» »

Katero športno uro?

Katero športno uro?

Temo vidijo: vsi
««
22 / 26
»»

SmeskoSnezak ::

Garmin se ima vedno akcije.
MK2S za 900 je kupcija ali ne?
In kaj je nek G1? Skoraj za polovico od MK2/s.
Je kje kaksna dobra primerjava med temi novimi modeli?

LP,
Smeska
@ Pusti soncu v srce... @

Zgodovina sprememb…

Djole ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Djole je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

kje najceneje dobit garmin instinct 2 solar (surf ali tactical) ali pa casio gsw 1000?

te 3 so deklarirane tudi za slano vodo.
al pa če je kakšna druga z vsemi temi funkcijami, pa da je toliko dobra, da bo preživela slano vodo.

Vivoactive music ze 2. ali 3.sezona v slani vodi, bp :) ni pa na nivoju instincta :)

Kok pa ta ura zdrži kake udarce?

V kaksnem smislu udarce? :) ne vem, imam jo na roki 24/7/365, se zgodi kdaj da po polnjenju pozabim dati nazaj na roko pa sem en dan brez, pa imam v 2, 3 letih eno mikro praskico...res pa je da ne pocnem ne vem kaj z njo, fitnes redno, stange, kak hrib, kolo plavanje, pleskanje stanovanja :D sem pa ocetu lani kupil instincta pa se kolega ga ima, oba super zadovoljna, tud sam mislim, da je boljsa, samo je zame to prevec robusten izgled plus navajen sem na touch.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Djole ()

WizzardOfOZ ::

Za uro mi touch ni tok pomemben. Mi je pa robustnost zelo pomembna. Ker bolj malo pazim na take stvari. Tut telefon imam najmočnejši kar se da (ulefone armor), pa ...

Torej instinct naj bo.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Djole ::

Evo ce ti se to kaj pomaga pri odlocitvi
 Zps

Zps

WizzardOfOZ ::

Hvala.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

DePalmo ::

@sm1x in @GupeM, hvala za predloge. Omenjeni uri sem že pregledal in jih tudi izločil, sem upal na kakšen drug predlog.

Venu 2 je predraga, Plus načeloma podpira zemljevide preko IQ Connect, ampak je še dražja. Originalna "navigacija" ... jah, če bi prebral kakšna je, nebi ure priporočal. Nima zemljevida, nima step by step, ampak ima puščico v katero smer moraš iti, torej "as crow flies". Razen če je tebi nekako ratalo na Venu 2 (ne Plus) spraviti gor kolikor toliko spodobno navigacijo.

Vivoactive 4 je tudi zanimiva, ampak je razočaranje da ima boljši zaslon pa slabšo anatomijo. GPS spremljanje je pa tudi bolj žalostno, vsaj po reviewih online.

Nato sem opazil Suunto 5 (jo izločil ker je počasna in nima zaslona na dotik) in Suunto 7. Obe imata praktično vse kar si želim, ampak za obe jambrajo da Wear OS ni ravno dober in ima svoje minuse. Suunto 7 je celo bila ura katero bi kupil in me je navdušila kljub ceni, a nato preberem da je HR bolj tako tako (kar imam že na uri za 50e) in da baterija zdrži 2 dni. Hvala lepa, ampak ne.

In me kar minevajo te ure. Toliko ponudbe pa vse se mi zdi da je polovičarsko narejeno za budget 250e, kar če smo pošteni ni malo (ok, pa tudi veliko ni). Lahko bi gledal Fenix 7, Forerunner 955 ali Suunto 9 Peak ampak ne dam toliko denarja za mojo uporabo.

Vem da sem tečen in negativno nastrojen (po toliko pregledanih urah in razočaranjih, je za pričakovati), ampak a sploh obstaja kakšna pametna izbira za budget do oz. okoli 250e? Ali sem enostavno preveč zahteven? Punci so za rojstni dan kupili športno uro Polar Unite in vidim kako se ura obnaša in kaj omogoča. In ravno zaradi tega načeloma vse Polar ure odpadejo in jih niti ne gledam (počasna, touchscreen ima svojo pamet oz. ga moraš kar pritisniti da zazna karkoli, baterija včasih drži dva dni, včasih en tedna - ob isti uporabi!, včasih je 8000 korakov 100%, drugič 50%, povezljivost ima svoje muhe).

polde66 ::

Zaslon na dotik je lahko precej moteč, recimo v hladnih obdobjih pa hoja v hrib ali tek pa dolgi rokavi. Mene osebno to moti je pa seveda stavr posameznika.
polde

Groot ::

Toplo ti priporočam, da se odpoveš zaslonu na dotik, ker je med vadbo popolnoma neuporaben. Morda pogojno za pohodništvo, ampak roko na srce tam boš v večini primerov vsaj pri nas sledil markacijam na poti in zna biti zemljevid na uri celo manj uporaben (sploh v bližini kakšnih sten zna GPS signal precej skakati).

