» »

Kosilnica za parcelo cca. 500m2

Kosilnica za parcelo cca. 500m2

Dieu ::

V kratkem bom kupoval novo kosilnico pa nimam prave ideje katero kupiti, katere so kul, itd. Nebi imel samohodne, prav tako ne električne, to pa je tudi več ali manj vse kar me omejuje.

Zdaj pa če ima kdo kakšen nasvet kaj kupiti, na kaj paziti pri nakupu, kul bi bilo če kdo kr da kak link kaj bi nabavil ali je nabavil.

Na merkurjevi strani je zgleda tale v akciji: http://www.merkur.si/vrt-in-okolica/vrt... pa sem ravno ugotovil da je samohodna :|

Mogoče nekaj takega:
http://www.merkur.si/vrt-in-okolica/vrt...

http://www.merkur.si/vrt-in-okolica/vrt...

?
I was blind but now I see!

denisbegood ::

ZA 500m2 poceni robota

Vikking ::

Če kupuješ takšno na koš, potem boš vesel da je samohodna. Če ne želiš samohodne, potem ne bi več gledal za kosilnicami na koš. 50l tišat ni več luštno. Napol poln koš pa si ti ne bo dalo več spraznjevat. Glej za takšnimi ki imajo koš ter stranski izmet. Sploh če boš kosil kakšno večjo travo ti bo sitno kar naprej koš spraznjevat.

Izogibaj se kosilnic ki so mulčarji. Ker potem boš kosil samo nizko travo. Pri nakupu nizkocevnonih kosilnic bi pazil pri nakupu, da je motor vsekakor Briggs&Stratton.

harvey ::

Za 500 m2 bi vzel najmanj širine 53 reza, 40 - 44 se mi zdi malo malo. Sami imamo Briggs & Strattona 53 za ene 700m2 in verjemi, da je precej prej pokosiš kot z 40 cm. So pa Stiga, Honda, Husqvarna, Briggs & Stratton proizvajalci s solidnimi izdelki. Nič, za obiskati je kak vrtni center in pogledati ponudbo - npr. Opara v Domžalah, Vrtni center Rotar...ali pa kakšne akcije Bauhaus. Pogledati je potrebno v živo kakšen je "pleh" in izdelava, da ni vse prav plastik fantastik. Za dlje časa se je za ozreti po kakšnih rostfrei izvedbah. Seveda pa ti modeli niso v rangu 200 EUR.

V kolikor se odločiš za "nesamohodko" je smotro za osrezi se po takih, ki imajo več možnosti reza - mulčenje.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Drekcpekc ::

Kaj pa je tako narobe s samohodno? Na ravnini stisneš in gre samo, ko pa si pri volji za rinit, pa ne stisneš :)

telexdell ::

Pri izbiri kosilnice moraš vsekakor posvetiti pozornost terenu, katerega boš kosil. Če imaš ravno in zaključeno celoto trate brez kakšnih ovir (drevje, grmovje, cvetlične gredice, igrala...) potem vsekakor vzemi takšno s čim širšim rezom. Kosilnice z manjšim rezom so bolj okretne in bolj primerne za izogibanjem oviram. Če pa imaš teren deloma ali v celoti strm pa moraš gledati za dvotaknimi kosilnicami saj nimajo karterja iz katerega bi lahko iztekalo olje.
Podobno je s samo hodnostjo kosilnic. Če imaš trato kot "nogometno igrišče" potem je samo hodnost zelo koristna. Takoj, ko pa na to nogometno igrišče postaviš nekaj neravnin in ovir se pa postavi vprašanje ali vložiti €€€ v takšno kosilnico ali jih raje nameniti za kaj rosnega po končani košnji.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

sash69 ::

Drekcpekc je izjavil:

Kaj pa je tako narobe s samohodno? Na ravnini stisneš in gre samo, ko pa si pri volji za rinit, pa ne stisneš :)


Kaj je narobe? Če se ti pokvari pogon, ki kosilnico sam vleče naprej, (kar se baje velikokrat naredi; pri očetu v službi so na tak način odslužile že 2 takšni kosilnici v kratkem roku - crknil pogon za samohod) postane kosilnica neuporabna, saj so take naprimerno težje od tistih, ki nimajo tega pogona in boš prej dušo spustil na travniku predno bi kaj pokosil s tako.

VidKo ::

Se strinjam z vikkingom: Briggs & Stratton motor is way to go. Po petih letih delovanja, prvi svečki in 1x letno zamenjava olja, še vedno vžiga s prvim potegom. Je pa pleh spodaj že malo rjast, ker je prvi dve sezoni nisem redno čistil (sam kriv).

Model je nek el-ko iz hoferja oz. merkurja. Je samohodna, ima koš zadaj. Sicer jo ponavadi kar sam porivam (malo razmigavanja ne škodi) predvsem če je trava daljša ali mokra, ker vklop pogona dela luknje v
travo/zemljo.

Na parceli imam dosti drevja in grmičevja, tako da najprej robove pokosim z nitko. Velikost parcele je cca 600 m2. V sezoni kosim vsak teden, pa mi vzame cca 1h20m.
http://www.commit.si
spletna računalniška trgovina za overclockerje, gamerje in modderje

Dieu ::

Super, sem imel v mislih B&S :) parcela je bolj ali manj ravna, edino 2 strmini sta, vrt, grmički, rože, ... skratka kr ovir. Prej smo imeli 44cm, zdaj sem imel sposojeno 55cm in mislim, da bom kr znova vzel s 55cm premera, hvala za to opombo, sam nebi pomislil :)) .

Prejšnja kosilnica ni bila samohodna in je imela koš 40L al 50L tako, da vem kako je tišat okoli s polnim košem in še vedno nočem samohodne.
I was blind but now I see!

urosh ::

Jaz sem definitivno za samohodno (no, v bistvu si bom kupil traktor, je malo preveč za peš - 4.000m2). In to samohodno, ki ima pogon zadaj, ne naprej. Kaj mi pri polnem košu zadaj (vleče dol) pomaga pogon naprej??? Te logike nikoli ne bom razumel :S

Sicer pa vsakemu svoje :) Veselo košnjo želim.

krho ::

NEsamohodna kosilnica.. hahaha. Tudi pri nas jo kupujemo, in o takšno, ki ima kovinsko ohišje. Samo še samohodne dobiš danes, vsaj, kar se tiče husqvarne in honde in elko
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: krho ()

OldSkul ::

Jst mam ALKO kosilnico doma z B&S motorjem in je odlična kosilnica! Je pa samohodna in ima možnost stranskega izmeta al pa na koš. Koša pa ne uporabljam, ker se mi ne da s tem ubadat.
Samodejen pogon uporabljam samo takrat ko je trava malo večja al pa na klancu, drugače porivam sam.

krho ::

@OldSkul: veš mogoče model?
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

potisna kosilnica - katero kupit?

Oddelek: Loža
4212562 (4781) PrimozR
»

Vrtna kosilnica (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13438092 (15470) urosh
»

Informacije pred nakupom Vrtne kosilnice ???

Oddelek: Loža
167265 (5915) BigWhale
»

katero motorno kosilnico?

Oddelek: Loža
2718615 (17448) kiFni
»

Električna vs. bencinska vrtna kosilnica

Oddelek: Loža
335987 (5200) mirch

Več podobnih tem