» »

Težava z USB ključem

Težava z USB ključem

modelno1 ::

Gre za Verbatim V3 max. Windows ga prepozna kot RAW particijo, ko dam formatirat, napiše, da je končano, ampak particija ostane neformatirana, če hočem odpreti v Explorerju mi vrže vn: pogon ni na voljo, device I/O error. Na TVju ga normalno zazana, prav tako v Mintu, ampak mi ga tudi v Mintu ne uspe formatirat, proces se obesi.
Ima kdo kakšno idejo? Fuč NAND ali kaj drugega? Podatki niso pomembni, bi ga pa rad usposobil ...
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

hogor ::

po mojih podobnih izkušnjah (z drugo znamko sicer) ga počasi hudič jemlje. koliko je star, btw?

modelno1 ::

4 leta. Sej se mi je zdel. Ah, well ...
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

0bv10uStr0ll ::

Tri velikosti priključkov USB so privzeti ali standardni format, namenjen za namizno ali prenosno opremo, mini, namenjen mobilni opremi, in tanjšo mikro velikost, za nizko profilno mobilno opremo, kot so mobilni telefoni in tablični računalniki. Za prenos podatkov USB je pet hitrosti: nizka hitrost, polna hitrost, visoka hitrost (od različice 2.0 specifikacije), SuperSpeed (od različice 3.0) in SuperSpeed + (od različice 3.1). Načini imajo različne zahteve glede strojne opreme in kablov. Naprave USB imajo na izbiro izvedene načine, različica USB pa ni zanesljiva izjava o izvedenih načinih. Načini so označeni z imeni in ikonami, specifikacije pa kažejo, da so vtiči in posode označeni z barvo (SuperSpeed je označen z modro barvo).

Za razliko od drugih podatkovnih avtobusov (npr. Ethernet) so USB povezave usmerjene; gostiteljska naprava ima pristanišča, ki se spuščajo navzdol, ki se povezujejo z "vhodnimi" vrati naprav. Le priključki, ki se spuščajo navzdol, zagotavljajo moč; ta topologija je bila izbrana za enostavno preprečevanje električnih preobremenitev in poškodovane opreme. Tako so kabli USB različni: A in B, z različnimi fizičnimi konektorji za vsako. Vsak format ima vtič in posodo, ki je definirana za vsak konec A in B. Kabli USB imajo vtikače in ustrezne vtičnice so na računalnikih ali elektronskih napravah. V navadni praksi je konec običajno standardna oblika, stran B pa se razlikuje glede na standardno, mini in mikro. Mini in mikro formati zagotavljajo tudi USB On-The-Go s hermaphroditsko AB vtičnico, ki sprejema bodisi A ali B vtič. On-The-Go omogoča USB med vrstniki, ne da bi zavrgel usmerjeno topologijo tako, da izbere gostitelja pri času povezave; Omogoča tudi, da ena posoda opravlja dvojno dolžino v aplikacijah, omejenih z vesoljem.

Lastnosti konektorja

Vtič tipa A in kot del nestandardnega kabla, posodo
Konektorji, ki jih odbor USB določa, podpirajo številne osnovne cilje USB in odražajo izkušnje iz številnih priključkov, ki jih je uporabila računalniška industrija. Ženski priključek, nameščen na gostitelju ali napravi, se imenuje vtičnica, moški priključek, priključen na kabel, se imenuje vtič. [1] Uradni uradni specifikacijski dokumenti USB tudi redno opredeljujejo izraz moški, ki predstavlja vtič, in ženski, ki predstavlja vtičnico. [2]

Po zasnovi je težko vstaviti vtikač USB v svojo posodo napačno. Specifikacija USB zahteva, da je kabelski vtič in vtičnica označena, da lahko uporabnik prepozna pravilno orientacijo. [1] Vtič tipa-C je reverzibilen. USB-kabli in majhne USB-naprave se držijo na mestu s silo za pritrditev iz posode, brez uporabe vijakov, sponk ali paličastih obračal.

Različni vtikači A in B preprečujejo nenamerno povezovanje dveh virov energije. Vendar pa se nekatera ta usmerjena topologija izgubi s pojavom večnamenskih USB povezav (kot so USB-on-the-Go v pametnih telefonih in USB-usmerjeni Wi-Fi usmerjevalniki), ki zahtevajo A-to-A, B- do-B in včasih Y / splitter kablov. Za podrobnejši opis povzetka si oglejte spodnji razdelek priključki USB On-The-Go.

