Forum » Kaj kupiti » Kaksen Router in AP ?
Kaksen Router in AP ?
7student7 ::
Sedaj imam siolov modem in povezavo 10/2 preko bakra, za modemom imam Linksys WRT54GL. Sedaj pa imam moznost iti na optiko in bi si rad namesto obstojecega Linksysa dal nekaj kar omogoca 5GHz. Prav tako imam plan dati za novim ruterjem se en AP (kateri bi bil v drugem nadstropju, UTP kabel med nadstropji je). Ogledano imam link in sicer bi kupil kar oba ista (za router in AP).
Imate kaksne boljse ideje za nakup in zakaj, povezava bo verjetno 100/20. Maks budget je 100€. Aja imam pa se enega D-linka DIR600, katerega sem dobil in trenutno ni v uporabi, vendar dvomim da pride v postev. Ali bi novi d-link omogocal da imam na obeh ista SSIDa (se pravi ce se premikam med nadstropji da mi prenosnik ali GSM ne preklaplja med SSIDom).
Imate kaksne boljse ideje za nakup in zakaj, povezava bo verjetno 100/20. Maks budget je 100€. Aja imam pa se enega D-linka DIR600, katerega sem dobil in trenutno ni v uporabi, vendar dvomim da pride v postev. Ali bi novi d-link omogocal da imam na obeh ista SSIDa (se pravi ce se premikam med nadstropji da mi prenosnik ali GSM ne preklaplja med SSIDom).
blackbfm ::
Za router hoces nekaj z atheros ali pa broadcom čipom. Na wikidevi najdes specifikacije routerjev.
Jaz bi vzel Tplink c7 1750 priblizno 80 eurov, imas soliden atheros čip (pazi ker je vec teh "c" modelov z različnimi wifi čipi) , imas podprt openwrt - glede openwrt ni nujno da ga bos kdaj rabil, je pa fino da imas to moznost da nisi fix obsojen na proizvajalcev firmware ce slucajno kaj ne klapa, tak router ima tut vecji resale value
V tem primeru, torej da kupis en boljsi router, prvo probaj brez dodatnega apja, ker je povsem mozno da bos dosegal zadovoljive hitrosti, ze na 2.4 bi ti zaradi N standarda moglo vlect tako cez uc 3x hitreje kot na nekem starem linksysu.
Jaz bi vzel Tplink c7 1750 priblizno 80 eurov, imas soliden atheros čip (pazi ker je vec teh "c" modelov z različnimi wifi čipi) , imas podprt openwrt - glede openwrt ni nujno da ga bos kdaj rabil, je pa fino da imas to moznost da nisi fix obsojen na proizvajalcev firmware ce slucajno kaj ne klapa, tak router ima tut vecji resale value
V tem primeru, torej da kupis en boljsi router, prvo probaj brez dodatnega apja, ker je povsem mozno da bos dosegal zadovoljive hitrosti, ze na 2.4 bi ti zaradi N standarda moglo vlect tako cez uc 3x hitreje kot na nekem starem linksysu.
7student7 ::
Hvala za nasvet. Tudi AP bi rabil saj je kar nekaj nosilnih sten vmes pa se diagonalno med nadstropji si bosta. in tam kjer bo AP je zunaj terasa, kar dvomim na bi diagonalni router vse to zmogel.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri router? (strani: 1 2 3 4 … 128 129 130 131 )Oddelek: Kaj kupiti | 1277674 (5047) | damirj79 |
» | daljši doseg wifi signalaOddelek: Omrežja in internet | 6656 (4969) | maremare |
» | Kateri wireless router kupiti?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2908 (2737) | Jankolovski |
» | ROUTER?Oddelek: Kaj kupiti | 2737 (2129) | jest10 |
» | FON (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 7955 (3294) | svejk |