SmeskoSnezak je izjavil:

Garmin se ima vedno akcije.
MK2S za 900 je kupcija ali ne?
In kaj je nek G1? Skoraj za polovico od MK2/s.
Je kje kaksna dobra primerjava med temi novimi modeli?

LP,
Smeska

Anyone?

GupeM ::

@DePalmo, bi rekel, da si nekoliko prezahteven. Skušaš dobit Audija A8 v velikosti smarta for two s 1000 litrskim prtljažnikom, majhno porabo, pospeški 3 sek do 100, pa včasih bi šel malo off-road, da bi si kakšna drva privlekel iz gozda. Vse skupaj za 500 €.

V majhno ohišje pač ne moreš spravit velike baterije. MiBand seveda lahko zdrži dolgo, ampak zadeva nima GPS-a, procesor je šparovček, ker za štetje korakov pač ne rabiš ne vem kaj ...

Sama navigacija (zemljevid) na uri ni tako zelo uporabna. Še najbolj, če se kje na kakšnih brezpotjih izgubiš, pa da najlažje najdeš kakšno bližnjo pot. Še posebej ponoči. Govorim iz izkušenj ;)

DePalmo ::

Hvala vsem za mnenja. Potem ko sem objavil svoj prejšnji komentar, sem začel razmišljati. Do enega meseca nazaj sem bil razmeroma zadovoljen z Mi Band 6, sedaj bi pa imel ferarija. In kot pravi @GupeM, za ceno fičota. Tako da bom prevetril svoje želje, ampak bom tudi spremenil svoj budget.

Navigacije načeloma res ne rabim, saj imam telefon vedno s sabo in na njem Google Maps, Stravo in če je želja lahko na hitro potegnem dol še X storitev. Zaslon na dotik je nekako še vedno želja, saj smo le v letu 2022. Ostalo pa, bi nekako kar imel, sploh če bi za uro dal med 150 in 200e.

Da nebom spet siten kot sem bil zgoraj, me zanima katere proizvajalce se splača gledat da so malce bolj resni in da ni ravno kitajski pofl. Garmin vem da je resen, ampak sem prepričan da mi njihova cenovna politika nebo ustrezala. In ker je firm kar nekaj, me zanima kaj se splača sploh gledat.

https://www.amazon.de/-/en/Garmin-Fenix...

Garmin Fenix 6 za polovicno ceno? To pa je huda.
Sam se vedno me zanimajo bolj Descent verzije. Mk2s in G1... nazadnje ko sem gledala, je prisel ven MK2. Tako da ne vem kaj pomeni ta S in G1. Vsak nasvet dobrodosel.

Masayoshi ::

Ja S je small manjša (ženska) verzija mk2. G1 je pa cenejša plastična verzija z črno belim zaslonom.

Masayoshi je izjavil:

Ja S je small manjša (ženska) verzija mk2. G1 je pa cenejša plastična verzija z črno belim zaslonom.

Torej nekateri clanki zavajajo. G1 bi naj bil nova verzija, tudi z vec funkcijami.

Pa saj že po ceni vidiš, je več kot pol cenej kot MK2. Pa saj to veš da so to v osnovi potapljaške ure?

Zelim res tehnicno primerjalni clanek, ki gre v podrobnosti. Da izberem dobro darilo za nekoga, ki se dejansko potaplja. LP, Smeska

Se potaplja Scuba in bi želel imeti tudi tlak v posodi na uri? Pol je samo Mk2i taka. Drugače pa imaš reviewe na divein.com.

scipascapa ::

DePalmo: AMAZFIT T-REX 2 229EUR?

drugače pa vedno glejte mydealz.de oz. amazon.de

6S je majhna, sam sem vzel 6X PRO - top šit :)

https://b2b.elkotex.si/huamm-trex2-01.h...

