Forum » Loža » Nobel Kebab
Nobel Kebab
Mare2 ::
Jaz sem pred cca 7 leti jedel en kebab, v bistvu sem pri polovici prenehal. Nekako mi ni delovalo OK. :)
Samael, to kot izgleda, ni res.
ampak če me spomin ne vara, pri nas meso za kebab proizvaja Perutnina ptuj. Fast foodi ne počnejo tega, dobijo bale zmrznjene.
Samael, to kot izgleda, ni res.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mare2 ()
Bonsai ::
Tole o spermi v omaki je urbani mit. Nič ni bilo uradno dokazano.
Jer pa zanimivo kako z leti nastaja še večji mit. Takrat je bilo rečeno 5 vzorcev sperme, zdaj že 7.
Se strinjam. Ne vem kje si ti že slišal ampak če ni ravno iz ene iz Kebabčilnic na primorskem (ne bom omenil katera iz očitnih razlogov), potem eni znajo fejst trolat. Namreč kar nekaj let nazaj se je govorilo, da so v eni kebabčilnici dobili vzorec sperme (koliko in kaj ne vem), ampak ta zadeva ni potihnila kar nekaj časa.
Mene predvsem bega to, da kako so ravno tiste omake testirali za vzorec moškega semena.. mislm če ne veš kaj sploh testirat, ne boš vedel kaj je notri. Tako da jaz temu rečem očiten trol, je pa zagotovo padlo kar nekaj slabe reklame na ta račun. Ga ni bilo človeka, ki o tem ne bi govoril oz. vedel.
Ni iz primorske, iz MB je. Ta kebabčilnica je imela takrat sanitarno inšpekcijo in je res bila potem zaprta nekaj časa. Ampak iz drugih razlogov.
filip007 ::
Mercator center ima kebab pico za 4.50€ v Domžalah, včasih jo vzamem.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.
shadeX ::
Ni iz primorske, iz MB je. Ta kebabčilnica je imela takrat sanitarno inšpekcijo in je res bila potem zaprta nekaj časa. Ampak iz drugih razlogov.
Ok. Glede kvalitete mesa, ki jih te okrepčevalnice uporabljajo (vede ali nehote), ne bom komentiral ker ne vem ampak moško seme v omaki se mi zdi očiten trol sploh glede na to da se podoben vzorec pojavlja večkrat po Sloveniji.
Mislm, zakaj bi si ga nekdo zdrkal v omako in potem to prijavil inšpekciji da bi to tudi potrdili. Verjetno si to mularija zmišljuje spotoma, pa se očitno potem to prime. Sploh glede na to, da so nekatere bele omake res vizualno podobne semenu.
Val202 pa tud vsem verjame.
vahid ::
Ni iz primorske, iz MB je. Ta kebabčilnica je imela takrat sanitarno inšpekcijo in je res bila potem zaprta nekaj časa. Ampak iz drugih razlogov.
Ok. Glede kvalitete mesa, ki jih te okrepčevalnice uporabljajo (vede ali nehote), ne bom komentiral ker ne vem ampak moško seme v omaki se mi zdi očiten trol sploh glede na to da se podoben vzorec pojavlja večkrat po Sloveniji.
Mislm, zakaj bi si ga nekdo zdrkal v omako in potem to prijavil inšpekciji da bi to tudi potrdili. Verjetno si to mularija zmišljuje spotoma, pa se očitno potem to prime. Sploh glede na to, da so nekatere bele omake res vizualno podobne semenu.
Val202 pa tud vsem verjame.
Jaz se pa temu sploh ne bi cudil, razen tega pa, a ni vseeno a jes zivalske ali cloveske beljakovine, razen, da znajo biti slednje celo bolj zdrave, ker niso futrane (razen preko mesa), z rasnimi hormoni in antibiotiki?
