» »

Smart watch, kaj kupiti?

Smart watch, kaj kupiti?

««
17 / 24
»»

wcpapir ::

buttcrack je izjavil:

firmware ti je 4× danes updateal?

Ja dobil sem ga z 9.xx

In potem ne nalozi takoj ampak po vrsti. Sedaj je na 13.22.

Tilen88 je izjavil:

Samo kaj berem, haha

Fw update ne preskakuje updatov ampak updata po vrsti, lahko ti je smesno ampak tako je.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: wcpapir ()

ZveeZ ::

MisterR je izjavil:

Ima kdo izkušnje z urami amazfit? Gledam gtr 4 in trex 2.

Mam trex2. Te zanima kj posebnega?

buttcrack ::

wcpapir je izjavil:

buttcrack je izjavil:

Ja dobil sem ga z 9.xx

Tilen88 je izjavil:

Samo kaj berem, haha

Fw update ne preskakuje updatov ampak updata po vrsti, lahko ti je smesno ampak tako je.

In to zate pomeni, da si dobil 4 updatee v enem dnevu??? JFC…

Lonsarg ::

Jaz sem imel Amazfit GTR, sedaj imam Amazfit GTR Mini (pomanjšana verzija GTR 4). Z obema sem konkretno zadovoljen, menjal sem zgolj ker je baterija sla po 4 letih iz 5 na 2.5 dni (vklopljeno vse razen always-on zaslon). GTR Mini imam vklopljeno vse z always-on vred in je 5 dni, brez nisem testiral

Originalno sem bil na neuradni 3rd party Notify aplikaciji za Android, zdaj so pa uradno (Zepp) toliko izboljšali da sem na uradni.

buttcrack je izjavil:

wcpapir je izjavil:

buttcrack je izjavil:

Ja dobil sem ga z 9.xx

Tilen88 je izjavil:

Samo kaj berem, haha

In to zate pomeni, da si dobil 4 updatee v enem dnevu??? JFC…

Ja takoj konse je nalozil eden sem kliknil posodobi in drug tako do 13.22, ce nebi forsiral nevem kdaj bi mogoce ponoci, z zamikom...nimam pojma.

Fenix 7 sapphire solar zaenkrat brez težav, meri dobro, deluje dobro.

Če je kaksna razlika v ceni in ce bi kdo razmisljal o nakupu bi pa priporocal da vzame brez solar, ker je to neuporabno. Sem prilicnonaktiven zunaj a nekega doprinosa energije ni, tudi po tujih forumih berem tako. Ne dosegam niti tega kar naj bi ce si 3h zunaj.

Tako da bo vrjetno baterija držala kaksne 3 dni manj kot na Huawei watch 3 pro.

WizzardOfOZ ::

3 ure sonca na dan naj bi bilo dovolj, če ne uporabljaš gps, da ti je ni treba polnit.

ampak 3 ure direktnega sonca 50.000lux.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Dober dan ::

Si prej fertik če jo malo priklopiš na kabl..

Egidij88 ::

Je kakšna možnost nfc plačil na wear OS (samsung watch 5) za NKBM?

J.McLane ::

Garmini ki podpirajo spremebo športa med vadbo, kako to potem zgleda ko daš na Stravo? Verjetno dobiš vsako spremebo športa posebej.

Recimo greš s kolesom do vznožja enega hriba, nato preš na vrh in potem spet s kolesom domov, imaš to na Stravi tri ločene vadbe? Lepo bi bilo če bi imel kolesarjeneje združeno v eni vadbi, to lahko danes naredim z dvema napravama, če imam števec na kolesu in uro za pohodništvo.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

scipascapa ::

Če vadbo zaključiš, da.

Baje nekateri Garmini podpirajo spremebo šport, torej vadbe ne zaključiš samo šport spremeniš, predstavljaj si triatlon, vse je ena vadba in trije športi. Garmin to podpira, Strava kolikor vem ne.