Zgodovina sprememb…

krefi ::

zdravo,
dva tedna nazaj sem naročil dve uri in sicer zame garmin fenix 6x pro ter za punco garmin fenix 6s pro moja ura dela res vrhunsko pri njeni pa je problem baterija saj se sprazne v cca 4-5 dnevih čeprav ima izklopjene funkcija kot je mirjenje kisika v krvi... tudi samo ji lpo izračuna da bo baterija za 9dni a ji na dan porabi 20% brez športnih aktivnosti.. Kaj storiti v tem primeru se obrniti na pooblaščenca ali je to normalno in se bo stabilizirala?
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s

dvihtelic ::

Moja ima enako 6s pro in ji zdrži nekje 4-5 dni,se je navadila tako da mislim da ne boš nič dosegel.

6s pro ima manjšo baterijo. do 9 dni.

naj jo resetira pa pusti na miru 9 dni.

SLIKA

SLIKA

Zgodovina sprememb…

GupeM ::

Kaj pa vročina? Jaz imam občutek, da mi Fenix 5x plus zdrži kakšen dan manj, sedaj ko je vroče. Je še kdo to opazil, ali se mi se samo zdi?

nowaknejc ::

Torej zadeva je taka trenutno imam stratos 3, ker pa se ukvarjam tudi s pohodništvom,tekom zimskimi športi,si želim boljše ure...zanima kero uro priporočate? gledal sem zgornje Garmin Fenix 6x vendar imam ozko roko pri zapestju tako, da bi izgledala čudno...skoraj sem bil že odločen za polar vantage v2...Jo ima kdo od vas? Budget okol 400€

buttcrack ::

Kaj pa ti manjka pri S3 za pohodništvo, tek in zimske športe?

Meni čist solidno služi za tek, kolo, hribe, turno, hokej, fuzbal... parkart celo uporabil za plavanje v morju.

Res da ni to smetana od dportnih ur ampak tako slaba pa tudi ni no.

T-REX 2

kuglvinkl ::

nowaknejc je izjavil:

Torej zadeva je taka trenutno imam stratos 3, ker pa se ukvarjam tudi s pohodništvom,tekom zimskimi športi,si želim boljše ure...zanima kero uro priporočate? gledal sem zgornje Garmin Fenix 6x vendar imam ozko roko pri zapestju tako, da bi izgledala čudno...skoraj sem bil že odločen za polar vantage v2...Jo ima kdo od vas? Budget okol 400€

Pa navadno dimenzijo fenixa.
Your focus determines your reallity

twom ::

Kaj pa analiza spanja?

Kater proivajalec ima dodelan algoritem in dober prikaz analize spanja? Bi zaradi tega razloga kupil Apple watch, samo mi ni všeč dizajn, cena in pa merjenje utripa s pasom (ne vem ali se da povezat s polarjevim).

Kuli si Ring, ce ti Garmin ni vsec.

jotunn2 ::

nowaknejc je izjavil:

Jo imam jaz. Verjetno sem malo pristranski ker imam pac Polarja ze 30+let, ampak kar se mene tice, ni noben Garmin ali Suunto blizu temu, kar je Polar, ko pride do sportne ure. Ja Polar ne daje 3x letno ven novih modelov, niti nima vseh useless (za sportno uro) gimickov, ampak dela pa precej boljse kot karkoli drugega, da ne recem, da je njihov Flow precej boljsi kot karkoli od Garmina, Suunto pa tako ali tako odkar so ukinili Movescount nima prav nobene spodobne aplikacije. In vsaj zame je ta aplikacija za analizo precej bolj pomembna, kot nek kvazi podatek o kisiku v krvi ali luninih menah. No pa za povrhu je se vsaj polovico cenejsi od primerljivega Garmina ali Suunta :)

pa je na pcju FLOW?

Lol, še dobro da si samo malo pristranski. Garmin je v prav vsem boljši od Polarja, razen v ceni.

Zgodovina sprememb…

dunda ::

scipascapa je izjavil:

pa je na pcju FLOW?

Flow je na aplikacija na mobilnih napravah, ki podatke pošlje v Polarjev oblak.
Flow je tudi spletna stran, ki jo seveda lahko uporabljaš na računalniku. Če je telefon prenesel podatke v oblak, ti je na tej spletni strani vse dostopno. Aplikacija na telefonih je pomembna zaradi prenosa podatkov iz ure v oblak. Ura je s telefonom povezana preko Bluetootha.

