» »

NVIDIA Turing - Uvod v RTX

NVIDIA Turing - Uvod v RTX

Temo vidijo: vsi
««
6 / 84
»»

Jst ::

Konc koncev za prvi crysis na spodobnih nastavitvah je tudi bilo potrebno cakat nekaj let, da ga 200 evro gpu zmelje na vec kot FHD.

Ni šans. Takrat sem imel 1600x1200 monitor in vedno sem kupoval High End kartice. Ne najvišjo, ampak eno nižje. Tako kot bom sedaj kupil 2080 in ne 2080ti. No, takrat sem imel nvidia 88GTS512 in so bile medium nastavitve za 1600x1200 ravno na meji 60 FPS. Ne spomnim se, ali sem prvo kupil 2560x1600 monitor ali Radeon 7950, ampak Crysis 1 na max nastavitvah nisem mogel igrati na konstantnih 60 FPS. To je minilo PET LET (wiki: Izid Crysis1 2007; 7950 2013), da sem C1 oddigral na najvišjih nastavitvah - razen ene ali dveh. Kolikor se spomnim si moral v konzoli nekaj spremeniti*, kvaliteta slike side by side je bila ista, performance pa za mišji k*r*c nad 60 FPS.

*Zdi se mi, da si nekaj v zvezi z sencami premaknil iz recimo 4000 nižje. Mogoče draw distance za obdelavo senc, kjer so bile sence take, kot da bi stal pred drevesom in ga žagal na trske. In s to nastavitvijo je potem recimo omenjeno drevo, 300 metrov stran, zgledalo enako. Mogoče podobna fora kot nvidija z ogromno teselacijo na objektih, kjer se učinek ni poznal, ko so za AMD grafe z driverji ali popravki iger ali sprememb datotek (.ini) to popravili in performance je bil mnogo potem višji.

---

>Če AMD ne bo izdal v 2019 gaming kartice

Gaming kartico bo že izdal, vendar ne nekaj novega. Leto 2019 bo večina grafičnega oddelka delali za PS5 GPU. Mogoče bodo pa Vega-arhitekturo toliko spremenmili, da nebo "prosumer-only" tranzistorjev, dražje stvari kot je HBM2 zamenjali za GDDR6, višji clocki,... Pa bo mogoče izšla gaming kartica, ki bo nekje na zgornji tretjini lestvice. Upam, da se nekaj podobnega zgodi, z "pošteno" ceno, da nvidio malo predrma, da se high end zniža na 700 EUR, middle na 500, lower end pa 200-300 EUR. Vseeno drago, ampak...

Zelo dvomim, da bomo še kdaj videli "Radeon 4870 dogodek", ki je bila high end in 300 EUR. Ko sta AMD in Nvidia videla, da ljudje kupujejo gaming kartice za 1000 EUR (prvi Titan), od takrat nič več ni bilo kot smo pričakovali.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

FlyingBee ::

Komaj čakam Crysis posodobljeno grafiko z RT. Ne vem kakšen gpu bo za 60 fps potreben, ampak tropska okolica bi morala zgledati fenomenalno.

Od 2007,8 se grafika ni tako drastično spremenila in zato se mi zdi RT zelo pomembna prelomnica. Odveč pa je pričakovati, da bo že prva serija
gpujev to zmogla kaj več kot 30fps na fhd.

Crysis 2 je bil zame totalen polom in razočaranje proti C1. Takrat se je videlo, koliko so morali zmanjšati kvaliteto vsega, da je igra laufala na konzolah. Crysis 3 je bil zame tako-tako in sem jo z veseljem odigral samo zaradi zgodbe, ker sem odigral prejšnji dve.

Grafika se zadnje dobro desetletje spreminja na boljše ob izidu novih konzol. Ko je izšel X.One in PS4 smo dobili 50GB - 100 GB velike igre in boljšo grafiko. Kar izide multiplatform, ponavadi za PC dobiš 4K teksture, boljše sence, izbirni AA in nekaj post-processing-a več.

Ja, srž problema si s tem opisal. Okvir v katerem tržijo konzole upočasnuje, model je za njih bolj dobičkonosen. V tem duhu je AMD ravno pravšnji partner konzol in njihov Navi kot naslednik Polarisa, ki je v last gen konzolah. Veliko forumašev goji zamere nvidiji in intelu, čeprav bi v obratnem primeru pa zamerili AMDju, tako da nima veze kdo je naprednejši in s tem tudi bolj greedy ker pri dveh konkurentih bo vedno eden na tapeti drugi pa čislan kot kruh.

