Forum » Loža » Preživnina
Preživnina
Temo vidijo: vsi
AnonPomoč ::
Zdravo.
Lepo bi vas prosil če bi mi lahko svetovali pri naslednji malo bolj resni zadevi.
Ko sem bil star 11 let sta se starša ločila, mama me je pustila živeti pri očetu kateri je bil nasilen alkoholik.
V desetih letih ni plačala niti evra preživnine, oče se takrat ni boril za preživnino, zame mu je bilo vseeno, važno mu je bilo da je imel za alkohol in cigarete, jaz pa v preluknjanih čevlih/hlačah hodil po svetu. Mama se je preselila 2km stran k nekemu penzionistu v garsonjero in se čez leta delala kot da ne obstajam.
Star sem 26 let in sem trenutno na denarni pomoči. Nekje sem slišal da bi lahko na sodišče nesel neko vlogo za 5 let nazaj neplačane preživnine (stalo naj bi cca. 40€) da se materi potem preko terjatve vsak mesec trga neko vsoto katero dobim jaz.
-Preden greste v komentarje pisati "nehi jamrat pa pejt delat jao" bi rad na kratko povedal svojo zgodbo zadnjih par let, da me boste bolje razumeli zakaj to hočem:
Kot sem že omenil je bil oče agresiven alkoholik, zadnje dve leti smo živeli v hiši jaz, babi in oče.
Oče zadnja tri leta ni hodil na zavod, da bi zaprosil za denarno pomoč, živel je od babičine pokojnine (jo zapijal), bil fizično/psihično nasilen do mene in babice ki je v 2. stopnji demence, ni skrbel zanjo, jo minimalno hranil, prioriteta mu je bila pijača in cigareti.
Po poskusu samomora (septembra 2017) sem šel na center za socialno delo zaprositi za denarno pomoč v upanju da bi se postavil na noge.
Na centru sem omenil kakšna je situacija doma, tako se je sprožil postopek ampak na koncu niso nič naredili (zbiral sem razno razne dokaze kako oče zapija babičino pokojnino)
ampak nič od tega ni ganilo ne policijo ne CSD. Na CSD so mi rekli "ti samo kliči policijo ko ne bo miru" in točno to sem delal.
Oče je svoje 600€ kazni plačeval z babičino pokojnino plus to da sva s stricem (njegovim bratom) po očetovi smrti (obesil se je avgusta 2018) ugotovila,
da je oče zapil/zapravil vse babičine prihranke (cca. 7000€ v roku enega leta) še za pogreb si ni pustil.
Sedaj prodajamo hišo da bomo šli vsak po svoje in pa ker drugače ne moremo dati babice v dom (ona potrebuje posebno nego ki pa stane 1500€ mesečno) nihče od nas pa nima takega denarja. Trenutno zanjo skrbiva stric in jaz ampak je ZELO težko, ne bom šel v podrobnosti.
Na dan ko je stric našel očeta na podstrešju sem po več kot enem letu kontaktiral mamo preko telefona in ji povedal kaj se je zgodilo.
Rekel sem ji da poleg tega da je oče zapravil babičine prihranke, da smo bili na robu da bi nam izklopili vodo, elektriko, vse, ker oče ni redno plačeval računov.
Mamo sem prosil če mi/nam lahko pomaga z denarjem, čakal sem štiri mesece, med tem časom se nisva slišala, po štirih mesecih dobim v nabiralnik kuverto s 30-imi evri.
Ne vem za vas ampak to je zame popolno norčevanje, niti osebno se ni hotela videti z mano.
