» »

se ena o testu grafikulj

se ena o testu grafikulj

jeb ::

ena izmed kartic na testu, ki je bila tudi zelo pohvaljena, je bil Asusov V7100-Pro GeForce2 MX 400.
Stvar NAJ bi menda imela 32Mb DDRAM-a. Ta informacija je, kot se zdi, napacna!
Kartico sem namrec kupil, in v trgovini so mi zatrjevali, da je gor dejansko DDRAM. Ceprav na skatli in na papirjih ni nikjer o tem niti besedice, sem jim pac verjel, sploh pa glede na to, da tudi na testu govori o DDRAM-u.
Ko sem instaliral vse gonilnike, je med informacijami o kartici lepo izpisano, da je gor 32Mb navadnega SDRAM-a.
Potem sem sel gledat na Asusov homepage, kjer je popolnoma enaka kartica kot na testu, tudi slika je enaka, vendar tudi na tem site-u lepo pise, da je gor navadni SDRAM.
Torej, zanima me, kje je tip, ki je testiral kartice, nasel to kartico z DDRAM-om?
Pa se o ceni: na testu je napisana cena 29.000 SIT, "kao" koncna cena. Koncna cena je 38.500 SIT, tko da ne bo pomote.

jeb ::

aja, pa se nekaj:
rad bi vedel, kje je avtor testa grafikulj staknil tehnicne podatke o hitrosti, prepustnosti RAM-a, itd...
Ker, kot receno, specifikacije tega izdelka so na strani proizvajalca drugacne...
O verodostojnosti testa te kartice se pa (glede na vprasljivost tocnosti tehnicnih specifikacij) raje ne sprasujem...

ABX ::

Pa sej ne igra vloge če je MX DDR ali SDR.

Edino pogrešam test one poceni kartice iz Mlacoma Yuan GTS 1.

Mislim da se lahko mirno daje z MX400 vendar za samih 16.900.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

jeb ::

ABX: sploh ni res, da je vseeno... Ce bi bilo vseeno, potem DDRAM-a pac nihce ne bi tlacil na graficno karto, ne?
Sicer pa sploh ni point v tem. Bistveno je, da test, ki naj bi bil tehnicno korekten in izcrpen vodic do nakupa, vsebuje napacne podatke. Tega pa ne gre kar tako zanemarit.
Pri mojem prejsnjem postu sem vprasal, kje je avtor dobil tehnicne specifikacije. Tu namrec mislim konkretno na hitrost pomnilnika na kartici. Vesel bi bil odgovora avtorja testa.

Wulf ::

Bogi JEB :O Jaz sem na sreco pregledal razne strani na netu in potem sel kupovat. No prav za prav se kupujem. V testu je bilo se nekaj pomankljivosti/napak kolikor sem lahko opazil. No bo treba Sergiota pa Goorxa malo po prstih, da bosta bolj pozorna naslednjic. Pravilo, ki se ga velja drzati pri nakupu hardwerja je NAJ SE TI NIKOLI NE MUDI. Ce se le da seveda :) Z vecino nakupov, ki sem se jih lotil vrat na nos nisem zadovoljen. Zato si vzamite cajt in si podrobno preglejte teste in razne specifikacije preden greste v nakup...Dolgocasno in logicno ampak vse preveckrat ignorirano! lepo se imejte :))

Wulf

----------------------------------------------------------------------------
Ce se vrnes iz misije z dvema sestreljenima letaloma in brez soletalca, si izgubil bitko...

jeb ::

ne, sej ni panike, ker so bili pri trgovini PowerPlus (to je maloprodaja od Acord92) toliko fer, da so mi vrnili denar.
Samo nekaj casa je slo po zlu...
Ja, sej sem ze prej razmisljal o temu MX-400, pa se nekako nisem mogel odlocit, testov pa se mi ni ljubilo iskat po netu. Ker imam o slo-techu dobro mnenje, sem se pac zanesel na tiste podatke.
V bodoce se seveda ne bom...

der_Alte ::

Lej, MX400 podpira ali 128 bitno povezavo do SDRAM ali pa 64 bitno do DDR DRAM. Vseeno ali imas 200MHz SDRAM ali pa 400MHz DDR. Pravzaprav je SDRAM hitrejsi. Prepustnost je vec ali manj enaka. Razlika je samo v ceni PCB, ker je potrebnih vec povezav za 128 bitno povezavo. Nazalost MXa ne bos nikoli dobil s 128 bitno povezavo do DDR :(

jeb ::

tegale pa ne razumem cist:
"...pri MX ne bos dobil 128 bitne povezave do DDRAM..."
Kaj, a potem ta "128 bitna povezava" do DDRAM-a obstaja pri npr. GTS-u?
A lahko tole malo razlozis?
Hvala vnaprej...

