» »

Koliko beljakovin dnevno pojeste?

Koliko beljakovin dnevno pojeste?

1
2
»

facepalm ::

@techuser v osnovi imas prav, vendar pri cifrah pretiravas. da imas na terasi 40% vec kisika kakor v zaprtem prostoru? to pomeni, da ob obremenitvi (ko se zadihas), moras v zaprtem prostoru dihat 40% hitreje.. ne a? pol pa fact.. koliko bakterij moras imeti v stanovanju, da pokurijo 40% kisika? ga porabijo vec kakor ti.
v telovadnice vsekakor ni pametno hodit na vadbo, saj se tam zadrzuje ogromno ljudi, se ogromno znojijo in predvsem vsak pusti miljarde bakterij. dovolj je da fases eno pravo, da imas eno leto bolniske. telovadit doma in nato prezracit prostor pa se mi ne zdi sporno. seveda v kombinaciji z gubanjem v naravi.

kar se tice mikroorganizmov doma.. na njih smo vecinoma odporni. z rednim ciscenjem in prezracevanjem ni straha da bos zbolel. vsaj dokler ne pripeljes kaj novega domov.
ce si tako paranoicen glede tega, verjamem da spis na balkonu:)

@hoper.. facepalm?

jype ::

Ma nč nima prav, no! Ideja, da ima karkoli zveze s kisikom, je obscena in demonstrira popolno nerazumevanje temeljev biokemije.

Mimogrede - kaj pa Sloveniji manjka, da ne morete telovadit zunaj?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

facepalm ::

jype je izjavil:


Mimogrede - kaj pa Sloveniji manjka, da ne morete telovadit zunaj?


gretje pozimi, ko piha burja:P

jype ::

A tehničnih oblačil še niste iznašli?

facepalm ::

smo, vendar so rezervirana za tek in kolo.
je vec dejavnikov zakaj pozimi treniram doma:
- primerna infrastruktura je oddaljena 15km, polovica tega je vzpon
- doma imam na voljo vse kar potrebujem, instantno
- doma je bolj udobno
- zaradi kopb nimam vec oz nisem se pridobil nazaj dovolj kondicije, da bi prekolesaru do infrastrukture, telovadil in se vrnil nazaj

kolo in tek pa itak prakticiram zunaj

SimplyMiha ::

Če vas ne bo ubila maščoba, vas bo stres.

facepalm ::

ali pa pijan sosed

kingsix ::

jype je izjavil:

Ma nč nima prav, no! Ideja, da ima karkoli zveze s kisikom, je obscena in demonstrira popolno nerazumevanje temeljev biokemije.

Mimogrede - kaj pa Sloveniji manjka, da ne morete telovadit zunaj?


This.

Kake klatite v tej temi.. Ojoj.

ftzj ::

Kingsix, zdaj pa imas. Ko jes vse izdelke. Samo da pise na etiketi beljakovine, pa je ze dobro.

Tilen ::

SimplyMiha je izjavil:

Če vas ne bo ubila maščoba, vas bo stres.

S pravimi maščobami ni prav nič narobe. Oreščki, recimo. Makadamija, nom, nom, nom. :D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

pegasus ::

techuser je izjavil:

Če dobro razmisliš boš kmalu ugotovil, da je pomanjkanje kisika vzrok za vse bolezni. Rak, virusi, glivice in bakterijske infekcije, vse je posledica, da telo nima dovolj kisika. Razlaga je povsem preprosta, ker levkociti z njim dejansko užigajo po vseh vrstah patogenov v obliki peroksida in drugih oksidov. Če enkrat zmanjka orožja za obrambni sistem, potem pa so problemi. Noben prašek, ne kakšno prehransko dopolnilo ali pa morda eksotične alge te ne bodo rešile.
Kako se temu reče ... You're not even wrong. Naredi si uslugo in vire, kjer si pobral to znanje, vrzi v smeti in pojdi ponovit nazaj osnovnošolsko biologijo in kemijo. Bo bolj zdravo zate in verjetno tudi za tvojo okolico. Če uspeš prežvečit tudi srednješolsko kemijo in biologijo, povej, ti dam linke na nadaljno literaturo.

