Forum » Loža » Ogljeni filter za rekuperator
Ogljeni filter za rekuperator
techuser ::
Ima kdo doma kakšno home made varianto za dobro zaščito rekuperacije zraka z ogljenim filtrom?
Jaz sem v Obiju kupil njihov filter za nape, ki si ga sam izrežeš glede na velikost nape. Doma imam mitsubishijev rekuperator VL-100EU5-E. Na prvi filter, ki je samo neka pena sem dal ogljeni filter. Nekateri sosedje radi kurijo tudi poleti, najraje odpadke in plastiko, tako, da upam, da bo zdaj bolje, ker navadni filtri, ki so noter ne zadržijo smradu, nekoliko pa ga zmanjšajo.
Čeprav je bil tisti filter za nape 9 EUR, kar je poceni in lahko narediš iz njega vsaj 10 filtrov za ta rekuperator me zanima, če so vsi filtri taki, da imaš vse od oglja, ko ga parkrat primeš v roke? Ker če obstajajo kakšni bolj kompaktni fini filtri, da ne pada oglje kar ven, mi sporočite, da grem naslednjič kupit raje kam drugam in kakšno drugo znamko.
Jaz sem v Obiju kupil njihov filter za nape, ki si ga sam izrežeš glede na velikost nape. Doma imam mitsubishijev rekuperator VL-100EU5-E. Na prvi filter, ki je samo neka pena sem dal ogljeni filter. Nekateri sosedje radi kurijo tudi poleti, najraje odpadke in plastiko, tako, da upam, da bo zdaj bolje, ker navadni filtri, ki so noter ne zadržijo smradu, nekoliko pa ga zmanjšajo.
Čeprav je bil tisti filter za nape 9 EUR, kar je poceni in lahko narediš iz njega vsaj 10 filtrov za ta rekuperator me zanima, če so vsi filtri taki, da imaš vse od oglja, ko ga parkrat primeš v roke? Ker če obstajajo kakšni bolj kompaktni fini filtri, da ne pada oglje kar ven, mi sporočite, da grem naslednjič kupit raje kam drugam in kakšno drugo znamko.
darkolord ::
Normalno je, da so ogleni filtri takšni, da "puščajo" oglje. Ponavadi imajo spredaj bolj fino tkanino, ampak če ga režeš, bo pa tam šlo ven.
Bolj, kot so filtri kompaktni, bolj ovirajo pretok zraka.
Bolj, kot so filtri kompaktni, bolj ovirajo pretok zraka.
techuser ::
Hvala za informacije. Potem je vse v redu, če bo pa ta filter premalo za dim bom pa dal še dodatnega na vhodnem kanalu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Poceni in dober rekuperator (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 81714 (9565) | barracuda |
» | Kateri filter vode za hišo?Oddelek: Problemi človeštva | 12155 (2884) | bruco21 |
» | Filtri za vodo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 24229 (12706) | denabiker |
» | Merilec pretoka zrakaOddelek: Loža | 1071 (700) | techuser |
» | Kuhinjska napaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7685 (5785) | mn |