#000000 ::
News flash, odkrili salmonelico
Na salmonelo sta bila pozitivna dva vzorca. Prvi je iz pripravka, ki je bil na Poljskem proizveden 13. decembra lani in v količini okoli 1000 kg dobavljen v Slovenijo 18. decembra lani. Proizvajalec je poljska družba Dunya Doner kebab, distributer v Sloveniji pa družba Dunya kebab. Pri nosilcu dejavnosti je bilo ob vzorčenju 1. februarja še 490 kg tega pripravka, na podlagi izvidov pa so danes začeli z obveščanjem strank oz. postopkom umika in odpoklica. Drugi pozitivni vzorec je iz pripravka, ki ga je 19. decembra lani proizvedel poljski Efes-pol Fedai Simsek Sp.Zoo, distributer v Sloveniji je bila družba Alebon, in sicer je bilo 9. januarja v Slovenijo dobavljenih 175 kg tega pripravka. Tudi za ta pripravek so danes začeli z obveščanjem svojih strank oz. postopkom umika in odpoklica.
Na salmonelo sta bila pozitivna dva vzorca. Prvi je iz pripravka, ki je bil na Poljskem proizveden 13. decembra lani in v količini okoli 1000 kg dobavljen v Slovenijo 18. decembra lani. Proizvajalec je poljska družba Dunya Doner kebab, distributer v Sloveniji pa družba Dunya kebab. Pri nosilcu dejavnosti je bilo ob vzorčenju 1. februarja še 490 kg tega pripravka, na podlagi izvidov pa so danes začeli z obveščanjem strank oz. postopkom umika in odpoklica. Drugi pozitivni vzorec je iz pripravka, ki ga je 19. decembra lani proizvedel poljski Efes-pol Fedai Simsek Sp.Zoo, distributer v Sloveniji je bila družba Alebon, in sicer je bilo 9. januarja v Slovenijo dobavljenih 175 kg tega pripravka. Tudi za ta pripravek so danes začeli z obveščanjem svojih strank oz. postopkom umika in odpoklica.
Invictus ::
Kdo sploh še je kebab, saj je notri cel kup svinjarije...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
#000000 ::
Kdo sploh še je kebab, saj je notri cel kup svinjarije...
o JA dost folka to mandža, ker je zelo povabljiv baje. Jest sem pred leti na tribarjevi vzel enga, dobr da sem ga pojedu doma na varnem, kolega ni imel te sreće, se je ukakio ko grlica v avtu 20 m do bajte, mu je preplozal semering. Od takrat kebapči no go.
Cruz ::
Kdo sploh še je kebab, saj je notri cel kup svinjarije...
Ko si pijan paše. :) Itak takoj zjutraj ven daš, tu pa tam še prej.
One of the most moral acts is to create a space in which life can move forward.
zmaugy ::
Meni to smrdi že na daleč, pečeno meso mora imeti prijeten vonj. Ljudje se nekako pripravijo da grejo jest to proti svojim osnovnim instinktom.
Ganon ::
https://www.24ur.com/novice/slovenija/i...
To se lahko zgodi samo na Poljskem...
Kaj želiš povedati? Da inšpekcijski nadzor zelo dobro deluje?
hamez66 ::
Tudi sam sem v preteklosti nekajkrat pojedel kakšen kebab, potem pa je imel enkrat zelo slab priokus in od takrat se jim izogibam. Sem bolj fan pica burekov, ampak tudi tu je treba imet srečo, da dobiš dobrega. Nekateri imajo preveč testa, drugi preveč paradižnikove omake in tako naprej.
Drugače mora biti pa živina za zakol registrirana. Ko se tele skoti, imaš nekaj časa, da mu v ušesa vstaviš "serijsko" številko. Potem moraš pa vodit register oz spisek živali. Ko gre žival v zakol, mora biti registrirana, drugače je mesar ne bo sprejel. Če ti v hlevu najdejo žival, ki ni registrirana, te čaka kazen (ne vem točno koliko je kazen, ampak je kar visoka). Obiski inšpektorjev so pa tudi kar pogosti in znajo biti tudi zateženi.
