☰

» »

Pametno stanovanje

Pametno stanovanje

Temo vidijo: vsi
««
68 / 68
»
»»

Matko ::

Kaj hočeš povedat?

50610 določa max napetost, ki jo mora zagotavljat distribucija

standardi, ki postavljajo zahteve (višje zahteve za maksimalno napetost) za priključene naprave so drugi (npr. 60335)
osnova je SIST EN 60664-1

tilz0R ::

Danes zjutraj ugotovim, da mi zunanji temperaturni senzor kaže 22 stopinj ob 7ih zjutraj. Pogledam, in je mrtev 2 dneva.
Pogledam zgodovino entitete za baterijo, CR2450 :D
Bila je na 2.2V.

Tako, da po novem imam template senzor, ki mi pove število naprav, ki niso poročale env podatkov zadnjo uro.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tilz0R ()

GupeM ::

c23po je izjavil:

Zabeležimo le to, kar trdi UI:
Evropski proizvajalci naprav niso zakonsko zavezani k skladnosti s standardom SIST EN 50160.
Standard je v osnovi obveznost na strani dobave, namenjena upravljavcem distribucijskih sistemov električne energije (ODS) in komunalnim podjetjem, ne pa standard za skladnost izdelkov ali proizvodnjo.

Torej, ni garancije, da hišna elektrarna ne bo prekoračila 253 V in ni podatka kako so softversko popravili pametna stikala.

Jaz nimam hišne elektrarne. Verjetno je količina hišnih elektrarn in lepo, sončno vreme dvignilo napetost na celotnem omrežju. Pa ne samo enkrat. Nekajkrat v 14 dneh. Celo na različnih fazah.

Tako da ja, problem je pri distributerju, ne pri pametni vtičnici ali pri moji sončni elektrarni, ker ta ne obstaja.

joez7 je izjavil:

MadMax je izjavil:

Čreva so v osnovi ista. Pri mojih šeli plugih so bili dobesedno eksplodirani, pri 3EM pa na pogled kot novi-niti napihnjeni ne. Le karakteristike so šle v maloro. Ampak ok, verjamem da si zamenjal pa vseeno ne dela več. Niso glih čisto vsega in zmeraj krivi elkoti.

Hvala za info. Sem enenega pluga TaPo P110 hotel razdret - pa ni šlo - je zgleda zavarjen.
Je bil kakega pol leta na polici (metalo ven iz omrežja), pa za štos še enkrat prijavim v omrežje - prvo ponudi posodobitev FW - pol pa začne delat, in dela še vedno po letu dni ;((

Nisem o tem razmišljal. Shelly EM mi kaže 247V, en Shelly 1PM 239.4V, drug Shelly 1PM 239.5V, delujoč AthomTech kaže 245.5V, Voltmeter 241V. Definitivno sem na zgornji strani toleranc.

Glede na to, da sta 2 napravi crknili naenkrat, se sprašujem, če je bila špica nad. Do 251V je šlo večkrat v tednu, verjetno lahko tudi sklepam, da naprave, ki jih imam, filtrirajo takšne špice, oz. jih ne zaznajo.

misek ::

Morda komu zanimivo za konzolo HA?

https://github.com/wesbos/photo-frame-d...

joez7 ::

JA, hvala za tole. Edino kar je mal :8) ga je treba rootat. je pa zanimiv predlog - nov za 100€.

Kaj pa tale pot https://pictureframe.ekemate.hu/manual/...
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: joez7 ()

servo je izjavil:

Junija sem dodal panele in mi je izvajalec brez vprašanja nadgradil Solaredge firmware na 0004.0025.0013. Od takrat mi MODBUS komunikacija s HA in polnilnico deluje precej bolj stabilno, ni pa še 100%.
Mogoče bo ta zadnji update dodal še kaj k stabilnosti.

Men so ta teden nadgradili FW iz 4.19.39 na 4.25.0013 .
ModBus prek WiFi mi še vedno deluje. S posodobitvijo na HA 2026.10.0 pa ne rabim več zunanje aplikacije za SE - so v HA dodali nativ - edino kar je blo potrebno popravit par imen v nastavivah energy in pa v mojih pravilnikih.

Posodobili na daljavo ali fizično?

Na daljavo.

A je to serviser naredil ali pa iz matične firme - tega NE vem.
Mi je pa serviser ob montaži dal admin pravice (takrat ga nisem popolnoma štekal, kaj s tem misli :)) )
««
68 / 68
»
»»