» »

Nasilje/nemir v družini - Alkoholizem

Nasilje/nemir v družini - Alkoholizem

SimplyMiha ::

Očitno še nisi bral v Novicah, kako je prišlo do umora v hiši, kjer so prijavljali nasilje, tako policija kot CSD pa sta samo skomignila z rameni.

Kjer obstaja tveganje, je treba ukrepati TAKOJ, ne pa delat zapisnika!

Zgodovina sprememb…

ZuPk0 ::

facepalm je izjavil:

@frances OP si ne more s 26letnim posredovanjem policije niti riti obrisat..

@ZuPk0 tisti "grip" bi te lahko stal obtozbe "naklepnega umora".


Policistom sem kakšnem mesec kasneje (ko so spet prišli) pokazal da imam to dvoje ker so bli v moji sobi. Rekli so "samo ne delaj neumnosti" katerih pa ne bom.

BivšiUser2 je izjavil:

Pazi tudi, da tvoj stari ta video (tudi temo) ne vidi, če ga , te lahko spravi v še bolj neugoden pa položaj, tudi pred sodišče kjer si bo sam plačeval z babičinim kešom.


Razumem. Vem da sem tvegal že ko sem ga vam pokazal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ZuPk0 ()

facepalm ::

kalorijagr je izjavil:

Seveda to ni res, ker policist ob sumu kd nasilja v družini iz hiše odstrani nasilnika za 48 ur. Ob nadaljnjih kršitvah pa sodišče lahko izreče pripor. Morajo pa te kršitve biti evidentirane, kar pa ne morejo biti, če nekdo ne prijavlja nasilja.


eno je papir, drugo pa real life.
predstavljaj si situacijo, ko pijanec pride ze desetic domov po 48urnem priporu, vmes se pa ustavi v gostilni..

BivšiUser2 ::

Daj zadevo v medije pa se bodo škifi zganili.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

vostok_1 ::

1. Najprej neprekinjeno teži na ustanove, da odpeljejo babico stran. To bo takoj že eno veliko breme manj in tudi jabolko spora.
2. Delaj na tem, da se odseliš. Najdi si kako študentsko sobo or something za 100 pa kaj evrov. It's better than this.
3. Če se že rabiš branit, ne uporabljat hladnega orožja, ker ti je lepo policaj povedal kaj bo. Zrihtaj si solzivc. Nekaj malega boš vseeno najebal a bistveno manj.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

mirage ::

Čeprav je verjetno za tvoje težave najboljši naslov policija je morda ena izmed opcij tudi naslednja (hospitalizacoja na podlagi sklepa sodišča):

Postopek za sprejem na zdravljenje v psihiatrično bolnišnico v oddelek pod posebnim nadzorom brez privolitve na podlagi sklepa Sodišča.

Postopek za sprejem na zdravljenje brez privolitve na podlagi sklepa Sodišča se prične na predlog:

najbližje osebe (svojca – ti najlažje opišejo razloge, ki narekujejo hospitalizacijo brez privolitve!)
centra za socialno delo,
psihiatra,
koordinatorja nadzorovane obravnave,
osebnega zdravnika,
ali državnega tožilstva.

Predlog za izvedbo postopka se vloži pri pristojnem Sodišču (glede na naslov stalnega prebivališča pacienta). Kadar predlog vlagajo svojci se je vlogi potrebno priložiti morebitne psihiatrične izvide, mnenje psihiatra ali osebnega zdravnika.


V vlogi za Predlog hospitalizacije brez privolitve, na sodišče je potrebno:

podati osebne podatke pacienta (naslov bivališča, sorodstveno razmerje, ….)
opisati vedenje,
odgovoriti na vprašanja glede izpolnjevanja pogojev 39-tega člena Zakona o duševnem zdravju glede ogrožanja sebe in/ali drugih,
omeniti morebitna predhodna psihiatrična zdravljenja, če so ta znana.

Po prejemu predloga Sodišče odredi:

Da pacienta pregleda izvedenec psihiatrične stroke in tega tudi poimensko določi.
Izvedenec nato pacienta na njegovem domu pregleda tudi proti njegovi volji.
Kadar iz kakršnih koli razlogov, npr. da se pacient skriva ali pregledu kako drugače izogiba pregled na domu ni mogoč lahko Sodišče z namenom izvedeniškega pregleda odredi dvodnevno hospitalizacijo v psihiatrični ustanovi, določi datum zanjo in o tem obvesti pacienta in predstojnika oddelka.
Če se pacient na določen datum v psihiatrični ustanovi ne bi oglasil predstojnik psihiatrične bolnišnice o tem obvesti Sodišče, izbranega osebnega zdravnika (če je znan) in pacientovega odvetnika, ki ga določi Sodišče.
Hkrati s tem Sodišče odredi prevoz pacienta v bolnišnico z reševalnim vozilom in ob asistenci policistov, kadar je to potrebno ali zahtevano.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mirage ()

filip007 ::

Pač v samoobrambi ga odstraniš, naprej solzivec, potem kaj hladnega z ledom.

Pri nas je bil problem z sosedi, smo v sorodstvu pa se vedno vtikavajo, rešitev je bila samo bolj konrekten odgovor na situacijo in imam mir zdaj. Imajo na črno podnajemnike in njim se pa res ne bom prilagajal, no prej je bilo dvorišče, potem smo postavili mejo vmes in zaprli zadevo z grmovjem.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

m0LN4r ::

Aja pa še ena stvar, ne podcenjuj odnosa babica-oče, vprašanje kako dolgo je babica pripravljena to trpet in kako to vidi (kje vidi krivdo, kdo se komu smili, kaj še sploh razume, če je problem demenca).

Se strinjam, babice so dvorezen mec, ti govorim iz izkusenj. Enkrat tak drugic pa tak. Pred enimi tako, pred drugimi tako. Nikoli ne ves, kolikokrat si je mislila, da je za trenutno situacijo krivo tvoje spocetje. Se opravicujem, slisi se grdo, ampak vcasih res neves kaj imajo stari ljudje v glavi in kaj pokazejo. Sin je sin, niso to moderne mamice. Ona se vedno upa, da je za sina neka enostavna cudezna resitev.
Babica? Žal in grdo, ampak ni tvoj problem. Tvoj stric in CSD naj poskrbita zanjo. Ti pa poskrbi zase.

