» »

Podnapise v divx, alternative?

Podnapise v divx, alternative?

Reny111 ::

Ahoy vsem! :)
Zanima me, če obstaja še kakšna druga možnost za dodajanje "stalnih" podnapisov k DIVXu? Vem, da je možnost Virtual Dub + Vob Sub in TMPGEnc + Virtual Dub (server). Vendar se mi dogaja, da se pri Virtual Dubu podnapisi ne ujemajo oziroma zelo redko kdaj. :'( Sem pa opazila, da se mi ponavadi podnapisi na začetku dokaj ujemajo, nakar mi začnejo pozneje prehitevat (men se zdi :8) ). Sem enkrat celo opazila razliko 2 min! ;(( Ni mi jasno. Super mi je, ker mi zadevo zelo hitro naredi (manj kot eno uro), vendar mi to na žalost nič ne pomaga. :( Kot drugo možnost sem pa probala z TMPGEnc programom, vendar se mi dogaja isto. Se pravi, da se mi podnapisi ne ujemajo. Po vrhu pa mi zadevo dela več kot 2 uri! :'(
Zanima me, če mi lahko kdo, prosim, pove, ali obstaja še kakšna 3., 4., ... možnost?!? :8) Če je vsaj učinkovita in dokaj hitra? 8-) Katera je to možnost in/ali mi lahko kdo to pove?
Zadnjič sem si z neta dol potegnila še programe MaestroSBT, Subtitle Tool in WinSubMux. Pa nekako tudi to ne gre kot bi moralo. :( Oziroma sploh se ne spomnim kaj sem delala, vem, da mi zadeva ni delovala in še preveč komplikacij je s tem.
Lepo prosim, čimprej mi, prosim, pomagajte!
Hvala vam! :)
  • spremenil: CaqKa ()

CaqKa ::

kaj pa če bi podnapise samo predvajala z filmom in jih nebi v film "zapekla"?

pivmik ::

Zakaj pa hočeš neizbrisljivo zapeči podnapise v sliko?

Verjetno sploh nimaš pravih podnapisov.
Poskusi ta film skupjaj s podnapisi predvajat v kakšnem playerju - MediaPlayer Classic, BSPlayer lai VideoLAN, da vidiš čle se tvoji podnapisi sploh ujemajo s sliko.
LP, Gregor GRE^

Reny111 ::

Jah, glih zaradi tega, ker potem snemam VCD in nekateri (nisem med njimi) nekako ne znajo preveč dobro angleško (ja, tudi taki še obstajajo ;) ). No, sem pač prej pozabila to omenit. :8) Meni itak ni problem doma gledat na računalniku film in tudi brez podnapisov. 8-) Sej men se drugač sploh ne gre, da bi nujn morali bit podnapisi gor. :)) Sem pač dobra dušica, ki bi rada tudi nekak drugim omogočila gledanje najnovejših pa tudi starejših filmov (med njimi npr. tud moja mat ;) ).

CaqKa ::

Poskusi ta film skupjaj s podnapisi predvajat v kakšnem playerju - MediaPlayer Classic, BSPlayer lai VideoLAN, da vidiš čle se tvoji podnapisi sploh ujemajo s sliko.

jabe ::

Če delaš VCD-je probaj z dvd2svcd. U bistvu je to skupek zastonj programov (TMPGE morš pa sam dodat), ki ti skonvertajo film pa po možnosti, če jo obkljukaš, tudi dajo podnapise. Res ti naredi kar najbolj kvaliteten (kar se da) VCD z najmanj glavobolov, sej ti samo klikaš kaj hočeš, on pa potem vse sam naredi. Sicer pa, če imaš plačano vezijo TMPGE. lahko delaš tudi SVCDje, ki so bolj kvalitetni od VCDjev.
Za kaki vodič pa poglej na VCDhelp ali pa doom9, vse lepo piše.
Odkar sem najdla tole zadevico, mi nikol še na pamet ni prišlo, da bi se sama še naprej nekaj mučila. Vendar ti podnapisov ne prilepi na divx, temveč samo na končni VCD oz. SVCD.

WINSUBMUx, ki si ga omenila je program za dodajanje selectable podnapisov na že narejeni SVCD, vendar ti jih mora DVD player podpirati (kolikor vem podpirajo zadevo le Philipsi, ker so tam to izumili)

aja pa naredi, kar so ti zgoraj svetovali, najprej preveri če so podnapisi pravi in se ujemajo s filmom v Bs Playerju. Če se ne, se pa lahko melce poigravaš z Subtitle Workshopom - namreč dostikrat so podnapisi, ki jih imaš, edini za dobit, če pa najdeš še druge pa seveda sprobaj prej še ostale.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: jabe ()

mared ::

Ena izmed rešitev za stalno dodajanje podnapisov k divx-u (in kasneje VCD) je uporaba filtra subtitler v programu virtualdub. klik. Filter zna uvoziti podnapise tipa ssa. Za pretvorbo podnapisov uporabi enega izmed programov za delo s podnapisi. (seveda se prej prepričaj če se ti podnapisi ujemajo z filmom).Osebno ti priporočam sub2ssa. klik. V virtualdub vključi filter nato lahko uporabiš frame server ter servaj v tmpgenc za pretvorbo v vcd ali svcd...