Po poskusu samomora me je takrat mama prišla obiskati v psihiatrično kliniko in me začela obtoževati da se drogiram(nikoli nisem imel tega problema) in da noče imeti nič z mano. Po zapustitvi klinike sem dobil list "epikriza" na katerem poleg drugih stvar piše tudi "test na PAS je bil negativen na vse merljive substance"
Kopijo sem mami vrgel v nabiralnik (podčrtal kjer piše) ampak njej je bilo vseeno, ona ni hotela imeti nič z mano. Da še dodam, ko sem se vrnil s psihiatrične klinike domov me je pričakal pijan oče kateri mi je ko sem stopil čez vhodna vrata začel govoriti "ubi se pička ti materina, ti nisi moj sin, obes se đubre jedno"(kakšna ironija)
Takrat sem klical mamo če mi lahko pomaga, rekla mi je "ti ga samo ignoriraj" in prekinila.
Kaj lahko naredim? ali imam še možnost tožiti za neplačano preživino? ali jo lahko tožim za karkoli drugega? Takim ljudem jaz ne mislim kazati usmiljenja.
Hvala vnaprej, Anon
Lepo bi vas prosil če bi mi lahko svetovali pri naslednji malo bolj resni zadevi.
Ko sem bil star 11 let sta se starša ločila, mama me je pustila živeti pri očetu kateri je bil nasilen alkoholik.
V desetih letih ni plačala niti evra preživnine, oče se takrat ni boril za preživnino, zame mu je bilo vseeno, važno mu je bilo da je imel za alkohol in cigarete, jaz pa v preluknjanih čevlih/hlačah hodil po svetu. Mama se je preselila 2km stran k nekemu penzionistu v garsonjero in se čez leta delala kot da ne obstajam.
Star sem 26 let in sem trenutno na denarni pomoči. Nekje sem slišal da bi lahko na sodišče nesel neko vlogo za 5 let nazaj neplačane preživnine (stalo naj bi cca. 40€) da se materi potem preko terjatve vsak mesec trga neko vsoto katero dobim jaz.
-Preden greste v komentarje pisati "nehi jamrat pa pejt delat jao" bi rad na kratko povedal svojo zgodbo zadnjih par let, da me boste bolje razumeli zakaj to hočem:
Kot sem že omenil je bil oče agresiven alkoholik, zadnje dve leti smo živeli v hiši jaz, babi in oče.
Oče zadnja tri leta ni hodil na zavod, da bi zaprosil za denarno pomoč, živel je od babičine pokojnine (jo zapijal), bil fizično/psihično nasilen do mene in babice ki je v 2. stopnji demence, ni skrbel zanjo, jo minimalno hranil, prioriteta mu je bila pijača in cigareti.
Po poskusu samomora (septembra 2017) sem šel na center za socialno delo zaprositi za denarno pomoč v upanju da bi se postavil na noge.
Na centru sem omenil kakšna je situacija doma, tako se je sprožil postopek ampak na koncu niso nič naredili (zbiral sem razno razne dokaze kako oče zapija babičino pokojnino)
ampak nič od tega ni ganilo ne policijo ne CSD. Na CSD so mi rekli "ti samo kliči policijo ko ne bo miru" in točno to sem delal.
Oče je svoje 600€ kazni plačeval z babičino pokojnino plus to da sva s stricem (njegovim bratom) po očetovi smrti (obesil se je avgusta 2018) ugotovila,
da je oče zapil/zapravil vse babičine prihranke (cca. 7000€ v roku enega leta) še za pogreb si ni pustil.
Sedaj prodajamo hišo da bomo šli vsak po svoje in pa ker drugače ne moremo dati babice v dom (ona potrebuje posebno nego ki pa stane 1500€ mesečno) nihče od nas pa nima takega denarja. Trenutno zanjo skrbiva stric in jaz ampak je ZELO težko, ne bom šel v podrobnosti.
Na dan ko je stric našel očeta na podstrešju sem po več kot enem letu kontaktiral mamo preko telefona in ji povedal kaj se je zgodilo.
Rekel sem ji da poleg tega da je oče zapravil babičine prihranke, da smo bili na robu da bi nam izklopili vodo, elektriko, vse, ker oče ni redno plačeval računov.
