» »

Zgubljeni prostor na disku

Zgubljeni prostor na disku

ArchNemesis ::

Prosim za pomoč ker imam problem z diskom in najbolje, da podam kar primer:

Preden inštaliram na disk igro, imam 7,60 GB zapolnjenega diska.Ko je igra na disku, imam 8,50 GB ampak ko igro zbrišem, pa imam kar 7,90 GB zapolnjenega diska.Ali kdo ve, kako bi dobil nazaj zgubljeni prostor (7, 60 GB - 7,90 GB) ? Pregledal sem vse možne mape na disku, a fajlov ki jih želim izbrisati (ki so povezani z že izbrisano igro) nisem našel.Ali obstaja kak program, ki najde na disku stare datoteke ? Imam tudi vključeno funkcijo '' pokaži skrite datoteke in mape ''. Poskusil sem z programoma RegCleaner in File Splitter, a nisem nič našel. Igra nima virusov. Prosim za pomoč

pingo76 ::

Katera igra pa je to? Najverjetneje ti je ostanek deinstalacije ostal v obliki DLL in. datotek v mapi windows (winnt)\system. Pomoči ni.

ArchNemesis ::

Iger je več.Naložil in izbrisal sem okoli 10 iger.V skupnem seštevku sem izgubil okoli 4,8 GB.Zadnja igra je bila GTA - Vice City.Ko si govoril o DLL datotekah, bi se jih vseeno mogoče dalo odpret in v notranjosti (teks) kaj izbrisat?

pingo76 ::

DLL-je kar pusti na miru. Sicer pa jih z GTA Vice City zagotovo nisi dobil. Po uspešni deinstalaciji si šel še ročno pobrisat VSE mape releventne na igro? Nekatere igre (freelancer, n4Speed Hot pursuit2, max payne...) imajo to "bistro" idejo, da shranijo shranjene položaje (savegame) kar v mapo /my documents/karkoli že/savegame. Res nebi škodilo vedeti kakšen sistem imaš, kaj vse zaboga imaš inštalirano in nenazadnje koliko ti zasede tvoja WINDOWS (WINNT) mapa (folder) in program files.

Primer moje mašine Win2000
WINNT=723Mb
Program files=537Mb
Documents and Settings =120Mb

Poskusi še z Disk Cleanup (očisti disk) ki ga dobiš med lastnostmi pogona.

ArchNemesis ::

Ja, po tem ko sem izbrisal igre (nadzorna plošča), sem še vedno pogledal na disk, če je kakšna mapa še vedno ostala in jo po potrebi izbrisal.Velikokrat sem že poskusil z Disc Cleanup, ampak to sprazni samo za maksimalno 3 mb, pa še to zelo redko.Moj OS je Windows XP professional.Pred časom sem dobil program SureDelete, ki lahko (upam) pripravi za izbris vse datoteke oz. izbriše vse datoteke (odvisno od količine datotek v mapi).Ampak to mi ne pomaga, saj ta program vendarle ne išče starih datotek, ki so povezane z že izbrisano igro.Pa še to:

Documents and Settings: Velikost: 55,4 MB
Velikost na disku: 63,5 MB
(obe velikosti sta zapisani v istem oknu,ko kliknem lastnosti mape)

Program Files: Velikost: 703 MB
Velikost na disku: 712 MB

WINDOWS: Velikost: 1,29 GB
Velikost na disku: 1,18 GB


Problem bi se še lahko ''skrival'' tudi v tem:

Pred časom sem dobil nov računalnik in imam iz starega računalnika prekopirana oba diska na nov računalnik (na novem imam samo en trdi disk). Torej sta na disku 2 mapi Windows in 2 mapi Program Files(stari OS: Windows 98).Zgoraj (velikost) sem opisal mapi, ki NISTA bile prestavljeni na nov računalnik.Mogoče je tudi tu kakšen problem.Razmišljal sem če bi stari mapi zbrisal, ampak raje ne, ker nimam backup celega diska (narejenega z programom Ghost) in tudi ne cd-ja od windows xp professional.

pingo76 ::

Potemtakem pa ti priporočam le da se rešiš enkrat te "zmede" tako da skopiraš ves "uporaben" material na CD-R-je in narediš novo instalacijo. Poskusi morda Win2000 SP4 kot alternativo. Manj zasedejo, delajo enako dobro čene boljše (v nekaj primerih zagotovo). Pa izogibaj se software-ja ki ga RES ne rabiš (igre pač ne štejejo:D ).
Pa še to, če imaš legalne WinXP PRO imaš pravico do "downgrade" operacijskega sistema. Kontaktiraj MS kaj in kako (za medij in serijsko številko). To velja le za XP PRO verzijo.
Če pa nimaš licence pa zgoraj omenjeno /ignore:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pingo76 ()

ArchNemesis ::

Ja, win xp professional mam legalno.Kaj pa to pomeni downgrade? 8-O Ali se da še kje dobit kak program, ki bi počistil vse odvečne stvari dol? Ni res da nočem skopirat vse na cd, ampak če delam kaj večjega, sem 80% prepričan, da bom veliko več pokvaril kot popravil :( .Licence nimam, ker sem dobil vse na disku, ko sem kupil računalnik.Se mi pa še vedno ''kovca'' po tistih 4.8 GB... :(

pingo76 ::

