» »

NVIDIA Turing - Uvod v RTX

NVIDIA Turing - Uvod v RTX

Temo vidijo: vsi
««
25 / 84
»»

frudi ::

Po mojem je bolj verjetno, da bo RTX Ultra še vsaj naslednjih nekaj generacij obsojen na največ 1080p60. Ker z bolj zmogljivimi karticami se bo zviševala tudi kvaliteta RT učinkov, ki so v tem trenutku še res milorečeno mizerni. Single pass, samo za delne odseve, samo na nekaterih površinah. Multi pass (recimo 10x) in za vse svetlobne učinke in za odseve na večini površin... to bo zahtevalo nekaj 10x bolj zmogljivo strojno opremo. Smiselno bi bilo, da se vsaj do te točke zahtevnost 'RTX Ultra' nastavitev naslednjih nekaj generacij torej sproti viša z zmogljivostjo kartic.

RTX Low bo pa mogoče ostajal podoben zmazek, kot je sedaj, da ga bo lahko poganjala tudi recimo 3060 serija. Tisto bo pa potem mogoče 3080 Ti ali pa 4080 Ti zmogel v 4k60.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

AapocalypseE ::

Noben pa ni poštudiral na optimiziranost?

FlyingBee ::

Vsekakor fun times ahead, veselijo me taki napredki, pa še lahko daš enostavno na off, če hočeš 144hz monitor izkoristiti.

m0LN4r ::

tikitoki je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Zacnite sparat, ker ce bote hotl Performance od Nvidie bo treba placat, ali pa boste ostali na 1080p do 2030.

Sej vec, k 1080p tko ne morem spilat, ca hoces raytracing. So, you were saying?

Menda je jasno, da govorim o prihodnosti.

frudi je izjavil:

Po mojem je bolj verjetno, da bo RTX Ultra še vsaj naslednjih nekaj generacij obsojen na največ 1080p60. Ker z bolj zmogljivimi karticami se bo zviševala tudi kvaliteta RT učinkov, ki so v tem trenutku še res milorečeno mizerni. Single pass, samo za delne odseve, samo na nekaterih površinah. Multi pass (recimo 10x) in za vse svetlobne učinke in za odseve na večini površin... to bo zahtevalo nekaj 10x bolj zmogljivo strojno opremo. Smiselno bi bilo, da se vsaj do te točke zahtevnost 'RTX Ultra' nastavitev naslednjih nekaj generacij torej sproti viša z zmogljivostjo kartic.

RTX Low bo pa mogoče ostajal podoben zmazek, kot je sedaj, da ga bo lahko poganjala tudi recimo 3060 serija. Tisto bo pa potem mogoče 3080 Ti ali pa 4080 Ti zmogel v 4k60.

Za multipass v gamingu ni casa. Je treba frame zakljucit v enem susu in sicer v nekaj milisekundah, za to pa bo potrebno nekaj spemenit ali pa 10x povecati racunsko moc.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

m0LN4r je izjavil:

tikitoki je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Zacnite sparat, ker ce bote hotl Performance od Nvidie bo treba placat, ali pa boste ostali na 1080p do 2030.

Tiki, spet težave z razumevanjem?

tikitoki ::

AapocalypseE je izjavil:

Noben pa ni poštudiral na optimiziranost?

Pri NVIDIA to pomeni, da naredis na pol nizji resoluciji in pol upscale naredis? To bo verjetno pomagalo:)

FlyingBee je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

tikitoki je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Tiki, spet težave z razumevanjem?

Mislim, da jih imas ti. Cebele res niste znane po pameti.

Nic ne kaze, da bomo kaj kmalu na kej vec, k 1080p pri NVIDIA:). Al pravte, da je RT ze zrel za odstrel?

Alien123 ::

Pr enem špilu imate vi rt za odstrel, svaka vam čast..

Nič dovolj mam čakanja, naročil sem si 2080ko, za par let bo dovolj

Na tvoji resoluciji boš že 2020 menjal za 3080.

Ni problema.. 2020 še bo mela 2 leti garancije, prodam pa doplačam za 3080ko

4 leta garancije ma?