Molnar je dobro naslovil temo, torej to je le uvod v RT, rezultati so že vidni in všečni. Sw prilagajanje uvodnemu hwju pa ironično spominja na trike, smoke and mirrors prilagajanje podhranjenemu hwju konzol, čeprav na daleč grafika v konzolah zelo lepo izgleda.

Predator X ::

Cena za RTX 2070?

sechebadre ::

Predator X je izjavil:

Cena za RTX 2070?

Po moje bo 500 eurov.

Bwaze6 ::

Kako bo 500 EUR, če je najnižja priporočena cena 500$ + davek, cena Founders Edition (in cena, nad katero bo večino kartic partnerjev) pa 600$ + davek?

To v EU znese od 600 - 720 EUR, za kar brez težav dobiš nov 1080 Ti. Pri nas še malce več, ker nismo še čisto EU...

Jah, 500eur res ne bo, si pa težko predstavljam, da bo nad 600eur. 1080ti bodo razprodali, ker jim preveč v zelje hodi, 1080 in 1070 pa bosta še kar nekaj časa kot mainstream namesto 2060. Pascala bodo seveda slej kot prej tudi razprodali, takrat verjetno pridejo 2060, 2050ti itd., brez RT enot.

Verjetno nimajo gp102 viška, ampak gp104, ki so jih minerji pograbili.

Zgodovina sprememb…

Samo se bojim, da bo večina razprodaj lepo v ZDA in Aziji - v ZDA je bili že do sedaj kar nekaj akcij s 500 USD za 1080 Ti... Evropa Nvidii ni pomemben kupec, screw us...

In ceno Pascalu še vedno lahko dvignejo, da bo Turing bolje izpadel. Sam sem res mnenja, da gre za vmesno arhitekturo, ki Nvidii ne bo prinašala dobička, in jo bojo že po letu menjali.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bwaze6 ()

sechebadre ::

FlyingBee je izjavil:

Jah, 500eur res ne bo, si pa težko predstavljam, da bo nad 600eur. 1080ti bodo razprodali, ker jim preveč v zelje hodi, 1080 in 1070 pa bosta še kar nekaj časa kot mainstream namesto 2060. Pascala bodo seveda slej kot prej tudi razprodali, takrat verjetno pridejo 2060, 2050ti itd., brez RT enot.

Verjetno nimajo gp102 viška, ampak gp104, ki so jih minerji pograbili.

Če ne bo super minala ta kartica, je precej verjetno ne bojo mogli prodat za 600€. Sicer lahko jih bojo prodajali, samo potem morajo vse stare generacije umakniti iz prodaje, kar pa spet ne gre ker imajo polna skladišča čipov prejšnje generacije.

DuaL ::

Minala kaj? Toploto čez zimske mesece?

Močno upam, da ne bo kakšnega novega porasta vrednosti kriptovalut. Ker drugače se lahko od PC gaminga kar poslovimo.

asic so zmagal, konec je za gpu pri trenutnih algoritmih

Bwaze6 je izjavil:

Samo se bojim, da bo večina razprodaj lepo v ZDA in Aziji - v ZDA je bili že do sedaj kar nekaj akcij s 500 USD za 1080 Ti... Evropa Nvidii ni pomemben kupec, screw us...

In ceno Pascalu še vedno lahko dvignejo, da bo Turing bolje izpadel. Sam sem res mnenja, da gre za vmesno arhitekturo, ki Nvidii ne bo prinašala dobička, in jo bojo že po letu menjali.

Tokret je drugače, vendar mindfactory v Nemčiji je imela razprodajo 980ti po 400 eur, tudi ta hude različice kot so asus strix in poseidon

Zgodovina sprememb…

gendale2018 ::

Bwaze6 je izjavil:

Minala kaj? Toploto čez zimske mesece?