Tako je. Malo se potrpi, najdi si neko dobro duso, kamor se lahko preselis kot cimer in bodo tvojo situacijo nekaj casa tudi brezplacno podpirali. Ne verjamem, da se nebi naslo nekaj prijaznih studentov. Nato si poisci sluzbo in prilagodi zivljenje temu. Magari gres v tujino garat in malo privarcujes in si potem uredis zivljenje. So ponudbe, ko dobis tudi stanovanje, ki si delis z sodelavci.

Alien123 je izjavil:

MxxW5 je izjavil:

Dalo bi se precej napisati o vsem skupaj, tudi iz pravnega vidika (npr. o kaznivem dejanju grožnje po drugem odstavku 135. člena KZ-1). Ampak je po mojem odveč. Kaj boš imel od tega, če oče dobi pogojno obsodbo?

Rešitev je le ena. Odseli se. Takoj. Šestindvajset let si star. Verjetno si zdrav. Najdi si službo in garsonjero. Težko bo, ampak se da. VSE bo boljše od sranja, ki ga sedaj doživljaš iz dneva v dan. Nihče si ne zasluži takega življenja.

Babica? Žal in grdo, ampak ni tvoj problem. Tvoj stric in CSD naj poskrbita zanjo. Ti pa poskrbi zase.

Odseli se. Right fucking now!


Kak se naj odseli, če nima dela?..
Sorry, ampak bos moral narediti red v bajti.. tvoj foter gor al dol, kdaj pa kdaj mu kaki šamar spusti.. al pa ko si bo šel po vino mu jo bek vrži.. pa nič neš kazni placeval, reci lepo da nic ne ves pa da je vecni pijanec..


Preberi zgoraj, da se ce se hoce. Jaz sem med studijem garal marsikaj, zivel skupaj tudi z po 5 ljudmi v istem stanovanju, na koncu najdel partnerko in se preselil v tujino. Pa ne zaradi slabih starsev, ampak bolj revnih razmer v prekmurju, zaradi kateri so morali biti vcasih stari zelo skromni. Recimo, da te ne peljejo _nikoli_ na kako smucanje, morje izlet ipd. vedno se gleda na vsak tolar.
Me pa zanima kaj čakate z banko... takoj rezat pooblastilo. Kartice zamenjat... Trenutno ta oseba ni več tvoj oče, (razen biološko)... je samo še kronična pijandura, ki bo ugonobila celo družino.

Taki radikalni ukrepi znajo imeti hude posledice za druge. Bo oce ugotovil in bo se komu glavo z "kljucem" razbil in ko bo tam policija, ki bo poklicala resilce, bo prepozno.

techuser je izjavil:

V Sloveniji povsod odpovejo pravni organi tam kjer bi bilo treba narest red. Žalostno, da se taki stvari dogajajo.
To je to, kar si eni stjevci nocejo priznat, so veliki teoretiki o zakonih, pravilih in pravicah, ampak praksa in realnost sta nekaj povsem drugega. Marsikaj se da spravit pod mizo brez tega da kdorkoli ve in marsikaj ti znajo podtaknit, ce poznas prave ljudi na pravem mestu in ti ljudje se poznajo med sabo, sam pa si nemocen proti takim. Je moj oce ze poklical tu pa tam recimo inspektorja, pa kaj ce je inspektor najboljsi kolega bivsega zupana, ki mu je to delo zrihtal in potem so se povezani z policijo in sodiscem, pa jebes tak sistem, ki funkcionira samo na papirju.

Nasi organi so pac tako, delujejo samo do neke mere, potem pa kronicno odpovejo.
Vglavnem najboljsi predlog je res, da si najdes neko "preselitev" kot sem zgoraj omenil in se ne vrnes domov za nekaj casa, kake pol leta leto. Kontakt drzi izkljucno z ustanovami in stricem. Od babice se pa poslovi in ji povej, da naj drugi sin skrbi za njo, da si ti premlad da bi vrgel svoje moznosti v zivljenju zaradi take pizdarije proc.

Lp
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

r3dkv1c4 ::

Če človek vstopi z orožjem v roki, ga ima tudi namen uporabit.
Alkoholik z ključem je dober edino, če nepremično leži na tleh....KO.

Potem sledi postopek s policijo in razgovor o samoobrambi.
To je to....ostalo so balastne posledice, en kup živcev ampak, če želiš rešit babico...je to edini način.

Organi se v take spore redko konkretno vmešajo in skoraj nikoli ni prave rešitve.
Ogromno prelaganja odgovornosti, v backgroundu zadeve tečejo po ustaljenem dnevnem programu naprej.Ponavadi se konča s truplom ali več njih....žalostno.

CSD je sam sebi namen.....
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

techuser ::

Jaz predlagam, da ostaneš zbran in se zaveš, da je takih primerov dost, naredi to, kar je najbolje zate in za ostale, ki trpite. Zaradi stresa ljudje dobijo vse vrste psihičnih bolezni in potem tudi fizično zbolijo. Ne pozabi na zdravo prehrano, spanje in probaj odmislit tega človeka, ker je to samo začasne narave v življenju. Kolikor se da se ga izogibaj. Naj ti bo alkohol, ki ga tvoj oče uživa dokaz, da se ga v življenju ne poslužuj ampak delaj obratno. Šport vsak dan, zdrava prehrana, ker to ti bo zelo pomagalo pri psihičnih naporih s takim človekom.

link_up ::

ja, po tehtnem razmisleku ima R_F16 prav...vojska je effective immediately
In and Out

BivšiUser2 ::

techuser je izjavil:

Jaz predlagam, da ostaneš zbran in se zaveš, da je takih primerov dost, naredi to, kar je najbolje zate in za ostale, ki trpite. Zaradi stresa ljudje dobijo vse vrste psihičnih bolezni in potem tudi fizično zbolijo. Ne pozabi na zdravo prehrano, spanje in probaj odmislit tega človeka, ker je to samo začasne narave v življenju. Kolikor se da se ga izogibaj. Naj ti bo alkohol, ki ga tvoj oče uživa dokaz, da se ga v življenju ne poslužuj ampak delaj obratno. Šport vsak dan, zdrava prehrana, ker to ti bo zelo pomagalo pri psihičnih naporih s takim človekom.
Je to da je teh primerov dosti opravačilo, da bi moral on ali kdorkoli trpet? Znam za primer, ko se je ravno ta glavni alkić zmazal tisti, ki ga je ta alkić notri potegnil (alkohol & družinsko nasilje) pa ne....
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

mihec87 ::

