» »

37 stopinj!!!

37 stopinj!!!

«
1
2

Lucifix ::

Ampak to pa je že preveč!!! 37 stopninj zunaj. še vhodnih vrat si ne upam odpreti, ker bi mogu kr takoj spet pod mrzu tuš skočt.

Kaj bomo spet kot so v 60.-tih, ko so masovno uporabljali DDC (ali nekaj takega - za uničevanje insektov), in so se šele zavedali čez nekaj let, da je tist tok škodljiv da res ni. Najbolj žalostno pa je sedaj v današnjem času, da vemo kaj vse onesnažuje okolje (spreji, izpušni plini pri avtomobilih, tovarnah itd), a se temu kr izogibamo. Rajši gremo v avto s klimo - kar pa je zihr logično!

A pa je to podnebje sploh še normalno? Lani sploh nismo imeli normalnega poletja v avgustu, same nevihte, toče itd. zdj pa... vročinski val! Le kaj naš še čaka prihodnje poletje? SNEG?!

Tomi ::

V Celju je bilo glede na ARSO celo 38 stopinj. In kaj potem, nihanja med leti so in vedno bodo. Saj smo se o tem že pogovarjali v nekaj temah.

Snov, ki so jo uporabljali, je DDT. Uporablja se seveda več ne, ker so sedaj bolj prijazni insekticidi. Druga stvar je, da bo zima verjetno tako mrzla, da bodo komarji pocrkali. Imam občutek.

Popravek, v Celju je bilo pred pol ure 39 stopinj.
metrodusa.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

sajmon ::

Tomi: Vprašanje, če bo mrzla zima. Lahko bo pa samo zima z veliko snega. Recimo lanska je bila mrzla (temperature tudi pod -20) vendar snega ni bilo zelo veliko.

Sem pa skoraj prepričan, da bo tudi zima šla v eno izmed skrajnosti.

frudi ::

lanska zima mrzla? če s tem misliš 21.12.02 do 21.03.03, bi imel par pripomb... glede na to, da sem sredi decembra skakal okoli v kratkih rokavih, ker je bilo po 15+ stopinj :)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

DavidJ ::

Obupno je. Moj pes popije do 2 litra vode na uro. Hvala bogu, da imam velik ventilator pri računalniku. ;)
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

T0RN4D0 ::

dans jih je pr men pred bajto 39- 40..

me nč ne zebe>:D
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Lucifix ::

tomi: res je ddt :)

pr men pa glih inštalater za klimo skače. čeprav bo po mojem draga k svinja, pa vsaj trpeli ne bomo :D

RacaClone ::

:) dej pejt na stolnice pa si kup uno kapco s šiltom, k ma gor ugrajen ventilatorček, pa eno sončno celico, iz katere dobiva energijo :) uni prfukneni nemški turisti majo take :) full carske kape

Xplicit ::

ja dons je pa res nenormalno vrose, prej sm se z avtom pelu skoz center ljubljane pa mi je kazal na display-u 42°C !?! 8-O pa sm si reku nemogoce da je tolk vroce, sam pol k sm se pa mal bl vn iz centra odpelu se je pa spustila temperatura na 39°C :\ ampak se vedno ubijalsko, se dobr da je fotr za doma klimo nabavu :D

Tr0n ::

Letos je bila tudi zima precej huda, tak da je veliko insektov pomrlo. V glavnem, leto ekstremnega vremena.

monster-x ::

Jaz se danes že cel dan hladim s klimo. V stanovanju je prijetno -- okoli 23 stopinj. Ko sem ob dveh stopil ven, ko sem šel v Mlacom po eno tipkovnico pa vent me je kr mal vrgl od vročine.:D V bistvu pa je klima zakon za take dni. >:D
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

SkIDiver ::

Jz pa sedim za PC-jem v kratkih hlačah brez majice in mi je ravno prav. Ne prevroče ne prehladno. Medtem ko je zunaj pred hišo bilo danes max okoli 43°C mogoče kako stopinjo gor ali dol. Za dodatek naj povem da imamo hišo 300 do 400 metrov stran od revozovega parkirišča za nove jeklene konjičke in ko se ta asfalt in pločevina segrejeta je ubijalsko vroče. Šipe na oknih so na tisti strani hiše ki gleda na parkirišče vroče na dotik in to zelo. Dokler bo takole v hiši ne bom umru vn se pa raj ne premikam, ko je huda vročina. Samo zjutraj in zvečer. Aja pa v hiši nimamo klime.