Alien123 je izjavil:

Tiki ne vidi širše slike, pa bralno razumevanje ima včasih na off. Šele začelo se je, AMD bo verjetno objavil, ko bo imel tech, Navi verjetno ni še RT plausible, in po svojem super socialnem čutu, bo seveda odprtokodno vse skupaj. Živela konkurenca, no, ko bo enkrat, pač. Sadove zdrave konkurence na cpu področju že pobiramo ali pač, ko bo ZEN2 oziroma Ryzen 3000 series. Prav po AMDjevsko počakajmo pa bomo videli.

CE ima kdo kognicijo na off, si to ti. Lahko pa se enrkat preberes, mogoce bos razumel.

Pa saj je 1080p najbolj razširjena resolucija, večina gamerjev jo ima. Nabijanje resolucije v višave je pri igrah neumnost, tako kot pri mobitelih glede na avtonomnost baterije. Ja, 4k 144hz bi bilo super, ampak z vidika koliko bo za čakat na to, je boljše vmes rtx vpeljat na 1080p.

Buggy ::

Zanimivo. Meni je pri telefonu vazno pa ravno to, da baterija cimdlje zdrzi in da gre v sprednji zep in ne tisci prevec v jajca, pa ce padem v morje ne pusnem pol place. Ti pa spet trolas kot ponavadi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

Tr0n ::

gustek_si je izjavil:

Tako nekako pričakujem cene v Sloveniji za leto 2019:
RTX 2060 ~ 450€
RTX 2070 ~ 650€
RTX 2080 ~ 950€
RTX 2080 Ti ~ 1300€

Jaz sem na links.eu vzel Asus RTX 2080 za 660 EUR v black friday akciji.

Ceneje letos verjetno ne bo. :)

Buggy je izjavil:

Zanimivo. Meni je pri telefonu vazno pa ravno to, da baterija cimdlje zdrzi in da gre v sprednji zep in ne tisci prevec v jajca, pa ce padem v morje ne pusnem pol place. Ti pa spet trolas kot ponavadi.

Jah, boš moral kaj napredovati, če si ne moreš s pol plače kupiti vodoodporen mobitel. Tako res ste nagnjeni k trolanju.

Bwaze6 ::

Zanimivo, da nekateri še vedno vztrajajo pri svoji teoriji, da so cene čisto pravilne in da imamo težave le posamezniki na tem forumu... Market po celem svetu je spregovoril, prvič v zgodovini Nvidie je splavitvi nove generacije sledil padec prodaje v gaming sektorju, delnice podjetja so izgubile 1/4 vrednosti.

Slo-tech troli imajo res globalen vpliv!

Tr0n je izjavil:

gustek_si je izjavil:

Tako nekako pričakujem cene v Sloveniji za leto 2019:
RTX 2060 ~ 450€
RTX 2070 ~ 650€
RTX 2080 ~ 950€
RTX 2080 Ti ~ 1300€

Jaz sem na links.eu vzel Asus RTX 2080 za 660 EUR v black friday akciji.

Ceneje letos verjetno ne bo. :)

Turbo?.. upam da te zvok pa visoke temperature ne motijo

Ja, cooling sistem ni idealen, ampak imam ze sedaj kartico s podobnim blower designom in me ne moti. Navijat tudi nimam namena za tistih nekaj frejmov vec. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tr0n ()

Bwaze6 je izjavil:

Zanimivo, da nekateri še vedno vztrajajo pri svoji teoriji, da so cene čisto pravilne in da imamo težave le posamezniki na tem forumu... Market po celem svetu je spregovoril, prvič v zgodovini Nvidie je splavitvi nove generacije sledil padec prodaje v gaming sektorju, delnice podjetja so izgubile 1/4 vrednosti.

Padec delnice je bolj povezan s tem, da so nekatei dejasnko mislili, da bo rudarska mrzlica trajala ali pa mocno podcenjevali njen vpliv na prodajo GPUjev.

Bwaze6 je izjavil:

Nimaš pojma, to je tvoja težava, sklepaš nekaj glede na ceno delnice, trol.