Mamo sem prosil če mi/nam lahko pomaga z denarjem, čakal sem štiri mesece, med tem časom se nisva slišala, po štirih mesecih dobim v nabiralnik kuverto s 30-imi evri.
Ne vem za vas ampak to je zame popolno norčevanje, niti osebno se ni hotela videti z mano.
Po poskusu samomora me je takrat mama prišla obiskati v psihiatrično kliniko in me začela obtoževati da se drogiram(nikoli nisem imel tega problema) in da noče imeti nič z mano. Po zapustitvi klinike sem dobil list "epikriza" na katerem poleg drugih stvar piše tudi "test na PAS je bil negativen na vse merljive substance"
Kopijo sem mami vrgel v nabiralnik (podčrtal kjer piše) ampak njej je bilo vseeno, ona ni hotela imeti nič z mano. Da še dodam, ko sem se vrnil s psihiatrične klinike domov me je pričakal pijan oče kateri mi je ko sem stopil čez vhodna vrata začel govoriti "ubi se pička ti materina, ti nisi moj sin, obes se đubre jedno"(kakšna ironija)
Takrat sem klical mamo če mi lahko pomaga, rekla mi je "ti ga samo ignoriraj" in prekinila.
Kaj lahko naredim? ali imam še možnost tožiti za neplačano preživino? ali jo lahko tožim za karkoli drugega? Takim ljudem jaz ne mislim kazati usmiljenja.
Hvala vnaprej, Anon
ziga1990 ::
Ok, osebno menim da forumi niso ravno najboljše mesto za reševanje takih problemov pošlji mail z vprašanjem na Zvezo prijateljev mladine in na Center za Socialno delo
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900
freezby ::
Da, z vlogo na sodišču, bi se začel postopek, kjer bi na koncu uspeha dobil do 5 let preživnine v denarju. Rekel, da bi s primerno podporo CSD in odvetnika 99% dobil zadevo. Šteje se pa za 5 let nazaj od datuma vloge, star si pa 26 let in manj, zaradi česar ti še pripada, razen če imaš službo (a sklepam na podlagi socialne pomoči, da ne). Drugo je zdaj ali ima mati premoženje, dohodke (plačo) itd ... to bo na njej, lahko se gre izigravanje sistema, tako da slučajno ne omenjat vloge, dokler ni poziva sodišča.
Mrbit še pomembnejša zadeva, ki jo moraš preveriti pa je, da ti za nazaj iz naslova preživnine pripadajo pravice. Se pravi nefinančni del preživnine, za katero pa ne vem, ali prinaša kakšne dodatne pravice. Vprašanje za CSD in odvetnika. Tukaj pa moraš zgraditi malo odnose, da ti pomagajo. Sam imam lokalno super CSD, a marsikje ni takšne sreče, kar je hud problem ... Če tukaj ne dobiš pravih odgovorov, obrni se na RK ali Karitas, če si iz/blizu mesta kakšno društvo. Ne se bat vprašat, pojasnit, prosit za pomoč.
Upam, da si glavno sranje dal za sabo in lahko nenazadnje tudi s to vlogo narediš korak naprej. Srečno.
UPDATE: Na hitro pogledal - očitno je ključno vprašanje - ali si se redno šolal po polnoletnosti? Link
in iz strani ministrstva:
Preživljanje med starši in otroki
ZZZDR določa vzajemno dolžnost preživljanja med starši in otroki:
starši so dolžni preživljati svojega otroka do polnoletnosti, tako da v skladu s svojimi sposobnostmi in zmožnostmi zagotovijo življenjske razmere, potrebne za otrokov razvoj,
po polnoletnosti pa so ga starši dolžni preživljati, če se redno šola, vendar največ do dopolnjenega 26. leta starosti,
Mrbit še pomembnejša zadeva, ki jo moraš preveriti pa je, da ti za nazaj iz naslova preživnine pripadajo pravice. Se pravi nefinančni del preživnine, za katero pa ne vem, ali prinaša kakšne dodatne pravice. Vprašanje za CSD in odvetnika. Tukaj pa moraš zgraditi malo odnose, da ti pomagajo. Sam imam lokalno super CSD, a marsikje ni takšne sreče, kar je hud problem ... Če tukaj ne dobiš pravih odgovorov, obrni se na RK ali Karitas, če si iz/blizu mesta kakšno društvo. Ne se bat vprašat, pojasnit, prosit za pomoč.
