» »

Vrtne kosilnice?

Vrtne kosilnice?

«
1
2

uncounguest ::

Pozdravljeni,

ker sam kupujem novo kosilnico bi rad z vami delil nekaj svojih mnenj in me tudi zanimajo vaše izkušnje...

Zadnje 4 leta sem imel AL-KO kosilnico za katero sem plačal 480eur v akciji :)) in moram povedati da sem zelo razočaran!
Najprej so se potrgale vse možne plastike okrog kosilnice (z plastiko je obdane 50% kosilnice) ker sem pa enkrat naletel na malce večji kamen je os zvilo in zdaj kosilnica virbrira :D in posledično razpada... da ne omenim slabega dizajna noža in nasploh spodnje strani zaradi česar travo slabo pobira v koš. Rjaveti je začela že po dobrem letu - pa ne zaradi slabega vzdrževanja. V glavnem ocena kvalitete 2/10.

Ok zdaj pa da malce omenim kaj iščem:
-HONDA
http://www.totum.si/hrg536-vke-honda


-STIGA
https://www.opara.si/samohodne/29542-ST...

Ti dve kosilnici močno odstopata od ostalih (po mojem mnenju... ob ogledu pri trgovcu).
Obe imata sistem dvojnega noža (oz. dve rezili...)- bi rekel da je to prednost nisem pa preizkusil:) .
Sama izdelava je videti brez neke nepotrebne plastike.

Prosim če ima kdo kakšne dobre/slabe izkušnje naj komentira in nasploh me zanima kaj priporočate za kosilnice nekje do 700eur.

mlamat ::

Jaz sem pred 10 leti tudi kupil grebensko kosilnico Alko in je začelo vse razpadati.

Priporočam McCullogh 4x4.

uncounguest ::

mlamat je izjavil:

Jaz sem pred 10 leti tudi kupil grebensko kosilnico Alko in je začelo vse razpadati.

Priporočam McCullogh 4x4.


hvala za tvoj komentar,

torej še eno dodatno vprašanje je 4×4 res občutno boljše? Ker jaz imam občutek da ni nikoli problem v tem ampak slaba kvaliteta izdelave in slabo rezanje, težave ob malce višji travi ter razpadaje kosilnice :D

Ganon ::

Zanimivo, kako so danes sestavljeni ti blazno "napredni" stroji. Na vikendu imam dve kosilnici TOMOS, stari 38 let, zmleli sta že vse živo in še kar delujeta brez težav.

bauci ::

Poglej se na bonum.si. Imam njihovo kosilnico - dvotaktno. Nobene plastike, brez problema mulca 30 cm travo, je pa zal vec kot 700€ ampak je pa za zmeraj. Imam pa cca 3000 m2 za pokosit, naklon in kar nekaj kamnov. Konec sezone samo nabrusim klino in to je to.

starfotr ::

Jaz imam MTD, letnik 96, B&S motor. Do sedaj sem zamenjal svečko, olje, poglihal akso, ker sem udaril v štor, pobarval spodnji del na novo in nabrusil nož. A sem povedal, da jo tudi tankam?

Komplet kovinska, tudi koš je pleten, brez plastik. Drugo leto morem zamenjat kolesa, počasi razpadajo.

Cena? Takrat 40 000 SIT.

Kupite tako, ki nima vse našmekano s plastiko, uspeh zagotovljen. Sicer pa ne vem, če take sploh še delajo danes.

uncounguest ::

Ganon je izjavil:

Zanimivo, kako so danes sestavljeni ti blazno "napredni" stroji. Na vikendu imam dve kosilnici TOMOS, stari 38 let, zmleli sta že vse živo in še kar delujeta brez težav.


Maš prav.

če gremo primerjat stroje zdaj in izpred 20 let... ugotoviš da pred 20 leti plastike niso poznali :D

Sem gledal kosilnice od husqvarne in so nekatere narejene komplet iz plastike (ohišje). SRAMOTA!