Reny111 ::

Ahoy!
CaqKa: To imam že preverjeno. Jest imam BSPlayer in doslej so se mi čisto vedno podnapisi ujemali s sliko. :) Se mi zdi, da se mi še ni zgodilo, da se kdaj ne bi ujemali. ;)
jabe: Hm, nisem še probala dvd2svcd. Hvala za predlog, bom delala/probala kaj na tem. ;)
mared: Subtitler tudi že imam. Tud program za pretvorbo v .ssa že imam. :) Čeprav sem že napisala, da mi zadeva dela precej dlje, če imam aktiven server in potem v TMPGEncu pretvarjam v VCD. (Hm, razen, če sem takrt imela preveč preobremenjen računalnik?!? :\ ) Koliko časa pa ponavadi tebi pretvarja?

mared ::

Pretvorba iz divx v vcd v tmpenc je v razmerju cca 1:3 na athlonu 1,7. Kakšne nastavitve pa uporabiš v virtualdub-u v meniju video. Mislim da moraš izbrati direct stream copy (ampak nisem čist 100%), saj bo tako virtualdub dodal samo filter videa se pa ne dotakne.
Vprašal bi samo kako rešuješ resolucijo videa. mislim če imaš avi v formatu npr. 2:1, vcd pa je predpisana resolucija (sedaj se ne spomnim kakšna). Jaz imam vedno probleme z računjanjem v resize filtru pri opciji letterbox. ima mogoče kdo kakšno eleganto rešitev.

CaqKa ::

za dodajanje podnapisov ki so hardcoded.. torej direktno zapečeni v video.. NE SMEŠ vklopit funkcije direct stream copy v videu...
direct stream copy pomeni namreč točno to kar piše "direktno kopiraj stream" v tem primeru video stream. kar pomeni da ga NE spreminja med kopiranjem.. ker ga kopira in ga ne kodira na novo.

mared ::

Katera je pa potem optimalna izbira pri servingu npr. v tmpgenc? (samo za dodajanje podnapisov v divx)

pivmik ::

Naloži podnapise v FFDShow (kodek) in normalno odpri movie v TMPGEnc, ne pa neki čarat z VirtualDubom in frameservingom.
LP, Gregor GRE^

Reny111 ::

Na začetku se opravičujem, če zadevšna ne bo spadala v to temo! :8)
Kaj mi lahko kdo pove kako se ve, če imam plačano verzijo TMPGEnc Plus 2.5.? :O
Ponavadi je bilo, če sem dobila kakšen program z neta (zelo redko), ki ga je bilo treba plačat, sem našla na netu crack in je delovalo. Čeprav pa zadnje čase stran za cracke ne deluje več. :'( Plus tega več ali manj so programi Freeware oz. tudi gledam na to, da so Freeware. :)
Ko pa sem inštalirala TMPGEnc, pa mi nikoli ne javlja koliko časa imam še trial verzijo oz. da bi opazila, da mi zadeva ne bi več delala po določenih dnevih oz. mi sploh ne piše, da je trial verzija? :8) (Ja, se opravičujem, če tega ne bi smela javno govort/pisat, samo res ne vem. :8))
Sem pa zadnjič pri eni drugi vaši temi brala pretvorba v KVCD. Me zanima, kje bi se pa dobil pa program? Jaz sem že kar precej preiskala, samo ne najdem. :( Oziroma tudi ne vem kje se da najbolje poiskat določene programe. Sem našla edino KVCD Templates zip fajlo, vendar ne vem, če je to to?!? :\ Nekako sem prebrala, da naj bi se uporabljalo pri TMPGEnc programu.
Aja, pa na dvdrhelp.com sem našla program DIKO. Ta naj bi (kot piše) pretvarjal v KDVD/KSVCD. Pozna mogoče kdo??? :\
Še enkrat hvala vsem!!! :))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pretvorba DIVX v KVCD (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11927960 (7396) LexLuthor
»

Integrirani podnapisi

Oddelek: Zvok in slika
367696 (5429) dzinks63
»

montiranje podnapisov

Oddelek: Programska oprema
182301 (2096) Fr33man
»

VCD-podnapisi pomoč

Oddelek: Zvok in slika
61498 (1420) snoopy20
»

Kako convertirat DivX v VCD??

Oddelek: Zvok in slika
414373 (3009) jabe

Več podobnih tem