Upam, da si glavno sranje dal za sabo in lahko nenazadnje tudi s to vlogo narediš korak naprej. Srečno.
UPDATE: Na hitro pogledal - očitno je ključno vprašanje - ali si se redno šolal po polnoletnosti? Link
starši so dolžni preživljati svojega otroka do polnoletnosti, tako da v skladu s svojimi sposobnostmi in zmožnostmi zagotovijo življenjske razmere, potrebne za otrokov razvoj,
po polnoletnosti pa so ga starši dolžni preživljati, če se redno šola, vendar največ do dopolnjenega 26. leta starosti,
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: freezby ()
shadeX ::
Za vse, ki ga nameravati ozmerjati s trolom - tole ni trol tema in je že lani spraševal po pomoči. Istočasno je objavil posnetek svojega očeta, ki mu je pijan razbijal po vratih.
Njegova original tema: Nasilje/nemir v družini - Alkoholizem
Torej oče je od takrat naredil samomor? Sožalje, ampak mislim da ti bo bolje brez njega.
Njegova original tema: Nasilje/nemir v družini - Alkoholizem
Torej oče je od takrat naredil samomor? Sožalje, ampak mislim da ti bo bolje brez njega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shadeX ()
Da, z vlogo na sodišču, bi se začel postopek, kjer bi na koncu uspeha dobil do 5 let preživnine v denarju. Rekel, da bi s primerno podporo CSD in odvetnika 99% dobil zadevo. Šteje se pa za 5 let nazaj od datuma vloge, star si pa 26 let in manj, zaradi česar ti še pripada, razen če imaš službo (a sklepam na podlagi socialne pomoči, da ne). Drugo je zdaj ali ima mati premoženje, dohodke (plačo) itd ... to bo na njej, lahko se gre izigravanje sistema, tako da slučajno ne omenjat vloge, dokler ni poziva sodišča.
Mati ima redne dohodke.
Glavno sranje je za mano, končno, hvala.
Šolal sem se mislim da do 22-ga leta, hodil sem na trgovsko, naredil 2 leti, v tretjem letniku mi pa samo matematika manjka (to mislim še dokončati preko izpitov kmalu)
freezby ::
Šolal sem se mislim da do 22-ga leta, hodil sem na trgovsko, naredil 2 leti, v tretjem letniku mi pa samo matematika manjka (to mislim še dokončati preko izpitov kmalu)
Pobrskati moraš točno datum, do kdaj si imel redni status. štiri leta nazaj, sklepam do 30. 9. 2014. Se pravi, če vložiš zahtevek za neizplačane preživnine, gre torej za 9 mesecev. Zdaj pa premisli ali je vredno - denarno dosti zanemarljivo, gotovo pa gre lahko za pomembno sporočilo (ne)mati.
Prebral na hitro omenjeno temo - vidim, da imaš žal nesposoben CSD, ki si ni hotel mazati rok. Vseeno preveri, če je vsaj kakšna nova delavka. Drugače pa druga društva vsaj za dobre informacije.
Lani ti je Raptor ponujal pomoč za matematiko, če me spomin ne vara.
Jp, that's me.
Ej, razlika ko dan pa noč, babice nism vidu tako sproščene in nasmejane že 10 let. Najbol se mi smili stric ko ga je mogu najdt gor.
Res je ampk sm potem zahtevu da se tema zarad osebnih informacij zbriše in pozabil kako mu je blo ime, hvala ti! Ampk očitno je tema še vidna vsem?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AnonPomoč ()
Magic1 ::
A ti ne preživnina pripada le do 18 leta, oziroma do 26 v kolikor se redno izobražuješ?