Polarjeve stvari so odlične, je pa dejstvo, da so v zadnjem času manj v modi. Mislim, da je to predvsem posledica močnejšega marketinga in cenovnega pritiska konkurence.
https://www.kacnje.eu

scipascapa je izjavil:

pa je na pcju FLOW?

Flow je web applikacija (tisto na telefonu je bolj tako tako za prvo silo), tako da ti laufa povsod.

Masayoshi je izjavil:

Lol, še dobro da si samo malo pristranski. Garmin je v prav vsem boljši od Polarja, razen v ceni.

No ja... kot HRM mu ni niti blizu, aplikacija za analizo treningov ni niti blizu. Ima pa predvajanje glasbe, pa se par za trening neuporabnih gimickov. Ce se pogovarjamo o sportni uri, je Polar in njegovo delovanje za par razredov pred katerimkoli Garminom. Ce pa se gremo o fancy neuporabnih featurjih potem se pa strinjam da je Garmin top.

Joj, nakladaš, še dobro da si sam napisal da Polar uporabljaš že 30+ let in o Garminu niti pojma nimaš. Garmin je v zadnjih letih (ko je Suunto šel navzdol) daleč na prvem mestu tudi pri izključno trening parametrih. Tudi HRM je boljši na Garminu. Polar mu ne prismrdi na kilometer...Polar je nivoja kitajskih in Sasmsung igrač. Tudi s firmo samo gre hitro navzdol ali se bo prodal ali pa bo šel v bankrot.

Bo ze drzalo ce tako pravis. Sicer se vecina sportnikov ne strinja s teboj in tudi tisti, ki so tako ali drugace vezani na Garmin uporabljajo Polarjeve trakove, ker za razliko od Garmina delajo, ampak ce ti tako pravis potem bo ze tako ;)

LOL, da se "večina" športnikov ne strinja z mano si si povsem gladko izmislil. Glede Polarja in njegovih rezultatov, glede tega kaj kdo uporablja in glede tega kaj dela in kaj ne, si lahko vsak sam ustvari mnenje z bolj relevantnih podatkov z neta kot pa iz nakladanja raznih fanboyev, ki že 30 let uporabljajo Polar.
Res ste smešni kako vas potegne v čaščenje določenih gadgetogv ki jih uporabljate. Sam sem uporabljal Polar, nato Suunto, ko se je skvaril, sem zopet prešaltal na Polar in ko sem ugotovil da to ni to, sem prešaltal na Garmin. Če/ko bom ugotovil da Garmin ni ok bom povsem enostavno prešaltal na kaj drugega, pa makar nazaj na Polar. Res ne čutim potrebe da bi častil en gadget kot čutiš očitno ti.

nekikr ::

jotunn2 je izjavil:

Bo ze drzalo ce tako pravis. Sicer se vecina sportnikov ne strinja s teboj in tudi tisti, ki so tako ali drugace vezani na Garmin uporabljajo Polarjeve trakove, ker za razliko od Garmina delajo, ampak ce ti tako pravis potem bo ze tako ;)

Ne jih ne, ker imajo na voljo Garminove trakove, ki so identični vsem ostalim.

Seveda so identicni... razen v zanesljivosti in natacnosti merjenja. Ampak ja feel free. Pa recimo da sem v svoji sportni karieri, ki je bila za razliko od nedeljskih sportnikov (ali celo to ne), precej bolj resna in na visjem nivoju, videl in uporabljal kaksno stvar vec in za bolj zahtevne stvari, ampak ce nekdo pravi da sem fanboy, potem sem pa pac fanboy.

Lejte ga, spet potegnil ven nekaj iz riti, kako je on velik športnik, mi pa še nedeljski rekreativci nismo. Pa ne ve prav nič ne o meni in ne o vseh ostalih, ki pišemo tukaj na forumu. Veliki frajer, LOL.

jotunn2 je izjavil:

Seveda so identicni... razen v zanesljivosti in natacnosti merjenja. Ampak ja feel free. Pa recimo da sem v svoji sportni karieri, ki je bila za razliko od nedeljskih sportnikov (ali celo to ne), precej bolj resna in na visjem nivoju, videl in uporabljal kaksno stvar vec in za bolj zahtevne stvari, ampak ce nekdo pravi da sem fanboy, potem sem pa pac fanboy.

