Forum » Pomoč in nasveti » Nakup rabljene stvari of fizične osebe preko podjetja
Nakup rabljene stvari of fizične osebe preko podjetja
kajetan ::
Torej v Nemčiji hočem preko podjetja kupiti neko stvar z oglasa fizične osebe, vrednosti pod 400€, ki pa bi lahko šla v drobni inventar. A je dovolj da naredim neko kupoprodajno pogodbo, kjer se navede znesek in se podpišeta oba - kupec in prodajalec?
Je to sploh možno? seveda davka ni - mene samo zanima če lahko to potem prikažem kot drobni inventar.
to je že malo bolj zahtevno vprašanje se mi zdi - tako, da če je kak računovodja tukaj prosim za pomoč. :)
in če je možno.. kako bi zgledala taka pogodba in kaj vse bi morali biti napisano? upam da ni preveč zakomplicirano - saj ne kupujem avta ali kaj takega ampak pisarniško opremo.
Je to sploh možno? seveda davka ni - mene samo zanima če lahko to potem prikažem kot drobni inventar.
to je že malo bolj zahtevno vprašanje se mi zdi - tako, da če je kak računovodja tukaj prosim za pomoč. :)
in če je možno.. kako bi zgledala taka pogodba in kaj vse bi morali biti napisano? upam da ni preveč zakomplicirano - saj ne kupujem avta ali kaj takega ampak pisarniško opremo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup računalnika na podjetjeOddelek: Pomoč in nasveti | 9074 (1637) | anketar |
» | nakup na podjetje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 36086 (28857) | SeMiNeSanja |
» | D.o.o. vprašanjeOddelek: Loža | 12556 (11135) | Smurf |
» | 3 leta gledam televizor ki ga nisem kupil? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7672 (5363) | shotalick |
» | VAT ID in spletni nakup na firmoOddelek: Loža | 996 (927) | BlaY0 |