Magic
Pobrskati moraš točno datum, do kdaj si imel redni status. štiri leta nazaj, sklepam do 30. 9. 2014. Se pravi, če vložiš zahtevek za neizplačane preživnine, gre torej za 9 mesecev. Zdaj pa premisli ali je vredno - denarno dosti zanemarljivo, gotovo pa gre lahko za pomembno sporočilo (ne)mati.
Prebral na hitro omenjeno temo - vidim, da imaš žal nesposoben CSD, ki si ni hotel mazati rok. Vseeno preveri, če je vsaj kakšna nova delavka. Drugače pa druga društva vsaj za dobre informacije.
Sm preveril, imel sem do 2012, se pravi sem prepozen? Drugače pa je oče napisal 6.3.2018 oporoko (brez prič) napisal je 4 vrstice: "neki neki, sin X je popolnoma razdedinjen" in se bova zdej s sestro kregala na sodišču kakšno leto, hvala bogu imam brezplačno pravno pomoč ker sm na sociali. S tem sm hotu rečt da raje ne bom vlačil mater na sodišče za tak drobiž, raje potrpim pa potem dobim polovico tko k treba.
Furbo ::
Nekje si najdi delo, nehaj premlevati tastare, glej naprej in ne nazaj, isto kot pri hoji.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Fotr te ne more popolnoma razdedinit (a sploh je kaj v dedeiščini?). Pripada ti nujni delež, to je 25%(če sta le dva dediča), razen če le teh že nisi dobil.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Fotr te ne more popolnoma razdedinit (a sploh je kaj v dedeiščini?). Pripada ti nujni delež, to je 25%(če sta le dva dediča), razen če le teh že nisi dobil.
Vem vem, pripada mi nujni delež se pravi 1/4 njegovga, boril se bom za 50/50, bajta.
Zgodovina sprememb…
737 ::
V takšnih primerih je daleč najboljša investicija delo na sebi. Bo kar nekaj dela, a situacija se bo začela izboljševati že po kakšnem tednu. 90 odstotkov potrebnega znanja je zbranega v knjigi Življenje je tvoje, avtorice Louise L. Hay.
Vanquish ::
Vem vem, pripada mi nujni delež se pravi 1/4 njegovga, boril se bom za 50/50, bajta.
se ne da s sestro zmenit za 50:50?
Ce se ne da bi ti jaz rekel kot je ze marsi kdo prej napisal - distanciraj se od vsega tega in zacni delat na sebi in svoji poti.
Prej bos zacel hodit po svoji poti prej bo to za tabo. V nasprotnem primeru, te bo vse skupaj se dalje dol vleklo kar pa je zadnja stvar, ki si jo zelis.
FormerUser ::
Glede na zakon imaš možnosti za uspeh saj je treba za razdedinjenje navesti kakšen konkreten razlog:
ZAKON O DEDOVANJU
a) Razdedinjenje nujnih dedičev
Vzroki razdedinjenja
42. člen
(1) Oporočitelj lahko razdedini dediča, ki ima pravico do nujnega deleža:
1. če se je ta s kršitvijo kakšne zakonite ali moralne dolžnosti huje pregrešil nad zapustnikom;
2. če je naklepoma storil kakšno hujše kaznivo dejanje zoper njega ali zoper njegovega zakonca, otroka, posvojenca, ali starše;
3. če se je vdal brezdelju in nepoštenemu življenju.
Razdedinjenje je lahko popolno ali delno.
Pogoji za veljavnost razdedinjenja
43. člen
(1) Oporočitelj, ki namerava kakšnega dediča razdediniti, mora to izraziti v oporoki na nedvomen način, koristno pa je tudi, da navede razlog za razdedinjenje.
(2) Razlog za razdedinjenje mora biti podan takrat, ko je bila oporoka napravljena, razlog iz 3. točke prejšnjega člena pa tudi takrat, ko je oporočitelj umrl.