Ničesar ne sklepam. Podatek o tem, da se je znižal dohodek v sektorju "Gaming", je objavila Nvidia sama v svojem poročilu za tretje četrtletje letošnjega leta. Da je padla vrednost delnice, verjetno tudi ni "fake news", ne? Kaj je torej tu še odprto za interpretacijo?

Geforce za gaming in mining, itak da je upadla prodaja geforcov zdaj, ko je z miningom konec, samo da jih dajejo le kot gaming, za kar so geforci prvotno tudi namenjeni.

D3m ::

Bwaze6 je izjavil:

Ničesar ne sklepam. Podatek o tem, da se je znižal dohodek v sektorju "Gaming", je objavila Nvidia sama v svojem poročilu za tretje četrtletje letošnjega leta. Da je padla vrednost delnice, verjetno tudi ni "fake news", ne? Kaj je torej tu še odprto za interpretacijo?

To je njihova primarna zadeva in padec je bil občuten in pričakovan.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Koliko pa je bilo nakupov za rudarjenje po padcu vrednosti Bitcoina (in s tem vseh ostalih kriptovalut) sredi januarja 2018? To je zdaj že kar nekaj četrtletij nazaj. So se AIB partnerji zafrknili in kupili tono Pascalov, ki jih je Nvidia dostavljala po koncu kriptobuma? Dvomim, govorice so sicer o velikih zalogah Pascal čipov pri Nvidii (čeprav ni čisto jasno, katerih), kakšnih groznih razprodaj ali prezaloženosti trgovin pa ni bilo nikjer.

D3m ::

Nvidi trenutno zadržuje čipe. Ko bo Q4 na vidiku bo delnica še padla.
|HP EliteBook|R5 6650U|

FlyingBee je izjavil:

Alien123 je izjavil:

Tiki ne vidi širše slike, pa bralno razumevanje ima včasih na off. Šele začelo se je, AMD bo verjetno objavil, ko bo imel tech, Navi verjetno ni še RT plausible, in po svojem super socialnem čutu, bo seveda odprtokodno vse skupaj. Živela konkurenca, no, ko bo enkrat, pač. Sadove zdrave konkurence na cpu področju že pobiramo ali pač, ko bo ZEN2 oziroma Ryzen 3000 series. Prav po AMDjevsko počakajmo pa bomo videli.

AMD ima trenutno najvecji RT performance na nivoju pod 720p@30, pocasi se dalec pride.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

GTX 1080
Battlefield V
DX11 vs. DX12

Predator X ::

Uff je razlika... zakaj HU ni dobil nikakršne razlike?

MostWanted ::

Predator X je izjavil:

Uff je razlika... zakaj HU ni dobil nikakršne razlike?

misliš steva iz hardware unboxed? zato ker je plačan in prikazuje tist kar se mu reče.

GTX 2080 Ti
Battlefield V
DX11 vs. DX12

GTX 1060 6GB
Battlefield V
DX11 vs. DX12

A kdo opazi razlike med dx11 in dx12? Meni se grafika zdi enaka na teh videih.

Furbo ::

Nobene razlike, razen v fps.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Saj DX12 ni namen, da je grafika boljša, ampak da manj obremeni CPU.

Meni je največja razlika kako nekateri dobijo dosti višje fpsje v DX12 pri BF V, nekateri pa nižje od DX11.

Fishy, fishy, fishy...

Zgodovina sprememb…

Problem v DX12 pri trenutni verziji BFV je edino, ker je bugged. Micro-stutter pri firefighting. Patch baje pride kmalu. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tr0n ()

Seba22 ::

Jas dobim pri BFV cca 20fps več v DX12 z GTX 1070 je pa res da z DX12 je prisoten rahel stutering kar pa ni tako moteče in se pojavlja naključno
Asus ROG B650E|Ryzen 7800X3D|DDR5 32GB|NVMe SSD 3TB|EKWB AIO 360|RTX 4080
Dell Alienware 27" 1440p GSYNC Ultimate|CAN-AM Renegade 1000cc 2022

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Seba22 ()

MostWanted ::

jaz pa 7700k stock + 1080ti stock 1440p- 120-25fps avg.

8400+580 8gb- 65-75fps avg

Dr_M ::

https://www.techpowerup.com/249968/nvid...

