Forum » Pomoč in nasveti » svcd in podnapisi
svcd in podnapisi
stonehengeone ::
Sicer je bilo že nekajkrat zaslediti v tem forumu to temo, vendar nobenkrat še nisem naletel na nek odgovor, ki bi z enostavnim postopkom omogočal dodajanje subtitlov pri svcd formatu.
Sam uporabljam power dvd in vidm, da obstaja opcija za subtitle, ampak nimam pojma, kako se jih daje gor, niti kakšen format subtitlov bi power dvd razpoznal.
Če ste v tem času že ugotovil kaj novega, bi prosu za pomoč glede tega, lahk mi predlagate tud kakšen drug program za gledanej svcd. Lahk pa mi poveste postopek, kako npr. podnapis v txt ali sub spremenit v pravilno obliko in v ker direktorij dat ta podnapis, da bo delovalo v power dvd.
LP
Sam uporabljam power dvd in vidm, da obstaja opcija za subtitle, ampak nimam pojma, kako se jih daje gor, niti kakšen format subtitlov bi power dvd razpoznal.
Če ste v tem času že ugotovil kaj novega, bi prosu za pomoč glede tega, lahk mi predlagate tud kakšen drug program za gledanej svcd. Lahk pa mi poveste postopek, kako npr. podnapis v txt ali sub spremenit v pravilno obliko in v ker direktorij dat ta podnapis, da bo delovalo v power dvd.
LP
gonilnik ::
Svcd filme lahko gledaš tudi v BSplayerju(ki je pomoje najboljši)in ostalih predvajalnikih.
Potrebuješ samo Mpg2 dekoder
Upam da sem ti s tem kaj pomagal.
l.p.
Potrebuješ samo Mpg2 dekoder
Upam da sem ti s tem kaj pomagal.
l.p.
Wad@ ::
A ve kdo, kdo in s katerim programom bi pa zapekel SVCD s podnapisi, tako da bi film s podnapisi gledal na dvd enoti???
Wad@ ::
Ups...sem spregledal podobno vprašanje spodaj...ampak praktične rešitve(razen ponovno kodiranje s podnapisi) nisem zasledil...
stonehengeone ::
Hvala gonilnik, prav to sem iskal, ampak sem mislil da lahko SVCD predvaja sam power dvd, win dvd in podobno.
LP
LP
gonilnik ::
Ni problema.Sicer pa tudi mene zanima če se da zrihtati podnapise tako da bi jih navadni player zaznal.
Verjetno si že opazil da ti drsnik ne deluje in da filma ne moreš začeti gledati nekje na sredini.Problem rešiš tako:
Desna miškina tipka v oknu ko gledaš film,izbereš Properities/Elecards MPEG2 Demultiplexer in spremeniš seeking method da naj uporablja bitrate.
Verjetno si že opazil da ti drsnik ne deluje in da filma ne moreš začeti gledati nekje na sredini.Problem rešiš tako:
Desna miškina tipka v oknu ko gledaš film,izbereš Properities/Elecards MPEG2 Demultiplexer in spremeniš seeking method da naj uporablja bitrate.
gonilnik---} driver---} šofer---} jaz
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DVD+dodatni podnapisi (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 77879 (20015) | CaqKa |
» | Podnapise v divx, alternative?Oddelek: Zvok in slika | 2592 (2443) | Reny111 |
» | AVI 2 VCDOddelek: Zvok in slika | 2128 (1919) | marS |
» | DivX .binOddelek: Pomoč in nasveti | 1189 (997) | teac |
» | SVCD + podnapisiOddelek: Programska oprema | 1245 (1105) | bastadu |