» »

poceni elektrika

poceni elektrika

Temo vidijo: vsi
««
37 / 44
»»

sejalecx ::

hojnikb je izjavil:

FoxKnox je izjavil:

hojnikb je izjavil:

last i checked samooskrbnezi placujeo zgolj prikjucno moč, ne pa tudi omreznine.. Ergo se jim bo poloznca spreminjala kvečjemu za kake par evrov..

Last I checked se plačuje omrežnina pp novem od VSE PREJETE ELEKTRIČNE ENERGIJE in ne, kot je veljalo do zdaj , samo od viška odjema.

kje si to zablodo pobral?

Kaj zdaj te nove uredbe pomenijo za računico za SE? Je kdo naštudiral?

starfotr ::

Prihaja račun za brezplačne kilometre električnih vozil in subvencij za nakup, subvencij za sončne elektrarne in netmetering ter subvencij za toplotne črpalke in s tem brezplačno gretje v kombinaciji s PV+netmetering.

To mora nekdo plačat in ve se kdo bo plačal.

Utk ::

sejalecx je izjavil:

hojnikb je izjavil:

FoxKnox je izjavil:

hojnikb je izjavil:

last i checked samooskrbnezi placujeo zgolj prikjucno moč, ne pa tudi omreznine.. Ergo se jim bo poloznca spreminjala kvečjemu za kake par evrov..

Last I checked se plačuje omrežnina pp novem od VSE PREJETE ELEKTRIČNE ENERGIJE in ne, kot je veljalo do zdaj , samo od viška odjema.

kje si to zablodo pobral?

Kaj zdaj te nove uredbe pomenijo za računico za SE? Je kdo naštudiral?

Za stare nič, ker itak ne plačujejo omrežnine. Za nove je pa to najbrž bolj plus kot minus, ker elektrika bo dražja, to je dejstvo.

starfotr je izjavil:

Prihaja račun za brezplačne kilometre električnih vozil in subvencij za nakup, subvencij za sončne elektrarne in netmetering ter subvencij za toplotne črpalke in s tem brezplačno gretje v kombinaciji s PV+netmetering.

To mora nekdo plačat in ve se kdo bo plačal.

Ja, tisti, ki nimajo elektrarn in vozijo na bencin (do tega še pridemo).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

trancer01 ::

Napačno razmišljanje, Utk! Vsi bomo plačali, tako ali drugače! Prav vsi in tudi vsi mnogo več, kot si danes kdo upa misliti!;(

Napačno razmišljanje. Aktivni in pametni bojo plačali manj, zarukani zarukanci pa bistveno več.

svecka ::

Kar pozabite da boste z obstoječimi pgodbami SE prišli poceni skozi. UVedli vam bodo tarife in ko boste pozimi črpali energijo, se vam bo ta štela 5x ker bo draga, poleti pa se bom štela v dobro samo 1x ker bo poceni. Zakoni bodo tako napisani, da boste na kratko prišli, tako kot zmeraj pošteni naivneži, ki mislijo da se jim bo investicija povrnila nazaj. Malo morgen. Z elektriko nas bodo imeli v roki in nas izsiljevali, da bomo morali še batterije kupovati itd.

chucki ::

40 cukov SE pa toplotna... imam olja do smrti :D
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

sejalecx ::

Bi se kar strinjal. Plačilo za zeleni fašizem, ki seka k nam iz severa bo to. Na žalost sem s svojo SE na reciving koncu tega. Kar država da, tudi hitro vzame.

svecka je izjavil:

Kar pozabite da boste z obstoječimi pgodbami SE prišli poceni skozi. UVedli vam bodo tarife in ko boste pozimi črpali energijo, se vam bo ta štela 5x ker bo draga, poleti pa se bom štela v dobro samo 1x ker bo poceni. Zakoni bodo tako napisani, da boste na kratko prišli, tako kot zmeraj pošteni naivneži, ki mislijo da se jim bo investicija povrnila nazaj. Malo morgen. Z elektriko nas bodo imeli v roki in nas izsiljevali, da bomo morali še batterije kupovati itd.