MAh saj ne vem kaj to tukaj sprašujem, sem dobil odgovor:
"Strava cannot track a triathlon within the app in one activity. It can only record each individual sport separately (and no transitions). The best option is to use a multisport watch and upload the activity to Strava. However, the activity will be automatically split into 3 sports and 2 transitions."
https://joyfultriathlete.com/tracking-a...

abazuu ::

Živjo, a mi lahko nekdo razloži kako lahko sport watch ( garmin Epix Pro (2nd gen)) zdrži do 16 dni, medtem ko npr smart watch
Samsung Galaxy Watch 5 PRO zdrži 3-4 dni? Kukr gledam imata obe Wear OS, podobne oz enake funkcionalnosti, s tem da je Garmin
definitivno bolj natančna za šport... Pa pustimo ceno, Garmin je precej dražja. Ni mi jasno po specifikacijah, kako je lahko Garmin
baterija toliko boljša?

Sicer ne najdem podatka za Garmin koliko mAh ima baterija, da bi jih lahko primerju. Ampak 4-5x večje kapacitete SIGURNO nima.

Ne razumem kako lahko pride do take razlike v bateriji :D

Kawhi ::

Garmin nima WearOS no...

GupeM ::

Epix nima WearOS. Mislim, da ga noben Garmin nima.

Garmin ni toliko boljši, Samsung je zanič.

abazuu ::

Potem pa my bad, sorry. Včeraj sem gledal eno primerjavo po specifikacijah in je pisal, da ima Wear Os omg. Nisem pa preveril offical strani.

Banza ::

Hejla. Trenutno imam miband 6 zapestnico a mi ne kaže pravilno spanja. Že dolgo razmišljam o novem nakupu.
Želim si kako novo uro/pametno zapestnico. Ma kdo kak predlog?

Badwolff ::

Garmin epix solar special edition al pa apple watch 11 pro titanium..

Glede na podatke, ki so se ti zdeli pomembni

d0rK ::

Kako to laufa na uri ki ima LTE opcijo? Notri je esim. Potrebujem še eno naročnino za uro? Ali se kako deli povezavo s telefonom?

Lonsarg ::

Treba svoj eSIM in narocnino ja. Eni operaterji ponujajo opcijo dodatne SIM na isto narocnino in je okol 5€ se mi zdi na mesec.

d0rK ::

Eh dobro da sem vprašal preden bi vzel kaksno uro s tem. 500 za uro in pol še mesečni strošek.

Badwolff je izjavil:

Epix dobro kaze spanje?

Fenix 7 sapphire solar ga ne. Ce zadremas/zaspis za kako urco na lezalniku ali kavcu sploh ne zazna spanca ker ni v casovnem območju ki si ga oznacil za spanje. Huawei Watch 3 PRO je take spance komot zaznal.

Fuck mate...

Spet prodajate nekaj kaj ne dela dobro dajte povedati soforumasem kot je ;)

A workout detection ti dela? Mene me neki drka in ne zazna ko drkam:/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

Dela manjka pa mal zacetka. Probaj se malo poigrat in ustvari novo vadbo.

wcpapir je izjavil:

Badwolff je izjavil:

Epix dobro kaze spanje?

Fenix 7 sapphire solar ga ne. Ce zadremas/zaspis za kako urco na lezalniku ali kavcu sploh ne zazna spanca ker ni v casovnem območju ki si ga oznacil za spanje. Huawei Watch 3 PRO je take spance komot zaznal.

Ti jo odkupim za 200€ in te odrešim vseh muk.

Sej bi ti dal več pa praviš, da polizdelek ne dela.

Tega še nisem rekel za Fenixa. Razen beleženja spanja in workout detection ki na zacetku kar poreže stvar je kar kul. Baterija je mal nateg ne drži ravno toliko kot piše in tudi ko si ves dan na soncu % baterije ne naraste. Šel sem ven ko je ravno obrnilo baterijo iz 71% na 70% torej bi mislil da ta procent je vrjetno skoraj 71, okoli 70,9 ali 70,8 če tako gledaš, potem sem bil ves dan na soncu 100.000k in ni šlo nazaj na 71 isto kot ne bi če nebi bil na soncu. Meril nisem tisti dan nič. Tako da ne vrjamem da zadeva deluje, sploh bi bilo težko dokazat da deluje ali ne deluje.

nekikr ::

Seveda deluje. Ne kot polnjenje preko sončnih celic ampak kot PR za bedake, ki ne razumejo, da tistih nekaj mm2 ne bo napolnilo njihove ure. Veliko bolje bi bilo, če ne bi bilo tega ogabnega rdečega pasu celic na zaslonu, ki so brez realnega smisla in funkcije.

