» »

Novi dokazi o vzrokih za avtizem

Novi dokazi o vzrokih za avtizem

Temo vidijo: vsi
1
2
3

Unknown_001 ::

Okapi je izjavil:

vostok_1 je izjavil:

Avtizma je širok spekter in imaš vse od slightly akward ljudi do hard retardov.

Avtizem je v bistvu družbeni konstrukt, v naravi kot konkreten pojav, ali bolezen, ne obstaja. Današnja družba pač hoče vse opremit z nazivi, vsako odstopanje, zlasti navzdol, pa tako ali drugače opravičiti. Imaš težave z branjem? Nič hudega, namesto da bi se malo bolj potrudil, rečeš, da si disleksik. Imaš težave pri vključevanju v družbo? Namesto, da bi se malo bolj potrudil, rečeš, da si avtist.

Torej zanikaš, da avtisti sploh obstajajo?
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Pika na i ::

Okapi je izjavil:

vostok_1 je izjavil:

Avtizem je v bistvu družbeni konstrukt, v naravi kot konkreten pojav, ali bolezen, ne obstaja. Današnja družba pač hoče vse opremit z nazivi, vsako odstopanje, zlasti navzdol, pa tako ali drugače opravičiti. Imaš težave z branjem? Nič hudega, namesto da bi se malo bolj potrudil, rečeš, da si disleksik. Imaš težave pri vključevanju v družbo? Namesto, da bi se malo bolj potrudil, rečeš, da si avtist.

Ponavljam kar sem ti enkrat že povedala. Upam, da se spomniš. Če ne, te lahko jaz!

Upam, da teh tvojih norosti, nihče na celem širnem internetu, ne vzame zares.

Okapi ::

Unknown_001 je izjavil:

Okapi je izjavil:

vostok_1 je izjavil:

Torej zanikaš, da avtisti sploh obstajajo?

Obstajajo, kot družbeni konstrukt. Tudi narodi recimo obstajajo, kot družbeni konstrukt.

Socially Constructed Autism
August 12, 2010

To call autism a social construct is accurate according to the rhetoric / philosophy of science. "Autism" is observational, phenomenological, as long as it is defined in the DSM by traits and not a set of etiologies.

That does not mean "autism" is not real. It means we define it imprecisely and experientially by committees and standards organizations. We have no "one" definition even within research or clinical practices because some insist on the broadest definitions (the "spectrum" of which I am increasingly leery) and others want a return to Leo Kanner's rigid definition that excluded "full quadrant" IQs over 100.

If I assign the name "red" to a 650 nm wave, it is measurable and quantifiable. We can argue over the name chosen, but the wave itself is what it is.

Autism is not like "red" because we don't have measurements that are precise. We have DSM-III, IV, and V definitions that conflict. We have Wang debating Cohen debating Attwood over what should or shouldn't be Asperger's Syndrome (or is it "Disorder").

It's a label. It's nothing more than a checklist created by people to define what they themselves admit cannot be located and proved even within their profession. Clinicians argue with researchers constantly over "autism" because researchers are very rigid with the definition; many don't even accept the DSM-IV-TR vs. the DSM-IV because that alters the subject population for researchers.

The only label I reject that has been assigned to me is "mentally retarded." That was the ignorance of the 1960s/70s. But, the other labels represented the best of their time and the evolving DSM. If the DSM weren't socially constructed, my label wouldn't have changed every X years

SeMiNeSanja ::

O družbenih konstruktih lahko bluzi samo nekdo, ki ni nikoli imel opravka z pravim avtistom.

Se je pa razpasel nek drug 'konstrukt', kjer so določeni starši pogruntali, da imajo otroci z motnjami avtističnega spektra preko usmerjanja celo vrsto 'ugodnosti' v šoli.

Eni so potem začeli za zavistjo gledati na takega otroka, ki je dobil dodaten čas za pisanje testa. Ker pa takointako ne poznajo problematiko in vidijo samo 'ugodnosti', potem govorijo o nekih 'konstruktih'. Malo pa pozabljajo, da njihovi smrkavci zelo uspešno plonkajo, medtem ko si avtist s plonkom sploh ne bo znal pomagat.

