» »

Kateri wireless router kupiti?

Kateri wireless router kupiti?

Jankolovski ::

Zdravo, iščem gledam in študiram, kateri routar kupiti, namreč problem je ker imam kolega ki živi v stari meščanski hiši in ima zelo debele stene rad pa bi da bi mu lovilo po celi hiši (3 nadstropja) in da bi se lahko povezalo več naprav na en router. Se pravi hoče zelo močen signal, povezavo več naprav ter podporo teh naprav apple iphone, ipad, prenosnikov, PC-jou, Androidov, praktično vse sisteme.
Gledal sem Asus RT-N66U, ki gas hvalijo z dobrim signalom, vendar ima probleme z firmwarom in applom.
Potem sem gledal še Linksys EA4500, ta ima tudi dobro pokritost in povezljivost, vendar pa ima nek novi CLOUD sistem ki ni najbolj varen.

Ta dva naj bi bila trenutno najbolša na tržišču, zanima me vaše mnenje in ali predlagate kaj drugega, hvala za razumevanje.

LP Jan

NeMeTko ::

Resno dvomim, da bo uspel z enim samim routerjem zadovoljivo pokriti tri nadstropja, pa četudi najboljši wifi router postavi na idealno centralno mesto v hiši.

Naj resno razmisli o možnosti, da v vsako nadstropje namesti svoj AP in jih med seboj poveže z UTP kablom.

Seveda lahko za začetek poskusi zgolj z enim AP in zanj poišče idealno mesto in v praksi preveri, kako se zadeva obnese. Morda bo celo razočaran nad dometom v istem nadstropju, kaj šele med nadstropji. Dodatne AP pa lahko kasneje še vedno dodaja v omrežje.

Vsekakor naj preveri, če bi si lahko kje testno izposodil router, ki ga namerava kupiti, da ne bo kasnejših nepotrebnih razočaranj.

GupeM ::

Obvezno več access pointov (vsako nadstropje enega). Zelo verjetno ga bo prišlo tudi ceneje oz. zelo podobna cena kot kateri od tistih dveh zgoraj predlaganih routerjev. Sam signal pa bo občutno boljši.

Jankolovski ::

Sm sprobal z routerjem Linksys WRT54GL, postavil sm ga v 2-go nadstropje v srednjo sobo in v tem nadstropju lovi odlično, ko sem se premaknil eno nadstropje nižje mi je v sobah nad routerjem lovilo, v skrajni desni in skrajni levi sobi mi NI, enako tudi nadstroje višje, se pravi če bi kupil malo bolši modernejši routar kot je ASUS RT-N66U bi mi verjetno lovilo po celi hiši, kaj vi pravite?

NeMeTko ::

Ne, nebi -ker ni stvar samo v 'moči' routerja ampak tudi v 'moči' odjemalcev, ki pa jo ne moreš 'naviti'.

blackbfm ::

PREDVSEM je problem v odjemalcih ja, fizične omejitve z anteno itd. Kako zelo slabo lovijo, mi je postalo jasno šele ko sem dobil alfino awus036h - kvalitetna antena in odličen čipset, s to kartico sem imel popolnoma stabilen signal od raznih sosedov, tudi iz hiše oddaljene 50m (ajd jaz sem bil pri oknu ampak vseeno pohvalno), routerji pa niso bili nič kaj extra..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

NeMeTko ::

Če malo karikiram zadevo, pa bolj 'po domače' povem....

Na sosednjih hribih stojita kmeta Francelj in Janez in se dereta eden drugemu -a se zaradi razdalje ne slišita.

Francelj vzame v roke megafon in se Janezu dere preko njega. Sedaj ga Janez za prvo silo sliši, vendar se še vedno ne moreta nič dogovoriti, saj Francelj še vedno ne sliši Janeza, ki nima megafona.

Francelj si priskrbi 'slušni aparat' da bo tako morda Janeza bolje slišal. In res - za prvo silo nekako sliši Janeza, vendar ga ne razume razločno, zato mora za vsako tretjo besedo zavpiti nazaj, naj še enkrat ponovi stavek.

Šele ko tudi Janez vzame v roke megafon in v ušesa vtakne slušni aparat, lahko povovor s hriba na hrib steče.

Sedaj zamenjaj Franceljna z routerjem, megafon z oddajno močjo, slušni aparat z 'high gain' anteno, Janeza pa z odjemalcem.

Če se dva kmeta dereta s hriba na hrib, je vsakomur jasno, kdaj in kako se bosta slišala - zakaj je tako teško potem razumeti, da pri wifi povezavi ni nič drugače?

fosil ::

Lahko kupiš recimo tak repeater, ki ti ojača signal v posameznem nadstropju.
Tako je!

RejZoR ::

Obvezno vzemi takega, na katerega lahko rukneš DD-WRT ali pa TomatoRAF. Da imaš vsaj neko izbiro, sploh če hočeš router res nastavit po svojih željah...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

NeMeTko ::

Ohja, brez dd-wrt ali tomato, pa kao nič ne gre?

90% uporabnikom povsem zadošča tisto, kar nudi uradni firmware proizvajalca, poleg tega pa ni ravno vsakdo navdušen nad idejo, da izgubi garancijo zaradi igračkanja s firmware-om. Poleg tega, 60% uporabnikov komajda zmore skonfigurirati originalni firmware, pri alternativnem pa so brezupno izgubljeni.

@fosil - Tak repeater je čisto cool - samo še bolj cool je, če ga povežeš preko UTP na glavni router in ga uporabljaš kot accesspoint in ne kot repeater (povečaš prepustnost wifi omrežja + izogneš se problemom zaradi izgub signala med nadstropji).

Jankolovski ::

Bom kupil Asus rt-n66u pa bom sprobal, če ne bo dost močn bom dal še repeater gor pa bomo vidl, sam se men zdi glede na teste k sm jih gledu da lovi ta asus tut dva štuka nižje tko da bom prvo s tem sprobu, pa še kvaliteten je ta routar, pa nov update na firmwaru je da zdej dela tko k more. Bom sporočil ko ga dobim da vidim ali bo bolše. Hvala zaenkrat


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri router? (strani: 1 2 3 4124 125 126 127 )

Oddelek: Kaj kupiti
63211191730 (2) gansta
»

WiFi po celi hiši?

Oddelek: Pomoč in nasveti
253416 (2846) SeMiNeSanja
»

Kateri ruter?

Oddelek: Kaj kupiti
394737 (2842) Redman
»

Nastavitev dodatnega routerja kot AP

Oddelek: Pomoč in nasveti
153262 (2875) Selotejp
»

Kateri High-End Router za domačo rabo?

Oddelek: Kaj kupiti
4911722 (8823) OldSkul

Več podobnih tem