Novi gonilniki, popravljenih kar nekaj stvari.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dr_M ()

Seba22 je izjavil:

Jas dobim pri BFV cca 20fps več v DX12 z GTX 1070 je pa res da z DX12 je prisoten rahel stutering kar pa ni tako moteče in se pojavlja naključno

seprav dejansko ti i7 4770K bottleneck GPU na DX11

Najbolj zanimivo je da je v vsakem videu, procesorju drugace. Clovek sploh ne more crte potegnit.

Tako da je verjetno zrelo za en konkreten Patch vseskupaj.
Trade Republic 38MVDVXM

patchev bo še veliko

Predator X je izjavil:

Seba22 je izjavil:

To pa sploh ne drži, v vseh špilih laufam z dx11 bolje tudi bf1 mi z dx11 dosti bolje laufa ta bf5 je dejansko prvi špil ki mi teče bolje z dx12. Dejansko je i7 4770k še daleč od tega da bi kaj bottleneckal

Zgodovina sprememb…

neo5468 ::

Po leakih naj bi bila 2060 počasnejša od 1070 kar je patetično.

Dr_M ::

Ja res je bedarija. Cena bo pa...450€? :))
Nej jih tale 2000 serija malo strezne, da ne bodo zaracunaval vec za manj.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Seba22 je izjavil:

Predator X je izjavil:

Seba22 je izjavil:

To pa sploh ne drži, v vseh špilih laufam z dx11 bolje tudi bf1 mi z dx11 dosti bolje laufa ta bf5 je dejansko prvi špil ki mi teče bolje z dx12. Dejansko je i7 4770k še daleč od tega da bi kaj bottleneckal

Potem pa razloži zakaj je DX12 hitrejši, če ni razlike med GPU performancom med DX12 in DX11.

Zgodovina sprememb…

Predator X je izjavil:

Seba22 je izjavil:

Predator X je izjavil:

Seba22 je izjavil:

Potem pa razloži zakaj je DX12 hitrejši, če ni razlike med GPU performancom med DX12 in DX11.

Se nebi spuščal v debate s tabo tu gor...ker te že dolgo berem tebe in te tvoje blodnje...nimam se jas kaj s takim osebkom kot si ti tu gor pregovarajt.Napisal sem pa samo in zgolj v informativne namene zaradi tega da lahko drugi vidijo ko imajo podobn sistem in primerjajo to je pa tud vse

Da ti razložim samo tebi..problem je v samem špilu in ne v sistemu.Ker v vseh drugih špilih je enako ali mam dx11 al dx12 so fpsji enaki.Kapiš?

Zgodovina sprememb…

Kakor sem ti rekel imap CPU bottleneck.. smao eni raje blodite po svoje.
Sej vem da se dolgo časa kregam zaradi intelovega napisanega TDPja ne pa realnega. No sej zdej je test na B360 pokazal svoje in bi lahko streetracer malce bolj utihnil.

Ti se raje sprijazni, da je BF5 kr CPU intensive in da ti štopa grafo na DX11. Čist normaln za starejši CPU.

Nevem zakaj ste eni tako občutljivi na CPU bottleneck, če smo realni je kar veliko špilov, ki predstavljajo ta problem. Dokler pa so FPSji tako visoki, da te ne moti je vseeno.

Zgodovina sprememb…

neo5468 je izjavil:

Po leakih naj bi bila 2060 počasnejša od 1070 kar je patetično.

Ja, res je še slabši upgrade kot v preostalem Turing lineupu:

RTX 2080 je kakih 10% hitrejša od 1080 Ti
RTX 2070 je 10% hitrejša od GTX 1080

RTX (?) 2060 bo pa 6% počasnejša od 1070?

Delajo prostor za RTX 2060 Ti?
««
25 / 84
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD najavil Radeona RX 5700 XT (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
33955548 (46985) Mr.B
»

nakup grafične v letu 2019 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
26751198 (44432) Glugy
»

AMD Navi in EPYC 2 prispeta v tretjem četrtletju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
10218041 (15495) Mr.B
»

Nvidia prinaša podporo DXR raytracingu na kartice GTX (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
12226934 (23363) Cange

Več podobnih tem