Drugi pa so namesto zavisti začeli še svojega otroka voditi k psihologu, da bi še za svojega iztržili kakšno 'ugodnost'. No, ti s tisti, ki potem še prilijejo olje na ogenj o nekakšnih 'konstruktih'.

Včasih so otroke vpisovali v vse sotre športnih društev, da so dobivali ugodnosti kot 'športniki'. Ker pa so danes otroci vse bolj 'nepremični', se je ta trend umaknil trendu z 'avtizmom'.

Drugače pa je butasto poslušati filozofiranje takih o avtizmu, ki sami nimajo rednega stika z nikomur, ki paše pod ta spekter. To je tako, kot da razpredaš o 'vrednosti' zamorcev, pa še nikoli nisi nobenega v živo videl. Pri 'avtizmu' je zadeva še toliko bolj 'pestra', ker je spekter značilnosti izredno širok in ni ničesar črno-belega, le ogromno odtenkov sivine. Pravzaprav bi bilo krivično govoriti o sivini, ker so mnoge značilnosti izredno barvite.

Skratka, ti "neuspešnost v šoli" ali "težave z učenjem" opremiš z nazivom "avtist". Že šola sama, oziroma učni uspeh (ali šolska ocena), je družbeni konstrukt.

Poleg tega si sedaj povedal - moj otrok je pravi avtist, oni drugi pa ni. Že to, da v resnici ne moreš ločiti "pravega avtista" od "nepravega", ti lahko pove, da gre za družbeni konstrukt.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

ZaphodBB ::

Za razliko od Okapija sem že videl avtista. In ne, jype ni avtist on je samo zoprn.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

Okapi je izjavil:

Skratka, ti "neuspešnost v šoli" ali "težave z učenjem" opremiš z nazivom "avtist". Že šola sama, oziroma učni uspeh (ali šolska ocena), je družbeni konstrukt.

Škoda, ker za ignoranco ni primernega konstrukta, da bi te lahko klasificiral.

Begabt

Škoda, ker za ignoranco ni primernega konstrukta, da bi te lahko klasificiral.

Tovariš, to je izjemno neprimerna terminologija za nekoga, ki je tako napreden in odprte glave kot Okapi.

Še to.....

Pravilno oz. nepravilno prepoznavanje otrok z motnjami avtističnega spektra in ustrezno usmerjanje skozi osnovno in srednjo šolo lahko iz otroka naredi 'ponavljalca', ki bo skozi osnovno šolo prilezel zgolj po višji milosti - ali pa bo že v osnovni šoli super odličnjak in enako tudi kot odličnjak nadaljeval šolanje na gimnaziji.

Morda je krivično, da se fokusira na besedo avtizem. Gre se za vse otroke s posebnimi potrebami. Lahko jih s pravilno podporo izredno povzdignemo, lahko pa blodimo o 'družbenih konstruktih' in jih 'zatremo', iz njih naredimo 'luzerje', ker so kao 'posebneži'.

Zgodovina sprememb…

S tem v bistvu samo dokazujete to, da je avtizem družbeni konstrukt. Pri čemer je zanimivo predvsem to, da v tem vidita nekaj slabega. Zakaj je "družbeni konstrukt" nekaj slabega, "sindrom" pa nekaj dobrega? In zakaj se reče potem "sindrom", ne "bolezen"? Ker je bolezen nekaj slabega, sindrom pa ni? Ali tudi sindrom ni dobro, ampak so "posebne potrebe"? Vsak otrok ima kakšne potrebe, zakaj morajo biti nekatere potrebe normalne, nekatere pa "posebne"? Ali pa morda mislite, da nekateri otroci (tisti "normalni") sploh nimajo nobenih potreb?

Mogoče je pa stvar v tem, da sem jaz videl že veliko ljudi s "posebnimi potrebami", nekateri pa tule samo nekaj razpredajo, kot so prebrali v Lady.