Wcpapir, ce si bil zadovoljen s Huawei uro, zakaj si migriral k Garminu?
Kolikor spremljam ima Garmin odlicne sportne ure. Kar se tice "pametnih" pa so zgolj povprecne z nadpovprecno ceno.

Torej, ce veliko sportas, imas uro povezano na razlicne senzorje in ti je prioriteta napredovati, kupis Garmina.

Ce zelis miljon funkcij in bi zraven se malo trackal vadbe pa kupis cenejsi smartwatch.

wcpapir je izjavil:

Tega še nisem rekel za Fenixa. Razen beleženja spanja in workout detection ki na zacetku kar poreže stvar je kar kul. Baterija je mal nateg ne drži ravno toliko kot piše in tudi ko si ves dan na soncu % baterije ne naraste. Šel sem ven ko je ravno obrnilo baterijo iz 71% na 70% torej bi mislil da ta procent je vrjetno skoraj 71, okoli 70,9 ali 70,8 če tako gledaš, potem sem bil ves dan na soncu 100.000k in ni šlo nazaj na 71 isto kot ne bi če nebi bil na soncu. Meril nisem tisti dan nič. Tako da ne vrjamem da zadeva deluje, sploh bi bilo težko dokazat da deluje ali ne deluje.

Ponudba še vedno velja, lahko pa tudi menjava za FR255M, ki se brez težav samodejno updejta ;)

:D

Samodejni detect workouta je pa itak brezveze. Zakva bi to upotabljal? Te kdaj preseneti pa greš tečt, ne da bi planiral? Nenadoma ugotoviš, da plavaš?

ZveeZ je izjavil:

Wcpapir, ce si bil zadovoljen s Huawei uro, zakaj si migriral k Garminu?
Kolikor spremljam ima Garmin odlicne sportne ure. Kar se tice "pametnih" pa so zgolj povprecne z nadpovprecno ceno.

Torej, ce veliko sportas, imas uro povezano na razlicne senzorje in ti je prioriteta napredovati, kupis Garmina.

Ce zelis miljon funkcij in bi zraven se malo trackal vadbe pa kupis cenejsi smartwatch.

Ker sem tu spremljal kako je 255 superiorna zadeva, ninpa niti v rangu imilaba za 40$ iz Aliexpress. Potem videl da bo od garmina prva uzitna zadeva tako Fenix pa se to pogojno.

Dokler spremljas PR od Garmina je vse superior ko pa primerjas vadbo 1/1 z drugo uro v mojem primeru Huawei watch 3 pro pa je identicno, le da ma Huawei vecino zadev delujocih pa se kak bonboncek zraven.

nekikr je izjavil:

Seveda deluje. Ne kot polnjenje preko sončnih celic ampak kot PR za bedake, ki ne razumejo, da tistih nekaj mm2 ne bo napolnilo njihove ure. Veliko bolje bi bilo, če ne bi bilo tega ogabnega rdečega pasu celic na zaslonu, ki so brez realnega smisla in funkcije.

Ne recem da bi jo napolnilo...da bi vsaj 1% ganlo v celem dnevu pa ga ne ;)

buttcrack je izjavil:

wcpapir je izjavil:

Ponudba še vedno velja, lahko pa tudi menjava za FR255M, ki se brez težav samodejno updejta ;)

255 je polizdelek v katerikoli obliki.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: wcpapir ()

Moja ne, deluje kot pravi njihov PR #majkemi

Galaxy Watch6 ni prinesel raktično nobene izboljšave glede na 5 ali celo na 4, GPS in HR je še vedno fail.
https://www.dcrainmaker.com/2023/08/sam...