Spajky ::

Jest upam, da zdej glih ne delate testov stabilnosti svojih navitih mašin brez klime... :-)) .. zdej bi mogoče razumeli, zakaj jest na moji strani pravim, da je treba ven poletja pri testiranju stabilnosti mašine jo segrevat na 35°C - s kaloriferjem !!! :-)))) 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

pingo76 ::

Mene pa temperatura ubija. Sedim v gatah only na stolčku v sobi ki ima 38 stopinj. Računala gorijo non stop (no ja eden ponoči gre off). Saj ni panike glede njih amapak dva 19" pa kar vztrajno oddajata 47+ stopinj. Saj bi jih ugasnil ibn to tudi počnem a kaj ko delata s polno paro skoraj vedno. Če ne drugo sem ugotovil da imam zelo (totalno) stabilne mašine glede na to kaj, koliko in pod kakšnimi pogoji to počnejo iz dneva v dan.
Za klimo pa še nisem zbral:\(prioritetno ni na vrsti) .

Kje je stikalo za sonce?

P.S. Kamlu bo treba razmišljati o selitvi teh strojev v studio, da bo doma bolj frišno.

SkiDiver: Svaka ti čast, da zdržiš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pingo76 ()

Dr_M ::

prej me je mat klicala iz vikenda ki je na dolenjskem koncu. v senci je blo 41°C8-O 8-O :(
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Nico ::

Čemu neki DDT? Pri nas je vse pomrlo, ni os, komarja nisem videl že cel mesec.....Ne pomnem da je bila kdaj taka suša. Niti starši ne. Tudi ne pomnemo nikoli, da bi bilo toliko snega kot ga je bilo to zimo.
Everybody banana on your head!

KTr1sk ::

A se kdo vozi s kolesom pri tej vročini? Jz sem danes naredu58km, ampak ne naenkrat, zjutraj ob 11h do pol dveh in popoldne od 5h do 16:45 ure, vglavnem ni bil tak problem, ker sem imel dosti vode v camelbaku.

Tomi ::

Jaz zadnja dva dneva vstajam ob pol sedmih, ker grem ob sedmih na kolo, za dve uri.

Včeraj sem imel 55, danes pa 54 km. V enem kosu, vsak dan posebej seveda.

Preprosto ne morem zdržati, da ne bi šel na kolo, pa naj bo še ne vem kakšno vreme ali ura.
metrodusa.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

Avenger ::

>>>Letos je bila tudi zima precej huda, tak da je veliko insektov pomrlo.

S tem se pa ne bi čist strinjal.. vsaj pri nas je drugač - če si šel čez travnik je kar pomigal, kobilic in ostalih pritlehnih žuželk je gomazelo kot še nikoli. Za ostale pa ne vem. Aja, no, pol je bla toča (ful) in bi prisegel da jih je od takrat vsaj pol manj... :D

Kar se pa nenormalnih temperatur tiče -v demanti tistim, ki trdijo, da je to pač normalno, kar bi sicer lahko bilo, vendar je treba upoštevati dejstvo, da se anomalije pojavljajo zelo pogosto, sami superlativi, najtoplejši mesec od leta ne vem 1949, najhladnejše povprečje v decembu od leta spet kaj pa vem 1963, najbolj vroč dan, etc. etc. kar ni in ni konca. Ne bi rekel, da bi bilo zmerno vroče, oziroma le rahlo topleje kot prejšnja leta, ampak ekstremi se kar ne nehajo vrstiti in to ni normalno. Kot da bi kar naprej zadeval na lotu.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

TribesMan ::

Hehe zunaj je res 38Stopin ampak v moji senčni sobi, kjer mam računalnik je še vedno dokaj znosnih 25°C (zagotovo je točen podatek, ker sem zadnje čase precej občutljiv na temperaturo okoli sojega compa) Voda v hlajenju ima 30°C medtem, ko procesor švica pri 40°C in 2550MHz (2V). Stabilnost zaenkrat še ni prizadeta, saj laufam folding ze 5 dni non stop. :D

Drgač je pa zunaj tako vroče, da če stopiš ven in malo piha je tak filing kot bi stal pred ogromnim fenom. K sm stopu popoldne iz pisarne v službi bi me kmal kap zadela, preskok iz 20°C na 38°C je tudi za kmečke fante v mladih letih kar mal tu mač.

Da ne govorim kako je blo vroče v nedeljo ko sva šla s kolegom ob 3h na turo v Ljubljano in nazaj zunaj 35°C sonce na ful pihal je k pr norcih, midva pa na 80km turi. No povprečna je bila vseeno okoli 30km/h, če ne bi za nazaj padal dež bi naju zagotovo kap. Taki dnevi niso za na kolo, definitivno ne po 10h in pred 17h.