BivšiUser2 je izjavil:

techuser je izjavil:

Jaz predlagam, da ostaneš zbran in se zaveš, da je takih primerov dost, naredi to, kar je najbolje zate in za ostale, ki trpite. Zaradi stresa ljudje dobijo vse vrste psihičnih bolezni in potem tudi fizično zbolijo. Ne pozabi na zdravo prehrano, spanje in probaj odmislit tega človeka, ker je to samo začasne narave v življenju. Kolikor se da se ga izogibaj. Naj ti bo alkohol, ki ga tvoj oče uživa dokaz, da se ga v življenju ne poslužuj ampak delaj obratno. Šport vsak dan, zdrava prehrana, ker to ti bo zelo pomagalo pri psihičnih naporih s takim človekom.
Je to da je teh primerov dosti opravačilo, da bi moral on ali kdorkoli trpet? Znam za primer, ko se je ravno ta glavni alkić zmazal tisti, ki ga je ta alkić notri potegnil (alkohol & družinsko nasilje) pa ne....


Neglede na to kako zapiti so obvladajo preračunljivo laganje, hinavščino itd...zato se pa zmažejo ponavad..

Na posnetku se vidi da je dobil pogum ker ko pride policija mu ne morejo nič-bili so pa zadnja op-jeva možnost...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

kuall ::

izselit se ne moreš, ker nimaš dnarja, ne?

dve opciji imaš:

1. izogibanje. greš ven, prideš nazaj spat, se ne pogovarjaš z njim.

2. ko pa že pride do konflikta se moraš tako razpizdit, da se te bo stari začel bati. lahko ga prestrašiš brez da ga fizično poškoduješ. lahko se dereš kot zmešan, lahko ga primeš za vrat da bo komaj dihal, noben ti ne bo mogel dokazat, da si ga poškodoval. trenutno on drži vas v strahu, to situacijo moraš obrnit.

večja beda kot živet pri takihle ljudeh so samo še resne bolezni.

stari uživa v občutku moči in ustrahovaju. verjetnost, da te bo res enkrat ubil med spanjem je majhna. pijanec je, ni pa psihopat. s tem občutkom moči in ustrahovanjem so vsi obsedeni bolj ali manj, to je normalno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kuall ()

vostok_1 ::

Če ni nasilen ko je trezen ne bo tudi ko je pjan. Kvečjemu ponesreči.

Brah, seriously, stran moraš. Služb je trenutno kar nekaj, low-grade sicer, ampak šit ej, raje to kot pa prenašat pjanca, ki pride notri s ključem in...ne vem kaj je tista druga reč.
Resno, z 300€ je možno pridt skozi mesec tudi v najemu, preizkušeno. Granted, priboljškov si ne moreš privoščit, ampak glej it's better than that.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Unknown_001 ::

vostok_1 je izjavil:

Če ni nasilen ko je trezen ne bo tudi ko je pjan. Kvečjemu ponesreči.

Brah, seriously, stran moraš. Služb je trenutno kar nekaj, low-grade sicer, ampak šit ej, raje to kot pa prenašat pjanca, ki pride notri s ključem in...ne vem kaj je tista druga reč.
Resno, z 300€ je možno pridt skozi mesec tudi v najemu, preizkušeno. Granted, priboljškov si ne moreš privoščit, ampak glej it's better than that.


Sej sem mu reku. Vojska pa v neko zaledno četo da bo kasarno pometal, pa kamione šrafal... Sej, plača res ni top šit ampak pomisli, da lahko daš vse na stran. Živiš pa v kasarni. Maš posteljo, streho nad glavo, za jest, za pit, disciplinirana družba, pa vsaj malo samoponosa dobiš s časom.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

crniangeo ::

eno vprašanje, kje je v tej zgodbi mama?
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

WhiteAngel ::

Pomagaj očetu, da pride k sebi. Vprašaj ga, kaj bo počel potem, ko mame ne bo več.

jype ::

SimplyMiha je izjavil:

Toliko nasilnih nasvetov... preveč berete jypeta.
Lej ga, pezdeta. Slovenska kultura v vsem svojem sijaju.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Dimnik ()

Unknown_001 ::

WhiteAngel je izjavil:

Pomagaj očetu, da pride k sebi. Vprašaj ga, kaj bo počel potem, ko mame ne bo več.


Optimist. Pa ni on Rugelj.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

D3m ::

jype je izjavil:

SimplyMiha je izjavil:

Toliko nasilnih nasvetov... preveč berete jypeta.
Lej ga, pezdeta. Slovenska kultura v vsem svojem sijaju.


"Suddenly a wild jype appears"

|HP EliteBook|R5 6650U|

WhiteAngel ::

Unknown_001 je izjavil:

WhiteAngel je izjavil:

Pomagaj očetu, da pride k sebi. Vprašaj ga, kaj bo počel potem, ko mame ne bo več.


Optimist. Pa ni on Rugelj.


Vseeno. Foter ni "srečen", da je tak. Alkohol je posledica nečesa drugega in taki rabijo pomoč. P*zdarijo delajo pa zato, ker ne znajo drugače.

Unknown_001 ::

D3m je izjavil:

jype je izjavil:

SimplyMiha je izjavil:

Toliko nasilnih nasvetov... preveč berete jypeta.
Lej ga, pezdeta. Slovenska kultura v vsem svojem sijaju.


"Suddenly a wild jype appears"



Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

shadeX ::

Daj posnetek javen, ker 400 ogledov v 9 urah preko neobjavljenega linka je presneto dost. Očitno je, da bralci ta tvoj posnetek delijo naprej.

Če daš to javno bo Youtube priporočal folku tudi na njihovem feedu, sploh ker bo posnetek izpostavil kot pomemben, ker si ga je že samo preko neobjavljenega linka toliko različnih ljudi (eni so sicer dvojni), pogledalo.

Meni se zdi da je ravno ta posnetek tvoj "odrešitelj", ker ne pride vsak dan nekdo in objavi dejanski video posnetek kot "dokaz" kar že v momentu izniči možnost trola.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

hamez66 ::

Nasilje ali namerno provociranje ni nobena rešitev. Sem mislil, da ste bolj pametni od tega. Vsakič, ko bo foter delal pizdarije, se pokliče policijo, drugače se ga pa izogiba oz. se z njim dela čim bolj človeško, brez ustvarjanja konfliktov, siljenja v nekaj itd. Nasilje bo rezultiralo samo v kakšnem naslovu v Slovenskih novicah "Sin nad očeta z nožem, oče nad sina z lopato".