Pikachu ::

Nvidia z MX-i in DDRAMom prodaja meglo, ker je le-ta na MX-ih povezan s 64 bitnim vodilom. Na GTS pa s 128 bitnim IN TAM JE 2X razlika, pri MX pa ne. Celo slabse se obnasa kot SDR!

Tako; ce te se kaj zanima, pa pisi.

fiki ::

Ti bom najprej razložu kaj sploh pomeni 64 in 128 bitn ram. To pomen da v primeru 64 bitnga sdrama lahko ram do procesorja v enmu Hz(hercu) prenese 64 bitov, v primeru 128bitnga pa 128. Če maš ddr ram pa pri 64bitnmu prenese 128bitov, pri 128bitnmu pa 265bitov. Iz tega lahko izveš da je 64bitn ddr enak kot128bitn sdr. Pri GTSju pa maš 128bitn ddr vendar tega ne boš dobu na MXu. Ti si dobu 128 bitn sdr kar je celo za malenkost bolš kot 64 bitn ddr ker mamejhn manšo zakasnitev(letenco) Poleg tega pa ne vemzakaj si sploh kupovau pri PowerPlusu, a si tok zabit da ne veš da niso cene povsot enake, al ti cena ni pomembna, al pa si preveč oddaljen od cenejše trgovine. To ti govorim zato ker kartica res stane 29jurjou pri mlacomu.
siki

Brody ::

ti jst povem, namreč ko nvidia prodaja svoje čipe drugim proizvajalcem (grafičnih kartic) postavi določene pogoje za vsak čip in to predvsem seveda zarad finančnih razlogov. Fora je ta, da MX ni tok uskubljena različica GTSja in če bi dal na grafično z MX čipom isti ram kot ga imajo gts-ji (333 Mhz, 128 bit DDR) bi se performanse MXa kar dobro približale performansam gts-ja.

približno:
333 mhz DDR ( to je v bistvu 166 mhz, sam k je double prenos->double data rate) naj bi bilo približno tako efektivno kot SDR (single data rate) na 333 mhz. To velja za 128 bitni prenos, namreč 64 bitni pač prepolovi performanse in tako je 64 bit 333 mhz DDR efektivno 166 MHZ SDR! Get it?? 64 bit ddr=128 bit sdr, vsaj približno.

Torej, nvidia postavi pogoje za mx čipe, namreč zravn smete štancat le SDR pomnilnik z 166 mhz SDR (izjema je bil hercules s 183 MHZ sdr), ker drgač nam bo poceni mx hodu v zelje pr prodaji GTSja. A ker je denar sveta vladar so se nekateri proizvajalci domislili zvijače, namreč na mxe (Creative) so začel štancat 64 bitne DDR rame pr 333 mhz (foro sm ti prej povedu) in tako kao ubili dve muhi na en mah. Namreč ko ne preveč poučena stranka kupuje grafično mu lahko takoj prodajalec uturi creativovo (za povrhu še dražjo) mx kartico in jo hvali češ sej gor je pa DDR ram. In k se že itak okol govori samo še o DDRju valda stranka kup to kartico.

Pač pazte kaj kupujete pa prej se dobr informirejte o zadevi. Pač je pr računalnikih tko da je miljon ene robe, vsak pa tud ne ve kaj pomen npr. tist 64 bit ddr v spodnjem kotu creativove škatle, glavn da se čez 1/3 sprednje strani škatle šajna 32 MB of ultra fast DDR memory.

lp

jeb ::

tnx...
Potem je pa tu se ena stvar: pri specifikacijah za GeForca 2 GTS pise, da stvar dela na AGP 4X/2X.
Ce moja maticna plata podpira samo AGP2X, potem GTS ne bi dal vsega od sebe? (to je itak cist teoreticno, ker ob P3 800 verjetno GTS niti ne more pokazat vsega?)


Brody ::

ne obremenjuj se z agp 2x/4x ker so razlike res minimalne, poleg tega pa na nekaterih platah z via cipovjem prihaja do nestabilnosti, ce je agp na 4x in ga je treba na 2x dat.

Brody ::

pa ce ze kupujes novo graficno je glede na ceno/performanse ni cez Yuana GTS 64MB Pro k za 44k sit (ima tud tv-out).

jeb ::

heh, da, ravno tega sem danes, potem ko sem rahlo "pissed off" odhajal iz PowerPlusa, tudi kupil pri Mlacomu, vendar nima TV out, ker ga ni blo na zalogi.
Morda ves tudi, kateri gonilniki so najprimernejsi zanj?
Mamaplato imam pa Asus P3B-F, ki seveda podpira samo AGP2X...
Upam, da bo vseeno kul delal.

