Forum » Omrežja in internet » optični kabel za internet
optični kabel za internet
mulc007 ::
Od omarice do sobe bomo speljali optični kabel. Od telekoma je povedal da moramo kupiti kabel RPT16-oranžni.
Ko to vtipkam na google ne najde nič podobnega. Sem si narobe napisal?
nsa_ag3nt ::
V 99.99% primerov se da ob montaži dogovoriti, do koder bo segal optični kabel (če montira gvo oz tehnik od tk), in do tam ga tudi potegnejo, npr sosedu so 7m po fasadi navzgor v prvo nadstropje, brez da bi ga on kupoval.
https://gizmodo.com/c/goodbye-big-five
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nsa_ag3nt ()
srus ::
Od omarice do sobe bomo speljali optični kabel. Od telekoma je povedal da moramo kupiti kabel RPT16-oranžni.
Edino kar se mi rima na RPT 16 oranžni je oranžna instalacijska cev fi 16 za beton, npr http://www.trgovina-elbi.si/vmchk/Elekt... po kateri bi verjetno potegnili vlakno. Si prepričan, da ste se prav razumeli?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: srus ()
Vanadium ::
Če je telekom optika ti gvo potegne inštalacijo zastonj in zaključi z optično dozo. Če hočeš pa si sam potegneš cev (dej vsaj fi 16 ker gvo ima samo fi 13 rebraste oz 8mm euroflex cevi) do lokacije kjer hočeš met dozo pa ti oni sam kabl not dajo in zaključijo dozo.
mulc007 ::
Čist možno ja da je zaščitna cevka po kateri bi šlo vlakno. Od lani sem že mal pozabil kaj smo se pogovarjali.
morosito ::
Jaz sem tudi razmisljal da bi od omarice do pretvornika speljal tale opticni kabel (rumen). Pol ko sem pogledal ceno za 10m kabel neverjetnih 20EUR sem reku ne hvala. Pretvornik je ostal lepo pri omarici, in od tu sem vleku navadni cat.6 utp kabel do routerja.
Telekom pac ima lepo speljano...deluje vse preko enega routerja. Oni za poslovne uporabnike podpirajo 100% fritz-ove modele...ker 7490 mi nekako ni lezu, sem kupil fritz 4040 ki je direkt povezan preko pretvornika na utp. Preko njega gledam tudi tv. Podpira vse protokole, celo mi je vsec to da imas dinamicni ipv4 pa staticen ipv6. Vsaka naprava ima svoj privatni ipv6 (pokljukas opcijo v routerju da ipv6 ima prednost). Pa se hoter AC wifi imas, pa lahko tudi mrezni disk na usb3.0 in se imas na google store ali appstore aplikacije od fritza: imas glavno aplikacijo za stelat router myfritz, imas NAS aplikacijo, Vpn, Fon, itd. Imas tudi aplikacijo za testirat hitrost wifi in kje najboljse postavit router za boljsi izkoristek AC (aplikacija se imenuje fritz wifi).
Telekom pac ima lepo speljano...deluje vse preko enega routerja. Oni za poslovne uporabnike podpirajo 100% fritz-ove modele...ker 7490 mi nekako ni lezu, sem kupil fritz 4040 ki je direkt povezan preko pretvornika na utp. Preko njega gledam tudi tv. Podpira vse protokole, celo mi je vsec to da imas dinamicni ipv4 pa staticen ipv6. Vsaka naprava ima svoj privatni ipv6 (pokljukas opcijo v routerju da ipv6 ima prednost). Pa se hoter AC wifi imas, pa lahko tudi mrezni disk na usb3.0 in se imas na google store ali appstore aplikacije od fritza: imas glavno aplikacijo za stelat router myfritz, imas NAS aplikacijo, Vpn, Fon, itd. Imas tudi aplikacijo za testirat hitrost wifi in kje najboljse postavit router za boljsi izkoristek AC (aplikacija se imenuje fritz wifi).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: morosito ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Optika v notranjost hiše (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 21983 (12370) | ToniT |
» | Gradnje optike, VDSL central.... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Omrežja in internet | 63773 (29832) | Lonsarg |
» | priklop optičnega kablaOddelek: Omrežja in internet | 9072 (7605) | Vanadium |
» | Optični kabel od doze do modemaOddelek: Kaj kupiti | 11430 (10674) | klemenSLO |
» | Optika (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14083 (11499) | Skyman |