CSD lahko ponudi pomoč tudi sinu. Imajo več izkušenj in znajo precej bolje svetovati, kot tole vaše "vzgajanje" z nasiljem. Še treznega "normalnega" človeka skoraj ne moreš prevzgojiti, če je take sorte, alkoholika pa zagotovo ne boš z nasiljem. Razen, če imate lastne izkušnje s pretepanjem družinskih članov alkoholikov, potem pa kar na dan z besedo in povejte, kako ste rešili problem.

Unknown_001 ::

hamez66 je izjavil:

Nasilje ali namerno provociranje ni nobena rešitev. Sem mislil, da ste bolj pametni od tega. Vsakič, ko bo foter delal pizdarije, se pokliče policijo, drugače se ga pa izogiba oz. se z njim dela čim bolj človeško, brez ustvarjanja konfliktov, siljenja v nekaj itd. Nasilje bo rezultiralo samo v kakšnem naslovu v Slovenskih novicah "Sin nad očeta z nožem, oče nad sina z lopato".

CSD lahko ponudi pomoč tudi sinu. Imajo več izkušenj in znajo precej bolje svetovati, kot tole vaše "vzgajanje" z nasiljem. Še treznega "normalnega" človeka skoraj ne moreš prevzgojiti, če je take sorte, alkoholika pa zagotovo ne boš z nasiljem. Razen, če imate lastne izkušnje s pretepanjem družinskih članov alkoholikov, potem pa kar na dan z besedo in povejte, kako ste rešili problem.


Braniti se NI zločin ! Če nekdo dvigne roko s pajsarjem nadte ga lahko brez pomisleka podreš na tla in mu pajsar vzameš iz rok. Pojanca ni težko podret, ker ima reflekse slabše od crknjenega konja, koordinacijo in ravnotežje pa v ku*cu. Vem iz izkušnje . Tisti posnetek s ključem bi se lahko končal tragično, pa se ni. Samo s preusmerjanjem pozornosti in skoraj prosjačenjem "ne tikaj se me" ne boš vedno preprečil napada. Če bi res zamahnil menda ne boš kot hlod čakal v kotu da pade po tebi.

WhiteAngel je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

WhiteAngel je izjavil:

Pomagaj očetu, da pride k sebi. Vprašaj ga, kaj bo počel potem, ko mame ne bo več.


Optimist. Pa ni on Rugelj.


Vseeno. Foter ni "srečen", da je tak. Alkohol je posledica nečesa drugega in taki rabijo pomoč. P*zdarijo delajo pa zato, ker ne znajo drugače.


Pa ti misliš, da je on sploh sposoben vzpostavit toliko avtoritete, da bi mu tastar prisluhnil? Potem pa še vskoči bolestno zagovarjanje s strani matere in si hišna črna ovca št.1.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

moose_man ::

Zupko, pozdravljen. Nimam izkušenj s tako težko situacijo. Ker pa si prejel precej slabih nasvetov, se moram oglasit:

- ne tepi, nikakor - ne izzivat maščevannja ali možnosti, da komu kaj narediš, ali možnosti, da te kdo čustveno izsiljuje še zaradi tega ...
- ne izzivaj fizičnega nasilja, zaboga ...
- ne rabiš it v vojsko zato, da bi bival nekje. Sobo lahko najemeš tudi s precej nizko plačo ...
- zakaj še ne delaš, ali še študiraš?
- ti je na voljo kakšna pomoč ali svetovanje?

To se bo čulo prežvečeno, ampak iz napisanega se zdi, kot da boš moral najprej ven potegnit sebe, da boš lahko nato pomagal drugim (babici). To je v bistvu bolj vprašanje za ostale - na koga se je v takem primeru sploh prav obrnit, poleg CSD? Psiholog?

janig ::

Unknown_001 je izjavil:

Vem iz izkušnje

Lol ja.

To bo epic fight med OP in ocetom. Kot dragonball.

Unknown_001 ::

janig je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

Vem iz izkušnje

Lol ja.

To bo epic fight med OP in ocetom. Kot dragonball.


Veš, ni glih fajn ko naletiš na pijanega Slovenca z veslom v roki.

Največji drek pri pijancih je nepredvidljivost. V istem momentu ko misliš da si ga pomiril lahko iz prebliska v nerazsodnosti samo zamahne.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

#000000 ::

fak, sožalje, vidm da si na dolenjskem ali vsaj blizu, nč tstarga ni za prenašat po ogledu videa, je en izmed NASILNIH pijancev, prot takim pomaga samo intenzivna vsaj 30 dni, prej mera ne bo, to spotaknit, nabrcat ali nekako drugače uredit da je kao sam padu ipd. druge ni, vmes pa babi spravt v dom, on je pač navajen da mu mama denar daje oz. ga kr vzame.

Al pa se odseli, kar verjetno ne gre, glede na to da pol na polno nastrada babi.

ŠIT kok sovražim nasilne pijance, miroljubni so mi OK, rečeš mu alo Mario kako gre ? Ma je blu bolje. Rabš kej iz trgovine ? Ja kruh, okay dobiš, in to je to. te nasilniki so pa za znort.

#000000 ::

IN ja še nekaj, da se men to dogaja, oz se to ne more zgodit, ker bi ga zbil k kanto v prvem mmentu, ampak to sem jest, men ni dosti mar za take bolnike, v bistvu bi rad prišel k tebi na obisk ko stari nori, da mu namečem par vzgojnih, ampak verjetno to ne bo možno. Mam pa občutek da nisem redek primerek tukaj. Ojej

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

ZuPk0 ::

crniangeo je izjavil:

eno vprašanje, kje je v tej zgodbi mama?