V zakonu in pogodbi piše drugače, ampak kaj bi to, forumski vseznalci vejo bolje.
Sem prosil že 5x link na karkoli resnega, ki bi kaj takega napovedovalo in se nanaša na Slovenijo. Odziv je izjemen. Ni ga.

chucki je izjavil:

Če postaviš elektrarno za 25 jurjev in daš 15 za TČ, s tem ogreješ bajturino, ki porabi vsaj 6, 7 jurjev olja na leto.

Zgodovina sprememb…

tomlin ::

Ne vem za razne prihajajoče nove pogodbe. To zimo sem za bajto porabil elektrike za cca 3x manj kot centralno na nafto. Vklopil sem dve stari magnochrom termoakumulacijski in ogreval tri bivalne prostore. Kopalnica pa po potrebi z infra. Hiša resda ni bila od vrha do tal topla kot prej, kar mi je celo pasalo. Ampak zmrzoval nikakor nisem, sem raje lačen kot, da zmrzujem. Pač pa razmišljam o izolaciji celotne bajte s stiroporom in podobnim. Sprašujem koliko bi stala celotna termo izolacija cele fasade, ima kdo dobrega ponudnika?
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman

svecka ::

Utk je izjavil:

svecka je izjavil:

V zakonu in pogodbi piše drugače, ampak kaj bi to, forumski vseznalci vejo bolje.
Sem prosil že 5x link na karkoli resnega, ki bi kaj takega napovedovalo in se nanaša na Slovenijo. Odziv je izjemen. Ni ga.

chucki je izjavil:

Če postaviš elektrarno za 25 jurjev in daš 15 za TČ, s tem ogreješ bajturino, ki porabi vsaj 6, 7 jurjev olja na leto.

Zakon se spreminja, ti še ne kapne v glavo?!?! Je bilo dosti povedanega o ukinitiv net-metringa s stani EU in sedaj še tole 5 tarifno obračunavanje. Kot sem rekel, pogodbo boš lahko mel isto, sam ti bodo pa našopal dodatke omrežnino itd. Še dobro da je 2 letno prehodno obdobje. Samo si pač mečeš pesek v oči. Jaz sem jezen, ker komaj sem dal TČ in SE in naj bi se mi investicija povrnila, ker ne rabim nič plačat elektrike, me sedaj po 2 letih bodo nategnil, da bom plačeval več in BREZVEZE DA SEM NASEDEL ELEKTRO EU MAFIJI, bolje da bi obdržal drva in bi šel bolje čez.

kriptobog ::

Fasada za koliko povrsine? Sem racunal za fasado za jugo bajturo pri mami, ki kuri pelete in olje, pa se investicija ne splaca, ker bi sama fasada prisla 45k in 20k menjava oken in se 15k za toplotno. Torej 80k investicije, da bi pri trenutnih cenah peletov in olja privarcevala 2k letno.

kriptobog je izjavil:

Fasada za koliko povrsine? Sem racunal za fasado za jugo bajturo pri mami, ki kuri pelete in olje, pa se investicija ne splaca, ker bi sama fasada prisla 45k in 20k menjava oken in se 15k za toplotno. Torej 80k investicije, da bi pri trenutnih cenah peletov in olja privarcevala 2k letno.

80k je res mal velik. Bom najbrž kar ostal pri ceglih in termo pečmi, do nadaljnega:)
M. Friedman

Če bi EU uvedla subvencije za obnove bi bilo super, sam kaj ko bodo do njih upravičeni kot se govori le tisti, ki so na socialni, fušarji in paraziti javne uprave.

No pol pa sploh, odpadem kot usran golob, pa ne tisti na vladi, da ne bo natolcevanja;(
M. Friedman

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tomlin ()

Zakon se spreminja, ti še ne kapne v glavo?

