» »

Smart watch, kaj kupiti?

Smart watch, kaj kupiti?

««
11 / 24
»»

Dober dan ::

Evo js sm bil v BigBangu in sm premetal vse ure, na koncu pa se zagledal v Garmin Venu 2 Plus. Super zadeva, pa še popusta sem dobil. Sem vzel kasko, pa je bilo še vedno ceneje kot je oglačevana cena. Apple watch in Samsungovi izdelki, ki jih moraš filat vsak dan, so me takoj odvirnili.

Uro sem prinesel domov, jo napolnil na 100%, vmes vse nastavil. Jo dal na roko in hitro spat. Zjutraj pogledam sleeptracking, in dejansko točno kaže, kdaj sem se prebudil ponoči (resnično sem se zbudil od navdušenja). Sedaj sem v službi, se že dve uri vozim, pa sem opazil, da kr za brezveze šteje korake. Imam jih skoraj 4k, mogel bi jih imeti pa cca 500. Med tem ko obračam volan, mi šteje korake. Je še kdo opazil to? Se da mogoče kaj nastavit občutljivost, pa da jaz ne vem? Je pa 13 ur od polnjenja in je baterija na 94%. Zaenkrat priporočam.

kriptobog ::

Appla ne rabis filat vsak dan. Jaz jo filam na 3-4 dni. :) Res pa da ima ultra model boljso baterijo :))

Okapi ::

Dober dan je izjavil:

Sedaj sem v službi, se že dve uri vozim, pa sem opazil, da kr za brezveze šteje korake. Imam jih skoraj 4k, mogel bi jih imeti pa cca 500.

Šala: pride možakar v trgovino reklamirat pametno uro. Tale ura je pokvarjena, pravi, cel dan sem bil doma na kavču, pa mi pokaže 20.000 korakov. Prodajalec pa, veste gospod, ko si ga na roko mečete, morate dati uro dol.;)

Kriptobog, za Ultro ne vem, ker je predrego to. Za SE in 8 verzijo Aplove ure pa je oglaševano 18 ur delovanja, kar je pa itak laž. Zastavil sem si 300€ budgeta, pa sem že tako šel preko tega. Jeba je, ko zadevo stovčeš, pol ti je pa hudo. Kupim dve ta tisti drnar, čeprav v trgovini pa vse tako hudo zgleda, da človek ne ve kaj izbrati.:))

Okapti, torej to je to? :)) naj jo dam dol

GupeM ::

Moj Fenix 5x plus nima teh težav s štetjem korakov. Sta jih pa pred Garminom zapestnici Xiaomi mi band in Samsung gear fit 2 naštela nekaj več. Ampak ne toliko preveč, kot pri tebi. Si mogoče hodil v spanju? :P

Sicer pa poglej v Garmin connect appu, kdaj ti jih je toliko naštelo. Mogoče z rokami "bobnaš" po ritmu glasbe, kadar se voziš?

Sparkxl ::

Imam venu 2 pol leta in nisem tega opazil.
Meni je tudi deal breaker bila baterija. Ni teorije da kupim polizdelek, ki ga je treba polnit vsak dan

Jaz sem že na 6300 korakov. Nič ne bobnam. Šofer je odšel na dopust. Pa vozim tovornjak namesto njega. Koraki kar letijo, iPhone je pa v žepu nameril do sedaj 2k korakov. Gledam med vožnjo na uro in mi pred očmi šteje korake med tem ko sučem volan, prav tako sem preplezal 30 nadstropij :)) sedaj pa bodi pameten.

Sedaj sem na pavzi in opazujem štetje korakov. Deluje v uno točno. Ko stojim na mestu, in mah z roko, korakov ne šteje. Očitno je volan tako velik da ga obravnava kor korak.

Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ ::

Korake ura meri po udarcih ob tla ali ko z roko udariš ob kako drugo zadevo.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Egidij88 ::

Kaj ima človek od tega, če mu ura šteje korake? Ne štekam tega merjenja vsega, dejansko se mi zdi edina dobra funkcija pametne ure to, da vidiš gor klic ali sporočilo...sploh če nimaš pisarniške službe, kjer imaš itak telefon nekje na mizi in ga vidiš/slišiš.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Egidij88 ()

Badwolff ::

Pizda, ma k da ti kdo nohte puli, če si je ne kupiš. Pust človeku vesele. Aja, mogoče ne štekam, kaj sporočajo koraki in kdaj ima to pomen.

