» »

Vrednost rabljenih vozil leta 2022

Vrednost rabljenih vozil leta 2022

Veselinko ::

Zelo zanimiv članek o padcu vrednosti pri rabljenih, 4 leta starih avtomobilih z nemškega trga.
Dejstva so precej drugačna, kot se zdi sodeč po naših gostilniških debatah, kjer se vse vrti okoli famoznih Volkswagnov in njihovega kvazi nizkega padca vrednosti. Pa ni tako....
http://www.euromobil.si/novice/clanek/v...
Najvišje ohranjene vrednosti po štirih letih kategorijah vozil imajo poleg vozila Porsche 911 GT3 (66,5 %, športna vozila): Kia Picanto 1.2 ISG (58,1 %, najmanjša vozila), Mini One (62,8 %, mala vozila) .... itd

Siddh ::

Volkswagni samo pri nas ohranjajo vrednost.

matobeli ::

Te dače so res en pain. Gledam dusterja 4x4 pa držijo ceno kot da bi bli golf ;(

The Player ::

Siddh je izjavil:

Cene večina dobrin je v sloveniji preplačanih, ampak ko smo že pri vozilih.

GLedam cene rabljenih skuterjev na internetu in so tako zasoljene, da se bolj splača kupiti novega. Še posebej skuterji Italjanskih znamk držijo cene kot pribito, ker vse kar je nemško ali italjansko je v sloveniji videno kot nekaj "boljšega".

Npr. za skuzter, ki je stal nov 2000€, ga nekdo prodaja za 1500€, star je pa 6 let, kar je definitivno previsoka cena za toliko let ;((

NikolormousB ::

Siddh je izjavil:

Niti ne. Hiter pogled na avto.net ti pokaže, da VW nič posebej ne drži cene. Določeni modeli celo podpovprečno.

bambam20 ::

VW-ji ne držijo cene.

8 let star passat je vreden , če je povrečno ohranjen 5000€ maksimalno.

matobeli je izjavil:

Te dače so res en pain. Gledam dusterja 4x4 pa držijo ceno kot da bi bli golf ;(

Dacie so pojem vzdržljivosti. vse kar je nepokvarljivo drži ceno. Dačia si je naredila renome.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

IL_DIAVOLO ::

Odvisno kateri model gledamo. Redek model lahko stane tudi 10k. Znamka ne igra vloge.

jero_no1 ::

Siddh je izjavil:

To mislijo prodajalci teh avtov. Realno pa prideš po 3 letih in 150k km na cca polovico nabavne cene.

Moral bi še manj. Itak si na polovici življenske dobe, kupca čaka še slabša polovica, avto je že rabljen...

Praktično bi moral dobit 3 leta starga pasata z 150kkm za 10jurjev :D

facepalm ::

jero_no1 je izjavil:

Siddh je izjavil:

To mislijo prodajalci teh avtov. Realno pa prideš po 3 letih in 150k km na cca polovico nabavne cene.

ce drzi druga izjava, drzi tudi prva. namrec samo 50% padec cene po prevozenih 150kkm, je zelo malo.
ce pomislis: placati 15 do 20k eur za passata l. 2015 s 150kkm na stevcu.. ni sans.

jaz sem dobil 3 leta starega twingota s 30kkm za cca 50% novega. pa naj bi mali avti bolje drzali vrednost..

KAVINSKY ::

facepalm je izjavil:

jaz sem dobil 3 leta starega twingota s 30kkm za cca 50% novega. pa naj bi mali avti bolje drzali vrednost..

Saj držijo. Daj primerjati z 3 leta starimi Megani. Sicer ne vem kaj je cca 50% v tvojem primeru, ter kakšna je bila oprema, ampak hitri pogled na avto.net za 3 leta stare megane intwingote pokaže, da megane drži ceno 2 jurja nad twingotovo. Cena novih je seveda višja.

Podobno so naprej kombinacije Corsa - Astra, Golf - Passat, Fiat 500 - Tipo, Jimmy - Vitara...

pri mojem s podobno opremo (so ze menjali pakete), pride twingo okoli 13.5k nov (sem bil v avtohisi). jaz sem ga dobil za 6.9k. skoraj 50%.
kot zanimivost pa tole, da dobis novega megana s turbo motorjem za le jurja ali dva vec. cliota pa za prakticno isto ceno.

Veselinko ::

Najmanjši avtomobili držijo najbolj ceno. In pa tisti z najdaljšimi tovarniškimi garancijami. Bi pa si upal trditi, da drži pri nas ceed še bolj ceno kot Rio. Sicer so pa že pred leti ugotavljali Nemci, da je izguba vrednosti pri 5 let starem ceedu najmanjša v celem razredu, primerjava z golfom je bila pa za slednjega porazna.

bambam20 ::

NikolormousB je izjavil:

Saj ga: https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...

Ena sama žalost tale 105 konjski. Mora biti 140 konjski 2.0.