Okapi je izjavil:

S tem v bistvu samo dokazujete to, da je avtizem družbeni konstrukt. Pri čemer je zanimivo predvsem to, da v tem vidita nekaj slabega. Zakaj je "družbeni konstrukt" nekaj slabega, "sindrom" pa nekaj dobrega? In zakaj se reče potem "sindrom", ne "bolezen"? Ker je bolezen nekaj slabega, sindrom pa ni? Ali tudi sindrom ni dobro, ampak so "posebne potrebe"? Vsak otrok ima kakšne potrebe, zakaj morajo biti nekatere potrebe normalne, nekatere pa "posebne"? Ali pa morda mislite, da nekateri otroci (tisti "normalni") sploh nimajo nobenih potreb?

Mogoče je pa stvar v tem, da sem jaz videl že veliko ljudi s "posebnimi potrebami", nekateri pa tule samo nekaj razpredajo, kot so prebrali v Lady.

Razloži mi kako je stanje tega možaka "družbeni konstrukt".

Na, tule si preberi.
http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/do...

Ker očitno sploh ne razumeš, kaj "družbeni konstrukt" sploh pomeni.

Zgodovina sprememb…

Neeeeeeeeee, Okapi, videl si ljudi s posebnimi potrebami? So oni tudi družbeni konstrukt????
Ljudi s posebnimi potrebami, se ne daje v narekovaje!

Iz posta v post imaš bolj prišvasane.

Pika na i je izjavil:

Neeeeeeeeee, Okapi, videl si ljudi s posebnimi potrebami? So oni tudi družbeni konstrukt????

Če so ga česa naučili v Jugi, so ga zanikanja po komunistično.

Begabt

Pika na i je izjavil:

Še en, ki se mu zdi pametno javno povedati, da nima pojma, kaj pomeni izraz družbeni konstrukt.;((

Okapi je izjavil:

Pika na i je izjavil:

Še en, ki se mu zdi pametno javno povedati, da nima pojma, kaj pomeni izraz družbeni konstrukt.;((

Ma zajebi ta tvoj družbeni konstrukt. Potem je tudi fakt, da si se rodil s kurcem (si moški) družebni konstrukt.

Begabt

Zgodovina sprememb…

Moraš tudi ti dokazovati, da nimaš pojma?

Mi o avtizmu Okapi pa o Aspergerju.

Asperger mogoče je družbeni konstrukt, avtizem pa ni.

In še en, ki se potrudi dokazati, da nima pojma.;((
Asperger syndrome is one of several previously separate subtypes of autism that were folded into the single diagnosis autism spectrum disorder (ASD) with the publication of the DSM-5 diagnostic manual in 2013.

Utk ::

Unknown_001 je izjavil:

Utk je izjavil:

Morda pa samo zdravniki niso spet tako pametni. Kolk je meni znano, za avtizem ne obstaja nek krvni test ali kaj takega. Ce se nekdo obnasa kot avtist, je avtist, ne glede na vzrok. Lahko da je kaksen ozdravljiv.

Sicer ti iz izkušenj lahko povemo, da je to z zdravljenjem nemogoče.

Avtizem je pač stanje s katerim se človek rodi.
Popolne ozdravitve ne bo nikoli. Tak se je rodil in tak bo ostal.

Ti vidis, verjetno od blizu, enega avtista, morda celo dva, tri. Ne vidis jih tisoce, od katerih morda 20 ali pa 80, kdo ve, procentov sploh nima iste "bolezni" kot tvoj, samo kaze se lahko podobno. Tega ne ve zaenkrat nihce. Nek procent je bolj ali manj ozdravljivih. Ce nek procent ni, ne pomeni da ni noben.

Okapi je izjavil:

Asperger syndrome is one of several previously separate subtypes of autism that were folded into the single diagnosis autism spectrum disorder (ASD) with the publication of the DSM-5 diagnostic manual in 2013.

