» »

Logitech Z5500 menjava subwooferja?

Logitech Z5500 menjava subwooferja?

neverjetni99 ::

Torej imam sledeči problem,
te zvočnike si že lastim cca 9 let in so še dan danes super, edini problem je, da mi je woofer že 2x vtrgalo, kjer je membrana prav odstopila od magneta. Enkrat sem dal na servis, drugič sem sam doma rešil problem, z kitom zalil membrano iz notranje smeri, dal na magnet in na membrano 5 kilsko utež, da je stisnlo membrano dol in sem pustil 1 dan in že par let sedaj igra, vendar če dam bass čez polovico začne tak čudno pokati v zvočniku. Sedaj sem se odločil da je skrajni čas, za menjavo. Prvo sem gledal aktivne subwooferje, vendar ni neke velike izbire, sploh če hočeš malo več rms. Potem sem se spomnil, da sem že enkrat imel v mislih to in sem tudi dosti videov gledal na youtubu, kjer da folk subwooferje od avtomobilov v škatlo od z5500 bassa in priklopi na ojačevalec, ki je že v škatli. Če se prav spomnim ima Z5500 za bass 8 ohm upor in nekje 190w rms izhodne moči, ni problem dati malo močnejšega driverja not, pač nebo igralo z max močjo zvočnika. Torej sub mora biti 10" oz 25cm membrana, problem je upor. Po večini so 1x2 2x2 2x4ohm, kaj to pomeni če kupim sub z uporom 2x4ohm da lahko vežem na 8ohm feršterker? Gledal sem recimo ta dva,

http://www.caraudioempire.com/subwoofer...

http://www.caraudioempire.com/subwoofer...

ali pa če kdo mogoče ve, za kakšno cenejšo alternativo, vendar mora biti 2x4ohm, ter 10" oz 25cm.

ali pa kakšen ne predrag aktivni subwoofer, ki se uporablja tudi za hišni kino ali pa hifi sistem? vendar ali se da potem z kakšnim adapterjem oz razdelilcem priklopit na računalnik, da bi oba bassa igrala? z5500 in ta aktivni subwoofer?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dobra masa avto ojačevalca

Oddelek: Zvok in slika
497286 (5812) Scorpia
»

2 avtoojačevalca ali enega?

162144 (1754) taz
»

Domača izdelava zvočnika :-> (strani: 1 2 3 4 )

17237438 (20897) čuhalev
»

Fersterker in zvocniki.

Oddelek: Pomoč in nasveti
453197 (2663) T0RN4D0
»

woofer za hišni kino?

113628 (3442) LordWorm

Več podobnih tem