Lahko pa se odločiš da je kisik zdravilo za vse tegobe tega sveta in preideš na konzumacijo samo 100% kisika. Darwin award ti ne uide.

ftzj ::

pegasus, umiri se. Trikrat globoko vdihni pa ti bo bolje

techuser ::

Dejstva so takšna kot sem jih napisal. Preberi si kaj je glavno orožje, da se imunski sistme lahko brani s kakršno koli stvarjo in ti bo jasno, da brez kisika ne boš nikoli rešil nobene bolezni.

Drugače pa imaš na wikiji:
Neutrophils are phagocytes, capable of ingesting microorganisms or particles. For targets to be recognized, they must be coated in opsonins--a process known as antibody opsonization. They can internalize and kill many microbes, each phagocytic event resulting in the formation of a phagosome into which reactive oxygen species and hydrolytic enzymes are secreted. The consumption of oxygen during the generation of reactive oxygen species has been termed the "respiratory burst", although unrelated to respiration or energy production.

To combat infections, immune cells use NADPH oxidase to reduce O2 to oxygen free radical and then H2O2. Neutrophils and monocytes utilize myeloperoxidase to further combine H2O2 with Cl- to produce hypochlorite, which plays a role in destroying bacteria.

Reactive oxygen species (ROS) are chemically reactive chemical species containing oxygen. Examples include peroxides, superoxide, hydroxyl radical, and singlet oxygen.

Tek je najboljša stvar, če želiš svojemu telesu dat veliko kisika, pa se ti pozna na zdravju. V službi ali šoli, dobrem počutju in spanju. Lahko pregledaš malo tiste, ki trenirajo zunaj in znotraj, ker se jim tudi po obliki telesa pozna in moči nasploh. Pegasus ti pa kar beri vse možne teorije, pa boš na koncu ugotovil, da bi danes rabili po celem svetu raka znat pozdravt, pa ko je kaj treba od znanja pokazat, pa dobiš slabše možnosti od loterije slovenije. Taki, ki radi v teoriji živijo, grejo za prfokse na vegovo. Drugače pa kar se kemije zadeva, je bil to predmet, ko je bil v srednji šoli vedno odlično pet. :) Eno je filozofiranje teoretikov, drugo pa je tisto, kar nekdo preizkusi v praksi.

Če imaš tako rad teorije je tale misel ravno zate: "Informacije niso znanje. Edini pravi vir znanja so izkušnje." - Einstein

Informacije dobiš v šoli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: techuser ()

techuser ::

Kisik lahko drugače povečas s koncentratorjem kisika. Tudi to sem sprobal. Je opazna razlika predvsem, ko se zjutraj zbudiš, jasno ti je zakaj nimaš vnetja, zakaj se dobro počutiš in je podobno kot bi bil mlad in zdrav. Ampak odsvetujem uporabo teh naprav, ker ni priporočljivo živet v prostoru, ki ima višjo koncentracijo od 21%. Pomembno je, da imaš normalno koncentracijo kisika ampak je potrebno povečat vnos zraka čez dan, zato je pomembna telovadba in lokacija. Če sediš za računalnikom, dobiš v povprečju pri zdravem človeku samo kakšnih 5-8 L na minuto, če pa imaš intenzivni trening pa tudi do 120 L. To je smisel vsega o čemer sem govoril.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: techuser ()

techuser ::

pegasus je izjavil:

Kako se temu reče ... You're not even wrong. Naredi si uslugo in vire, kjer si pobral to znanje, vrzi v smeti in pojdi ponovit nazaj osnovnošolsko biologijo in kemijo. Bo bolj zdravo zate in verjetno tudi za tvojo okolico. Če uspeš prežvečit tudi srednješolsko kemijo in biologijo, povej, ti dam linke na nadaljno literaturo..