Se malo spoznanj glede Fenix 7 sapphire solar.

Popoldanskih pocitkov in spanj ne zabelezi, to se mi zgodi sicer redko ampak ga niti rocno ne mores dodati, posledicno je Training reddines/status malce napacen.

HRV deluje odlicno, ko imam balanced je vse ok, ce zvecer spijem dva piva vidim zjutraj da pade, enako sedaj ko se me je loteval prehlad in bolece grlo-to je bilo zaznati na padanju HRV dva dni pred bolecim grlom...danes se izboljsuje, vrjetno prehlad tudi.

Ostalo deluje kot mora. Skoda res da ne gre popoldanskega pocitka rocno dodati ali karkoli.

J.McLane je izjavil:

Galaxy Watch6 ni prinesel raktično nobene izboljšave glede na 5 ali celo na 4, GPS in HR je še vedno fail.
https://www.dcrainmaker.com/2023/08/sam...

Meni mi 5ka lepo dela.

Morda sem picajzel, ampak ponavadi nenatačnost spoznaš šele ko primerjaš z nekom drugim.

Recimo greš z nekom tečt 10 km, pa ti moraš prelavfat na koncu še 300m da prideš do iste razdalje.

mogoče je pa kolegu preveč izmerila in je pretekel 300m manj :D

To sem navedel samo kot primer, nimam Samsunga, ampak glede na več več kredibilnih testov je GPS in HR pri Samsungu nenatančen. Za dnevno uporabo kot smartwatch je za 90% ljudi več kot dovolj dobra ura, če pa želiš športno uro s kolikor toliko dobrimi podatki je pa treba gledat drugje.

Hejla. Odločam se med dvema modeloma ur.Prva je samsung galaxy watch 5,druga galaxy watch 5 pro. Razlike v ceni je 120 evrov. Delam v okolju kjer je mastno,vroče in umazano,zato se malo bolj nagibam na verzijo pro,ki pa je dražja. Baterija in steklo je boljše pri pro verziji.
Kolikor gledam je smart watch 5 cenejši.

Mislim da je isto steklo na obeh...?

Ma kdo morebiti samsung watch 6?

scipascapa ::

COROS PACE 3 229€

a pa že podpira predvajanje glasbe direktno z ure (ne stream)?

HyperGL ::

Zivijo,

Morda je kdo tukaj, ki bi mi lahko pomagal v zvezi z nakup oz. Izbiro nove garmin ure.

Pred tem sem imel 5 let vivoactive hr in bil zadovoljen s tem kar je nudila, sploh za ceno, ki sem jo takrat placal... nerabljena iz druge roke za 50eur.

Po vseh teh letih in avanturah je popustilo lepilo okoli ekrana in posledicno je vstopila voda. Ura se deluje, ekran zal ne.

Ker je danes izbira popolnoma presiroka za moje pojme (nekoc so bili samo vivoactive serija, fenix in forerunner), se ne znam odlociti med dvema (iz prvotnih 10).

Ali FR255 ali Instinct 2?

Vecinoma si sporti: tek, sup, rolanje, kolo, hribolazenje, smucanje,... plus dnevna vadba.

Kaksne so sploh razlike med tema dvema? Razen ekrana (ohisja) in baterije...

Večini je fr255 super, najdeš pa tle enga, ki pravi da je polizdelek.

Instincta ne poznam, ampak sodeč po temle https://www.comparesmartwatch.com/garmi... imslabsi ekran, gps in ne omogoča garmin paya.

255 je polizdelek instinct pa opazam po garmin skupinah je vse vec s tezavami:

alajlgja ::

Ker smo že pri tem. Garmin ima za neaktere svoje modele na svoji strani kar konkretno znižanje do danes do polnoči. Ker imajo kao RD.
Pošiljajo tudi v SLO.
««
17 / 24
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero Pametno uro kupiti? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15146374 (3473) Moivre
»

Pametna ura

112396 (612) enemon
»

Katera pametna športna ura ?

2311501 (8992) Sharp999
»

Smartwatch