Na obeh koncih so kabli z A vtiči, ki so lahko veljavni, če kabel vključuje na primer napravo za prenos gostiteljev v gostitelja z dvema vratoma [3].

Trajnost
Standardni priključki so bili zasnovani tako, da so robustnejši od številnih preteklih priključkov. To je zato, ker je USB vroče priključen in konektorji se bodo uporabljali pogosteje in morda z manj oskrbe kot prejšnji priključki.

Standardni USB ima najnižjo nazivno življenjsko dobo 1500 ciklov vstavljanja in odstranjevanja, [4] mini-USB posoda poveča to 5000 ciklov, [4] in novejši mikro-USB [4] in USB-C posode so zasnovane za najnižjo nazivno življenjsko dobo 10000 ciklov vstavitve in odstranitve [5]. Da bi to dosegli, je bila dodana blokirna naprava in vzmetna vzmet premaknjena iz vtičnice v vtič, tako da je najbolj napet del na kabelski strani povezave. Ta sprememba je bila izvedena tako, da bi bil konektor na cenejšem kablu najobremenjen. [6] [4]

V standardnem USB so električni kontakti v priključku USB zaščiteni s sosednjim plastičnim jezikom in celoten povezovalni sklop je običajno zaščiten z obodno kovinsko lupino. [4]

Ovojnica na vtikaču se dotika s posodo pred katerim koli notranjim zatičem. Lupina je običajno ozemljena, razprši statično elektriko in ščiti žice v priključku.

Kompatibilnost
Standard USB določa tolerance za združljive priključke USB, da zmanjša fizične nezdružljivosti konektorjev različnih proizvajalcev. Specifikacija USB določa tudi omejitve glede velikosti priključne naprave na območju okoli vtiča, tako da sosednja vrata niso blokirana. Ustrezne naprave morajo biti bodisi v skladu z omejitvami velikosti ali podprte kompatibilen podaljšek

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: kloko ()

Mare2 ::

modelno1 je izjavil:

4 leta. Sej se mi je zdel. Ah, well ...


Poizkusi s kakim programom za low level format. :)

Če ne bo šlo, preveri garancijo. Moja Sandisk SD XD kartica je ravno po 4 letih odpovedala (garancija je 5 let), sem šel na njihovo stran, vpisal podatke, naredil PrtSC ko mi v Win 10 javi, da ne more formatirat, na email dobil za sprintat list s tracking, poštnina zastonj, iz UPS-ja je prišel kar na dom iskat.

Sploh nisem rabil it na pošto... v tej vročini.

Han ::

ImageUSB -> Zero USB drive -> format.

modelno1 ::

ImageUSB je končal v 1 sekundi ...
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

hogor ::

modelno1 je izjavil:

ImageUSB je končal v 1 sekundi ...


dela? zrihtal?

hojnikb ::

treba bo naredit lowlevel incializacijo na ravni kontrolerja.

chipgenius da ugotoviš model kontrolerja, potem pa samo gasa na usbdev.ru da najdeš taprav mptool
#brezpodpisa

modelno1 ::

chipgenius mi vrže vn tole:
Controller Vendor: SiliconGo [former Kingstor]
Controller Part-Number: USBSuuŮ$
Flash ID code: 55534253 - 4CE/Single Channel [SLC] -> Total Capacity = 64MB

na usbdev.ru ne najdem primernega mptoola
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

hojnikb ::

https://www.usbdev.ru/files/silicongo/
tole probaj če kaj dela.
#brezpodpisa

Baja ::

si probal cmd -> diskpart -> list disk -> select disk X -> clean

modelno1 ::

noben od teh toolsov mi ga ne zazna.
tudi diskpart ne more pisat po disku.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prihaja USB 3.2 in zmeda s poimenovanji

Oddelek: Novice / Matične plošče
337807 (4809) Lonsarg
»

kopiranje/premikanje na usb ključek - uber počasno

Oddelek: Pomoč in nasveti
311517 (1156) [D]emon
»

USB 3.0 dvakrat hitrejši (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
6919152 (14771) Lonsarg
»

CTIA podpira micro USB napajanje

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
183849 (3289) neres

Več podobnih tem