(3) Če nastane spor o utemeljenosti razdedinjenja, mora utemeljenost dokazati tisti, ki se na razdedinjenje sklicuje.
Posledice razdedinjenja
44. člen
Z razdedinjenjem izgubi dedič dedne pravice v obsegu razdedinjenja, pravice drugih oseb, ki lahko dedujejo po zapustniku, pa se določijo, kot da bi bil razdedinjeni umrl pred zapustnikom.
Furbo ::
Ja vse bitke za denarce od mame so ultimativno brezveze, ko bo denar pošel, bo spet na isti točki.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
se ne da s sestro zmenit za 50:50?
Ce se ne da bi ti jaz rekel kot je ze marsi kdo prej napisal - distanciraj se od vsega tega in zacni delat na sebi in svoji poti.
Prej bos zacel hodit po svoji poti prej bo to za tabo. V nasprotnem primeru, te bo vse skupaj se dalje dol vleklo kar pa je zadnja stvar, ki si jo zelis.
Žal ne, zanjo je oče bil angel in takim ozkovidnim ljudem ne moreš nič dopovedat. Hodim na terapijo, pomaga zelo.
Počasi bo, korak za korakom, ne mislim od sociale živet, ker to ni nobeno življenje.
Zgodovina sprememb…
Invictus ::
Če je bila določena preživnina, in ni bila izplačana, jo lahko izterjaš.
Zato pojdi do odvetnika in nehaj bluzit tukaj.
Zato pojdi do odvetnika in nehaj bluzit tukaj.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Socialno pomoč, brezplačno pravno pomoč za doseg 50/50,... Sej verjamem, da si bil žrtev, sam sedaj s svojo neaktivnostjo le počneš, da bos na koncu isti, kot fotr. Pejt ven iz svojege spirale in nekaj naredi iz sebe, s takim početjem je le vprašanje časam kdaj boš tudi sam zapadel v kakšne opijate. Živlenje ni lahko, večina se mora trudit vsak dan za nek dostojen life. Si ne predstavljam kakšen mindfuck je bit s starimi problemi v glavi cel dan dama glumit glive. Naredi nekaj, se boš bolje počutil že zaradi tega, ker se boš zamotil.
Magic
korenje3 ::
Zdravo.
Hvala vnaprej, Anon
No bistveno je da greš delat čim prej.
Pri meni podobna situacija. Po izobraževanju začel delat. Izhodišče skoraj kot begunec. K sreči možno veliko nadur za nadpovrečen mesečni iznos.
Ne vem če se ti izplača borit za tisti drobiž, ki ga verjetno ne boš nikoli videl. Predlagam čimprejšnjo zaposlitev, mogoče 2 šihta, vsaj prvih 5 let močno garati in potem kupiti lastno stanovanje.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
gruntfürmich ::
vse sterjaj kot ti pripada. zakaj bi bedaki (mama, sesta...) dobili, ti pa ne?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Sej bo dobil od polovice hiše. Sicer ne vem kje se ta hiša nahaja. Če je v LJ bo to za par stanovanj.
Sam vseeno predlagam čim prejšnje delo, magar zjutraj kot pek, podnevi pa na recepciji v hotelu.
Sam vseeno predlagam čim prejšnje delo, magar zjutraj kot pek, podnevi pa na recepciji v hotelu.
kalorijagr ::
Tako kot je rekel invictus glede preživnine. Načeloma bi lahko to izterjal sam, vendar verjetno nisi dovolj vešč z vlaganjem tožbe, lahko pa poizkusiš najditi odvetnika, ki ti bo pomagal po ugodnejši ceni glede na tvoje stanje. Glede babice pa se pozanimaj, če lahko zanjo plačuje občina (več info CSD), če ga ima babica premoženje pa bo občina imela pravico do njenega premoženja po njeni smrti. CSD ne more terjati od tebe, da vzdržuješ babico, ker si to dolžan zgolj za lastne starše (če te babica dejansko ni vzdrževala kot otroka oziroma dokler si se šolal oziroma do 26 leta), pri stricu je drugače, vendar verjetno stric lahko dokaže, da je socialno ogrožen, oziroma bi to postal, če bi moral plačevati celoten znesek za oskrbo mame. To urediš na CSD. Zagotovo pa ima tudi tvoja občina brezplačno pravno pomoč, kjer boš našel prvo informacijo, če ne bo v tvoj prid pa le stopi do svojega odvetnika.