OutOfTheBox ::

Ne štekam tega merjenja vsega,

Problem je to da če ima izdelek oglaševano neko funkcijo, mora ta funkcija delovati pravilno. Sej na koncu se sploh ne gre za tiste korake (mogoče povsem na začetku ti je kul, potem pa pozabiš), problem je ker veš da ti štepa napačne številke in se na tiste informacije ne moreš zanašat.

Sicer moja izkušnja s pametno uro: Ker imam iphone, mi je bilo smiselno da sem nabavil apple watch. Čeprav so tudi druge enako dobre ure na trgu, pride le ta na tem telefonu do najboljšega izraza. Vsakodnevno polnjenje mi ne predstavlja problema, ker imam v dnevu vedno vtičnico zraven, ura pa se napolni v roku 40 min (iz 20%).

Pri tej uri mi je sicer všeč to ker zna napovedovati trende. Npr ko sem zbolel je napovedala trend spremembe srčnega ritma in dihanja. Ko sem gledal za nazaj, se je to zgodilo še preden sem dejansko imel simptome (naslednji dan ko sem bil v stiku z okuženim), je pa res da je trend napovedala ko sem bil že bolan (trend potrebuje podatke za večje obdobje).

Skratka na koncu je odvisno od uporabe (kaj potrebuješ), veliko pa tudi kakšen telefon imaš.

Egidij88 je izjavil:

Kaj ima človek od tega, če mu ura šteje korake? Ne štekam tega merjenja vsega, dejansko se mi zdi edina dobra funkcija pametne ure to, da vidiš gor klic ali sporočilo...sploh če nimaš pisarniške službe, kjer imaš itak telefon nekje na mizi in ga vidiš/slišiš.

Če gre nekdo vsak večer na sprehod, zato da nabere "dovolj" korakov, si lahko samo vesel, ker ko boš pri 75ih potreboval menjavo kolka, ta oseba pred tabo ne bo delala gužve v čakalni vrsti za operacijo.

Ali pa za operacijo srca.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

Pithlit ::

Okapi je izjavil:

Dober dan je izjavil:

Sedaj sem v službi, se že dve uri vozim, pa sem opazil, da kr za brezveze šteje korake. Imam jih skoraj 4k, mogel bi jih imeti pa cca 500.

Šala: pride možakar v trgovino reklamirat pametno uro. Tale ura je pokvarjena, pravi, cel dan sem bil doma na kavču, pa mi pokaže 20.000 korakov. Prodajalec pa, veste gospod, ko si ga na roko mečete, morate dati uro dol.;)

Če jih na ta način naštepaš 20000 je nekaj precej narobe s tabo. Na več nivojih... eden od teh zna bit tud to da te je škoda, mar bi namest žuljev na roki zadovoljil enih 30 deklet (na dan). Al pa eno 30 krat. V vsakem primeru pa... Impressive feat dude!
Life is as complicated as we make it...

buttcrack ::

Dober dan je izjavil:

Evo js sm bil v BigBangu in sm premetal vse ure, na koncu pa se zagledal v Garmin Venu 2 Plus. Super zadeva, pa še popusta sem dobil. Sem vzel kasko, pa je bilo še vedno ceneje kot je oglačevana cena. Apple watch in Samsungovi izdelki, ki jih moraš filat vsak dan, so me takoj odvirnili.

Uro sem prinesel domov, jo napolnil na 100%, vmes vse nastavil. Jo dal na roko in hitro spat. Zjutraj pogledam sleeptracking, in dejansko točno kaže, kdaj sem se prebudil ponoči (resnično sem se zbudil od navdušenja). Sedaj sem v službi, se že dve uri vozim, pa sem opazil, da kr za brezveze šteje korake. Imam jih skoraj 4k, mogel bi jih imeti pa cca 500. Med tem ko obračam volan, mi šteje korake. Je še kdo opazil to? Se da mogoče kaj nastavit občutljivost, pa da jaz ne vem? Je pa 13 ur od polnjenja in je baterija na 94%. Zaenkrat priporočam.

draga igračka za merjenje korakov in spanja... to je nudil že mi band 2 za nek drobiž pred leti. s tem, da med vožnjo ni štel korakov.