Vse kar ti dokazuješ je, da je standard za resnico trenutno arbitrarno mnenje birokratov tam nekje v neki sobici.

Po Okapiju je tudi inteligenca družbeni konstrukt.... tudi njegova?

Pa kaj kvasite o ozdravljivosti avtizma?

Me spominjate na tiste, ki so še ne tako dolgo tega kvasili, da je homoseksualnost ozdravljiva.

Zgodovina sprememb…

ZaphodBB je izjavil:

Okapi je izjavil:

Vse kar ti dokazuješ je, da je standard za resnico trenutno arbitrarno mnenje birokratov tam nekje v neki sobici.

Si hotel reči zdravnikov s klinično prakso, ki nimajo pojma, ti pa veš bolje?

louser ::

ZaphodBB je izjavil:

Za razliko od Okapija sem že videl avtista. In ne, jype ni avtist on je samo zoprn.

Ti si neumen. Olajšal boš življenje in sebi in avtistom, če jih začneš jemati kot normalne. Recimo tako kot homoseksualce.

SeMiNeSanja je izjavil:

Po Okapiju je tudi inteligenca družbeni konstrukt.... tudi njegova?

Pa kaj kvasite o ozdravljivosti avtizma?

Me spominjate na tiste, ki so še ne tako dolgo tega kvasili, da je homoseksualnost ozdravljiva.

Normalni ljudje vemo, da je odstopanje od normale normalno. Ne vem, kako normalno se ti to zdi, a definitivno je normalno za normalno normalnega človeka.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: louser ()

Okapi je izjavil:

Mislim da nisi ravno v stanju pametovanja... z avtisti imaš praktično null izkušenj, kar se ti vidi. Ker če pri tako močnih deviacijah pri napredovanju in vedenju ne kapiraš da je nekaj narobe, potem moraš biti čorav v božjo mater. Če si pa ti našel dva zapisa, ki se skladata s tvojo močno zastarano filozofijo... jebiga. Se zgodi, tudi tebi očitno.

Begabt

Če začnemo upoštevati odstopanja od normalnosti v normalnost, bodo druga odstopanja od normalnosti bistveno manjša, kot danes.
Kar je pri psihologiji potrebno in se tudi smatra za problem.

Ti si neumen. Olajšal boš življenje in sebi in avtistom, če jih začneš jemati kot normalne. Recimo tako kot homoseksualce.

Jaz sem neumen, ker se mi tlačenje bolj kot ne normalnih ljudi v isto kategorijo z ljudmi kot je oni zgoraj v videu zdi neprimerno?

Mar ni to isto kar zagovarjaš ti?

Zato se mi ne zdi primerno, da se aspergerje oz. "visoko funkcionalne avtiste" sploh naziva z avtisti.

Sem mar neumen tudi zato, ker menim, da filanje zdravih oz. normalnih fantkov z amfetamini ni najbolj etično početje?

Unknown_001 je izjavil:

Okapi je izjavil:

Mislim da nisi ravno v stanju pametovanja... z avtisti imaš praktično null izkušenj, kar se ti vidi. Ker če pri tako močnih deviacijah pri napredovanju in vedenju ne kapiraš da je nekaj narobe, potem moraš biti čorav v božjo mater. Če si pa ti našel dva zapisa, ki se skladata s tvojo močno zastarano filozofijo... jebiga. Se zgodi, tudi tebi očitno.

Jaz imam pa več izkušenj, kot vsi ostali sodelujoči skupaj. Boš tudi mene demantiral?

louser je izjavil:

Jaz imam pa več izkušenj, kot vsi ostali sodelujoči skupaj. Boš tudi mene demantiral?

Seveda tovariš.

Za začetek se lahko nehaš zajebavat in merit kurac, ker ne bo za tist stotin ekstra zrasel kot pobožno upaš. Upam trditi da si average internet idiot.

Begabt

Zgodovina sprememb…

Si pa upaj še trditi, da imam bistveno več izkušenj, znanj, večji IQ in EQ. Sem pa hudoben do bedakov.