No, wikipedia je torej izmišljotina po tvoje, raje pojdi svoje šolske ocene popravljat, ker od tiste biologije in kemije itak ne boš imel nič drugega kot samo številke na spričevalu. Ampak najbrž bi moral dat te linke še avtorjem wikipedije, ki imajo vire za v smeti kot praviš. Sem pa lepo povedal, da sem do teh ugotovitev prišel po lastnih izkušnjah, ki so kot ti je lahko jasno znanstveno dokazane.

Qcube ::

Ko sem aktiven ciljam beljakovine na 1,5g/kg telesne teže, ko ne 1g/kg. Seveda popijem shake dodatno ko rabim ker je bolj enostavno.

branimirII ::

Danes sam jedel sataraš. Koliko ima to beljakovin ne vem nit me zanima. Vazno, da se dobro naje i da dobro pocutis i zgledas.

link_up ::

@techuser

Wikipedia je mogoce dovoljena v osnovni soli, drugje pac ni priznana za kredibilen vir oz. navajanje njenih trditev sploh NI dovoljeno.
In and Out

blackbfm ::

link_up je izjavil:

@techuser

Wikipedia je mogoce dovoljena v osnovni soli, drugje pac ni priznana za kredibilen vir oz. navajanje njenih trditev sploh NI dovoljeno.


Wikipedia ni kredibilen vir? :))

zdaj pa mi najdi 5 stvari na wikipedii kjer so napacne trditve

pegasus ::

techuser je izjavil:

Drugače pa imaš na wikiji:
Če znaš prebrati, še ne pomeni, da razumeš. Naša telesa porabijo ogromno energije za to, da popravljajo škodo, ki jo v njih povzroča kisik. To je osnova staranja. Več kisika pumpaš skozi svoje telo, hitreje se staraš. Ja, zato aktivni športniki izgledajo tako postarani, zgubani in izgoreli. Normalno gibanje in športanje brez pretiravanja je prava "srednja pot", ker biti negiben tudi ni dobro. Če bi rad boljši vir kot wikipedijo, pa le prelistaj http://www.sfd.si/sumi-zivljenja . Samo zna biti zate notri preveč kemije.

techuser ::

Jaz mislim, da so bolj postarani in zgubani tisti, ki sedijo cele dneve za računalnikom, ko so enkrat v letih kot pa tisti, ki se redno gibljejo po svežem zraku. Drugače ti bo pa kisik in normalni trening samo pomagal pri zdravju. Če pa pretiravaš in ustvarjaš preveč oksidacije pa to ni moj problem. Govora pa je bilo o tem, kako je kisik pomemben za odpravo virusov. Jaz se spomnem pred leti, ko sem zbolel in se kar nekaj časa nisem mogel pozdravit, pa sem se odločil za radikalno odločitev. Čeprav sem bil še bolan, sem se odločil za tek. 5 km dolga pot in naslednji dan, enkrat boljše, še en dan kasneje sem bil zdrav. Vse kar je telesu manjkalo je bil kisik. Tudi sonce bo po tvoje najbrž znak staranja ampak brez njega vsi vemo da, je še veliko slabše. Tista knjiga je vse prej kot sama teorija kot pa kakšna praksa. Pa wikipedija nekredibilen vir, kaj takega pa še nisem slišal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: techuser ()

facepalm ::

kako si ti dobro kondicijsko pripravljen, da bolan preteces 5km? 2x si sel tect in si ozdravil?
kaj si zbolel za "lenoritis"?

za primerjavo, jaz sem po cca enem letu komplikacij padel iz > 20km na < 2km.
velik del tvojih izjav ne drzi vode, zato je tudi tvoja kredibilnost bolj tako..