Sej bo dobil od polovice hiše. Sicer ne vem kje se ta hiša nahaja. Če je v LJ bo to za par stanovanj.
Ma ne, to so jajca, ocenjena je na 250k, realno bomo dobil 100-130k, računi potem trije lastniki (stric, babi, fotr) se pravi če dobim osnovni delež, 1/4 fotrovga dela je to dobrih 10k, zato se bom boril za 50/50 da dobim cca. 20k (še to ni nič let's be honest) ampk za na svoje it v najem bo zadost in pa seveda bo treba delat ker drugače bo hitro šlo. Se ne bojim, tko me ma vsaj neki za motivirat + zamenjal bom okolje in ljudi kar je vedno fajn.
Maš prou ja, ampk odvetnik bo drag, ko sm biu na zapuščinski obravnavi pred parimi mesci bi me pršlo 150€, v dvorani smo bli pa dobre pou urce vse skupi.
In ko babi umre dobi kdo?
Tebi gre 1/2.
Tebi gre 1/2.
In ko babi umre dobi kdo?
Tebi gre 1/2.
1/4, polovica gre stricu (sinu), polovica gre meni in sestri se pravi očetov delež, se pravi četrtina, right?
Je pa tudi odvisno koliko let bo živela, ali bo sploh kaj ostalo (1500EUR na mesec za dom)
Zgodovina sprememb…
Sestra je od tvojga fotra?
Dvomim da je za take zadeve brezplačna pravna pomoč in stvari znajo trajat, stroški odvetnika pa bodo zrastli hitro na cca 20%. Ti boš zdaj šel na nož za dodatnih 10k€, sam se ne zavedaš, da lahko popušiš, dobiš le 25% in še vedno rabiš plačat 5k€ odvetniku.
Magic
Haha, a veš koliko se bo tak odvetnik potrudil za tvoj uspeh? Že z dobrim odvetnikom so sodišča loterija pa še vedno se lahko nasprotna stran pritoži in boste spet na začetku.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Tudi 1/4 ni slabo. Danes se bajto izplača prodati. Za 100k€ se prodajajo stanovanja z 50m2, ne pa hiše. Hiša bo minimalno 200k€, razen če je v neki vukujebini.
Mato989 ::
Kako je 1/4 fotrovega, a ni foter umrl?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Kako je 1/4 fotrovega, a ni foter umrl?
Pardon, ok, trije lastniki, jaz dobim polovico od tretjine celote (best case scenario) se pravi 1/6 če dobim 50/50 zmenjeno oz. 1/12 če dobim nujni delež zaradi razdedinjenja.
Zgodovina sprememb…
Vprašanje kakšno lastnino je imel tvoj fotr.
Če je babica 100% lastnik potem gre na 1/3. Lahko pa še vedno ona odloči komu bo dala kaj.
Če je imel tvoj fotr 1/2 bajte potem gre tebi samo 1/4.
Sicer ne poznam zakonov... Če je babica 100% lastnik in da je 1 sin mrtev. Dobi potem 2 sin vse? to je tvoj stric?
Če je babica 100% lastnik potem gre na 1/3. Lahko pa še vedno ona odloči komu bo dala kaj.
Sicer ne poznam zakonov... Če je babica 100% lastnik in da je 1 sin mrtev. Dobi potem 2 sin vse? to je tvoj stric?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: korenje3 ()
Pravim da so trije lastniki, vsak ima tretjino, očetov del gre otrokom, men in sestri, stric dobi 1/3, babi dobi 1/3
V glavnem: worst case scenario = 10k, best case scenario = 20k, bolš k nič i guess.