Zato pa stroji danes ne držijo več kot par let ponavadi do izteka garancije.

uncounguest ::

Sem pa ugotovil da je hudo težko najti dobro kosilnico na razstavi v trgovini... sem dal skoz 13 trgovin (Maribor, ptuj,...) pa našel samo eno ki je videti kar kvalitetna brez plastike je pa nož za en drek:'(

BladE_ ::

uncounguest je izjavil:



Sem gledal kosilnice od husqvarne in so nekatere narejene komplet iz plastike (ohišje). SRAMOTA

Katera? Moja ima ohišje iz aluminija(ne rjavi), plastičen je koš in "cev/sistem" za metanje v koš. Nekaj plastike seveda mora biti, da nima kosilnica potem 100kg.
Akcija - Reakcija

ZeCHoW ::

Sam imam kosilnico za 250€, ki dela vsak teden že ene 10 let. Nič ji ne pride do živega. Menjam olje, 1x svečko, 1x eno tesnilo in to je to. Aja kolesa sem zamenjal.
Verjetno jo bom moral 1x zamenjat, zato me zanima zakaj naj dam za kosilnico 700€ in ne 250€? Kaj pridobim z 2x ali 3x dražjo kosilnico?
lp
^^

BladE_ ::

Jaz sem bil pred kratkim v dilemi kaj kupiti in sem na koncu kupil rabljeno Husqvarno, ni popolna in bi mogoče kje dobil za manj denarja več, prepričalo me je predvsem to, ko mi je serviser rekel, da so stroški amortizacije precej nižji na dolgi rok pri taki kosilnici - zadeva pač dela.

Prvič sem kupoval kosilnico in sem rekel ok, da vidimo, če je kaj na temu(poročam čez 10let :D ).
Akcija - Reakcija

Djuro ::

bauci je izjavil:

Poglej se na bonum.si. Imam njihovo kosilnico - dvotaktno. Nobene plastike, brez problema mulca 30 cm travo, je pa zal vec kot 700€ ampak je pa za zmeraj. Imam pa cca 3000 m2 za pokosit, naklon in kar nekaj kamnov. Konec sezone samo nabrusim klino in to je to.


Kaj pa imaš zaen model?
Ker zgleda da bom v prihodnosti moral kosit en večji (podoben kot tvoj) kos trave, ki pa je žal precej v breg. Pa že sedaj gledam kako bi se tega lotil na najlažji način.
Kmetov, ki bi kosili v takem bregu žal ni več v tistem okolišu...

bauci ::

AS 510 2TA ProClip - ena redkih 2 taktnih kosilnic, ki se jih dobi pri nas. Sem iskal prav dvotaktno, da nimam problemov pri košnji na strmem terenu - vseeno je kakšen je nagib kosilnice, kar za 4 taktne mašine ne velja.

Miha 333 ::

Vsekakor priporočam nekaj z Briggs motorjem. Čeprav verjetno niso več tako vzdržljivi kot včasih. Mi imamo še vedno kosilnico Gorenje Muta z Briggs motorjem, letnik 1977. Poleg olja in svečk smo menjali izpuh, ki je prerjavel in membrano vplinjača. Vsi originalni rezervni deli za motor se še vedno dobijo. To resnično dela in dela.

D3m ::

Stiga Excel 50S

cca. 350 eur sem dal.
|HP EliteBook|R5 6650U|

seba-beba ::

Ko vidim ravno temo vrtnih kosilnic, pa še jaz nekaj vprašam.

Se jo splača kupiti kje v tujini (v spletni trgovini)? Oz. po katerih tujih spletnih trgovinah iskati?

Hvala

šernk ::

Vsekakor priporočam nekaj z Briggs motorjem.

kaj vem na moji grebenski alko kosilnici stari sedaj kakših 8 let briggs motor (bencina) grdo zakadi ob prvem vžigu in kadi cca 1min, se bom držal pravila: dokler kadi dela, pol gre pa samo še v smeti pomoje komplet kosilnica :))

je pa res da je že sama kosilnica popolnoma zanič. Od prvega dne ne reže kot bi mogla, gledam sedaj nove in so vse te "kitajske" narejene na isti način. Da je vsaj solidna sem jo dve leti pred vsako košnjo predeloval in nadgrajeval pa enkrat je bilo bolje enkrat slabše enostavno sem se igral kako jo najceneje predelati. Da ne govorim da je po dveh urah košnje ostal ročaj v rokah, ker so odleteli vsi vijaki.