Mami je dopizdilo in je šla ko sm meu 9 let. Pustila me je živet v tem sranju/revščini, v 10ih letih ni plačala niti evra preživnine.
To pa ko maš dva otroka pri 17ih letih, ko še ne veš kdo in kaj si in kaj hočeš v življenju. Da ne govorim o tem da je hotla še tretjega otroka a realno ni blo sredstev niti za enega dovolj. Kr delimo otroke pa se bo že nekak izšlo, to je bil njen mindset. Njen oče (isto alkoholik) je njo pa sestro (teto) pretepal že od malega, obe so vn pršle v kurcu če smem bit tako direkten. Nič delat na svojem mental healthu, najdt si enga pijanca za moža in delat otroke in ta ženska je mislna da bo kr vse v redu. Še do tega dneva občasno analiziram vse to in poskušam razumet kaj the fuck je njej šlo po glavi takrat da je šla to delat. Začaran krog katerega mislim jaz prekinit.
Drugače pa živi 1km stran od mene z enim penzjonistom v garsonjeri (gold diggerka) sploh ne vem kdaj sva se nazadnje vidla in je tut nočem vidt. Ženska mi je mela jajca rečt "vsega si si sam kriv" ko sm biu ene 12 star. Bom zaključil z odgovorom ker se mi pritisk dviguje že samo ko pišem to, uglavnem nikakvo.

#000000 ::

ZuPk0 je izjavil:

crniangeo je izjavil:

eno vprašanje, kje je v tej zgodbi mama?


Mami je dopizdilo in je šla ko sm meu 9 let. Pustila me je živet v tem sranju/revščini, v 10ih letih ni plačala niti evra preživnine.
To pa ko maš dva otroka pri 17ih letih, ko še ne veš kdo in kaj si in kaj hočeš v življenju. Da ne govorim o tem da je hotla še tretjega otroka a realno ni blo sredstev niti za enega dovolj. Kr delimo otroke pa se bo že nekak izšlo, to je bil njen mindset. Njen oče (isto alkoholik) je njo pa sestro (teto) pretepal že od malega, obe so vn pršle v kurcu če smem bit tako direkten. Nič delat na svojem mental healthu, najdt si enga pijanca za moža in delat otroke in ta ženska je mislna da bo kr vse v redu. Še do tega dneva občasno analiziram vse to in poskušam razumet kaj the fuck je njej šlo po glavi takrat da je šla to delat. Začaran krog katerega mislim jaz prekinit.
Drugače pa živi 1km stran od mene z enim penzjonistom v garsonjeri (gold diggerka) sploh ne vem kdaj sva se nazadnje vidla in je tut nočem vidt. Ženska mi je mela jajca rečt "vsega si si sam kriv" ko sm biu ene 12 star. Bom zaključil z odgovorom ker se mi pritisk dviguje že samo ko pišem to, uglavnem nikakvo.


No da so šle babe delat otroke zavestno s pijanci imaš in nimaš prav, vem za primer ko je dec podoben kot ta oseba ko je bil pijan, tepel ženo in otroke, ko je bil trezen, pa je bil k rožica, pijanemu pa se je zmešalo, da se kao bab kurba ipd, ter je mogu posredovat, radi družinske sramote. (degen)

Žena je to povedala svojim staršem in večini žlahte, (tako mi je rekla ko sem jo pobaral zakaj vztraja v kilavem zakonu) a so rekli, ahh, sej veš, sitn človk, se bo že vnesel, samo to je bila miselnost iz leta 1970, danes temu rečejo nasilnež, ki mora oditi, morda je treba razmišljat v tej smeri enako kot dom za babi in odselitev, po novem NASILNIK gre od hiše, čeprav je njegova last, če le so pogoji (baje).

ZuPk0 ::

#000000 je izjavil:

IN ja še nekaj, da se men to dogaja, oz se to ne more zgodit, ker bi ga zbil k kanto v prvem mmentu, ampak to sem jest, men ni dosti mar za take bolnike, v bistvu bi rad prišel k tebi na obisk ko stari nori, da mu namečem par vzgojnih, ampak verjetno to ne bo možno. Mam pa občutek da nisem redek primerek tukaj. Ojej



Če posnetek pavziraš tam nekje ko se vidi laptop boš na stolu videl da odvržem papagajke katere sm tudi mislil uporabit. V tistem momentu se mi je zdelo bolj pametno da jaz izpadem razumljiv pa umirjen kot pa da bi odklenu vrata in mu razbil glavo na mestu. Potem bi mislili "ah sej sin je isti k fotr, brez kontrole" Ne vem no...prvič se mi je zgodilo kaj takega in pa vse je bilo tako nahitro.

#000000 ::

Ja sevede, ti sam nič nasilno, kar je težko dosežt pr takmu človeku. Enim se enostavno odpika ko spijejo, a za hudiča ne legnejo da si bog, kr žnarajo.


Ne vem, ne deluješ mi nasilen (mogoče je to problem) da se te stari ne boji, mislm boji kot, fizično si bolj sposoben kot on, sploh pa če je pijan, uglevnem stari je ALFA v tej hiši, oz to hoče bit, vsaj ko je zadet.

Morda je cajt da se mu dopove da to ne drži ? Samo to bo potegnilo nasilje, kar pa tebi ni najbolj po godu, pa tudi zakonsko ni najbolj higijenično, ampak druge ne bo.

ZuPk0 ::

#000000 je izjavil:

Ja sevede, ti sam nič nasilno, kar je težko dosežt pr takmu človeku. Enim se enostavno odpika ko spijejo, a za hudiča ne legnejo da si bog, kr žnarajo.


Ne vem, ne deluješ mi nasilen (mogoče je to problem) da se te stari ne boji, mislm boji kot, fizično si bolj sposoben kot on, sploh pa če je pijan, uglevnem stari je ALFA v tej hiši, oz to hoče bit, vsaj ko je zadet.

Morda je cajt da se mu dopove da to ne drži ? Samo to bo potegnilo nasilje, kar pa tebi ni najbolj po godu, pa tudi zakonsko ni najbolj higijenično, ampak druge ne bo.



Nasilje oz. kar ti priporočaš bo moj last resort. Mal morm še potrpet če bo CSD se kej sprdnu drugače bom pa vrjetno to vse v javnost dal, ne vem še, bom sproti vidu.

#000000 ::

Mislim da CSD ne bo naredu kaj dosti (ne more in fact) dokler se kej bože ne daj ne zgodi, ti je fotr reku ko je zbijal po vratih, da ne pridejo dok se kej ne zgodi.

ne policija ne CSD ne ukrepa do takrat (na žalost) edino če najdeš nekega predstavnika CSD da tam preživi nekaj časa in je PRIČA, a ker predvidevam da je možakar tudi pijan dokaj zavesten, takrat začuda ne bo delal težav.