Če je žival zaklana, ampak neprimerna za hrano, moraš plačati zakol in še uničenje. Neprimerna je, če si recimo v zadnjih x dnevih uporabljal antibiotike ali kakšno drugo stvar. Če gre za zasilni zakol, je meso avtomatsko cenjeno manj, čeprav je čisto možno, da potem mesar tako meso prodaja po normalni ceni. Birokratsko je pri nas kar konkreten nadzor in tudi kazni niso majhne, da bi se preveč zajebaval.
Drugače mora biti pa živina za zakol registrirana. Ko se tele skoti, imaš nekaj časa, da mu v ušesa vstaviš "serijsko" številko. Potem moraš pa vodit register oz spisek živali. Ko gre žival v zakol, mora biti registrirana, drugače je mesar ne bo sprejel. Če ti v hlevu najdejo žival, ki ni registrirana, te čaka kazen (ne vem točno koliko je kazen, ampak je kar visoka). Obiski inšpektorjev so pa tudi kar pogosti in znajo biti tudi zateženi.
Če je žival zaklana, ampak neprimerna za hrano, moraš plačati zakol in še uničenje. Neprimerna je, če si recimo v zadnjih x dnevih uporabljal antibiotike ali kakšno drugo stvar. Če gre za zasilni zakol, je meso avtomatsko cenjeno manj, čeprav je čisto možno, da potem mesar tako meso prodaja po normalni ceni. Birokratsko je pri nas kar konkreten nadzor in tudi kazni niso majhne, da bi se preveč zajebaval.
MasterTade ::
Jaz sem na vsakih par mesecev šel na kebab, zdaj pa ne vem če bi še šel
Mors omnia aequat
Aquafriend ::
Ne jem ne burekov, ne kebab, ne mekdonals, pice pa kdaj kaksno domaco narejeno. Ampak ze dolg niti tega ne. 1 leto brez pice.
louser ::
News flash, odkrili salmonelico
Na salmonelo sta bila pozitivna dva vzorca. Prvi je iz pripravka, ki je bil na Poljskem proizveden 13. decembra lani in v količini okoli 1000 kg dobavljen v Slovenijo 18. decembra lani. Proizvajalec je poljska družba Dunya Doner kebab, distributer v Sloveniji pa družba Dunya kebab. Pri nosilcu dejavnosti je bilo ob vzorčenju 1. februarja še 490 kg tega pripravka, na podlagi izvidov pa so danes začeli z obveščanjem strank oz. postopkom umika in odpoklica. Drugi pozitivni vzorec je iz pripravka, ki ga je 19. decembra lani proizvedel poljski Efes-pol Fedai Simsek Sp.Zoo, distributer v Sloveniji je bila družba Alebon, in sicer je bilo 9. januarja v Slovenijo dobavljenih 175 kg tega pripravka. Tudi za ta pripravek so danes začeli z obveščanjem svojih strank oz. postopkom umika in odpoklica.
Takega mesa je ogromno. A če se primerno termično obdela, ni grožnje.
louser ::
Ni potencialne možnosti za okužbo in s tem obolelosti.
Če že hočeš biti pikolovski.
Če že hočeš biti pikolovski.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: louser ()
#000000 ::
News flash, odkrili salmonelico
Na salmonelo sta bila pozitivna dva vzorca. Prvi je iz pripravka, ki je bil na Poljskem proizveden 13. decembra lani in v količini okoli 1000 kg dobavljen v Slovenijo 18. decembra lani. Proizvajalec je poljska družba Dunya Doner kebab, distributer v Sloveniji pa družba Dunya kebab. Pri nosilcu dejavnosti je bilo ob vzorčenju 1. februarja še 490 kg tega pripravka, na podlagi izvidov pa so danes začeli z obveščanjem strank oz. postopkom umika in odpoklica. Drugi pozitivni vzorec je iz pripravka, ki ga je 19. decembra lani proizvedel poljski Efes-pol Fedai Simsek Sp.Zoo, distributer v Sloveniji je bila družba Alebon, in sicer je bilo 9. januarja v Slovenijo dobavljenih 175 kg tega pripravka. Tudi za ta pripravek so danes začeli z obveščanjem svojih strank oz. postopkom umika in odpoklica.