Hmm hmm... Windowse praviš da imaš legalne CD-ja pa ne? Imaš kje na računalniku morda nalepljeno serijsko XP-jev (microsoft grda nalepka)? Ako ne in ne legalnih windows nimaš niti pod razno. Programčki za čiščenje so bolj tako... ali preveč ali premalo. Glede čiščenja pa si najdi kakega slo-techovca ki obvlada in stanuje blizu tebe. Če ne veš kaj očistiti raje tega ne počni (saj podpiram samoiniciatvo ampak nimaš možnosti reinstalirat windowse ako zaj...).

ArchNemesis ::

Glede nalepke, ki vsebuje številko....Mislim, da je nimam.Lahko bi jo pa iz interneta dobil. Ko sem kupil računalnik, so mi tam ljudje rekli, da so windows prekopirali na disk 8-O.Tako, da po njihovem mnenju, je legalno.Res je, da sam NE vem kaj sčistiti iz diska....A to pol pomeni(če ne najdem nobenga ''slo-techovca''), da se lahko za vedno poslovim od 4,8 GB ? :(

pingo76 ::

"A to pol pomeni(če ne najdem nobenga ''slo-techovca''), da se lahko za vedno poslovim od 4,8 GB ?"
Če sam ne znaš tega narediti pomeni točno to, razen če ne želiš plačati in neseš na kak dober servis.

"Glede nalepke, ki vsebuje številko....Mislim, da je nimam."
Preveri še na računu od PC-ja če jih imaš navedene. Če si jih plačal so te najverjetneje naplahtali. Če jih pa na računu ni, potem pa imaš zanesljivo nelegalno kopijo gor.

"Ko sem kupil računalnik, so mi tam ljudje rekli, da so windows prekopirali na disk ."
To se je rado delalo za opreacijeske sisteme ala Win9x, da uporabniku prihranijo gnjavažo po iskanju CD-ROM-a pri kakih inštalacijah. Zakaj bi pa to naredili za WinXP mi pa ostaja uganka. Sliši se bolj sumljivo kot kaj drugega. Najbolj bedno pa je, da si tako nezmožen sam narediti reinstalacijo. Boot disketa takisto nimaš ne?

"Glede nalepke, ki vsebuje številko....Mislim, da je nimam.Lahko bi jo pa iz interneta dobil."
Iz neta bi ti... So much for legal software:\. Še dobro, da moderatorji niso videli. Mene majo na piki za neprimerno manjše izgrede. Izogibaj se takih postov ker te bodo cenzururali pa boš moral pisati ponovno.

Si iz obale? Ako ja prinesi k meni kišto pa naredimo, pa bo mir in tvojih 4,8Gb ali več nazaj.:D.

ArchNemesis ::

Diskete tudi nimam :(.Nisem iz obale,sem iz štajerskega konca.Vseeno,hvala za ponujeno pomoč.Če imaš mogoče MSN messenger in, če si me pripravljen '' poslušati '',te bi pa lahko dodal med stike ;) .

ArchNemesis ::

Sem že sam popravil :D in imam končno nazaj prostor.Veš kako? Šel sem na ikono Moj računalnik / lastnosti in sem tam izključil možnost ''System restore'' ;).Upam, da bo normalno delovalo vse naprej, tako kot mora.Ampak tisto za msn messenger pa še vedno velja ;)

ArchNemesis ::

pingo76 ?

pingo76 ::

Sorry me ni bilo nič na forumu. Glede msn-ja pa lahko, a le če je nujno. MSN-ja ne maram da mi svinja pc. Ako je kriza pa bom koristil MSN od punce ki pa ga kar dobro prebavlja, jaz ne. Kar se pa tiče system restore-ja pa si ga raje vklopi nazaj ker če ti gre kaj po zlu boš morda še kaj rešil, če ne pa si pečen brez winxp inštalacije.

ArchNemesis ::

Aha... Potem pa raje ne bom težil z MSN-jem.Hotel sem te še za en program vprašati, ki sicer ne spada v najino temo, ampak se spomnim, da si omenil moderatorje, ki po tvojih besedah '' kaznujejo '' vsako napačno izjavo, zato raje nebi. Napačno pa sem mislil zato, ker kot sem že rekel, ne spada v točno ta del foruma - '' zgubljeni prostor na disku '', a vendarle spada med '' programska oprema ''.

ArchNemesis ::

khm....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čiščenje C diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
264019 (3144) r3dkv1c4
»

windows xp upgrade to windows 7

Oddelek: Pomoč in nasveti
452729 (2285) bluefish
»

Samodejno polnjenje diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
181498 (1127) bukev
»

Trojanski konj

Oddelek: Pomoč in nasveti
214004 (3615) KaiCris
»

Kako razdeliti 250GB disk? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
515834 (4947) bajsibajsi

Več podobnih tem