» »

Kako preiskusiti rabljene zvočnike?

Kako preiskusiti rabljene zvočnike?

franckranc ::

Prosim za nasvet, kako preiskusiti rabljene zvočnike.
Kupujem dobre HI-FI zvočnike - prvič.
Zato vem, da me bo zvok zanesljivo navdušil, vseeno pa bi rad trezno opravil verodostojen test.
Prodajalec se s tem strinja (kar je že en pozitiven znak).
Torej: lahko priključim frekvenčni generator (android aplikacija) in sweepam po celem spektru ter poslušam. Najverjetneje sinus ali še kaj drugega?
Je še karkoli drugega, kar bi lahko hitro (oz. vidno/slišno) pokazalo na kakšne napake oz. potrdilo, da je vse OK.
Hvala!

TheBlueOne ::

Moras imeti malo obcutka glede kakovosti. Kar se tice napak pa prinesi s sabo glasbo, ki jo poznas in isci morebitne napake. Poskisi pokriti cim vecji spekter in poslusaj, ce kje hresci ali pa ce ima luknje v kaksnem delu spektra, morda da bas brenci ipd.

urbybaby ::

Pada ne boš presenečen, ko jih boš doma priklopil, bo drugačen zvok kot pri prodajalcu (prostor)
------
Kamena doba se ni končala, ker bi zmanjkalo kamenja...

TheBlueOne ::

urbybaby je izjavil:

Pada ne boš presenečen, ko jih boš doma priklopil, bo drugačen zvok kot pri prodajalcu (prostor)

Ni samo prostor, ce sedis v sweetpointu, potem lahko bp igra vecjo vlogo ojacevalec.

pegasus ::

franckranc je izjavil:

Torej: lahko priključim frekvenčni generator (android aplikacija) in sweepam po celem spektru ter poslušam. Najverjetneje sinus ali še kaj drugega?
Na ta način boš najbolje preveril, na katerih frekvencah ti soba resonira ;) Samo da ne boš potem mislil, da je to napaka zvočnikov.

Najbolje da se lepo sprostiš, zavališ na kavč in poslušaš tebi priljubljeno glasbo. To ponoviš pri prodajalcu in potem še doma, ker imaš doma zelo drugačno sobo. Če si s slišanim zadovoljen, jih kupiš in to je to.

Inventorista ::

Ta komad, mi za razliko od ostalih totalno uniči SW in se takoj čuje, če kje hrušči.

franckranc ::

Hvala vsem za odgovore.

#thetilko
Malo obcutka ze imam, a vseeno mi je lazje preveriti tehnicno kot samo po obcutkih.
Tudi glede prostora mi je precej jasno.

#urbybaby
Vem, da prostor pomembno vpliva na zadeve.

#pegasus
Poznam te zadeve okrog resonance prostora.
Navsezadnje bi ta(k) test lahko opravil nekje na prostem, kjer pa tega ni.
Tezava pri tvojem predlogu je samo ta, da je do prodajalca cca 150km v eno smer.
To je pa vseeno prevec, da bi se veckrat vozil sem in tja...

Doma imam en profesionalni zvocnik (400/800W), ki ne deluje dobro, slisi pa se to samo pri najvecji glasnosti: takrat v basovskem delu hresci.
Pa ni kriva prevelika glasnost, ker ostali trije ob istih pogojih delajo povsem dobro.
Rad bi se zascitil pred takimi in podobnimi zadevami...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prvi hi-fi sistem (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
21544543 (15651) Ales
»

Prodaja gramofonskih plošč in kaset še vedno raste (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Rezultati
34478933 (71063)          
»

Miti o zvoku pri PC-ju (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5614214 (12383) Nummy
»

Frekvencni Generator ???

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
142772 (2624) Brane2

Več podobnih tem