Glej, kaj je bilo 30 let nazaj ne velja več. Danes je nakladanje o tem kateri HRM pas je boljši enak nakladanju kateri flagship telefon je boljši. Vse je dovolj dobro in odlično, razlike so mikrominimalne. Tako za nedeljske športnike (ki takih ur sploh ne rabijo), kot za tiste semi-pro. Vrhunski športniki imajo pa tako ali tako trenerje in ne trenirajo na podlagi ure.

nekikr je izjavil:

Vrhunski športniki imajo pa tako ali tako trenerje in ne trenirajo na podlagi ure.

No s tem si povedal vse koliko ves o teh stvareh :)) Ja noben pro sportnik ne uporablja ure, pac pa mu za vratom visi trener, ki mu meri pulz in ostale podake. :))

Tsunamii ::

dvihtelic je izjavil:

Moja ima enako 6s pro in ji zdrži nekje 4-5 dni,se je navadila tako da mislim da ne boš nič dosegel.

Hmm..jeba. Ima kdo 7s in kako se v realanosti obnese baterija? Nekak bi zeni letos kaj kupil..za hribe..kolesarjenje..tek in ostalo.
Gledam sem Venu 2s sam je oklescena in baterija slabsa napram 7s sapphire solar, katera je pa tudi 2x cena seveda.
Seveda bova šla pomerit..pregledat v zivo v trgovino. Tukaj bolj kot info od vas.

jotunn2 je izjavil:

nekikr je izjavil:

Vrhunski športniki imajo pa tako ali tako trenerje in ne trenirajo na podlagi ure.

No s tem si povedal vse koliko ves o teh stvareh :)) Ja noben pro sportnik ne uporablja ure, pac pa mu za vratom visi trener, ki mu meri pulz in ostale podake. :))

Če si dvakrat tekel in štirikrat brcal žogo še ne pomeni, da si pojedel vso pamet tega sveta. Me prav zanima koliko Nadalu pride prav športna ura. Ali pa Kopitarju. Morda Donćiću? Tudi Roglič ima cel kup senzorjev in ne pametne ure. Poleg trenerjev, seveda. To bi pa že lahko vedel, če si eden najbolj profesionalno profesionalnih športnikov zadnjih 30 let?

Pa dejta piz*da nehat smetit temo, jaz mam najdaljšga, ok, zdej pa nehita(e). Rajš piz*da odgovorte na moj vprašanje. če že vse veste.

twom je izjavil:

Kaj pa analiza spanja?

Kater proivajalec ima dodelan algoritem in dober prikaz analize spanja? Bi zaradi tega razloga kupil Apple watch, samo mi ni všeč dizajn, cena in pa merjenje utripa s pasom (ne vem ali se da povezat s polarjevim).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: twom ()

twom je izjavil:

Pa dejta piz*da nehat smetit temo, jaz mam najdaljšga, ok, zdej pa nehita(e). Rajš piz*da odgovorte na moj vprašanje. če že vse veste.

twom je izjavil:

Kaj pa analiza spanja?

Ja odvisno, kaj si obetas od analize spanja?

Analiza spanja nima nobene zveze s športno uro. To je zgolj gimmick ki ga imajo nekatere tki pametne ure. V napačno temo lajaš.

K da merjenje kurco*v pa paše v katerokoli temo...

Sicer pa Polar ima analizo spanja. Sprašujem ali je za kej.

p.s. ne pričakujem čudežov, vsaj ne glede spanja, k se z mojo crkljava ga je itak kronično premal, pa zato mal mejn bicikl gonva...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: twom ()

A to un Polar ki za razliko od Garmina nima brezveznih gimmickov? Nisem vedel, ko sem ga jaz imel tega ni imel?

Masayoshi je izjavil:

A to un Polar ki za razliko od Garmina nima brezveznih gimmickov? Nisem vedel, ko sem ga jaz imel tega ni imel?

Na žalost (pa ne samo pri športnih urah), če želijo preživet, morjo proizvajat tisto kar se prodaja...
««
22 / 26
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smart watch, kaj kupiti? (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Kaj kupiti
1183198986 (574) Vanquish
»

Pametna ura

112375 (591) enemon
»

Apple predstavil svojo prvo fitnes uro (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
6210004 (4912) Mr.B
»

Katera pametna športna ura ?

2311423 (8914) Sharp999
»

Fenix 5X

Oddelek: Šport
193368 (2127) keba

Več podobnih tem