Sem do zdaj vse stestiral, dela v piko nulo. Tudi kar se tiče korakov, pri vožnji avta ali kombija ne šteje korakov. Nekaj jo je medlo le pri vožnji tovornjaka. V pisarni sem namensko štel korake iz firbca in se približno zadeve ujemajo. Sem pumpal sklece po navodilih, ki sem jih naložil na uro in tudi dela vredu. Pred kako urco sem šel tečt za 10 minut in je takoj avtomatsko zaznalo vadbo in razdaljo označilo z GPS na zemljevidih. Približuje se večer, pa razmišljam.. pod kaj bi beležil zakonsko dolžnost. Je že kdo poskusil?:)) zaenkrat super zadovoljen. Tudi Garmin pay z Curve kartico špila, sem plačal danes v Meku mulcu pomfri. Pa če koga zanima, zdajle je baterija na 68%. Od polnjenja je minilo torej 46 ur.

bigbada ::

Evo končno kupil Garmin Fenix 7 Sapphire Solar Black Titanium DLC

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

yayo ::

Dober dan je izjavil:

Evo js sm bil v BigBangu in sm premetal vse ure, na koncu pa se zagledal v Garmin Venu 2 Plus. Super zadeva, pa še popusta sem dobil. Sem vzel kasko, pa je bilo še vedno ceneje kot je oglačevana cena.

a na račun tega, da ima par spletnih trgovin ceneje? Koliko samo za uro?

Nesta ::

Ima kdo kakšne izkušnje z vračilom izdelkov v Big Bang v roku 14 od nakupa. Ali so kakšne težave če je bil izdelek v uporabi? Telefon, ura?

Hvala

yayo je izjavil:

Dober dan je izjavil:

Evo js sm bil v BigBangu in sm premetal vse ure, na koncu pa se zagledal v Garmin Venu 2 Plus. Super zadeva, pa še popusta sem dobil. Sem vzel kasko, pa je bilo še vedno ceneje kot je oglačevana cena.

drugače se dobi pri nas v nekaterih trgovinah za 380 evrov.

janezvalva_5 ::

moja ura ne šteje prav korake. tudi če maham z roko, medtem ko sedim, mi našteje.

FeniksX ::

bigbada je izjavil:

Evo končno kupil Garmin Fenix 7 Sapphire Solar Black Titanium DLC

fenix

fenix

Dobra izbira :)

yayo je izjavil:

Dober dan je izjavil:

Tako je zgledlo. Pridem v trgovino. Pregledam vse ure, najdem zgoraj omenjeno, odletim težit trgovki. Prijazno jo vprašam, če dobim kaj popusta glede na tako veliko ceno (460€). Punca je lepo prijazno odgovorila, da lahko izenači ceno z najnižjo ponujeno na slovenskem trgu (pogoj je seveda slovenska trgovina). Ok, super. Letiva do kompa in začneva googlati. Iz trgovine sm odšel izropan za slabih 420€.

https://hudaura.com/garmin-venu-2-plus-...
ne vem pa od kdaj je taka cena...

fino, jaz sem se tudi odločil za tole nepotrebno novotarijo :)) potem, ko mi je šla baterija na zadnjem Casio ProTreku. Casiote nosim zadnjih trideset let, mislim, da sem jih imel štiri pa jih zamenjal bolj zaradi dolgčasa ali ker je plastika po desetletju razpadla. Tako, da sem na Amazon.it vzel Venu 2 Plus, odprta škatla, kot nov za 352 evrov. Zgleda pa mi nebogljeno krhek, jaz semnamreč precej neroden, tako, da sem še zaščitni "oklep" vzel.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

buttcrack je izjavil:

https://hudaura.com/garmin-venu-2-plus-...
ne vem pa od kdaj je taka cena...

po mojem gre za paralelni uvoz (Garmin Slovenija jih še za staro ceno prodaja) ali pa za zgodnje popuste zaradi prihoda prenovljenega modela. Evropski Amazoni imajo sedaj tudi ceno 380 evrov.

yayo je izjavil:

fino, jaz sem se tudi odločil za tole nepotrebno novotarijo :)) potem, ko mi je šla baterija na zadnjem Casio ProTreku. Casiote nosim zadnjih trideset let, mislim, da sem jih imel štiri pa jih zamenjal bolj zaradi dolgčasa ali ker je plastika po desetletju razpadla. Tako, da sem na Amazon.it vzel Venu 2 Plus, odprta škatla, kot nov za 352 evrov. Zgleda pa mi nebogljeno krhek, jaz semnamreč precej neroden, tako, da sem še zaščitni "oklep" vzel.