Za stare se zaenkrat ne bo spremenilo nič. Niti teh 5 tarif nima nobenga vpliva.
Kaj bo leta 2040 ne moreš vedet, ampak takrat bo elektrarna že zdavnaj poplačana.

kuglvinkl ::

tomlin je izjavil:

Če bi EU uvedla subvencije za obnove bi bilo super, sam kaj ko bodo do njih upravičeni kot se govori le tisti, ki so na socialni, fušarji in paraziti javne uprave.

No pol pa sploh, odpadem kot usran golob, pa ne tisti na vladi, da ne bo natolcevanja;(

A ni subvencij al nabijas?
Your focus determines your reallity

kriptobog je izjavil:

Smanji ribu.

Utk je izjavil:

Zakon se spreminja, ti še ne kapne v glavo?

Za stare se zaenkrat ne bo spremenilo nič. Niti teh 5 tarif nima nobenga vpliva.
Kaj bo leta 2040 ne moreš vedet, ampak takrat bo elektrarna že zdavnaj poplačana.

Hvala za tolažbo.
M. Friedman

barakus ::

Pa če imaš velik zalogovnik, se splaca toplotno ponoči furat, ker je ponoči bolj mrzlo je tudi poraba elektrike višja...

barakus je izjavil:

Pa če imaš velik zalogovnik, se splaca toplotno ponoči furat, ker je ponoči bolj mrzlo je tudi poraba elektrike višja...

Ja saj sem to sem zelo vestno delal. Celo tako, da me je operater iz genija vprašal, kaj mislim, če sem siguren, da ni narobe kaj s števcem, ko je naenkrat poraba 3x večja v nočnem času kot podnevi:))razložil sem mu da uporabljam termoakomulacijo!
M. Friedman

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tomlin ()

Plešem. Mene ne skrbi, da mi bi draga elektrika uničila računico. Poceni elektrika mi je bi. Te pa ne bo več, to smo edino lahko stoprocentno prepričani.
Če pa v 10 letih izumijo in razširijo hladno fuzijo, jo naj, bom vseeno vesel, da so jo.

Skoraj tako vesel kot podražitev elektrike, za katere si prepričan, da nate ne bodo nič vplivale, kajne?>:D Naivnost je res blažena.:))

Veš kako je to mišljenje ... Če drugim krava crkne in meni tudi je to ok. Če pa samo meni je pa problem.

Najlepše je pa vsekakor, če samo drugim krava crkne. Brez skrbi, pri takšni energetski politiki, kot jo ima EU, bodo krave crknile čisto vsem!:))

starfotr je izjavil:

Veš kako je to mišljenje ... Če drugim krava crkne in meni tudi je to ok. Če pa samo meni je pa problem.

Ja...če nekomu govoriš leta naj že enkrat pelje to kravo k veterinarju, pa jo ne, potem mu naj crkne.
Meni ne bo.

Zgodovina sprememb…

PV paneli so rešitev za našo energetiko in nas obvarujejo pred visokimi cenami in redukcijami :))

Ne, pv paneli niso rešitev za energetiko in ceno elektrike v Evropi. So pa rešitev za mojo mesečno položnico.
Ampak vi ste nad tem...če vaš način ogrevanja ne reši evropske energetske krize ga vi niti nočete. Respect...

Nekateri pač nočemo podpirati zablod evropske energetske politike. Hvala za spoštovanje, se pa bojim, da bo tudi tebi ta politika zelo škodovala.

k4vz0024 ::

Kako bodo potrošniki vedeli kdaj je nižja tarifa?

k4vz0024 je izjavil:

Kako bodo potrošniki vedeli kdaj je nižja tarifa?