Takega mesa je ogromno. A če se primerno termično obdela, ni grožnje.
Termično obdela ?
Kdaj čez en mesec ležanja in pretovarjanja preko pol evrope ?
Veš kaj je salmonela ? Hudo žleht bakterija ki rikne samo ko jo termično obdelaš, vmes pa okuži vse živo, vsak ki se je dotakne je v riti, enako prostori in orodje ki pride z njo v stik, se pravi v kad namečeš okuženo perutnino, jo preložiš v drugo kad, prejšnjo kad opereš z vodo in namečeš not svinjino ipd. Tudi svinjina bo okužena ali karkoli drugega, solata, paradajz itd.
tko da širiš okužbo brez da imaš okuženo zadevo v roki
D3m ::
Aquafriend je izjavil:
Ne jem ne burekov, ne kebab, ne mekdonals, pice pa kdaj kaksno domaco narejeno. Ampak ze dolg niti tega ne. 1 leto brez pice.
Kaj pa? Gavrilović?
|HP EliteBook|R5 6650U|
#000000 ::
Aquafriend je izjavil:
Ne jem ne burekov, ne kebab, ne mekdonals, pice pa kdaj kaksno domaco narejeno. Ampak ze dolg niti tega ne. 1 leto brez pice.
Kaj pa? Gavrilović?
Gavrilović dela jeterno pašteto, oz več njih, vse paštete so termično obdelane, za jetrno pa vem da se prepraži jetra in kasneje to zmelje v pašteto.
Salmonele ni, garant razen pri račji če dela šalabajzer, ampak poglej kolk francozov oboli radi salmonele po račji pašteti ? Ma mislm da trije na 10 miljonov letno.
Aquafriend ::
Pastet ne jem.
Drugac porocajo, da se je poljsko meso na tak nacin izvazalo ze leta. Zanimivo kako nikoli niso nic odkrili. Kaj ce novinarji ne bi tega odkrili? Bi se vedno bil neoporecen kebab, meso v solah, restavracijah?
Drugac porocajo, da se je poljsko meso na tak nacin izvazalo ze leta. Zanimivo kako nikoli niso nic odkrili. Kaj ce novinarji ne bi tega odkrili? Bi se vedno bil neoporecen kebab, meso v solah, restavracijah?
mihec87 ::
Aquafriend je izjavil:
Pastet ne jem.
Drugac porocajo, da se je poljsko meso na tak nacin izvazalo ze leta. Zanimivo kako nikoli niso nic odkrili. Kaj ce novinarji ne bi tega odkrili? Bi se vedno bil neoporecen kebab, meso v solah, restavracijah?
Dvomim da je Poljska osamljen primer z takim početjem...
harvey ::
Aquafriend je izjavil:
Pastet ne jem.
Drugac porocajo, da se je poljsko meso na tak nacin izvazalo ze leta. Zanimivo kako nikoli niso nic odkrili. Kaj ce novinarji ne bi tega odkrili? Bi se vedno bil neoporecen kebab, meso v solah, restavracijah?
Predvsem to se je za vprašati. Kako varen je promet z mesom? Globalizacija za potrošnika na področju hrane ni prinesla prav nič dobrega (transport, selitev tuje mikroflore, dvomljiva kvaliteta, produkti brez občutka za čas...). Je pa tudi res, da kar se jemlje s polic ali od ostalih ponudnikov hrane, se tja tudi daje. Če se enostavno tega ne bi jemalo, tudi ne bi bilo mesta, da se tja postavi.