Utk ::

Veselinko je izjavil:

Najmanjši avtomobili držijo najbolj ceno. In pa tisti z najdaljšimi tovarniškimi garancijami. Bi pa si upal trditi, da drži pri nas ceed še bolj ceno kot Rio. Sicer so pa že pred leti ugotavljali Nemci, da je izguba vrednosti pri 5 let starem ceedu najmanjša v celem razredu, primerjava z golfom je bila pa za slednjega porazna.

Nemci so tudi ugotovili, da prodajalci neke znamke ne bi smeli nastopati na internetu in drugje kot neodvisne slucajno zadovoljne stranke, ampak to tebe ne zanima, a ne da?

ftzj ::

bambam20 je izjavil:

NikolormousB je izjavil:

Saj ga: https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...

Ena sama žalost tale 105 konjski. Mora biti 140 konjski 2.0.

Me prav zanima ce bi moj dedek s kočijo in 105 konji razvil taksno moc in hitrost.

jero_no1 ::

facepalm je izjavil:

ce drzi druga izjava, drzi tudi prva. namrec samo 50% padec cene po prevozenih 150kkm, je zelo malo.
ce pomislis: placati 15 do 20k eur za passata l. 2015 s 150kkm na stevcu.. ni sans.

2015 se je ravno menjal model in tisti iz zgornjega linka je najbolj osnovnen možen, ki je verjetno stal ene 22k€ (ocena na pamet).
Za nov model letnika 2015 moraš pa kar pripravit ene 15k za neko srednjo opremo, ki je takrat nov stal recimo okrog 28k€, ima pa večina preko 150k km.

So pa tako okusi kot potrebe različne. Meni recimo nov Twingo (ali pa Clio) za 13k nič ne rabi, Passat 2015 za tako ceno pa je primeren avto za moje potrebe, tako da bi izbral tega, če bi imel 13k na voljo.

matobeli je izjavil:

Moral bi še manj. Itak si na polovici življenske dobe, kupca čaka še slabša polovica, avto je že rabljen...

Praktično bi moral dobit 3 leta starga pasata z 150kkm za 10jurjev :D

Če je bil avto pravilno in kvalitetno servisiran, bo zdržal še 150k km brez kakšnih posebnih izrednih popravil. Rednih menjav bo pa seveda kar nekaj...

Ja sej redne menjave udarijo lastnike po 150kkm.

Nov je torej 30k, do 150kkm imaš nov avto, garancijo, nižje obratovalne stroške. Prodaš za 15k (15k eur stroška)

Rabljen od 150kkm naprej je pač rabljen, nima garancije, višje obratovalne stroške, prodaš pri 300kkm za 2jurja (13keur stroška)

Kakšen nateg :D

sploh pa, ko pomislis, da pri nakupu novega, prispevas se ddv v drzavno blagajno, pri rabljenemu pa ne:)

Company ::

Iz prve roke: VW Tiguan, kupljen za 27.200 €, je bil pri starosti 6 let 8 mesecev s 180000 km prodan za 13.900 €. Ja, cene ne držijo VW...

matobeli je izjavil:

Ja sej redne menjave udarijo lastnike po 150kkm.

Nov je torej 30k, do 150kkm imaš nov avto, garancijo, nižje obratovalne stroške. Prodaš za 15k (15k eur stroška)

Rabljen od 150kkm naprej je pač rabljen, nima garancije, višje obratovalne stroške, prodaš pri 300kkm za 2jurja (13keur stroška)

Kakšen nateg :D

Precej pomankljiva računica.

1. Avto do 150.000km ni nov, v tem času potrebuje kar nekaj rednih servisov in v večini primerov kakšnega izrednega. Jaz imam ravno zdaj predvideno menjavo diskov in ploščic in veliki servis pri 120k, kar ne spada v garancijo, bo pa strošek verjetno okoli 1500€. Pri drugem avtu sem prav tako na 120k menjal amortizerje.

2. Višina obratovalnih stroškov ni nujno bistveno višja. Redno servisirani avtomobili načeloma zdržijo zelo dolgo.

3. Izguba vrednosti ni takšna, kot si napisal. Avto, ki je po 3 letih in 150.000km vreden 15k je pri 6 letih in 300.000km vreden še vsaj 50% tega.

4. Scenariji so različni. Obstajamo ljudje, ki delamo relativno malo kilometrov. V tem primeru je rabljen avto bistveno cenejši. Sploh, če kupiš takšnega z relativno veliko kilometri. Npr. 2 leti star avto s 100 do 120kkm bo izgubil precej vrednosti, ker gre za relativno visoko letno kilometrino. Po 5 letih bo ta avto imel samo 45kkm več, in njegova vrednost se bo sukala nekje v povprečju za ta model.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri avto? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6112199 (10607) zez
»

Nova ali stara Octavia? (strani: 1 2 3 )

11819486 (15549) solatko
»

Koliko je realna življenska doba vozila? (strani: 1 2 )

9919762 (16552) Klemzz
»

Astra K 1.6T 200 in podobni (nadaljevanje teme Čakanje na avto) (strani: 1 2 3 4 5 )

22834974 (29756) bambam20
»

Kateri avto do 20...25kE?

293129 (1948) Miha 333

Več podobnih tem