Zato sem jaz vzel garmin instinct 2 solar, ker tudi vsako uro razbijem. In te mi še ni uspelo.

yayo je izjavil:

Ravno včeraj me je kolega spraševal, zakaj ne dam ure dol, češ, da je predraga za gradbena. Js sedaj doma prenavljam in imam uro skos na roki. Štemam, tovčem, dvigujem knauf, kuhno sem demontiral, itd. Upam da razumete point. Na uri nimam nobene zaščite. Torej je v prahu, vodi, tu pa tam tudi ruknem kam. Vsak večer gre z mano pod tuš. Ura je še vedno v brezhibnem stanju. Je pa res, da gledam, da imam rokav od jopice ali bandure vedno preko ure. Iz preventivnih razlogov. Če se bo pa zjebala, pa nič zato. Bom vsaj "kasko" šel pokoristit :)) Uro polnim na 5 dni. Lahko bi še stisnil iz nje kak dan, mogoče kaj več, ampak je preveč stresno zame, da bi se mučil z malimi procenti in tuhtal, ali lahko grem še hitro lavfat, ali morem prej napolnit. Tako da iz prve proke, ni tako krhka, kot izgleda;)

je danes nakup fenix 6x pro (solar) še smislen? 7ka je absolutno izven budgeta.

Forerunner 255 8-)
Kaj ima fenix kar nima 255, da rabiš?

potem moram 255 Music vzet in je cena že tam tam...

6x je tudi malenkost večja...

če imaš kaj več infotov oziroma bolj razdelane Pro/Con, se pa vsekakor priporočam. Računam, da bo naslednja ura vsaj 3 leta "zvesta" :)

scipascapa ::

255 so stari modeli, zdaj so 265

265 je amoled. Pol se morš odločit a češ bolš baterijo Al zaslon.
music je tud pozrten do baterije, sam nisem hotel, ker res ne grem nikamor, noro tečt, brez telefona.
Fr vs Fenix ipd... Napiši si, kaj hočeš od ure in kaj ti je nepomembno. Potem pejt poiskat uro, ki ti paše. DCrainmaker ve vse.

po mal bolj podrobnem siciranju sem ugotovil da ima F6 slabši gps od FR...

dejstvo je, da je music varianta požrtna samo kadar poslušaš, ker pa mi je point teka da sem brez telefona, je to mus.

ena opcija sedaj je še coros apex 2/pro...

želim da baterija dela čim dlje, podpora za glasbo, malo več športov, ker se s kar nekaj različni ukvarjam. soalr in safir variante so mi že overkill.

robe je ogromno, odločitev pa samo ena :(

:D
Fr ima zdaj vse sporte, kar se jih spomniš , včasih je bila res bolj ura za tekače.
Baterija pa zdrži neki tazga kot pravi dcr, polnim na 6,7 dni odvisno koliko sem aktiven.

sem šel brat DCja in bo verjetno 255M kar prava zame.

za 330€ povsem solidna cena. hvala za nasvet Badwolff!

4ever ::

Pozdravljeni, za darilo kupujem Apple watch 8 series pa me zanimajo izkušnje glede velikosti? Kaj bi vi kupili oz. kaj vam boljše zgleda? Tisti, ki jo imate, katero imate in zakaj?
I5 4460 | 8GB Corsair Vengeance | B85 Anniversary | BX200 240GB |
Gigabyte GTX 960 4GB | CM GM 450 | 1TB WD Blue

Kaj bi vi kupili oz. kaj vam boljše zgleda?

Čist odvisno od osebnih preferenc. Imaš dve velikosti 41mm in 45mm. Moje osebno mnenje je še 41mm (najmanjša) (pre)velika. Zakaj:

1. Bolj kot je zadeva večja, večja je možnost da jo boš nekam z rokami zadel
2. Jaz spim z njo (super sleep tracker) in včasih se zdi da mi je v napoto.
3. Upoštevaj da bo uporabnik želel imeti potencialno zaščitno steklo, ki naredi zadevo večjo. Moja 41mm je tako postala naenkrat večja.
4. Razlika v 4mm, ne doda nobene praktične vrednosti. Razen če ima človek velike in debele prste, ampak za povprečnega človeka je 41mm velikost vrh glave.