Doma se že nekaj čaa pogovarjamo o klimi, če se bo tale vročina še malo nadaljevala bo treba kar celo bajto klimatizirat!

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Freelancer ::

Tole je obup. No ja, tukaj je bilo danes "samo" 33 stopinj.
Js si ob tako vrocih dnevih ko prvic stopim iz hise ze predstavljam, kako se bom cvrl cez dan. Nebi se branil kaksne environmental oblekce iz star treka :). Ponavad ce je ful vroce ko pridem domov najprej vse s sebe zmecem razen gat in sploh nc ne oblecem do naslednjega dne, ce nobenga ne pricakujem.
Glede computra sm pa js to tkole resu... Js mam pac kisto prizgano vec ali manj 24/7. In danes so racunalniki ze male pecke. Js nism mogu vec zdrzat, ker mi je tale pizdarija grela cel zgornji stuk pa se zrak je bil za pocrkat. Zraven sobe, kjer imam racunalnik je se ena majhna sobca, kjer so spravljene razne zadeve. Js sm lepo naredil luknjo skoz steno (ki je na sreco montazna) in kable potegnil skoz (monitor, PS2, USB, ...). In tko mam v bistvu racunalnik v cisto loceni sobi, kjer je okno stalno odprto. Danes je bilo popoldne tam notri 33 stopinj... noro... ze tud hlajenje ob takih temperaturah bolj bogo hladi :). Procesor sem videl da je mel danes kar 56°, ko se ni blo tolk vroce je mel vedno pod 50. Ampak men je cist vseen tud ce se mi zadeva stopi, vazn je, da je men hladno :D.
Najbolj fino je pa ko pipo odpres pa vidis zmanjsan pritisk.

Zgodovina sprememb…

SkIDiver ::

pingo76 v hiši ni hudo. Prava milina. Hudo je pred hišo oz sploh zunaj. Kuhamo tud zelo malo in čim manj, da ne segrevamo zraka v hiši. Če bo pa kdaj prehudo pa še vedno ostaja klet pod zemljo kjer so notr tud cisterne z vinom za hlajenje, da se kj ne vžge. Sam tam je pa itaq temperatura med 10 in 12°C ne glede na zunanjo temperaturo.

Aspirinix ::

Ljudje, saj je poletje in pa še avgust. Mogoče je res ene 3-15°c pretoplo ampak vsi tolko jamrate.


Mater je vroče. :'(

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Tomi ()

BigWhale ::

Jaz se vedno vsak dan rolam od sluzbe do zelezniske postaje... Ob stirih/petih/sestih popoldan...

Dejte no jamrat tolk... :P Clovek se je samo razvadil, vsi ene klime pa nevem kaj se vse, pol je pa mal bolj vroce, pa vsi jokcajo :P

Slano vodo pit, pa bo vse ok ;>

Freelancer ::

P**** matrna, tole ni vec res. Dons je blo zjutri ze 30°C? Ponoc mi pa se nikoli v zivljenju mi ni bilo tako vroce. Zaspal sem ob 1h, zbudil sem se ob 4h ker nisem mogel vec spat od te vrocine. Vec kot okna odpret pa vse s sebe dol dat pa ne morm. Bo treba eno klimo nastimat, da se bo vsaj spalo lahko, tole ne gre vec. Ob 14h grem nazaj vn. To bo fino, v pricakovanju se veselim prijetnih 35°C.

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

Danes zjutraj je bilo v Mariboru in Portorozu 24' v Ljubljani pa skromnih 18'.

noraguta ::

Ma tole pri nas je se kar kul. prejsni konec tedna in cez vikend sem bil v zurichu.tam je bilo se bolj vroce.Pa je sred popoldneva ob 3h vseeno ravalo ene miljon ljudi ;~P. Ko sem prisel nazaj se mi je zdel da je nase podnebje klimatizirano.

Thomas ::

Hehe ... praviš Švicarji niso taki razvajeni, življenja naveličani osebki kot Slovenci?

Dobr za Švicarje.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

gamer ::

oh kok ste bogi... zdej si pa predstavlajte da morte u tej vročin streho popravlat al pa kej tazga>:D

noraguta ::

Ja baje so imel krizo. samo so sli ze cez najhujse.problem je na zacetku. potem pa stece. Je pa res da je precej lazje zivet v mestu kje infrastruktura kar dela in imas na vsakem koraku mini fontano s pitno vodo.

Lucifix ::

res da maš zravn lahka fontano, a se beton tok segreje da je že lažje delat v naravi (ob mrzlem potočku) :D

noraguta ::

hja sam ce si u mestu , kaj bos pol. mal potrpis.Urajan tansport pa fontane pa vso zadevo precej olajsajo.