Unknown_001 je izjavil:

Okapi je izjavil:

Čorav v božjo mater (ali neizobražen tepec po slovensko) si kvečjemu ti, če misliš, da "družbeni konstrukt" pomeni, da ni nič narobe.

MrStein ::

poweroff je izjavil:

Je pa zgornja ugotovitev zanimiva še iz enega vidika... ne samo, da cepljenje ni krivo za pojav avtizma kot trdijo razne "zaskrbljene mame", za avtizem pri otrocih so na nek način "odgovorne" matere, ki imajo policistične jajčnike.

No ja:
imajo ženske s policističnimi jajčniki 2,3-odstotno verjetnost, da rodijo avtističnega otroka, pri materah, ki ne trpijo za sindromom policističnih jajčnikov, pa je ta znašala 1,7 odstotka.

"Odkrili smo vzrok" ravno ni.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

louser je izjavil:

Si pa upaj še trditi, da imam bistveno več izkušenj, znanj, večji IQ in EQ. Sem pa hudoben do bedakov.

Težka bo. Verjetno imam več šole pa tudi nekatera testiranja dokazujejo nadpovprečnost.

Begabt

louser je izjavil:

Meni osebno je deloma lažje delati z avtist kot z normalnimi ljudmi. Normalni ljudje za svoje neumnosti z večjega nimate pametnega izgovora. Tako se mi avtisti zdijo, da imajo v sebi več normalnosti.

Unknown_001 je izjavil:

louser je izjavil:

Težka bo. Verjetno imam več šole pa tudi nekatera testiranja dokazujejo nadpovprečnost.

Neumen si, če misliš, da formalna izobrazba da de facto to, kar trdiš, da da.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: louser ()

Okapi je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

Okapi je izjavil:

Čorav v božjo mater (ali neizobražen tepec po slovensko) si kvečjemu ti, če misliš, da "družbeni konstrukt" pomeni, da ni nič narobe.

Ti že v osnovi nimaš pojma kaj pomeni konstrukt.
neresnična, zavestno sestavljena, narejena tvorba

Kar označiš za konstrukt označiš za namišljeno neresnično v smislu "let's pretend da obstaja". Kot na primer socialni status, ki je v bistvu booolshet, ker človek je brez vsega isti če je reven ali bogat. Čeprav se pretvarjamo, da ni isto.

Motnja v vedenju obstaja in je resnična. Če pa to motnjo poimenuješ še vedno ostane rešničen problem.

louser je izjavil:

Neumen si, če misliš, da formalna izobrazba da de facto to, kar trdiš, da da.

To je zgolj tvoje prepričanje. Razgledan tudi ne deluješ.

Begabt

Zgodovina sprememb…

Ti trdiš, zatorej ti argumentiraš.

louser je izjavil:

Ti trdiš, zatorej ti argumentiraš.

Tovariš, mislim da vam logika povzroča težave. Okapi in ti sta prva začela trditi, da avtizem ne obstoja oz. gre za konstrukt. Za offtopic so moj argument reference, izkušnje, vsa potrdila opravljanih izobraževanj in tekmovanj. Kaj bi še rad? Vabljen na obisk če te resnično zanima ampak ker si verjetno nek forumski troll, ki drugje ne pride do besede je itak brezveze karkol posebej zate organizirat.

Begabt

Zgodovina sprememb…

Midva navajam splošno znana dejstva, za katere ni potrebna argumentacija. Morda se problema res lotevam s strani filozofskega stališča, a podobne ugotovitve ima tudi uradna medicina - predvsem psihiatrija.
Glede na dane podatke, ki jih posredujem in razumem, možnost za napako sicer obstaja, a je verjetnost za to bistveno bližje ničli, kot domnevaš ti.
Obstaja torej zgolj možnost, da ne posredujem dovolj podatkov, a je malo verjetno. Če se izkaže, da gre za to, lahko podatke pridobim in razumem bistveno hitreje od tebe.

louser je izjavil:

Midva navajam splošno znana dejstva, za katere ni potrebna argumentacija...

