj stran, da bo prostor za vie. Dolžina linije za odcepom naj bo čim krajša.

Hvala za idejo. Žal sem tudi sam že razmišljal podobno, vendar mi program ne pusti narediti povezave tanjše od 6 mil. Ne vem zakaj... Če poizkušam narediti po zgornji shemi in imam omogočeno obstacle avoidance funkcijo routanja, mi ne pusti narediti teh dveh povezav med pinoma. Če pa to funkcijo onemogočim in omogočim ignore obstacles pa sicer lahko potegnem liniji, vendar mi program pokaže neke konstrikcije... Drugače pa je seveda zgornja rešitev najbolj optimalna...

DeeCoy ::

določiš min. širino poti. uporablam artisteer, tako da težko svetujem tu, vprašaj google.

Mislim, da sem našel rešitev in jo delim na forumu, če bo še kdo kdaj v podobni zagati. Program ima po defaultu neke nastavitve (debelina povezave, vie, min. razdalja med signaloma itd.), ki so bolj konzervativno nastavljene. Te lahko spremenimo pod Edit->Design rules in potem pod zavihkom Sizes izberemo minimalno debelino povezave. Tudi če je v orodni vrstici možno izbrati manjše dolžine jih program avtomatsko povozi oz. javi napako, če so te dolžine manjše od tistih v Design rulesih.

Hvala vseeno za vse napotke in ideje.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

USB C v HDMI

Oddelek: Kaj kupiti
103128 (2049) cekr
»

Težava z USB ključem

Oddelek: Strojna oprema
121137 (1009) modelno1
»

Elektromotor pralnega stroja (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
8845392 (12337) lovro535v2
»

USB IR Sprejemnik za amaterje (IgorPlug-USB) (strani: 1 2 3 )

12128192 (11436) eVro
»

Spektralni analizator (strani: 1 2 3 )

1218085 (6434) gumby

Več podobnih tem