Poglej na števec, kam je obrnjena puščica.
Do sedaj mislim, da je bilo pri vseh distributerjih od 22h do 6h.
M. Friedman

DarwiN ::

Lahko pa klikne na članek in bo izvedel. Dooooh.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Ja dooh, pokaži mu na kateri članek naj klikne, daj mu link,
na slotech smo pač precej common people.
M. Friedman

k4vz0024 ::

Če bo cena variabilna bodo potrošniške organizacije protestirale. Vsaj morale bi...

DarwiN ::

tomlin je izjavil:

Ja dooh, pokaži mu na kateri članek naj klikne, daj mu link,
na slotech smo pač precej common people.

Članek, objavljen danes, v tej temi, na prejšnji strani.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

J.McLane ::

...in plačljiv
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

tomlin je izjavil:

Ne vem za razne prihajajoče nove pogodbe. To zimo sem za bajto porabil elektrike za cca 3x manj kot centralno na nafto. Vklopil sem dve stari magnochrom termoakumulacijski in ogreval tri bivalne prostore. Kopalnica pa po potrebi z infra. Hiša resda ni bila od vrha do tal topla kot prej, kar mi je celo pasalo. Ampak zmrzoval nikakor nisem, sem raje lačen kot, da zmrzujem. Pač pa razmišljam o izolaciji celotne bajte s stiroporom in podobnim. Sprašujem koliko bi stala celotna termo izolacija cele fasade, ima kdo dobrega ponudnika?

3x manj porabe, 3x manjše plačilo.
Nekdo je odkril toplo vodo in sedaj prodaja prepričanje, da je elektrika cenejša, kot pa kurilc. 8-O

mRhcPf ::

J.McLane je izjavil:

...in plačljiv

niso bili tukaj nekoč že neki normirani heroji, ki so lepili plačljive članke? in eni drugi neke teste čistil? naj nekdo prilepi posnetek zdaj, bo pa kdo drug naslednjič - saj to ima smisel, nima? nimajo nakupa posameznega članka? lahko pa se na daljavo sklene pogodba in potem prekineš znotraj obdobja? možno je tudi, da razni bogataši, ki jih je forum poln, ne privoščijo 'stroškovnega predvidevanja' nam, siromakom...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mRhcPf ()

J.McLane ::

Če je članek plačljiv in se lotiš to limat na forum, potem vsaj nek svoj povzetek napišeš, ali ključne stvari, seveda če se jih sploh da, če jih razumeš.

V članku se omenja priključna moč in prekoračitev (ali zgolj približanje?) te v 15 min intervalu. Ne vem če je kje omenjena omrežnina, ki jo je nekdo zgoraj začel omenjat. To je potem čisti derail. Nisem plačal dostopa do članka tako da jaz spet pišem na pamet, povzetek iz nekega drugega povzetka :))
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

prilimaš povezavo na časovno omejen posnetek članka, ne svoje interpretacije, malo veselja le pusti. res ne bo nobenega junaka? pa tu je veliko programerjev in kriptobogatašev, enih najboljše plačanih Slovencev in širše, a posnetkov enega ali dveh jebenih člankov ne bi noben daroval nam, siromakom? baje eni navajajo, da imajo nda, da sploh ne smejo navajati zaslužkov, potem vseeno, da so 6-7k bruto EUR in da so 6x boljše plačani kot ostali, pa menda vrhanja dva prihodkovna centila... v redu, v redu, a članek?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mRhcPf ()

https://www.metropolitan.si/novice/slov...

Tu je zastonj članek. Teh 5 tarifnih razredov velja, kolk jaz razumem in lahko da se motim, samo za omrežnino, ne za samo elektriko. Zato nima _nobenga_ vpliva na tiste, ki imamo sončne elektrane.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Tu je zastonj članek. Teh 5 tarifnih razredov velja, kolk jaz razumem in lahko da se motim, samo za omrežnino, ne za samo elektriko. Zato nima _nobenga_ vpliva na tiste, ki imamo sončne elektrane.

ja solarniki bi morali defakto biti na boljšem še vsaj nekaj let, glede omrežnine se zelo verjetno motiš, ne bi vsa nacija trepetala v strahu odločitev v času Sončnega kralja, kaj da bo, če bi šlo samo za par € in tudi naslov napoveduje tanjše denarnice ter agilne priključne moči

Argonavt ::

Za boljši pregled..