Je pa zanimiva zgodba s tole Panvito - iskali kebab, našli salmonelo in direktor zelo samozavesten, da oni imajo pa prvovrstnega dobavitelja z vsemi certifikati. No in kam je takšno meso v glavnem namenjeno - v UKC Maribor, ki je glavni naročnik Panvitinega mesnega asortimana. Pa še kašna šola in vrtci, da je mera polna.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
louser ::
Meso, v katerem se najde samo neko, se mora v določenem času predelati in ima zelo kratek rok uporabe do predelave.
Rahlo torej zavajaš.
Rahlo torej zavajaš.
BuDi79 ::
Globalizacija za potrošnika na področju hrane ni prinesla prav nič dobregaPrinesla je najlažjo dobavljivost hrane in najnižje cene v svetovni zgodovini in s tem najmanj lačnih kdajkoli.
Proti prepričanju paleodietičarjev pa je tudi kvaliteta hrane najboljša v zgodovini.
Če izpostavljamo samo dejstva, da so včasih jedli nešpricano zelenjavo in govedo, ki so ga sami hranili in torej vedeli kako in kaj... gre samo za takoimenovani cherrypicking, ko izpostavimo pozitivno in povsem zanemarimo kupe negativnih elementov (naprimer higienskih minimumov niso poznali... itd. itd... ni bila brezveze življenjska doba pol krajša kot danes)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()
bambam20 ::
Mare2 ::
Naši se obnašajo, kot da je to edina pošiljka gnilega mesa. Kot izgleda, se je to dogajalo več let.
https://www.facebook.com/Planet.Danes/v...
https://www.facebook.com/Planet.Danes/v...
https://www.facebook.com/Planet.Danes/v...
https://www.facebook.com/Planet.Danes/v...
vahid ::
Naši se obnašajo, kot da je to edina pošiljka gnilega mesa. Kot izgleda, se je to dogajalo več let.
https://www.facebook.com/Planet.Danes/v...
https://www.facebook.com/Planet.Danes/v...
A se kdo cudi? Eden drugega nategujemo na vsakem koraku, da bi lahko sosedu pokazali kako imamo "veliko" denarja, seveda bomo prodajali tudi pomije eden drugemu. Razen tega je se tisto "kao" neoporecno meso, se vedno polno rasnih hormonov, antibiotikov pa vprasanje cesa se, da bi bil "pridelek" vecji. Morske ribe so pa polne tezkih kovin, vcasih so jih dojenckom priporocali za prvo hrano, zdaj pa jih odsvetujejo do 10 leta (da ne bi slucajno kdo mislil, da so ribe zdrave). Na zelenjavi vsaj za silo lahko vidis, da nekaj "ne stima" z njo, na mletem mesu lahko pa podgana notri pade, pa niti vedel ne bos.
In za povrh se dajo kmetom se subvencije za predelavo mesa, da lahko pridelujejo meso za avstrijce, k nam pa trgovci vozijo nemarnosti iz poljske, pa se od kje. Te subvencije bi jim direktno ukinil, pa naj jim avstrijci placujejo pridelavo.
Tole si poglejte, in tako se hrane ne prideluje zaradi pomanjkanja, ampak zaradi profita, od kar sem tole gledal, jem meso samo se tu in tam in vsekakor ne vec nic fasiranega, mletega, predelanega itd. Kebaba mi ne spravis v usta brez mucenja.!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vahid ()
stara mama ::
In za povrh se dajo kmetom se subvencije za predelavo mesa, da lahko pridelujejo meso za avstrijce, k nam pa trgovci vozijo nemarnosti iz poljske, pa se od kje. Te subvencije bi jim direktno ukinil, pa naj jim avstrijci placujejo pridelavo.
Kateri kmet točno predeluje meso?
On ga samo vzgaja in še živo proda (ali obolelo vrže stran + plačat, ker ga nikjer ne sprejmejo).
Ne moreš pri nas kar tako sam klati doma.
En kup zavajanja in polresnic v tej temi.
