Forum » Na cesti » Ventil z zakasnitvijo - za izklop bencinskih črpalk pri obratovanju avtomobila na plin!?
Ventil z zakasnitvijo - za izklop bencinskih črpalk pri obratovanju avtomobila na plin!?
astronavt ::
Imam avto na bencin, ki je predelan na plin s sistemom STAG 300. Z njim sem vozim več let in sem kar zadovoljen. Moti me le to, da sta mi "crknili" črpalki za gorivo (bencin). Med obratovanjem avtomobila na plin se namreč ti dve črpalki ne izključita in sta zato baje bolj obremenjeni, kot pa pri samem obratovanju na bencin. Kaj je potrebno narediti, da bi se črpalki avtomatsko izklopili med obratovanjem na plin? Seveda, ko pa bi plina med vožnjo zmanjkalo, bi črpalki morali začeti delovati takoj tisti trenutek, ko plina zmanjka, sicer "volan in bremze" postanejo "trdi" zaradi "serva", kar pomeni da se avtomobila (zaradi teže, velikosti) ne da upravljati- le to pa je lahko zelo nevarno! Baje je potrebno vgraditi "Ventil z zakasnitvijo". Kakšen ventil je to, kakšno ima funkcijo, kje se ga to lahko kupi, kolikšna mora biti zakasnitev, na katero mesto v sistemu ga je potrebno vgraditi in ali ga lahko sam vgradim? So potrebne še kakšne druge nastavitve oz. karkoli drugega? Hvala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zakaj nočete imet avta na plin? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Na cesti | 43759 (31151) | KAVINSKY |
» | predelava na plin (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 9823 (6630) | hojnikb |
⊘ | avto na plin (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 29496 (18495) | WarpedGone |