Niti ne.
Dejstvo:
kar dejansko obstaja ali se je dejansko zgodilo

Motnje obstajajo, avtizem je skupno poimenovanje za:

Klasični avtizem (Kannerjev avtizem)
Aspergerjev sindrom
Nespecifična razvojna motnja
Rettov sindrom
Otroška dezintegrativna motnja.

Begabt

gruntfürmich ::

okapi je samo drugače definiral stvar in vi avtisti ga že napadate.
se bojite da boste izgubili privilegije?

Unknown_001 je izjavil:

Motnje obstajajo...

ali pa NE. kako ozko boš definiral normalnost ali motnjo, tako bo to spadalo v njo. če definiramo normalnost z mano kot zlatim standardom in je vsaka deviacija mimo tega motnja ali avtizem ste vsi avtisti.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Okapi je izjavil:

Pika na i je izjavil:

Fante, ne opletaj z izrazom samo zato, ker se ti zdi, da je zdaj moderen!

Zgodovina sprememb…

jype ::

Seveda nisem avtist. Sem biciklist!

Matthai je pozabil, da avtisti v resnici nimajo "izjemnih matematičnih sposobnosti", razen v filmih, prebral en redpill blog in ugotovil, da se ženske ne razumejo na matematiko.

Dejanski podatki glede matematičnih sposobnosti seveda pravijo nekaj povsem drugega.

imagodei ::

Pa se je kdo od vas, ki bljuvate žveplo po Okapiju, sploh potrudil prebrat del, ki ga je citiral? Samo res en kratek izsek, ki jasno kaže na popolno nepismenost; tudi nekaterih pisateljev in pesnikov, ki redno objavljajo v temo "Ko se ti piše" (poudarek je moj):
"Autism" is observational, phenomenological, as long as it is defined in the DSM by traits and not a set of etiologies.

That does not mean "autism" is not real.
- Hoc est qui sumus -

jype je izjavil:

in ugotovil, da se ženske ne razumejo na matematiko.

Matthai ima neke svoje, ki mi ne dišijo ravno vedno. Mi pa paše se z njim pregovarjat.
Ampak tega kar ti pišeš, pa zgoraj nisem zasledila.
Zgleda pride do tega zato, ker imaš ti moške jaz pa ženske možgane.

Ko začnejo prijatelji zagovarjat svoje prijatelje...četudi serjejo klamfe...me pa vse mine. K...pa taki prijatelji.

Zgodovina sprememb…

Pika na i je izjavil:

Ko začnejo prijatelji zagovarjat svoje prijatelje...četudi serjejo klamfe...me pa vse mine. K...pa taki prijatelji.

K..., če pa ne znaš prebrat, kaj je Okapi dejansko citiral. In k..., če ne znaš priznat svoje napake.

Kaj je Okapi napisal (citiral), je čisto jasno preverljivo. Kaj je četica ljudi tule razumela, da je Okapi napisal, je pa tudi povsem jasno. Falili ste totalno.

In ne gre za nobeno zagovarjanje prijatelja; slučajno vem, kdo Okapi je, a se v življenju nisva srečala, prav tako imava na forumu občasna nestrinjanja. Gre čist preprosto za (intelektualno) poštenost. Na napačno branje in razumevanje bi opozoril v vsakem primeru, tudi če bi bile vloge zamenjane. Meni je pač resnica bolj pomembna od "imet prav".
- Hoc est qui sumus -

gruntfürmich je izjavil:

okapi je samo drugače definiral stvar in vi avtisti ga že napadate.
se bojite da boste izgubili privilegije?

Unknown_001 je izjavil:

Motnje obstajajo...

ali pa NE. kako ozko boš definiral normalnost ali motnjo, tako bo to spadalo v njo. če definiramo normalnost z mano kot zlatim standardom in je vsaka deviacija mimo tega motnja ali avtizem ste vsi avtisti.

Tako nekako, ja. Fantje si domišljajo, da nekaj vedo, v resnici pa nimajo pojma.