Ekologija™ in Trajnost™
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
vahid ::
stara mama je izjavil:
In za povrh se dajo kmetom se subvencije za predelavo mesa, da lahko pridelujejo meso za avstrijce, k nam pa trgovci vozijo nemarnosti iz poljske, pa se od kje. Te subvencije bi jim direktno ukinil, pa naj jim avstrijci placujejo pridelavo.
Kateri kmet točno predeluje meso?
On ga samo vzgaja in še živo proda (ali obolelo vrže stran + plačat, ker ga nikjer ne sprejmejo).
Ne moreš pri nas kar tako sam klati doma.
En kup zavajanja in polresnic v tej temi.
I je bil misljen, da ne dlakocepimo, sem imel ze popravljeno, pa ni hotelo shranit (pa se nekaj typptov je notri). In to ne naredi posta zavajanje ali polresnico.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vahid ()
Gagatronix ::
stara mama je izjavil:
In za povrh se dajo kmetom se subvencije za predelavo mesa, da lahko pridelujejo meso za avstrijce, k nam pa trgovci vozijo nemarnosti iz poljske, pa se od kje. Te subvencije bi jim direktno ukinil, pa naj jim avstrijci placujejo pridelavo.
Kateri kmet točno predeluje meso?
On ga samo vzgaja in še živo proda (ali obolelo vrže stran + plačat, ker ga nikjer ne sprejmejo).
Ne moreš pri nas kar tako sam klati doma.
En kup zavajanja in polresnic v tej temi.
Klanje za lastne potrebe je seveda dovoljeno.
KAVINSKY ::
Prinesla je najlažjo dobavljivost hrane in najnižje cene v svetovni zgodovini in s tem najmanj lačnih kdajkoli.
Seveda. Ko kila radiča postane dražja od kile mesa. Samo ZDA poglej. Zakaj je nižji razred debel, srednji in višji razred pa so suhi. Poceni hrana na mizi še ne pomeni, da je zdrava. Lačen nisi, ješ pa svinjarijo. Korporacije pa bogatijo.
Matevz96 ::
Gagatronix je izjavil:
stara mama je izjavil:
In za povrh se dajo kmetom se subvencije za predelavo mesa, da lahko pridelujejo meso za avstrijce, k nam pa trgovci vozijo nemarnosti iz poljske, pa se od kje. Te subvencije bi jim direktno ukinil, pa naj jim avstrijci placujejo pridelavo.
Kateri kmet točno predeluje meso?
On ga samo vzgaja in še živo proda (ali obolelo vrže stran + plačat, ker ga nikjer ne sprejmejo).
Ne moreš pri nas kar tako sam klati doma.
En kup zavajanja in polresnic v tej temi.
Klanje za lastne potrebe je seveda dovoljeno.
Goveda seveda ne! Dovoljeno je klanje prašičev, perutnine, koz.
#hooldthedoor
BuDi79 ::
Tudi če je hrana draga to ne zagotavlja da je zdrava. Vsaj 95% drage hrane je precenjena natega - natega pa je ker je hrana načeloma poceni in je treba nekako lažno zvišati dodano vrednost. Največkrat s popolnoma nedokazanim blefom. Predvsem blefom kako je lokalno/domače kar počez kvalitetneje od tujega, kako je spremenjena hrana kar počez slabša od "naravne" in kako sta mikropridelava in mikroprodaja kar počez boljša od makropridelave in mikroprodaje. Ker tradicija... ker lokalpatriotizem... ker zatirani mali ljudje s strani velikih korporacij... v povezavi s kvazi zdravo pametjo "naših starih mam".Prinesla je najlažjo dobavljivost hrane in najnižje cene v svetovni zgodovini in s tem najmanj lačnih kdajkoli.Lačen nisi, ješ pa svinjarijo. Korporacije pa bogatijo.
Kakorkoli ... bolje da bi bil lačen, a ne. Včasih so ljudje precej pogosteje umirali od lakote ... neprimerno bolj pogosto kot danes od prenažrtja "svinjarije" (ki večinoma realno sploh ni svinjarija, je pa trn v peti tistih, ki bi radi zaslužili več pa zaradi obilice poceni hrane ne morejo... večji problem je ljudska požrešnost, ki s kvaliteto hrane nima dosti skupnega).