kitajska na palici mi pa drži 15 let že bp.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

samusan ::

Sam imam dve Active kosilnici in lahko sam priporocam. Proizvodi Active so bolj industrijski kot potrosniski tako da niso "najlepsi" na trgu, but boy do they work.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: samusan ()

j4nm4n ::

Tudi jaz malo gledam za novo kosilnico. Ima kdo kaj več izkušenj z Garten XL? Al je isti smorn kot alko in iskra. Specifikacije mi zgledajo ok. https://www.gartenxl.si/izdelek/bencins...
Sem jo mislil it pogledat v Trzin. Najbolj se mi gre, da bi polek okolice vikenda, kosil po cca 10-15 stopinjski klancu z dokaj veliko travo (včasih je bil manjši vinograd, nekaj sadnega drevja). Do zdaj smo največ z eno starejšo kosilnico, ki je bila težka in ne samohodna (porivas kot bik), ali pa z nahrbtno kosilnico na nitko (ti fajn pretrese roko če kosis ur).

nsa_ag3nt ::

Za koliko soldov kupuješ ?
Kakšen teren, koliko površine ?
https://gizmodo.com/c/goodbye-big-five

j4nm4n ::

Ah za to Garten XL kosilnico ni ravno dobrih reviewov... Drugače pa okrog 300 kvadratov okoli bajte (pol ravnega terena, pol neravnega), in ene 800 kvadratov klanca.

filip007 ::

Pri nas smo nabavili Stiga Combi 53 S OHV, odličen pogon, kvalitetna velika kolesa, pa večja poraba kot navaden Briks motor, pa noče vžgati, če je bencin do konca nalit.:)
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

D3m ::

Jaz sem menjal svečko. Pa je bilo ok.
|HP EliteBook|R5 6650U|

filip007 ::

Če je nova nima kaj trokirati, smo menjali olje po 4 urah kot se rekli. Smo jo obrnili na bok, ker rabiš drugače posebno pumpo s posodo, sem gledal spodaj pa brez luknje. Še dobro, da je YouTube nobeden nič ne pove, moraš vse sam.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

D3m ::

No to lih ne. Svečko sem menjal po 3 sezonah, kar se mi zdi nekam slabo za tako kosilnico.
|HP EliteBook|R5 6650U|

pobcc ::

Ker se je začela košnja trave, tudi sam iščem novo kosilnico. Imam kar breg, ni pa tako velika površina. Pogoja sta pa sam dva,da je seveda bencinska in samohodna. Dam pa rajši malo več denarja, če s tem res dobim "kvaliteto" (okoli 500€ bi bila zgornja meja).
@Filip007 kako se po dveh letih obnes ta Stiga, ki sem jo tudi sam gledal.
Gledam pa še od Husqvarne model LC 253S in Maikta PLM4631N2. Kdo priporoča kaj od tega, mogoče kaj tretjega ?

Ganon ::

Pet tem imaš o kosilnicah na prvi strani in obudiš dve leti staro. ;((

pobcc ::

Zanimivo, da mi je google to vrgel ven. Naj se ta zapre in kopiram v zadnjo aktualno. Se pardoniram :)

jezek05 ::

Sem pred nakupom vrtne kosilnice in sem naletel na Iskrino kosilnico z Hondinim motorjem. Ima kdo izkušnje s tem?

starfotr ::

Motor bo za 100 let, ostalo najbrž ne. Glej tako kosilnico, ki ima vse okoli motorja dobro narejeno in rezervne dele dostopne še desetletja. Ker to je bistvo. Motorji vsaki zdržijo.

Ve se, kateri motorji so dobri. Honda zagotovo. Pa tudi Kawasaki, B&S ipd.

fikus_ ::

Novi B&S ne, so jih kupili Kitajci in imajo polno plastike. Ni to več B&S izpred 20 let.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

jezek05 ::

Našel sem še eno varianto in sicer je Ramda pa ima isto Hondin motor. Včasih je Ramda veljala za solidno izbiro. Je še vedno tako?

jezek05 ::

Vrtna kosilnica RAMDA G51SHL-T, 4v1, 51cm, Y196V-OHV, 65L

Ima kdo kako izkušnjo s to kosilnico?