Močno upam, da ne bo kakšnega novega porasta vrednosti kriptovalut. Ker drugače se lahko od PC gaminga kar poslovimo.

naj poraste, ampak minajo naj z namenskimi čipi, ki so hitrejši do gpujev (sanjamo lahko)
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

Tukaj tudi nvidia sama prizna, da 1070/80/80ti niso sposobne 4K, kar sem trdil jaz, pa ste se mi smejali. Kaj sem vedno trdil: Določeni špili res laufajo na 4K 60FPS, vendar ima tudi 1080ti probleme z vzdrževanjem stabilnih FPSjev in tudi če je AVG 60FPS++, le-te padajo pod 60. Kar mene osebno fajn moti.* Zato sem se odločil, da ostanem z 1070, čeprav bi lahko kupil 1080ti. Fural sem 1920x1080 in LG HDR 4K (točne oznake se mi ne da iskat) monitor ima eno funkcijo "gaming", ki je bila takrat oglaševana nekako tako, da lepše naredi upscale.

*Kar mene osebno fajn moti. Obdobje: Unreal Tournament 2004. Takrat sem ugotovil, da naredim več headshotov, pobijem več ljudi, sem višje ali takrat najvišje na lestvici, če je FPS visok (recimo 90) in nikoli ne pade pod 60. Če pada pod 60, sem večkrat umiral in nenatančno streljal. In ne samo v tej igri. V vseh First Person Shooter igrah, ki sem jih takrat ekskluzivno igral. V obdobju UT99 sem hodil tudi na tekmovanja in najboljše mesto, kar sem dosegel, sem bil drugi. To se tako v živo spomnim.

Verjetno bo 2080 na 4K ravno na meji, kar pomeni nekaj nastavitev nastavljenih nižje od Ultra/Max.

Všeč so mi pa HDR igre. Upam, da postane standard, ker ko se enkrat navadiš na HDR sliko, postaneš zasvojen in z enim očesom ali hitrim pogledom prepoznaš žive barve, črna je črna, rdeča, modra, zelena imajo prelivajoče se odtenke, da te takoj potegne in nikoli več nisi isti.

Zanimivo:
GeForce RTX 2070
The GeForce RTX 2070 is the latest in a long line of performance-segment SKUs NVIDIA sold tons of, be it the GTX 1070, GTX 970, or GTX 670. You get a high-end feature-set at a much lower price than the higher SKU. Unlike its predecessors, though, the RTX 2070 does not share the same silicon as the RTX 2080. It uses the Turing TU106 silicon.

As we explained on the previous page, NVIDIA was looking for a physically smaller chip for the RTX 2070, rather than wasting manufacturing costs on a larger chip with disabled SMs that are otherwise functional. The TU106 is a big step up from the GP106. It's half of the TU102 (big chip), while its predecessors have traditionally been half the second-big chip (GP106 being half of the GP104, for example).
https://www.techpowerup.com/reviews/NVI...

nvlink bo tudi zanimivo spremljati, če bo kaj revolucije na sli področju
https://www.techpowerup.com/reviews/NVI...

We have several RTX 2080 and 2080 Ti boards here for full review, and the results are extremely promising so far. Wish we could tell you more.. very soon.. when the NVIDIA review embargo lifts.

Zgodovina sprememb…

Nvidia says RTX 2080 outperforms GTX 1080 Ti, new benchmarks leak (Updated)

Zgodovina sprememb…

Ja, Videocardz je leakal (bojda) uradni "Nvidia reviewer guide" za 2080 in 2080Ti. To so grafi in številke, ki jih Nvidia pošlje recenzentom, da lahko ti primerjajo, če dosegajo pričakovane rezultate (da nanje npr. ne vpliva slabo nameščen gonilnik, na primer).

NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti & RTX 2080 performance

Nekdo je stvar lepo spravil v tabelo, z razlikami. Cene so v kanadskih dolarjih, ampak procentualna razlika med cenami je enaka kot pri USD.

Vse tabele so v 4K, tako da se pričakuje, da bodo razlike med npr. 1080Ti in 2080 v nižji ločljivosti še manjša. Že tako pa ni kakšnega revolucionarnega napredka - za 23% več denarja (iz 1080Ti na 2080) dobite samo 13% več zmogljivosti. Price / performance se tako zniža, kar je po mojem prvič v zadnjem desetletju...

In to so "best case" številke - 4K, verjetno dokaj izbrane igre, 1080Ti Founders Edition je boostala precej nižje od kasnejših partnerskih kartic... Se ne bi čudil, če bi partnerske 1080Ti dosegale 2080 številk - na primer MSI GTX 1080 Ti je v 4K 10% hitrejša od Founders Edition:

Cene 1080ti so bile med 700 in 900, kako točno bi bila 23% 2080 dražja?

