» »

Road rage, ste kdaj?

Road rage, ste kdaj?

Temo vidijo: vsi
1 2
3
»

SimplyMiha ::

Ja, takle pač majo v totalitarizmu. Si ne upajo izzivat, ker bi kolesar lahko bil bratranec od žene cesaričinega vrtnarja.

gendale2018 ::

jype je izjavil:

Jaz sem se pa dva tedna brez incidenta vozil po Berlinu. Pojma nimam, kaj je s temi Nemci narobe, ampak... Ko ni prostora, da bi prehiteli kolesarja, preprosto počakajo za njim.

kako si zdržal :))
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

jype ::

gendale2018 je izjavil:

kako si zdržal :))
Z bogato ponudbo veganske hrane.

MIHAc27 ::

A nismo to z krožnimi enkrat (ali celo večkrat) razčistili. Ja, po zunanjem pasu lahko krožiš dokler ne zmanjka bencina. Ni lepo ni pa tudi prepovedano.

Osebno imam zelo rad turbo krožišča ampak jih je še premalo.

m0LN4r ::

Pogovarjali smo se o tem da lahko iz zunanjega zavijas na notranjega, ker ni eksplicitno prepovedano
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Invictus ::

jype je izjavil:

Jaz sem se pa dva tedna brez incidenta vozil po Berlinu. Pojma nimam, kaj je s temi Nemci narobe, ampak... Ko ni prostora, da bi prehiteli kolesarja, preprosto počakajo za njim.

Nimaš kaj. Enaki čudaki živijo na Bavarskem, sploh v Munchnu...

Ni jim pomoči >:D.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

St235 ::

m0LN4r je izjavil:

Pogovarjali smo se o tem da lahko iz zunanjega zavijas na notranjega, ker ni eksplicitno prepovedano

Tako kot lahko med vožnjo po dolenki vsakih 50m zamenjaš pas, če ni eksplicitno prepovedano.

predi ::

St235 je izjavil:

predi je izjavil:

St235 je izjavil:

Edina relavantna stvar, ki bi ti ta manever lahko prepovedala so talne označbe. Na pasu po katerem voziš je namreč označeno, da lahko pelješ naravnost ali zaviješ desno. Dodatno je to na znakih pred vstopom v krožišče.
To sem že razmišljal, ampak talna označba za smer vožnje (ali pa modri znak za obvezno smer) ne prepoveduje menjave pasu na vozišču z več smernimi pasovi. Pri tem namreč še vedno nadaljuješ v zahtevani smeri vožnje (naravnost). Podobno kot tule, recimo. Kljub znaku lahko zapelješ na izvoz, kar trenutno počne tovornjak. Lahko tudi prehitevaš. Menjavo pasu prepove šele polna črta tudi v običajnih križiščih.
Se povsem strinjam in tudi močno dvomim, da bi v situaciji, ki si jo linkal lahko dejansko dobil kazen, če bi pas menjal. Je pa konstrukcijski namen krožišča tak, da se razporediš pravočasno in posledično je zato večja pretočnost. Je pa tudi res, da situacija, ki jo opisuješ praviloma pomeni, da si zajebal in boš šel še en krog v krožišču, ob enem pa z manevrnom nikogar ne oviraš (pred vozili, ki direktno zapeljejo na tisti pas imaš tako ali tako prednost).
Mogoče sva se narobe razumela. Situacija, ki sem jo opisal se ne zgodi zgolj, ko se napačno razvrstiš. Tisto krožno je rahlo posebno, ker ima na določenih delih samo en pas, ki se nato razširi v dva. V kolikor bi hotel krožiti naokoli (360°), bi moral izvesti vsaj en opisani manever. Če se v tem krožnem razvrstiš na napačni pas, si prisiljen zapustiti krožišče. Sam bi pas menjal na tistem mestu zato, da bi omogočil vključevanje čakajočim vozilom na desnem pasu (vožnja po vrisani črti in na tretjem izvozu ven - tam gresta ven oba pasova). Zato se mi tudi zdi nelogično, da bi pot nadaljeval po zunanjem - ker s tem blokiraš oba pasova za uvoz. Ampak oblika krožišča namiguje prav na to z zelo ostrim zavojem. V glavnem, še vedno ne vem kaj je prav.

r3dkv1c4 ::

jype je izjavil:

Ni jim še uspelo diagnosticirati pojava.
Najbolj je razširjen po Nemčiji, Avstriji, beneluksu,.....

Smo pa iz road rage-a prešli na nerazumevanje cestne infrastrukture.....
....no v bistvu sta temi povezani, ker ponavadi se ravno tisti ta pametni nevedneži najbolj kurčijo po cesti.
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: r3dkv1c4 ()

Daliborg ::

Aja pozabil sem povedat da sem pred leti za darilo dobil LED prikazovalnik za zadnjo steklo na avtu. Ampak mi je sonce eno poletje stopilo sesek in plastiko tako da sedaj počiva v avtomobilu . Gre za ta http://www.drivemotion.com/ artikel (sorry če delam reklamo)
Ampak road rage je postala čisto druga zgodba, doživel sem da ko se mi je nekdo prilepil na rit in mi blendal da sem vklopil enega izmed smeškotov in je začel zavirat in šel na varnostno razdaljo (verjetno je mislil da sem policaj). Zahvaljeval sem se tudi s pomočjo tega drivemoticon-a :)
lp.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Kul, sam mal drago ne?
Trade Republic 38MVDVXM

SimplyMiha ::

Ni ravno pametno, da si zmanjšuješ vidno polje z igračko. Ampak videl sem že hujše...

Eh pa sej mas kombijcke k sploh nimajo okna zadi, sicer ti nic kaj dosti ne pomaga...
Trade Republic 38MVDVXM

jype ::

m0LN4r je izjavil:

Eh pa sej mas kombijcke k sploh nimajo okna zadi, sicer ti nic kaj dosti ne pomaga...
Po mojih izkušnjah večina kombiniranih tovornih vozil tudi spredaj nima okna.

RED_line ::

ej, jaz sem se 1x na AC proti veneciji skoraj začel razbijat z enim prepotentnim CD.
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vožnja v krožišču - razlike (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10212665 (10407) MrStein
»

Krožišče z dvema izhodoma

307912 (6411) bsslo
»

Krožišča (strani: 1 2 3 4 5 )

21648739 (42633) GrimReaper
»

Pravilna vožnja v krožiščih (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5613703 (12497) darkolord
»

Krožno križišče - prednost (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18350005 (45958) floyd1

Več podobnih tem