Fiv3er ::

Kupujem samohodno bencinsko kosilnico za vikend (200-300m2). Budget je 250eur. Trava ni ravno gosta (ilovica v istri brez namakalnega sistema, tako da tudi če trava v višino malo pobegne, ni problemov).

Je kakšna razlika med kitajci:
Ramda
Baubau
Iskra

Si mislim, da je bolj kot ne loterija. Več garancije zmaga?

Ali je bolje vzet kaksna stara jajca z B&S/Hondo z bolhe?

starfotr ::

Ramda po moje zmaga, ker boš dobil rezervne kose pri Rotarju.

Vse ostalo je po moje loterija, kje kaj dobit.

Fiv3er ::

Je pa pri bauhausovi 5 letna garancija. Bom najbrž res vzel Ramdo, najbrž največje "ime" pri kosilnicah med danimi.

V igri je še al-ko iz hoferja, ampak spet nek no-name kitajski motor

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fiv3er ()

Curve Ball ::

Motorji so zadnje kar te naj skrbi. V glavnem vsi laufajo. Razpadajo koši, ohišja...

rs1975 ::

Kaj od tega vzet za cca. 300m2 bolj kot ne ravnega terena:
https://www.telekom.si/zasebni-uporabni...
https://www.telekom.si/zasebni-uporabni...
0https://www.telekom.si/zasebni-uporabni...
https://www.telekom.si/zasebni-uporabni...

Niti ne vem, če ima smisel vzet samohodno. Kot rečeno je teren bolj kot ne raven, le del je malo naklona... za isti denar raje vzet funkcijo mulčenja?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: rs1975 ()

BorutO ::

Pri starših imamo traktorsko kosilnico oz. riderja Stiga. In vam povem, da je res hudo dobra zadeva to. Edini minus pri tej Stigi bi omenil, da je glavni jermen za motor in koso tako čudno naret, da je jermen dostikrat strgalo, kako je ta jermen drag, raje niti ne bi omenjal ... ampak s časoma sem ugotovil zakaj ga je trgalo - ko je kosa laufala in si takrat dvignil koso, je jermen začelo cefrati in nato ga je strgalo ... Zdaj se pač, ko se kosa dvigne, kosa izklopi. Že skoraj 10 let jermena ni strgalo.

Sem pa si pred dvema tednoma kupil riderja od Husqvarne, dal sem skoraj 5000 eur za njo. Kosil še nisem, bom pa jutri. Lahko rečem, da je Stigin traktorček bolj preprost, kot pa Husqvarnin. In pri Stigi mi je všeč, da imaš samo eno sklopko, ki je za naprej in za rikverc, med tem, ko ima husqvarna posebej sklopko za naprej in rikverc. Bom videl. Ko sem malo internet okoli obračal, bi naj Husqvarnini riderji bili med najboljšimi. Ampak Stiga mi je bila malo predraga, hkrati pa me je odvrnila izkušnja s trganjem glavnega jermena, ki je stal čez 100 evrov - verjetno so v teh več kot 10ih letih od takrat že porihtali to zadevo? ...

Glede vrtne kosilnice ... Sosed je kupil dve Idealovi kosilnici, prvo je na popravilo peljal po dveh košnjah, drugo pa čez eno leto. Zdaj ima neko oranžno koso, ne vem katero, je rekel ne dolgo nazaj, da je zadovoljen z njo.

c3p0 ::

Javi kako gre, ker bi trenutnega Johna Deera mogoče menjal za Husquarna riderja...

sbawe64 ::

Kaj je razlika med traktorsko kosilnico in riderjem ?

Husqvarna vidim da ima nože čisto spredaj, vrtni traktorji na sredini pod sedežem, to je to ?

Vidim tudi da imajo eni klasični menjalnik s sklopko in prestavami, drugi pa hidrodinamični menjalnik.