4mm je razlika. v bateriji. večja je.

in večja poraba - ker je zaslon večji.

Več pridobiš z večjo baterijo, kot izgubiš z večjim zaslonom. Tako pravijo pri Applu. Kako je res, ne vem. Nekako bi bilo logično, glede na to, da večino baterije porabijo druge zadeve (GPS, heart rate, background taski, ...), ne sam zaslon (pri normalni uporabi, seveda). Če pa imaš zaslon cel dan na polno prižgan, potem pa je že vprašanje, kaj je bolje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

J.McLane ::

Zaslon ne prispeva toliko več porabe kot je baterija večja. Ampak se strinjam manjša ura, bolje se nosi.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

Lonsarg ::

Kvadratne ure recimo odpadejo če hočeš udobje, ker tisti vogalni rob se zelo rad marsikje zatika.

Kar se pa samih dimenzij tiče pa ni zgolj širina ampak tudi debelina. Moja je 9mm debela in ni šans da grem na kaj debelejšega, kljub srednje veliki roki. Kar se širine tiče pa mi je tudi 44mm absolutni maks.

Tisti ki imate debelejše/večje dvomim da jih imate 100% časa gor? V mojem primeru je 100% pogoj zaradi notificationov vključno z budilko (no 99% ker jo na 4 dni polnem za kake pol urce, ampak takrat sem zraven ure pred ekranom in jo slišim ko zavibrira).

Res je meni tudi debelina najbolj pomembna, ampak specs ki jih dobiš od proizvajalcev so lahko zelo zavajujoči, predvsem Samsung tule močno laže:

ps: katero uro imaš da je debela samo 9 mm?

Lonsarg je izjavil:

Tisti ki imate debelejše/večje dvomim da jih imate 100% časa gor?

No, no ... Fenix 5x plus (51 x 51 x 17.5 mm) nosim 24/7. Brez težav. Enkrat na 10 - 14 dni jo filam za dve urci.

Likalnik ::

jaz gledam oziroma izberem samo večje ure...nekako mi je smešno na moškem zapestju (kateri so ponavadi malo večji) mejhna ura...pa po možnosti še zategnjen pašček, da se sama ura pogrezne v špeh na zapestju.
tudi med samo aktivnostjo je veliko lažje razbrati informacije iz ure, če je le ta malo večja.....res pa je, če je človek cele dneve na kavču, da mu tudi mejhna ura pride prav...oziroma takrat je vseeno in si lahko privošči stensko uro

Kaj berem špeh na roki?, Aja sem v temi smart watch in ne v temi športne ure :))

dvihtelic ::

Likalnik je izjavil:

jaz gledam oziroma izberem samo večje ure...nekako mi je smešno na moškem zapestju (kateri so ponavadi malo večji) mejhna ura...pa po možnosti še zategnjen pašček, da se sama ura pogrezne v špeh na zapestju.
tudi med samo aktivnostjo je veliko lažje razbrati informacije iz ure, če je le ta malo večja.....res pa je, če je človek cele dneve na kavču, da mu tudi mejhna ura pride prav...oziroma takrat je vseeno in si lahko privošči stensko uro

Tako je, tudi jaz se strinjam s tem… zame mora biti ura velika, moja pravi na šapo paše velika ura :)

Lonsarg ::

J.McLane je izjavil:

ps: katero uro imaš da je debela samo 9 mm?
42mm verzijo Amazfit GTR: https://www.gsmarena.com/amazfit_gtr-re... in še nisem našel neke zamenjave, čeprav je baterija padla iz začetnih dobrih5 dni zdaj že bolj na dobre 3 dni in bi jo zaradi baterije rad počasi menjal. Je precej švoh ponudba majhnih ur, ki hkrati zdržijo vsaj par dni. Samsung se recimo trudi z majhnimi, ampak imajo boge baterije.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Samsung ure niso majhne, poglej si video, ki sem ga linkal zgoraj.

Sicer sem pa pred leti imel Samsunga ki je komaj zdržala dva dni, to meni ni bil tak problem. Glavni problem je bil ko sem šel ven in dal vadbo z GPS in je crknila po eni uri.
««
11 / 24
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero Pametno uro kupiti? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15146419 (3518) Moivre
»

Pametna ura

112405 (621) enemon
»

Katera pametna športna ura ?

2311519 (9010) Sharp999
»

Smartwatch