Tr0n ::

Because they can. And RTX/DLSS. :)

Ja, ampak od kje računica za 23%?

1080 Ti je bil pri nas cca. 800 EUR, 2080 Ti bo pa 1400 EUR.

https://www.mlacom.si/gainward-geforce-...

To je se vec kot 23%. :)

FlyingBee je izjavil:

Cene 1080ti so bile med 700 in 900, kako točno bi bila 23% 2080 dražja?

Na tabeli je računano kot najcenejši vpis na Newegg.ca - se pravi cena zdaj, ne ob izidu ali MSRP. Se pravi kanadskih 888$ za 1080Ti in 1095$ za 2080. Pri "nas" bi pogledal na Geizhals.eu, najcenejša 1080 Ti je 668 EUR, najcenejša 2080 pa 804 EUR v prednaročilu, kar je malo bolje kot v Kanadi, 20.3%.

Dvig cen glede na MSRP oziroma osnovno ceno ob izidu kartic je seveda drugačen. Ampak ljudje z npr. GTX 770 ali podobno starino, ki jo želijo menjati, gledajo cene kartic in zmogljivost zdaj, in jih ne zanima preteklost gibanja cen.

m0LN4r ::

FlyingBee je izjavil:

Ja, srž problema si s tem opisal. Okvir v katerem tržijo konzole upočasnuje, model je za njih bolj dobičkonosen. V tem duhu je AMD ravno pravšnji partner konzol in njihov Navi kot naslednik Polarisa, ki je v last gen konzolah. Veliko forumašev goji zamere nvidiji in intelu, čeprav bi v obratnem primeru pa zamerili AMDju, tako da nima veze kdo je naprednejši in s tem tudi bolj greedy ker pri dveh konkurentih bo vedno eden na tapeti drugi pa čislan kot kruh.

Molnar je dobro naslovil temo, torej to je le uvod v RT, rezultati so že vidni in všečni. Sw prilagajanje uvodnemu hwju pa ironično spominja na trike, smoke and mirrors prilagajanje podhranjenemu hwju konzol, čeprav na daleč grafika v konzolah zelo lepo izgleda.

Ce bi na trgu namesto samo ene konzole za 500eur, bila se ena hitrejsa opcija za 1000eur in bi ta gonila iste spile na boljsih detajlih in vedno na 4k/60fps, brez scalinga in obcasnega skakadnja na 30fps in enormno znizanih dolocenih draw distancov itd.
Bi takoj presedlal na konzolo.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Poor Turing :-)

korenje3 ::

kar plačate na grafični ni samo povečanje fps, ampak nove tehnologije, ki so integrirane kot je iray.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

gendale2018 ::

iray se sliši kot da je to neka apple bedarija za bedake :))
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

Ryzen 2400g bo verjetno štopal 2070 na fhd 144hz monitorju, a?

Ja, bo. Samo definicijo besede "štopal" v tem kontekstu je potrebno definirat. :-P

FlyingBee je izjavil:

Ryzen 2400g bo verjetno štopal 2070 na fhd 144hz monitorju, a?

Samo v highfpslowresolution multiplayer, drugje pa ne.
Trade Republic 38MVDVXM

Predator X ::

Če bo naslednje leto okol 400€ tale GTX 2070 bom nadgradil skupi z R3000

Bwaze6 je izjavil:

Ja, bo. Samo definicijo besede "štopal" v tem kontekstu je potrebno definirat. :-P

Pozabi, ima le 8 pcie lanes, pass.

Novice o Turingu: 2080ti bo 1 teden kasneje izšla, torej 27.9., 2060 in nižje pa letos še ne bo, vprašanje tudi ali bodo imele rtx

Iz zgornjega linka:

Final Fantasy XV Benchmark 3840x2160:

Kmalu, pa bomo videli kje je bodo blesteli in kje bo arhitektura imela težave.

Me pa zanima, če FF 4K lestvica, ki sem jo prilimal, "pass the smell test?" Meni zgleda sumljiva: 2080 dobi dvakrat več točk, kot 1080. A 1080Ti je pa malenkost za 2080. Malo čudno.