Uglavnem, če boš nucal pošlji ZS. da pridem na kavo, in zadeva bo za nekaj časa okay.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

hamez66 ::

Sej si že itak dal v javnost, s tem, ko kažeš videoposnetek. CSD lahko pomaga predvsem tebi. Tam ti bodo verjetno povedali, da so predlogi, da "spotakni fotra, da bo šel za 30 dni v intenzivno", velika neumnost, mogoče ti bodo še povedali, da ne rabiš noža za samoobrambo, prav tako ti znajo povedat, da je "sprovocirati fotra, da te razbije in da boš imel potem trdne dokaze", tudi velika neumnost.

Pojdi na CSD, ker so tam strokovnjaki, ki poznajo, kakšna je dinamika v nefunkcionalnih družinah ter kaj lahko in česa ne moreš pričakovat od ljudi. Pojdi po pomoč zase, ne za babica ali da bi reševal fotra. Ti rabiš pomoč, preden narediš kakšno neumnost in si še bolj zajebeš življenje.

reeves ::

Uff, tole je bilo pa kar težko gledat. Sem imel podobno mladost. Dedek in mama alkoholika, oče ni nikoli živel z nami, babica sama za vse. Velikokrat smo prespali pri sosedih. Tudi sedel je 2 leti, ker je babico (ženo) napadel z nožem.
Kaj storiti?
Glede na to, da ni mladoletnih v igri, bo CSD kaj naredil šele, ko bo prepozno. Policija isto. Fotr se ne bo spremenil, dokler bo živ.
Najboljša rešitev bi bila, da gre babica k kakšnim sorodnikom, dokler je ne sprejmejo v dom. Če je izvedljivo seveda.
Proti pijancu se ne da nič doseči. Verjemi, smo dolgo poskušali. Mama sicer ni bila nasilna, je bila pa tečna.
Policija je bila stalni obiskovalec, ampak dokler nič ne naredi, mu nič ne morejo. Vsaj tako so rekli.
Žal se je res vse skupaj rešilo šele, ko je dedek umrl.
Jaz bi na tvojem mestu iskal kakršnokoli možnost, da se z babico umakneta. Kamorkoli, kakorkoli samo stran.

ZuPk0 ::

reeves je izjavil:

Uff, tole je bilo pa kar težko gledat. Sem imel podobno mladost. Dedek in mama alkoholika, oče ni nikoli živel z nami, babica sama za vse. Velikokrat smo prespali pri sosedih. Tudi sedel je 2 leti, ker je babico (ženo) napadel z nožem.
Kaj storiti?
Glede na to, da ni mladoletnih v igri, bo CSD kaj naredil šele, ko bo prepozno. Policija isto. Fotr se ne bo spremenil, dokler bo živ.
Najboljša rešitev bi bila, da gre babica k kakšnim sorodnikom, dokler je ne sprejmejo v dom. Če je izvedljivo seveda.
Proti pijancu se ne da nič doseči. Verjemi, smo dolgo poskušali. Mama sicer ni bila nasilna, je bila pa tečna.
Policija je bila stalni obiskovalec, ampak dokler nič ne naredi, mu nič ne morejo. Vsaj tako so rekli.
Žal se je res vse skupaj rešilo šele, ko je dedek umrl.
Jaz bi na tvojem mestu iskal kakršnokoli možnost, da se z babico umakneta. Kamorkoli, kakorkoli samo stran.


Moj dedi je bil že odkar se spomnim vedno psihično nasilen do babice, jo ustrahoval da še do sosede (njene sestre) ni upala.
Ta isti dedi je tisti večer ko je moja mama pakirala prišel dol k nam in jo prijel za vrat in ji rekel "prasica, kurva" nekaj takega. Vse sem slišal, krik mame, to se je zgodilo pred mojimi vrati sobe na hodniku, jaz sem se pa takrat jokal v sobi ker mama odhaja. Kaj je naredil oče glede tega? ležal je na kavču kot da se ni nič zgodilo, slišal je pa vse.
Mama takrat ni umešala policije, spakirala je in šla do njene sestre in se nikol vrnila. Ona je vidla to kot "nov začetek" mene pa sestro pa pustila v takem okolju.
Dedi ni nikoli pil pa je bil res govno od govna. Oče se za babico ni nikoli postavil, jaz sem bil tisti ki je zbral pogum in večkrat klical policijo ko babica ni imela miru. Že od malega me je skoraj vsako jutro zbujalo upitje dedija, izživljal se je nad babico za vsako malenkost, ona se pa žal ni nikoli znala postavit zase. Ko je preminil januarja 2017 je potem bil tak lep neverjeten mir, prava nirvana, potem je pa oče stopil v njegove čevlje, samo da oče še pije zraven in je toliko hujši. Pač res, kopija lastnega fotra + alkohol.

ZuPk0 ::

Namen tega posta je bil da ljudje vidijo dejansko situacijo/dogajanje in mi svetujejo. Hvala vsem ki ste si vzeli čas za popolnega neznanca, nisem pričakoval tako veliko število odgovorov/nasvetov. Lepo je videti da ljudem ni vseeno.

reeves ::

Verjemi, da tistim, ki so šli skozi kaj takega zagotovo ni vseeno. Je pa res, da si marsikdo sploh ne predstavlja koliko gorja lahko naredi alkohol.
Sem tudi jaz neštetokrat poslušal iz sobe kako se kregajo in tepejo. Ko sem se parkrat vmešal, da bi odvrnil pozornost od babice, je dedek začel tepsti mene. In potem se je vmešala babica, da bi me branila in na koncu sva jih fasala oba. Začaran krog. Groza je to doživljati. Mama pa itak večino časa sploh ni živela z nami. Si je najela stanovanje v sosednji vasi jaz sem bil pa pri babici in dedku. Ter teti, dokler se ni poročila in odselila.
Ne izzivaj fotra, ker pijani ljudje so sposobni narediti marsikaj. Nikakor se ne poslužuj nasilja, ker se lahko hitro zadeva še poslabša. Nikakor te nočem strašiti, ampak res bodi previden.
Če se le da, se z babico nekako nekam umaknita. Jaz druge učinkovite rešitve žal res ne vidim.

