» »

55" Sony TV

55" Sony TV

rigi123 ::

Kupujem 55" TV, izbiram med Sony modeloma KD-55XE7005B in KD-55XE8096B - ali je vredno dati cca 200 EUR več za drugega? Nisem preveč izbirčen, ali bom razliko v kvaliteti slike (ki mi je bolj pomembna od ostalih tehničnih performans) sploh opazil?

Dami ::

V sliki pomoje ni neke vlke razlike, je potem večja pri F900. Ker pa 70 serija nima androida (ki je pri sonyu itak jajc), si za to razliko v ceni raje kupi zraven še Nvidia Shield.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

TOP ::

Daj ne govorit na pamet,kaj mu bo nudila Nvidia Shield več kot pa Android na Sonyju,za gledanje filmov ne.

Dami ::

TOP je izjavil:

Daj ne govorit na pamet,kaj mu bo nudila Nvidia Shield več kot pa Android na Sonyju,za gledanje filmov ne.

Mam 930D in 830D in lahko s prve roke povem kaj zmore onboard SoC. Za silo gre, če hoče pa bolš android experience (high bitrate 4k HDR content in po možnosti še kak passtrough audio) ja pa vsak box od 50€ bolš, top of the line je pa seveda shield.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

TOP ::

Jp za 4K HDR se strinjam ja.

Mavrik ::

Dami je izjavil:

TOP je izjavil:

Mam 930D in 830D in lahko s prve roke povem kaj zmore onboard SoC. Za silo gre, če hoče pa bolš android experience (high bitrate 4k HDR content in po možnosti še kak passtrough audio) ja pa vsak box od 50EUR bolš, top of the line je pa seveda shield.

Če ignoriraš dejstvo da ima Shield bistveno slabši upscaler od Sony TVja (in bo na 4K TVjih kot jih zbira OP zgledala večina vsebin v 720p in 1080p precej slabše), da narobe nastavi SDR barvni prostor tako da moraš ročno preklapljati izhod če hočeš gledati oboje in če ignoriraš dejstvo da ne bo preklopil osveževanja na HDMI signalu v večini aplikacij, tako da lahko gledaš krasen judder na recimo The Crown v Netflixu ker ne zna preklopiti na 25Hz output.

Od teh problemov Sony TVji nimajo nobenega.

Ampak da nismo offtopic z bedarijami, glavna razlika:

XE70 modeli nimajo Androida, kar pomeni da ne bo podpiral chromecast funkcionalnosti in Android aplikacij (Kodi, Plex, ipd.), ima en HDMI port manj in nima razširjenih barv (kar pride v poštev če boš na TV peljal HDR vsebine oz. gledal HDR Netflix).

To pa je bolj ali manj to - če ti je XE70 dovolj je tudi ok. Odloči se sam.
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mavrik ()

rigi123 ::

Moj namen sicer ni bil, da se med sabo skregate, ampak vseeno hvala; vidim, da ste stručkoti. Večine zadev, ki jih omenjate, sploh ne rabim, moj namen je predvsem nabava večjega televizorja, kot ga imam sedaj (10 let star 40" Sony), da pogledam kakšen fuzbal (ali celo hokej, pucka sedaj namreč praktično ne vidim več, LOL), filmov tudi ne gledam kaj dosti... No, pa za prezentacijo fotografij rabim TV, gre mi torej predvsem za kvaliteto slike.

fpbs ::

Za fuzbal bo ta izbira bolj slaba, ker sta ta dva modela oba 50Hz.

puginho ::

Sony ima footbal mode, kljub 50hz je čisto normalno gledljivo

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NVIDIA Shield (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Konzole
828153809 (18138) ruski76
»

Kater mrežni multimedijski 4K HDR predvajalnik?

Oddelek: Zvok in slika
183594 (1927) rs1975
»

Android box vs Apple TV?

Oddelek: Pomoč in nasveti
317522 (4295) Map
»

Kaj kupiti za Media Player? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14234123 (23488) sasoe

Več podobnih tem