kisik nam seveda pomaga pri VSEM saj je nas glavni vir energije (hrana je na 2. mestu).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: facepalm ()

tikitoki ::

techuser je izjavil:

Kar sem hotel povedat je, da naj se folk čim več giblje na svežem zraku, pa raj pusti telovadnice pri miru, pa še dnarja bo več v žepu. Prehrana pa podobno, čim dlje stran od prehranskih dodatkov. Sem pa presenečen, da eni jeste po 200 gramov proteinov sem pričakoval bolj v mejah 50 kot pa 200. Ker po moje je nekje 100 gramov ravno prav za odraslega človeka.


Kle imas vecinoma sam neke ekstreme, ki bodo fasali putiko.

techuser ::

5 km je za nekatere veliko? To je samo 20 minut teka. Laufal sem po 2x tedensko ponavadi po 20 minut in če zboliš, ne vem kaj je problem, da se mal pomatraš in prelaufaš isto turo. To pa res ni ne vem koliko, pa ko sem hodil v fitnes, je blo to tudi približno 2x na teden, kar je ravno prav, da si kondicijsko zdrav.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: techuser ()

jype ::

techuser je izjavil:

Dejstva so takšna kot sem jih napisal. Preberi si kaj je glavno orožje, da se imunski sistme lahko brani s kakršno koli stvarjo in ti bo jasno, da brez kisika ne boš nikoli rešil nobene bolezni.
Brez kisika umreš.

Tudi brez fosforja umreš.

Kljub temu ne pravimo, da s fosforjem zdravimo vse bolezni. Kisik ne deluje tako. Ja, z višjo koncentracijo kisika se praviloma počutiš bolje, kot se počutiš z nižjo. Če hočeš visoko telesno pripravljenost, potem moraš trenirati v visokogorju, ker je tam nižji zračni pritisk in se ti telo na to odzove tako, da se ti poviša število eritrocitov v krvi.

techuser je izjavil:

5 km je za nekatere veliko?
Seveda je veliko, če nisi telesno pripravljen. Za ene je tudi 300km s kolesom veliko, pa to zlahka prevoziš v 10 urah, če to redno počneš.

kingsix ::

Pred tam 10 leti sem vsak dan razen nedelje tekal točno 15km. Vedno zunaj..dež, sneg - i was there. No, to sem delal tam leto dni...
Potem sem nabavil tekalno stezo vsaj za zimo in kake izredne razmere in nikoli nisem opazil razlike.. Na tekalni je sem lahko mezmes edino gledal kake dokumentarce/tutoriale/podcaste, tako, da sem se izboraževal + gibal hkrati. Win-Win.

No, potem sem ugotovil, da tek pravzaprav zame niti ni tako zdrav...Sem ga skoraj odstranil, in zadnja leta je bolj trening z utežmi. Tek še tu pa tam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kingsix ()

techuser ::

Beljakovine si prilagajaš glede na potrebe, ampak 200 gramov je vseeno pretiravanje.

jype ::

kingsix je izjavil:

No, potem sem ugotovil, da tek pravzaprav zame niti ni tako zdrav...Sem ga skoraj odstranil, in zadnja leta je bolj trening z utežmi.
Pretežek si. Za tek moraš biti lahek. Manj mase, tudi mišične, pa bistveno bolj učinkovite mišice.

Je pa res, da eni sami sebi niste všeč, če ste videti suhi, tako da... Po želji. Dokler narediš tisto uro visokega srčnega utripa na dan, si za zdravje že naredil več, kot športi predstavljajo tveganja.

techuser je izjavil:

Beljakovine si prilagajaš glede na potrebe, ampak 200 gramov je vseeno pretiravanje.
Ja, je. Jaz jih pojem precej manj, pa mi nič ne manjka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

kingsix ::

Sem imel cca 70kg takrat pri 190cm, tako da teža niti ni bila velik problem.