Zgodovina sprememb…
Aja, torej je več lastnikov nepremičnine? Pol pa ja =)
Aja, torej je več lastnikov nepremičnine? Pol pa ja =)
Da. Par dni nazaj sva s stricem govorila, rekel je da če ne bodo na sodišču odločili da dobiva s sestro 50/50 očetovga deleža da bo tožil sestro za tistih babičinih 7k katere je oče zapravil. (ker dolgovi se tudi dedujejo)
Se pravi če dobim 1/4 (nujni delež) bo sestra mogla dat stricu oz. babici nazaj 5k, zame je rekel da mi ne bo treba dati 1/4 (cca. 1.7k) če bodo odločili 50/50 pa sploh ne bo tožil.
Hvala bogu mam vsaj nekoga normalnega na svoji strani.
Zgodovina sprememb…
Nima veze, dejansko se tebe celotna zadeva tiče relativno malo, če ne misliš nikogar tožit in ne boš tožen... parkrat se boš pač tam zglasil, ti raje razmišlaj o svoji šoli in službi, to te bo bolj rešilo kot dediščina
Nima veze, dejansko se tebe celotna zadeva tiče relativno malo, če ne misliš nikogar tožit in ne boš tožen... parkrat se boš pač tam zglasil, ti raje razmišlaj o svoji šoli in službi, to te bo bolj rešilo kot dediščina
Ja ja, definitivno, sej pravim, ta keš bo samo malo pomagal mi se osvobodit, ne gledam tega keša kot nekega svetega jezusa
Ganon ::
Ja ja, definitivno, sej pravim, ta keš bo samo malo pomagal mi se osvobodit, ne gledam tega keša kot nekega svetega jezusa
Očitno ga. Lahko bi bil zaposlen že lep čas, pa razmišljaš o vsem, samo o bistvenih stvareh ne.
Pravim da so trije lastniki, vsak ima tretjino, očetov del gre otrokom, men in sestri, stric dobi 1/3, babi dobi 1/3
V glavnem: worst case scenario = 10k, best case scenario = 20k, bolš k nič i guess.
potem moraš žugat pri babici da tebi pripiše še polovico njene tretjine.
potem moraš žugat pri babici da tebi pripiše še polovico njene tretjine.
Tu je pa problem, babica se ni sposobna niti podpisati, kaj šele kaj več, tako da to se bo potem odločalo kako pa kaj.
kuall ::
Osvobodit od česa? Saj fotr je že mrtev.
Bolj sm mislil kot zamenjati okolje, na tak način, v tej bajti ni za bit, preveč slabih stvari se zgodilo.
Stvari, predmeti te spominjajo na slabe stvari, dost upliva na psiho
Se ne bojim duhov al karkoli ampk stvari/predmeti me spominjajo na slabe cajte, zato treba stran
Zgodovina sprememb…
MasterTade ::
Ja, res nedopustno da se ukvarja z vprašanjem dediščine. Najbolje bi bilo, da bi vse drugim prepustil in brez vsega in šole šel delat za minimalca in v najem. Clap clap Me prav zanima kako boste vi ravnali, ko bo prišlo do dedovanja.
Mors omnia aequat
Stari maček ::
Bodi srečen, da mati ni sproti plačevala preživnine. Fotr bi bil še bolj pijan. Zdaj pa se, namesto da poskušaš lupit tvojo mater, ki je bila že itak že s tvojim fotrom dovolj kaznovana, spravi delat!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Nasilje/nemir v družini - Alkoholizem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Loža | 58174 (43801) | zee |
» | Dedovanje nujnega deleža (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23438 (20689) | Ziga Dolhar |
» | Dediščina in izkoriščevalski dedek (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 37116 (32230) | erkgheoruugh |