Brody ::

6.50 mam jst ze ene 4 mesce gor in vse dela smooth

Senitel ::

Če pa hočeš, da DX 8.0 (3D Mark 2001) leti tko kot treba si pa snemi Detonatorj 12.41 iz NVidine strani...

OrlyTM ::

12.90 so malo hitrejši.

Poglej si celo zbirko:

Klik !

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

jeb ::

hvala...
Se nekaj o DX8: nekje sem bral, da nekatere strojne konfiguracije delajo slabse z dx8. Ali je pomembno, ko instaliras detonatorje, katero verzijo dx-a imas?
In se za konec: vceraj zvecer sem lepo v miru instaliral vse potrebno in gts lepo dela.
Danes dopoldne sem se hotel lotiti rednega ciscenja prahu v masini, in sem malo pogledal (v se delujoco) masino, kolk se je kej nabralo. In kaj opazim?
Da ventilator na GTS-u sploh ne dela!!! Prodali so mi zjebano karto. Se dobro, da se ni skuril. Sem potem sprobal s staro kartico, in dela bp. Tko da je masina zdej lepo ugasnjena, da Mlacomu nesem v ponedeljek nazaj sicer delujoco kartico ampak z defektnim ventom. Kera groza...

OldSkul ::

A si mel kej navito,če je nisi imel pol še ni take škode!

jeb ::

eh, zakaj bi ga navijal, sej zato sem pa kupu "ornk" karto, da se mi ne bo treba jebat s tem...
Sicer pa tut MX-a nisem navijal, (sem sicer probal), ker se enostano premalo pozna, in je skoda kartice.

jeb ::

vem, da se vedno tezim, ampak malo smo zasli od teme, namrec namen topica je bilo vprasanje Sergiu, kje je staknil podatek o specifikacijah (konkretno frekvenci ram-a) omenjene kartice...
Najprej sem mislil, da je Sergio odsoten (morje, npr...), ali pa, da ga pac ni bilo na forumu, zato sem s tem postom malo pocakal, vendar vidim, da je bil aktiven.
Ne bi rad izpadel "pikolovski", ampak ne zdi se mi nepomembno, na kaksen nacin se izvaja teste, ki so objavljeni tukaj. Konec koncev gre za informacije, na podlagi katerih se ljudje odlocajo za trosenje denarja, to pa ni tako postranska stvar, kajne?
Se pravi - je slo le za povrsno napako? Morda kaj drugega?

jeb ::

nekateri ocitno radi delujejo po principu: "Ignoriraj problem, pa bo sel stran."
A ne?
ccc...

OldSkul ::

Jeb čist brezveze se je prerekat to veš!

Wulf ::

Ja pa je tudi z DDR-jem. Tako ASUS kot LEADTEK GF2 MX400 imata verzije z DDRjem...Vseeno niso na powerplusu (maloprodaja za Accord92) imeli te verzije. Kot vemo tudi cena iz testa ni imela DDVja vracunanega. Lahko bi oprli temo - KAKO NAJ BI ZGLEDALI TESTI - :) Lepo se mejte.8-)

Wulf
----------------------------------------------------------------------------
Ce se vrnes iz misije z dvema sestreljenima letaloma in brez soletalca, si izgubil bitko...

BaTeMaN ::

Ma ja.. testi sekajo. :) Pa ne sam na SLO-TECHu :) Tud drugje je vse....v PM.
Če hočeš nekaj naredit/kupit; naredi sam. Ne se zanašat na druge. Žal je res da so/smo vsi nezanesljivi. Najbolje je še vedno it v trgovinu in tež
it trgovcu, če morda ve kaj ti prodaja... in pa seveda edin pravi vir informacij je URADNA stran, pa še to ne vedno. Pejd v trgovino,... in če doma opaziš, pomanjklivost nesi jutri nazaj. Pa še potne stroške jim v glavo vrži. Ponavadi pa si več itaq ne upajo lagat kupcu v obraz,... ker ni več v računalniških trgovinah tako kot pred letov ali dvema, ko je bil TRGOVEC ŠEF.
Anyway... GL :>
less then zero


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

geforce 4 mx 440 SE ??

Oddelek: Strojna oprema
81000 (805) ABX
»

Navijanje gf2 mx400 - 250/360?

Oddelek: Navijanje
261248 (871) Cako
»

Gf2 SDRAM ali DDR ( razmerje Cena/hitrost )

Oddelek: Zvok in slika
8908 (799) VASkO
»

Kera grafična je bolš?

Oddelek: Kaj kupiti
462645 (2039) _Mortal_

ATI vs Hercules vs Matrox

Oddelek: Zvok in slika
401766 (1425) EvilK|NG

Več podobnih tem