Pa še to, mogoče brez potrebe, ampak vseeno. Pazi, da ne boš še sam začel piti. To gre rado iz roda v rod. Jaz sem se v srednji šoli zapil do konca. Dobesedno ni bilo dneva, da bi bil trezen. Po nekem čudnem naključju (dva kolega sta vpričo mene šla stavit za 50 tolarjev ali bom pijanec ali ne. In to se mi je toliko za malo zdelo, da sem nehal. Še danes sem jima hvaležen) sem čez noč prenehal piti in še danes ne pijem.

Anfifatima ::

Od podobnih incidentov je preteklo že toliko časa, da imam že lastno družino, fotrič pa še vedno ostaja tam kjer ostaja.

Kratkomalo, zelo podobna izkušnja. Stalne doze alkohola in diagnosticirana šizofrenija. Pomagalo ni drugega nič, ne policija, ne csd, dokler nisem vseh napizdil in očeta sklestil ko butaro. Potem je zaleglo za zmerom. Mati se je odselila, babica pa vztraja, ker je njen sin in mu drži štango. Od kar je na hudih medikamentih je bolj umirjen, pa tudi denarja za pijačo nima več, gostilne so ga zmetale ven, v trgovini pa ne dobi več nič zastonj. Malo pred odselitvijo je domov pripeljal še neko zakajeno babnico, ne vem ali je bila narkomanka ali kaj, sumničava oseba in sem sklestil tudi njo.

Na csd, policijo in bogsigavedi se ne zanašaj ker ti ne morejo pomagati nič. Mene so spravili še v večjo godljo in sem se moral ukvarjati še z njimi.

Od njih lahko iztržiš denarno pomoč in socialno stanovanje, to je pa vse kar ti lahko ponudijo.

S policijo pa imej čim manj opravka.


Kar moraš narediti je, da se čimprej odseliš, magari v eno majhno stanovanje ali študentsko sobo, potem si najti šiht ali pa socialo za tistih par mesecev dokler ne najdeš šihta.

Babico preseliti stricu.

Iz dediščine babice prevzeti hišo in stanovanje. Brez tega boš postal klošar, ker bo foter zapil celo hišo.

Babica ima lahko nek dodatni invalidski dohodek če je v domu, kot tudi oskrbo na domu. Samo predhodno prepiši vse premoženje nase, nato pa jo daj v dom. Tako bo zanjga morala plačevati občina, ti pa boš lahko vsaj preživel in čez čas imel nekaj od tega, ker s tvojo socialo/minimalcem ne boš mogel obnavljati drugače ničesar.

Kakorkoli, tvoj foter je zgubil del pameti in se obnaša kakor žival. Povratka od tega ni več. Navijanje tv-ja ipd pa je samo za to da provocira in živcira druge in po svoje, išče pozornost.

Stanje zdravstva je tako, da takih bolnikov ne hospitalizira več v lj polje, temveč jih da samo na tablete in potem ti prosto vandrajo naokoli. Ironično pa so za en mesec zaprli bivšo, ker je grozila eni uslužbenki, tako da če hočejo, lahko, samo ne bodo, sploh pa ne zate.

Napako delaš že v tem ko si zadevo jemlješ srcu in poizkusiš reševati ljudi iz te stiske. Rešiš lahko le sebe, drugih pa ne, če sami ne želijo.

Babico, ko se stabiliziraš, odpelji, prekliči račun in pooblastila in zaključi zgodbo.
Kakorkoli, za nastalo situacijo si si kriv čisto sam, ker v njej vztrajaš. Poberi šila in kopita, pa če umre cela stran fotrove družine. Ker na koncu se bo to tako ali tako zgodilo, samo še tebe bo potegnilo noter. Na koncu sem pristal jaz na policiji zaradi kršitev JRM s plačilnim nalogom. Tega sem sicer odpravil preko odvetnika, vendar grenak priokus ostaja.

Seveda pa zbiraj dokumentacijo o nasilju, tudi vse policijske pogovore posnami (ker jih redno brišejo iz baze). Video snami iz neta, sam ga nisem pogledal ker natanko vem zakaj se gre.
V glavnem, poberi šila in kopita in se odseli.

Številko telefona obvezno obvezno zamenjaj. S tistim stricem imej samo en kontakt. Pusti vse probleme tam kjer so se začeli, ne vleči jih s sabo. Avtov ipd. ne kupuj, preseli se raje tam kjer jih ne boš rabil in delaj na tem da si čimbolj mobilen, saj se boš moral selit večkrat.

Fotrič ne bo delal škode svoji materi, za sina ga pa bolj bk kakor si sam videl. Odseli se, čimprej, najbolje da že kar jutri.

Pač, po 25 letih kalvarije mi je samo žal da nisem tega storil prej (prekinil vse kontakte). Šlo je celo otroštvo in mladost in nek duševni mir in spokoj. Od tega pa nimaš nič, kot samo skrbi in rataš star in siv in si še vedno "na začetku" življenja, ko bi moral imeti že vse urejeno.

Nasvetov si dobil dovolj, sedaj pa moraš v akcijo. Najbolje tako da prenehaš pisati in jamrati in svoje nezadovoljstvo usmeriš v kaj bolj produktivnega.

Na deložacije s pomočjo sodišča pa pozabi, če je stari prijavljen na naslovu, ti pa nimaš lastnine v lasti, bo to lahko šlo samo preko babice, česar pa ne bo naredila. In ko bo ves objokan prišel nazaj ga bo spustila nazaj v bajto. Oba sta problem, en ki ga povzroča in drugi ki ga podpira.

Jasno pa je da te je mati spravila v ta drek. Poročila in napihnila se je s tem bedakom, potem ko je zagustilo pa je spi..ila. Spravi jo na sodišče in izterjaj preživnino, tako se boš lahko vsaj nekaj let preživljal in normaliziral...
Je pa jasno da si je našla takega moža (fotra) kakor da je bil njen oče, ki jo je pretepal. Daddy issues ?

Saj je po svoje imela prav, ko ti je rekla da si si vsega sam kriv, samo ne način ki ga je mislila. Za trenutno situacijo si si res kriv sam. Ni ti pa nobeden dal vedeti, da tej tvoji družini nisi dolžan nič.
Za takratno situacijo pa je čisto lepo kriva ona in fotrič. Tvoja cela familija je en clusterfuck. Samo čimdlje stran se spelji od tega. Nerešljiva situacija ker so vsi duševno bolani. Zato tudi imajo take probleme.