Tudi ne vem kaj je problem v bogatenju korporacij, če vsi zmagamo? (razen ljudi, ki ne obvladajo svojih potreb in želja).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()
stara mama ::
Gagatronix je izjavil:
Klanje za lastne potrebe je seveda dovoljeno.
Goveda seveda ne! Dovoljeno je klanje prašičev, perutnine, koz.
Tako!
Goveda tudi pri zasilnem zakolu ne smeš klati doma, za vse je pa obvezen pregled. (vsaj v naši državi).
Vse ostalo so ilegalci, ki delajo škodo in slab ugled normalnim predpisom-upoštevajočim proizvajalcem.
Ekologija™ in Trajnost™
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
D3m ::
Ne smeš klati goveda doma? Ne bodo nas zaprli.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
Aquafriend ::
Globalizacija za potrošnika na področju hrane ni prinesla prav nič dobregaPrinesla je najlažjo dobavljivost hrane in najnižje cene v svetovni zgodovini in s tem najmanj lačnih kdajkoli.
Proti prepričanju paleodietičarjev pa je tudi kvaliteta hrane najboljša v zgodovini.
Če izpostavljamo samo dejstva, da so včasih jedli nešpricano zelenjavo in govedo, ki so ga sami hranili in torej vedeli kako in kaj... gre samo za takoimenovani cherrypicking, ko izpostavimo pozitivno in povsem zanemarimo kupe negativnih elementov (naprimer higienskih minimumov niso poznali... itd. itd... ni bila brezveze življenjska doba pol krajša kot danes)
Kakovost hrane se zarad tega znizuje. Tam kjer pojedo najvec nekvalitetne hrane, v zda, se je pricakovana zivljenska doba ze zacela znizevati. Vedno se je jedlo brez spricanja. Sele okrog 1940/50 je zacela era masovne uporabe skodljivih pesticidov. V zadnjih letih tudi gensko spremenjena hrana. Dokazano skoduje zivalim, na ljudeh seveda niso testiral in kao ni dokazano. lol
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Aquafriend ()
BuDi79 ::
Aquafriend je izjavil:
v zda, se je pricakovana zivljenska doba ze zacela znizevati. Vedno se je jedlo brez spricanja. Sele okrog 1940/50 je zacela era masovne uporabe skodljivih pesticidov.1.) v ZDA se je življenjska doba začela zniževati samo in zgolj zaradi smrti zaradi depresije - samomorov in uporabe drog ter alkohola.
2.) Pred špricanjem so bili drugi problemi, niso imeli niti hladilnikov, higieno in bolezni so dobro spoznali šele med vojnama, živalim so dajali kar vse po vrsti ker v bistvu niso točno vedeli kaj škodije in kaj ne. Tudi jedli so vse po vrsti. Da gensko spremenjena hrana škoduje je dokazano s tem da ni dokazov... sigurno nam nekaj prikrivajo. - To da hrano s križenji modificirajo že od kar stoji svet pa ni važno.
Ti sploh ali raziščeš to o čemer pišeš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()
louser ::
Gagatronix je izjavil:
stara mama je izjavil:
In za povrh se dajo kmetom se subvencije za predelavo mesa, da lahko pridelujejo meso za avstrijce, k nam pa trgovci vozijo nemarnosti iz poljske, pa se od kje. Te subvencije bi jim direktno ukinil, pa naj jim avstrijci placujejo pridelavo.
Kateri kmet točno predeluje meso?
On ga samo vzgaja in še živo proda (ali obolelo vrže stran + plačat, ker ga nikjer ne sprejmejo).
Ne moreš pri nas kar tako sam klati doma.
En kup zavajanja in polresnic v tej temi.
Klanje za lastne potrebe je seveda dovoljeno.
noben ne predeluje mesa za lastne potrebe in ga prodaja.