Poleg tega imajo 'prave zadeve' pogonska kolesa večja od nepogonskih (tipično zadnja, kjer je tudi pogon).
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sbawe64 ()

BorutO ::

c3p0 je izjavil:

Javi kako gre, ker bi trenutnega Johna Deera mogoče menjal za Husquarna riderja...

Stestiral ... bencina žre skoraj enkrat več kot pa Stigin. Imam bolj raven teren kot starša doma, pa imam za 5 arov manj parcele, kot starša, pa v mojo kosilnico gre malo manj kot 10 litrov bencina, v Stigin pa 5 ... meni je ostalo malo manj kot polovico tanka, med tem ko je pri stiginem več kot polovico tanka ...
Kaj pa vem ... bi si upal trditi, da je Stigin boljši. Je pa husqvarnin bolj udoben in malenkost močnejši. Ampak mogel bom še parkrat kositi, da bi lahko dal bolj točno informacijo.

Lahko bi še dal en minus na zaščito plastike ... Stigin ima rit zaščiteno z železom spodaj, da če kam v soho butneš, butneš z železom, med tem, ko je husqvarnin zravnan z železom, sem ga porinil nežno do sohe, oba sta se istočasno dotikala sohe ... torej, super zadeva za uničevanje stroja.
Kot samo upravljanje stroja je pa boljše od stiginega, je pa res, da je moj nov, stiga je pa stara že dobrih 10 let.

Ne vem kako je s traktorji, ker še nisem kosil z njim, verjetno ima rider krajši obseg obračanja, pa verjetno je tudi boljši za košenje okoli dreves in ostalih ovir. Nisem pa ziher.

c3p0 ::

Hvala. Kateri model husqvarna riderja pa imaš?

Sem videl na švedskem še Grillo, ki me je kar navdušil, žal pa z nobenim riderjem še nimam izkušenj, fajn bi bilo vse sprobat.

Stigin rider z zbiralnikom je sicer dobrih 8k, to pa je že kar znesek.

BorutO ::

Tega: https://www.husqvarna.com/si/sedezne-ko...
Samo zdaj vidim, da je tu za par 100 eur ceneje, kot tam, kjer sem jaz kupil. 8-O

link_up ::

a to so vrtne kosilnice? kaj so potem tisti robotki, za okoli loncnice?
In and Out

BorutO ::

kaj naj, odpremo novo temo?

carlos63 ::

Pozdravljeni,

odločam se med:

https://www.tms-brezice.si/vrtna-kosiln...

in

https://www.kousilnica.si/izdelek/marin...

Prosim za pomoč za kateri model se naj odločim.

primar ::

Jaz kosim 45°naklon, 2500m2. Edina kosilnica poleg stare tomosove, ki je preživela je tale:

https://www.tabakum.si/product/kosilnic...

Kupil pa sem jo pri Agroremontu, tam je bila cca 700 EUR.

Italjani znajo naredit...

LP Borut

feryz ::

Ne kupim več drugega kot robota za okrog bajte, tudi če je traktor ali kosilnica en evro.
Sosed ima tak traktor, čez teden šraufa, potem pa pol sobote ropota z njim sredi naselja. Tako dolgo, dokler spet kaj ne utrga.
Ga je pa res prijetno poslušati, vsako soboto ista zgodba.
Je pa pomemben, ko se na tistih jajcih trajba po vrtu, to pa ja.

sbawe64 ::

Potem imaš kar raven teren.
Koliko pride dober robot ?


carlos63
Marino.


Edino ta koš zadaj mi ni všeč.
Stranski izmet, kjer spodaj ni dela ohišja zmaga, samo takih kosilnic je sedaj zelo malo, skupaj z 4*4 pogonom in neko normalno maso.


Tako kot ta, samo da je cela luknja ob strani
https://i0.wp.com/www.kousilnica.si/wp-...
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sbawe64 ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vrtna kosilnica (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
31560750 (378) sbawe64
»

Vrtna kosilnica (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13438217 (15595) urosh
»

Vrtna kosilnica (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7847338 (18576) SkIDiver
»

katero motorno kosilnico?

Oddelek: Loža
2718661 (17494) kiFni
»

Kosilnica za parcelo cca. 500m2

Oddelek: Loža
125319 (4926) krho

Več podobnih tem