Tarifni razredi

Tarifni razredi

Utk je izjavil:

mRhcPf je izjavil:

ja solarniki bi morali defakto biti na boljšem še vsaj nekaj let, glede omrežnine se zelo verjetno motiš, ne bi vsa nacija trepetala v strahu odločitev v času Sončnega kralja, kaj da bo, če bi šlo samo za par € in tudi naslov napoveduje tanjše denarnice ter agilne priključne moči

To je res, da pri teh norcih na oblasti nikoli ne veš, ampak težko verjetno, da bi Golob šel proti sončnim elektrarnam.

we're fycked... in zdaj še vprašanje, če bodo cene v času tarifnih blokov 0,0000€ ali manj, se jih lahko sicer upravičeno veselimo, sicer pa? bolj se zdi, da bo prodaja balkonskih sončnic dobila pospešek. neeee, saj ne... Utk, glede sončničenja najbrž drži in še del prevladujoče OVE narative v EU je - kako je že glede doseganje planov OVE - menda mislijo montirati še ene 50 vetrnic po Pohorju in naredit komunske sončnice?

energetik ::

Argonavt je izjavil:

Za boljši pregled..

Tarifni razredi

Tarifni razredi

Tole bo zabavno skombinirat še s pričakovanim COP od TČ... Odvisno od cenovnih razlik med bloki.
vires in numeris

Argonavt ::

100% se že kdo pozabaval s programiranjem Home Asistanta, da Shelly plug vklaplja po takem urniku.

energetik je izjavil:

Argonavt je izjavil:

Za boljši pregled..

Tarifni razredi

Tarifni razredi

Tole bo zabavno skombinirat še s pričakovanim COP od TČ... Odvisno od cenovnih razlik med bloki.

Argonavt je izjavil:

100% se že kdo pozabaval s programiranjem Home Asistanta, da Shelly plug vklaplja po takem urniku.

energetik je izjavil:

Argonavt je izjavil:

Za boljši pregled..

Tarifni razredi

Tarifni razredi

shelly devices imajo direktno dostopen admin - lahko pa tudi preko shelly cloud - da nastaviš... aktiven HA server je dodaten porabnik od 0,1-0,5 kWh, česar si ne boš želel v tadragih blokih :-)

kixs ::

Zdej manjkajo samo se cene blokov. Predvsem pa razmerja med bloki. Na hitro pa izgleda, da nas bodo po*ahali.

chucki ::

Se pravi ko si v sluzbi je poceni, ko prides pa domov, da skujas otrokom te pa uderejo. Gnoj od drzave
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

energetik ::

chucki je izjavil:

Se pravi ko si v sluzbi je poceni, ko prides pa domov, da skujas otrokom te pa uderejo. Gnoj od drzave
Indukcijska plata je le mali porabnik glede na skupno porabo v bajti, to ni problem. Lahko pa takrat zunaj spečeš kaj na oglju :))

Profitirali bodo(mo) tisti z veliki zalogovniki sanitarne in/ali ogrevalne vode. Ljudje z malimi bojlerčki pa nasrkali.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()
««
37 / 44
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podražitve elektrike - Gen-i (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Problemi človeštva
84082862 (7251) delavec44
»

zamenjava ponudnika- Poceni plin (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9324477 (5831) chucki
»

Poraba el. energije v vašem gospodinjstvu? (strani: 1 2 )

5010837 (9601) Kowkele
»

Soncna elektrarna (strani: 1 2 3 )

10332121 (29672) Kaboom
»

Elektrika pri RWE

3215535 (10679) Alamar

Več podobnih tem