Ne pa sedaj naklestit fotra ali ga celo huje poškodovat, da imaš kartoteko. Ker potem boljših služb dobil ne boš, ko rabiš dati potrdilo o nekaznovanosti ipd. bedarije novodobne družbe.

Da je foter kopija njegovga fotra... le kaj si pričakoval ?

Poberi se stran, ti ljudje se ne popravijo. Samo za en čas je bolje, potem pa spet isto. Saj vem kako je bilo pri meni, en čas je bil sladek, daj pridi nazaj, potem pa eno uro ni zdržal da bi se držal nazaj. Tudi intervencije kot metanje vsega alkohola stran niso pomagale, samo še bolj ga razjezile. Večkrat je tudi dobil navadno vodo v zaprti flaši vina, potem je pa začel alkohol skrivat. Pod drvmi, v drvarnici, v kanti, v kotličku na sekretu... Tudi alkohol za razkužit je zmanjkal, od tistega za čistit roke je pa skoraj čreva ven dal ...

"You can be full of kindness and love, but you cannot sleep next to a rabid dog"

techuser ::

Neglede na to kako zapiti so obvladajo preračunljivo laganje, hinavščino itd...zato se pa zmažejo ponavad..


To je ta problem. Nekateri znajo zelo dobro igrat.

jest10 ::

Pišeš o sestri. Kje pa je zdej ta sestra?

StarMafijec ::

Glej predvsem nase. Zase moraš poskrbeti.

1. Najdi si službo.
2. Odseli se v neko poceni "študentsko" stanovanje.
3. Poišči si strokovno pomoč, da sam ne boš imel kakih problemov.
4. Ne moreš ostajati z babico. Ona je na očetovi strani. Če boš kaj proti očetu naredil, bo ona krivila tebe in boš dobil prst v rit.

Srečno!

Vice ::

5. Ne računaj na hospitalizacijo ker se mora s tem strinjat oče.
6. Očeta moraš "osamit" oz. da ostane sam brez vaju z babico
7. Babico v dom s tem oče avtomatično ostane brez denarja
8. Preveri možnosti kam greš lahko ti živet, začasno ali kako drugače. Imaš varne hiše ipd...
9. Niti pod razno ne razmišljaj o nekem nasilju ker boš sebi uničil življenje
10. Če lahko najdeš kakšno priložnostno delo... si boš olajšal življenje
11. Glede številnih prijav policiji, CSDju... pridobi brezplačno pravno pomoč (imaš kar nekaj opcij za socialno ogrožene primere), da sodišče premakne institucije, ki so prvotno same sebi namen.

Prav dosti drugih opcij nimaš

In ja glej nase in srečno.

m0LN4r ::

Zupko,

ko si ze povedal, da si 26. Pri 26,5 sem jaz imel poln avto in se preselil 500km dalec, bolj kot ne na blef, odlocitev je padla nekaj tednov pred tem. Tastarim nisem niti razlagal kako in zakaj, ker ce bi verjetno nebi sel.

Imas sestro, preselta se oba skupaj. Recimo studentski dom Tomi ima sobo za okol 100eur na mesc, kolega zivi tam ze nekaj let. V bistvu ni slabo, ce malo delas lahko velik ptisparas in kar je najbolj vazno:
Imel bos mir in se lahko koncentriral na svoj lajf, staremu lajfu pa reces ko te jebe.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Invictus ::

@OP

Glede na to, da ima babica 2 dediča, je tako ali tako brez zveze kaj narediti.

Odseli se. K babici še vedno lahko prideš na obisk. Fotru ni treba povedat kam greš...

CSD ne bo naredil nič, ker jih boli k****. Policija še manj. Isti razlog.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

kingsix ::

Tisti, ki pišete o CSD in policiji sanjate.

Kolegica je imela partnerja, ki je pretepal njo in se znašal tudi nad leto dni starim otrokom. Pozimi jima je npr. izklopil gretje in zaklenil kurilnico, ko je odšel odprl vsa okna. Ju zaklenil v hišo, ko je bil v službi etc etc. Vzel ji je finance in ji dajal 10EUR dnevne žepnine za njo in otroka. Otroku ni pustil igre, tudi oblačil, igrač bojda ne rabi. Skratka veliko psihičnega nasilja ni tudi fizičnega.
Policija se je klicala vsaj tedensko (skupno so bili tam 11x), CSD tudi (tudi kolegi, ona sama, pisma etc). Storili so natanko NIČ. NIČ.
CSD so naredili en nekaj minuten obisk po cca 3 mesecih klicarjenja, ko nje ni bilo doma. Malo so povprašalo mamo od partnerja oz babico, ki je živela spodaj in je tudi zmešana, in to je to. Seveda jih je ona potem "dobila". Rekel ji je, da se zanjo nebo dobro končalo, če se skuša odselit. Pa tudi spodaj so bili njegovi starši skoz doma in bi videli ter ga poklicali. SKratka familija psihičev.

Tip in družina so se umirili šele potem, ko smo ga/jih obiskali, ter mu lepo povedali da tud njega ne čaka nič lepega, če se to nadaljuje. Malo jih je bilo treba stisnit ob steno.
Potem smo en dan prišli s kombijem ter jo odselili, ded je sedel tam in se le bunil kot pič** kakršna je.

Ko uradnji organi odpovedo je včasih edini način pač, da stvari urediš sam oz. na svoj način, kakorkoli pač le-ta je.

Če te napade pijanec pa se očitno moraš postavit zase.
Selitev je itak najbolj očitna opcija, ampak OP bi to že storil, če bi imel možnost. Prav tako je treba razmišljat o njegovi babici, ki je tam absolutno ne more pustiti.
Z očetom se nekako mora pogovorit, ko je trezen oz ga streznit na nek način. Nihče se tudi ne vpraša zakaj oče sploh pije? Kaj je narobe, kaj se dogaja...mogoče iskat vzroke in rešitve pri viru težav.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kingsix ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Denarno nadomestilo po končani diplomi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
528538 (6951) Meizu
»

Podhranjena otroka - zbiranju sredstev, obveščanje medijev in javnosti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10124398 (13354) stara mama

Protestniki pomagajte, prosim! Pustite pri miru vnuka! (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
29347391 (41368) OmegaBlue

Več podobnih tem