Lahko gres pa seveda v Ande smucat ;~)

Lucifix ::

da bi pa klimo v avto montiru... uff čak kok so že rekl??? tam čez 300.000 sit pa do 400.000 sit če se ne motim. ok 15 ur dela je že kr velik. a rajš okna odprem oz. za ta dnar kupm avto s klimo :D

the_unborn ::

mene pa vsako noc zebe, zjutrej se zbudim s polnim nosom in se celo dopoldne kiaham:D poleti spim s kovtrom, res:D

roCkY ::

Mrzlih potočkov ni več. So le prazne struge!

Highlag ::

@ unborn

Kje maš pa posteljo? V kaki hladilnici mesa?

:D

BlackHole ::

Spet se je našo eden, ko je zjutraj nameril 30 stopinj. Pa s čim vi to merite? Že samo občutek bi ti moral povedat, da ne more bit 30 stopinj (zjutraj).|O

ADF ::

Ljudje doživljajo jutra ob različnih urah...

Freelancer ::

"Dons je blo zjutri ze 30°C?"
Mal sm se zatipku, hotu sm rect 20°C. Tko je bilo sicer receno, ampak meni jih je termometer nameril 23. Merim pa pod strehico zadaj za hiso v sencki :). Danes je bil pac eden tistih gnilih dni, ko se ponoci pac nic ne shladi... Zdele se nekaj oblaci pa ornk pihlja, upam, da bo dez... neurje... cel teden... mmm...

Lucifix ::

evo jst sm že laufu vn avtomobila pokrit... toča!!! :)

Zheegec ::

Pri nas zelo grmi in pa sije sonce:D Pričakujem točo...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Tomi ::

V Grižah je nekaj kazalo, da bo. Samo je samo parkrat pobliskalo, zagrmelo, in potem ni bilo nič iz vsega...
metrodusa.blogspot.com

Freelancer ::

Tlele pa scije prov fajn. Sam vetr pa ni normaln. Prejle je zacingljalo, ko je ena opeka priletela s strehe :)

OldSkul ::

No jaz sem bil na morju na Rabu in vam povem da tam sploh ni tako vroče kakor tukaj oz. vročina je nekako drugačna:D .No, to je bilo opoldne zdajle prav lepo dež pada!:D

@ljash ::

No, da vam povem, kva se mi je prejle popoldne zgodl:

glih začel se je bliskat pa sm komp ugasnu - grem brt cajtng pa poslušat tekmo Publikum-Makedonci (zarad toče golov sm ugasnu tud radio pa še grmet je začel). No pol pa tko pr oknu ob radiatorju berm cajtng pa naenkrat se sam zabliska - cela kuhinja pa soba sta ratale čist bele (ozirome vse se je svetil), pred tem je pa mim mene šinla bela črta.
No, v glavnm, full sm se ustrašu pa ne vem kako, da me je odbil 2 metra stran iz klopi (zgleda da sm skoču ), pol sm šou pa gledat u sobo, je pa u omari z otroškimi igračami jokou en dujenčk . Sam resno! Un k prtisneš da joka pa je kr sam od sebe jokou ene 2 minute. A se komu sanja kwa bi to blo? (ne mi rečt, da se je igrača tok strele prestrašla?

Drgač so ble pa v tem času v našm stanovanju vse el.naprave izkloplene in se mi zdi čudn, da je (če je) usekal. Je mogoče fora v tem, da mamo vodo pod bajto (neki teče ena reka al kva... ).

aja, lepo prosm, če kdo ve, kva bi to blo?

Lp,
bmw-f1

shock ::

Neverjetno, še na obali dežuje. Zadnjič sem videl, da v kopru dežuje enkrat aprila mesca.

Tr0n ::

bmw-f1: hehe, ko se je 1x pri meni tak v sobi zabliskalo, je sla televizija, radio, telefon in mrezna karta ;).

@ljash ::

pr men je blo pa vse IZKLUČEN! čudno pol - a pol je strela u sobo usekala a kwa?

Zheegec ::

Nam so enkrat šle vse žarnice in pa televizija ter 2 uri...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Thomas ::

Ja no, precej toka je steklo skozi tvojo bajto. Če rečeš temu strela - prov.

Tisti jokajoči dojenček je pa cedil ta tok skozi svoj zvočnik.

Hehe .. dobro da si živ. Ni blo čisto nujno, da boš!

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SOVRAŽIM poletje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16522720 (15608) branimirII
»

Koliko stopinj imate trenutno?... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
44459961 (39910) Riff

*ebena vročina (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
689518 (8200) Gandalfar
»

Vročina! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16214613 (10445) nekdo_02

Več podobnih tem