Forum » Strojna oprema » DDR vs SDR ram
DDR vs SDR ram
simplem ::
Lp!
Mam se dokaj star sistem v katerem so se sdr rami (ravnokar jih mislim dokupiti - moja plosca ne podpira ddr - cena je priblizno enaka, ce se ne motim)...pa me zanima - ce bi lahk kdo tk na easy razlozu razliko med sdr in ddr rami (npr. 512 sdr vs 256 ddr rama)...
Mam se dokaj star sistem v katerem so se sdr rami (ravnokar jih mislim dokupiti - moja plosca ne podpira ddr - cena je priblizno enaka, ce se ne motim)...pa me zanima - ce bi lahk kdo tk na easy razlozu razliko med sdr in ddr rami (npr. 512 sdr vs 256 ddr rama)...
Jochaan ::
no rami se delijo na dve slupini Statične(sdram) in dinamične (dram).
ddr spadajo v dram. razlika je v tem da v sdram se podatki ohranijo in so noter dokler neke lokacije ne zbrišemo ali zamenjamo.so zato hitrejšši ampak dražji zaradi bolj zapletene izdelave in velikosti.
V dram pa je treba podatke periodično osveževat in s tem izgublajmo čas (ns-nano sekunde). so pa ti rami cenejši.
DDR pa pomeni Double Data Rate. Nekakšna dvojna hitrost.
Tole sem razložil mal bol na simpel, zato naj kdo ne zamiri.
ddr spadajo v dram. razlika je v tem da v sdram se podatki ohranijo in so noter dokler neke lokacije ne zbrišemo ali zamenjamo.so zato hitrejšši ampak dražji zaradi bolj zapletene izdelave in velikosti.
V dram pa je treba podatke periodično osveževat in s tem izgublajmo čas (ns-nano sekunde). so pa ti rami cenejši.
DDR pa pomeni Double Data Rate. Nekakšna dvojna hitrost.
Tole sem razložil mal bol na simpel, zato naj kdo ne zamiri.
dela ::
verjetno je mislu kaj bolj v smislu realne razlike v hitrosti ki je če se ne motim okoli 20% v korist DDRa, pa neglede na to a maš 64 ali 1024 MB SDRa.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prehod na DDR3 se vleče (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Pomnilnik | 12103 (9414) | _Dejan_ |
» | Glede ramovOddelek: Strojna oprema | 1744 (1465) | Jan987 |
» | Navijanje gf2 mx400 - 250/360?Oddelek: Navijanje | 1350 (973) | Cako |
» | RAMI so se poražl!!!Oddelek: Kaj kupiti | 1991 (1220) | tedybear |
» | se ena o testu grafikuljOddelek: Zvok in slika | 1333 (966) | BaTeMaN |