Vgrajeni benchmark ma probleme, bo treba pocakat na custom benchmark.
Trade Republic 38MVDVXM

mahone ::

svasta

abyssus ::

Kaj se bo zgodilo s ceno GTX1080? Bo ta grafična boljša od recimo RTX2070, ko ta izide? Kakšna imate pričakovanja? Bomo nadgrajevali na 1080 ali na 20xx?

2070 bo hitrejša od 1080, 2080 od 1080ti in 2080ti popolnoma nov razred. Vsaka od treh rtxic je s svojim gpujem, gt102, gt104 in gt106. 10 serijo bodo razprodali, nato bo šele 2060 in 2050..., 2060 bo verjetno oskubljen gt106, ker 2070 je edina s polnim gt106 čipom, ostali dve imata še rezerve, tako, da lahko še gt102 v polni izvedbi kot Titan Xt in polni gt104 kot 2080+ ali kaj podobnega, dober respekt na stare dobre čase bi bila 2085 kot polni gt104.

mahone ::

FlyingBee je izjavil:

2070 bo hitrejša od 1080, 2080 od 1080ti in 2080ti popolnoma nov razred. Vsaka od treh rtxic je s svojim gpujem, gt102, gt104 in gt106. 10 serijo bodo razprodali, nato bo šele 2060 in 2050..., 2060 bo verjetno oskubljen gt106, ker 2070 je edina s polnim gt106 čipom, ostali dve imata še rezerve, tako, da lahko še gt102 v polni izvedbi kot Titan Xt in polni gt104 kot 2080+ ali kaj podobnega, dober respekt na stare dobre čase bi bila 2085 kot polni gt104.

Po benchih sta graficni skoraj identicni - 1080ti je celo hitrejsa v nekaj igrah ;((

tikitoki ::

Hitrejse so, sam tud velik drazje. Testa Ray-Tracinga pa se nisem videl. Mislim, da je tu najvecji zajeb pozresnost. Ce bi bile kartice cenejse bi vsi bili na hype trainu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

Leprechaun ::

Važno, da jim bodo nekateri masno plačali za to, da postanejo alpha testerji njihovega Ray Tracing projekta :) . Ne vem, gre za vstopno generacijo, ki se je sam ne bi niti dotaknil in raje počakal na naslednika. Če res potrebuješ več grafične moči je še nekoliko smiselna RTX 2080 TI, ki na krožniku postreže 30% dodatne zmogljivosti, RTX 2080 pa je navadni garbage (za to ceno). Preden bo tehnologija vsaj deloma uporabna, bo na policah že nova generacija.

Ne vem no.

tikitoki ::

Osebno mislim, da bo treba na 7 nm pocakat. Razen tistim, ki ne morejo ziveti brez tega:)

D3m ::

mahone je izjavil:

svasta

LOLOLOLOLOL.

Muh 50% hitrejša. :P
|HP EliteBook|R5 6650U|

Truga ::

kr neverjetno.
prva nova generacija graficnih odkar pomnim, ki proizvede manj ferjmov na evro kot prejsnja. prav neverjetno.

klinker ::

Truga je izjavil:

kr neverjetno.
prva nova generacija graficnih odkar pomnim, ki proizvede manj ferjmov na evro kot prejsnja. prav neverjetno.

Kaj pa pricakujes, ce konkurenca ne prileze nad 1070ko.
Bi ti kaj drugace pocel na njihovem mestu?

gddr85 ::

vega64 prileze na 1080 rang

mahone je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

Po benchih sta graficni skoraj identicni - 1080ti je celo hitrejsa v nekaj igrah ;((

Uf, rampage

Zgodovina sprememb…

klinker ::

gddr85 je izjavil:

V kolkoh naslovih in s kolko vecjo porabo ter gretjem?

gddr85 ::

klinker je izjavil:

gddr85 je izjavil:

V kolkoh naslovih in s kolko vecjo porabo ter gretjem?

ja, p/w je zanič, ampak ni pa to rang 1070
««
6 / 84
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD najavil Radeona RX 5700 XT (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
33955311 (46748) Mr.B
»

nakup grafične v letu 2019 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
26751072 (44306) Glugy
»

AMD Navi in EPYC 2 prispeta v tretjem četrtletju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
10217957 (15411) Mr.B
»

Nvidia prinaša podporo DXR raytracingu na kartice GTX (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
12226851 (23280) Cange

Več podobnih tem