Če ti gre v osnovni šoli poštevanka težko v glavo, si avtist, in imaš pravico pol ure dlje reševati nalogo. Če ti na faksu pri kvantni mehaniki dela težave Diracova funkcija, pa nisi? Profesor bi se ti smejal, če bi pričakoval pol ure več časa na izpitu. Ko bodo zapopadli, da je stvar dogovora, kdaj imaš pravico pol ure dlje reševati nalogo od "normalnih", bodo morda razumeli, kaj pomeni družbeni konstrukt.

In ko bodo razumeli, da konstrukt ne pomeni, da stvar ne obstaja, ampak da je stvar narejena, dogovorjena, bodo morda naredili korak v pravo smer razumevanja problema.

Zgodovina sprememb…

Ja ja ja...in zdaj ker si besen, boš brisal kar napišem?
Odraslo dejanje, izjemno Ravno tako, kot je odraslo dejanje omenjanje nekih pisateljev in pesnikov, v tejle temi.
Lepo prosim, če najdeš, kje se je kdaj kdo, za kaj takega oklical?! A je treba še o tem nabijat keutrikrasne?

Vse je jako lepo preverljivo, kaj je Okapi pisal. Le preberi si, prav vse!
Nič nismo falili!

Zgleda, da imate tu večina, dnevno opravka z avtisti in ljudmi s posebnimi potrebami.
No, jaz temu seveda ne verjamem. Bolj verjetno je, da še nikdar niste videli od blizu, ne enega ne drugega!

Avtizem je obstajal še predno si te rodil @okapi. Pa konstrukt tudi!

Pika na i je izjavil:

Ja ja ja...in zdaj ker si besen, boš brisal kar napišem?

Priznam, da mi nisi dvignila pritiska, niti mi ni žila na vratu izstopila od silne jeze. To, kar sem brisal v tisti temi, je bil brezvezen izbruh, tako kot jih je že nekaj v seriji. In tlele je tisti izbris popolni offtopic - če se ti godi krivica, je temu namenjena posebna tema.

Pika na i je izjavil:

Ravno tako, kot je odraslo dejanje omenjanje nekih pisateljev in pesnikov, v tejle temi.
Lepo prosim, če najdeš, kje se je kdaj kdo, za kaj takega oklical?! A je treba še o tem nabijat keutrikrasne?

Si tisto kar delaš, ane. Če pišeš prozo, si pisatelj. Če pesmi, si pesnik. Mogoče amaterski, ampak... Izpostavljam pa zgolj zaradi osebne razočaranosti nad tem, ko vedno znova opažam, da ljudje nehajo brat prispevke po prvih 7 prebranih besedah; ko naletijo na nekaj, s čimer se ne strinjajo, jim pade zavesa na oči in kognicija preneha.

Pika na i je izjavil:

Vse je jako lepo preverljivo, kaj je Okapi pisal. Le preberi si, prav vse!
Nič nismo falili!

Seveda ste. Zmotno ste trdili, da Okapi piše, da motnje, ki jih zajemamo z "umbrella" terminom avtizem, ne obstajajo. Česar Okapi v resnici ni trdil. A ti citiram vaše zmotne očitke?
- Hoc est qui sumus -

maco-maco ::

Meni so nekoč rekli, da so otroci revnih nevzgojeni, otroci bogatih pa imajo ADHD.
Za avtizem pa nimam pojma, tako da se poslavljam.
Kaj?
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vse očitnejša vloga bakterijske mikroflore pri avtizmu, diabetesu in drugih boleznih

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
3610413 (2429) Bajska

Aspie test (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6215238 (9382) Mavrik
»

Policijska akademija

72016 (1649) marko181914
»

Microsoft razpisuje delovna mesta za avtiste

Oddelek: Novice / Ostale najave
2511702 (7729) GTX970
»

Slovenici smo drugi najbolj inteligenten narod na svetu... (strani: 1 2 3 4 )

19516182 (12614) gzibret

Več podobnih tem