Če želiš meso prodati v trgovino, podjetju, mesarju ga moraš klati v klavnici s prisotnim VURSovcem.
Ta živino da v uničenje v kolikor ni sledljivosti zanj.
mumbo ::
Mi doma kupimo govedino vsake toliko od lokalnih okoliških kmetov, ki imajo po 2 3 bika v hlevu ponavadi. Plača se 5,5 ali 6 eur po kg. Goveja juha je odlična, IMO je to meso čisto neka druga kakovost kot od teh sumljivih dobaviteljev, ki se zdaj razkrijavo po medijih. Vsako leto imamo tudi enega prašiča, ki ga zakoljnemo doma decembra. To je po mojem kar prednost ko živiš na vasi. So pa vse živali uradno prijavljene in zaklane, da se ne bo kdo v to brezveze zapikal...
MasterTade ::
Prinesla je najlažjo dobavljivost hrane in najnižje cene v svetovni zgodovini in s tem najmanj lačnih kdajkoli.
Seveda. Ko kila radiča postane dražja od kile mesa. Samo ZDA poglej. Zakaj je nižji razred debel, srednji in višji razred pa so suhi. Poceni hrana na mizi še ne pomeni, da je zdrava. Lačen nisi, ješ pa svinjarijo. Korporacije pa bogatijo.
Debeli so ker jejo trash-junk food, veliko si jih sploh ne pripravlja hrane, ker jih baje McD stane manj kot če bi hrano pripravljali. Veliko je tudi slabe ozaveščenosti glede zdrave prehrane, kuhat ne znajo, nimajo časa...Zame je to sicer kup izgovorov in ne verjamem da bi bil nižji sloj debel zato ker si zdrave hrane ne morejo privoščit
Mors omnia aequat
stara mama ::
Gagatronix je izjavil:
Kaj v izrazu "za lastne potrebe" ti dela tezave pri bralnem razumevanju napisanega?
Tudi "za lastne potrebe" mora delo opraviti mesar pod nadzorom. Šele po zaključenem pregledu, lahko meso prevzameš.
Ekologija™ in Trajnost™
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
Gagatronix ::
Kaj bom jaz prevzemal, ce kmet kolje zase in za svojo druzino? A ti gre bralno razumevanje res tako slabo?
louser ::
Gagatronix je izjavil:
Kaj v izrazu "za lastne potrebe" ti dela tezave pri bralnem razumevanju napisanega?
Moj prispevek nadaljuje tvojega.
D3m ::
stara mama je izjavil:
Gagatronix je izjavil:
Kaj v izrazu "za lastne potrebe" ti dela tezave pri bralnem razumevanju napisanega?
Tudi "za lastne potrebe" mora delo opraviti mesar pod nadzorom. Šele po zaključenem pregledu, lahko meso prevzameš.
Česa ne bereš vsak dan.
A ga bo "preizkusil"? xDDDDDDDDD
|HP EliteBook|R5 6650U|
stara mama ::
Gagatronix je izjavil:
Kaj bom jaz prevzemal, ce kmet kolje zase in za svojo druzino? A ti gre bralno razumevanje res tako slabo?
Očitno slabo gre le tebi :)
Vsak funkcionalen je razumel da si mišljen ti, kot kmet ;)
Ekologija™ in Trajnost™
Aquafriend ::
Poleg tumorjev in salmonele so v mesu zdaj odkrili se veterinarsko zdravilo proti vnetju in proti bolecinam - ketoprofen. Od 6 vzorcev je bil eden sporen. Posiljka za ljubljano. Domnevajo, da je ze nekaj mesa bilo zauzito.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Aquafriend ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Burger king v btc (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Loža | 201423 (3079) | 2dark |
» | Dober hamburger v centru Ljubljane (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 33421 (2145) | tikitoki |
» | McDonald's - Ptuj & Lesce (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19480 (14840) | Gremio |
» | Kebab vs. ostala hitra hrana (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 49041 (44706) | PINki |