Problem je bil odziv moje hipofize in/ali hipotalamusa, ki je skorajda ustavil proizvodjo hormonov. To se zgodi pri kar nekaj ljudeh...nimamo vsi hormonske (ali pa recimo genske) podpore za veliko aktivnosti.
Lakho se zgodi tudi zaradi premalo zaužitih kalorij, no v tem primeeru se bolj ustavi pri ščitnici, ampak ok v redkih primerih tudi vpliva na hipofizo. No, jaz nisem imel premalo kcal.. Tudi strenght trening imam kar omejen da je kaj rezultatov, če grem vsak dan po nekaj ur, kot nekateri, je polom. In to so tudi izkušnje pri treniranju drugih...nekateri bodo dobili le izmučenost in nič rezultatov pri dnevni vadbi..drugi pa pri tem "cvetijo". Navadno, ko kdo govori kako se nič ne pozna, se mu le priporoča manj vadba in rezultati so vidni. Nismo vsi enaki.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kingsix ()

jype ::

Aha, zoprno. No, jaz imam dovolj etiopijskih genov, da sem lahko cel dan pri 80% najvišjega srčnega utripa, pa razen vode in cukra ne rabim ničesar.

facepalm ::

techuser je izjavil:

5 km je za nekatere veliko? To je samo 20 minut teka.

well, ti si rekel da si pretekel 5km, ko si bil bolan.
upas deliti z nami za kaksno bolezen se je slo? ker ze z "bogo" gripo, katero prebolis v par tednih, se tezko vstanes in gres iz hise, kaj sele da bi pretekel 5km.

techuser ::

Ja, nekaj se podobnega je bilo. Kakšen teden sem bil doma, potem se tega naveličal. Vse me je bolelo in ker ni bilo videti rešitve, da bi kmalu okreval, sem rekel da grem sprobat tako radikalno odločitev in sem šel laufat. Ampak bil je seveda počasen tek, ravno toliko da si prišel potem domov ves prešvican, pa je pomagalo kot da bi jedel najboljše antibiotike. To je bilo drugače kakšnih 20 let nazaj. Sej je dost, da greš samo za kakšna 2km, da se telo prelufta.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: techuser ()

jype ::

techuser je izjavil:

pa je pomagalo kot da bi jedel najboljše antibiotike.
Ojej, no.

techuser je izjavil:

Sej je dost, da greš samo za kakšna 2km, da se telo prelufta.
Očitno nisi bil več bolan, samo še zamašen - v tem primeru je tek oziroma napor, če si sicer v dobri telesni pripravljenosti, čisto smiselna izbira.

Če si dejansko bolan (in se telo še vedno spopada z okužbo), lahko tako početje privede do zelo neprijetnih posledic: Močno povišane telesne temperature, halucinacij, epileptičnega napada, nevarnih vnetij in sekundarnih okužb.

facepalm ::

se strinjam z jype-om.
sam sem v preteklem letu (iz spomina), vsaj 2x pricel s fizicno aktivnostjo prehitro in sem se tisti dan pocutil super. naslednji dan pa je sledilo poslabsanje. prisluzil sem si 2 dodatna paketa antibiotikov in 2 dodatna tedna pocitka..
ne morem pa 100% trditi, da do poslabsanja nebi prislo, ce nebi telovadil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: facepalm ()

Kenpachi ::

Ah dejte, on. Fantina je dihal kisik in je ozdravel, kaj ga zdej tu prcate.
Zaraki Kenpachi.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tehnično vprašanje za koncentrator kisika (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
746740 (5224) jype
»

Kako izboljsati koncentracijo in spomin

Oddelek: Loža
325490 (4352) techuser
»

Weight Gainer katerega ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
5318758 (16415) D3m
»

Utrujenost oz koncentracija v službi

Oddelek: Loža
377559 (5241) Super Sonic
»

Vaje za "six pack" (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Loža
749131525 (92721) fosil

Več podobnih tem