» »

Pošiljanje gesla na mail ob registraciji

Pošiljanje gesla na mail ob registraciji

TehDucky ::

Ena izmed slovenskih spletnih trgovin, mi je v uvodni mail ob zaključitvi registracije poslala v mailu nazaj napisano geslo.
Takrat se mi je zdelo weird, ker tega ne dela nihče več.

Nato pa sem prišel do te strani http://plaintextoffenders.com/ , kjer sramujejo strani, ki vračajo gesla v mailih.

Pa me zanima, ali mi lahko kdo pove, kako naj načnem to temo pri tem spletnem trgovcu, da to in to ni dobro...

AndrejS ::

Dandanes se gesla več ne shranjujejo nikjer in niti se ne pošiljajo po mailih. Shrani se hash gesla samo v bazo.

misek ::

TehDucky je izjavil:

Pa me zanima, ali mi lahko kdo pove, kako naj načnem to temo pri tem spletnem trgovcu, da to in to ni dobro...
Povej jim da se v letu 2019 to več ne počne :) Ampak ne pričakuj, da bodo popravili zadevo (sem že sam poslal eni strani takšno opozorilo).

klinker ::

Geslo je vsekakor treba zamenjat.
HarveyNorman tudi to pocne

TehDucky ::

Ja to razumem da se shrani hash, kjer se potem samo hash preverja, lahko da je samo md5 zadaj.

Bom kar poklical lastnika, če bo razumel, kaj mu hočem povedat.

Če pa zamenjam geslo, reskiram, da mi ga spet pošljejo v mail :)

Ko sem se prijavil pred cca enim letom na harveynorman, mi ni poslalo gesla, samo da si ga lahko nastavim na njihovi spletni strani.

klinker ::

Hja, jst sem se prijavu ob nakupu, preden sem zakljucu narocilo in dobil mail z geslom. To je blo zdaj 24. decembra.
Mi ga pa niso poslali na mail ob spremembi, samo obvestilo da je blo spremenjeno.

mat xxl ::

Ma ne kliči, tako ali tako, potem, ko ti oni pošljejo geslo, ga sam še 1 x zamenjaš ..................

Lonsarg ::

Po GDPRju bi si upal trditi da tako pošiljanje gesel pade pod malomarnost, ker je kršitev. Jaz sem že vsaj dvema trgovinama spisal mail da se to ne spodobi, nisem dobil odgovora:;

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gmail (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
10525161 (11791) donvito
»

paypal visa debit

Oddelek: Loža
92547 (2443) FoxKnox
»

Hekerji vdrli v Ebay, priporočljiva zamenjava gesel (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
6815822 (11533) D-PaX
»

Gmail

Oddelek: Pomoč in nasveti
476220 (4431) tattoo
»

Izšla Opera 10.60 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
7221970 (18661) Jst

Več podobnih tem