☰

» »

Pametno stanovanje

Pametno stanovanje

Temo vidijo: vsi
««
67 / 67
»
»»

iloveboobz ::

joez7 je izjavil:

Tole s SMS ni sam za javljanje novega IPja (v skrajnem primeru pač uporabim tailscale). Uporabno je tut za razno javljanje dogodkov, alarme ... . Public ne najdem, vsi hočjo zakup nove številke, pol pa dobiš appi.
"inštaliraj raje cel homeassistant v chroot-distro" je trenutno mal iz mojega dometa. Od linuxa poganjam samo Mint 22.3, in čakam 24 s jedrom 7.3 . Pa Puppy za reševanje kake zablojene (zaklenjene) win.
Razne dodatne aplikacije na telefonu mi ravno ne dišijo, nimam telegrama, viber , whatsapp ... . na dolgi rok se včasih pokaže, da je honeypot.
Včasih si zadamo kak oreh, pa na koncu ugotoviš, da je jabka ;((

sj ti lahko homeassistant aplikacija pošilja obvestila..
smoki

T743 ::

Če imaš naročnino na cloud NabuCasa, sicer pa ne (zone notification, verjetno je za SMS isto). Zakaj bi pa inštaliral cel distro na telefon? Kakšne so morebitne prednosti pred ha companion app? Saj lahko počneš isto tudi preko appa.

GupeM ::

Nimam naročnine na NabuCasa cloud, pa notificationi vseeno delajo. Brez VPN na mobilnem omrežju.

Tudi zone notification? Nativno ali preko kakšnega add ona? Meni zone notification namreč ne ostalih pa res še nisem niti poizkusil.

Kaj misliš z zone notifications? Ko prideš ti ali nekaj drugega v določen zone (recimo domov), da dobiš notification? Ja, to res ne dela, ker telefon ne more povedat kje se nahaja. Ampak tukaj je težava v tem, da telefon ne more sporočat lokacije. Obratno pa dela. Torej da HA pusha notification na tvoj telefon, četudi je ta zunaj lokalnega omrežja.

Lahko torej pošlješ poljuben notification ob kakšnem drugem dogodku, ki ga HA lokalno zazna... Recimo ko se odprejo garažna vrata, ko se nek telefon poveže na wifi, ko temperatura preseže x stopinj, whatever...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

DamijanD ::

GupeM, torej vse imaš lokalno brez clouda in vseeno ti HA lahko dela push notification-e?

Ha preveril in dejansko deluje - hvala nisem vedel za tole

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: DamijanD ()

To je to, ja. Dela preko Google Firebase oz prek Apple "ekvivalenta", če si na iPhonu.

Za še kakšne druge notificatione pa lahko preveriš še Ntfy. Imam nekaj skript, ki mi po potrebi pošljejo notification na telefon, če se zaradi tega ali onega razloga ne da uporabiti HA.

Hvala tudi z moje strani tudi sam tega še nisem našel. Sem pa uspel nastaviti budilko preko HA music assistanta, da predvaja "shuffle" celotne zbirke na NAS-u (nekje 45000 fileov) preko master playliste. Kar mi ni uspelo z nobenim playerjem še od časov logitech Squeezebox serverja, ki je bil daleč pred časom kako desetletje nazaj, a ga je Logitech ugasnil nekje 2019 leta.
Vse zigbee naprave sem tudi uspešno prestavil iz ZHA na MQTT in je dejansko vse skupaj bolj pregledno. Edino Huawei razsmernik me še ne pusti zraven. Sedaj sem odprl ticket direktno na Huawei Europe in čakam na Romuna, da odgovori.

A pa ima ta google firebase kakšno omejitev glede števila obvestil?

GupeM je izjavil:

Kaj misliš z zone notifications? Ko prideš ti ali nekaj drugega v določen zone (recimo domov), da dobiš notification? Ja, to res ne dela, ker telefon ne more povedat kje se nahaja. Ampak tukaj je težava v tem, da telefon ne more sporočat lokacije. Obratno pa dela. Torej da HA pusha notification na tvoj telefon, četudi je ta zunaj lokalnega omrežja.

Lahko torej pošlješ poljuben notification ob kakšnem drugem dogodku, ki ga HA lokalno zazna... Recimo ko se odprejo garažna vrata, ko se nek telefon poveže na wifi, ko temperatura preseže x stopinj, whatever...

telefon z HA appom seveda sporoča kje se nahaja, ni pa ta varjanta najbolj zanesljiva/azurna, vsaj na iOS ne. Imas celo entity exposan za to (_geocoded_location).

edit: očitno se da nastavit tut "always allow" tko da bi vsaj v teoriji mogla stvar met skos azurno lokacijo. Probam. Če imas to azurno, potem tudi ni tezko naprej delat avtomatiko.
smoki

Zgodovina sprememb…

Ne sporoča, če HA ni na zunaj dosegljiv. Ali preko exposanega porta, ali preko VPN, ali preko NabuCasa clouda. Če ima pa telefon dostop do HA preko kateregakoli od zgoraj omenjenih načinov, pa seveda lahko sporoči in to tudi dela, če imaš tako omogočeno.

DamijanD je izjavil:

Nisem še naletel na to. Pa dobim kakšen dan veliko notificationov. Tudi preko 100, če kaj testiram...

Če jih pa več kot nekaj na dan dobiš, so pa u bistvu takšni notificationi precej neuporabni, ker kdo pa pogleda in spremlja toliko notificationov?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

GupeM je izjavil:

Ne sporoča, če HA ni na zunaj dosegljiv. Ali preko exposanega porta, ali preko VPN, ali preko NabuCasa clouda. Če ima pa telefon dostop do HA preko kateregakoli od zgoraj omenjenih načinov, pa seveda lahko sporoči in to tudi dela, če imaš tako omogočeno.

DamijanD je izjavil:

Nisem še naletel na to. Pa dobim kakšen dan veliko notificationov. Tudi preko 100, če kaj testiram...

Če jih pa več kot nekaj na dan dobiš, so pa u bistvu takšni notificationi precej neuporabni, ker kdo pa pogleda in spremlja toliko notificationov?

mislim ja, sj je dokaj obvious, da če ni exposan navzen, da bo to tezko delal >:)

Sicer je pol tut uporabnost takšnega setupa dost manjša.
smoki

BladE_ ::

DamijanD je izjavil:

Ha preveril in dejansko deluje - hvala nisem vedel za tole

Ta obvestila delajo bp ampak se zna zgoditi, da obvestilo "zamudi" tudi več minut. Pri določenih notificationih sem nastavil, da mi v sporočilu izpiše še čas dejanskega eventa. Je pa cel kup opcij, lahko dobiš snapshot kamere recimo.
Akcija - Reakcija

joez7 ::

"Za foro probam še spremenit fazni zamik na TČ iz 2h na 6h - mogoče bo bolje."
Na 6h mi preveč zamuja, prvič vklopi ob 4h in zadnjič ob 12h.
Zato probam zamik na 4h.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

Samo1122 ::

Drugače za external dostop je Cloudflare tunnel top, mal pogooglajte tole res dobro dela.
««
67 / 67
»
»»